Barbus Posted May 18, 2007 Report Share Posted May 18, 2007 :wink: -->KLIK Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted May 18, 2007 Report Share Posted May 18, 2007 O gustach się nie dyskutuje, komuś taki "ak" może sie podobać.. nie każdy stawia na realizm , ] Świder- sam zgubiłem kiedys szczerbinke w mojej Aśce, ale jakos dawalem rade, strzelało sie jak z mosina :P Quote Link to post Share on other sites
Barbus Posted May 18, 2007 Report Share Posted May 18, 2007 Wiecie może, czy idzie dostac gdzieś korpus tylny od AKM/AK-74, który bedzie pasowal do 47 Marui? Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted May 19, 2007 Report Share Posted May 19, 2007 (edited) Chodzi o body? Na redwolfie widziałem z KingArms, za 4tyg. będzie miał ASGshop, ale nie wiedzą po ile. EDIT. no i na gunnerze, z elementa chyba. Edited May 19, 2007 by men3L Quote Link to post Share on other sites
Spottswood Posted May 24, 2007 Report Share Posted May 24, 2007 (edited) Tu moja Chinese Biatch po dołożeniu kolby i wycieraniu oksydy :) (jak ma ktoś chwyty na sprzedasz to chętnie kupię) http://i31.photobucket.com/albums/c385/Noc...trzab/AK477.jpg Edited May 24, 2007 by Spottswood Quote Link to post Share on other sites
lukasz Posted May 27, 2007 Report Share Posted May 27, 2007 Jakby ktoś się zastanawiał czy da się skrócić magazynek (stockowy hicap) to proszę. Nie wiem czy to realistyczne ale lepiej się teraz czołga i strzela w pozycji leżącej a podaje kulki bdb i mieści 200 kulek. :-P Pozdro Quote Link to post Share on other sites
woma Posted May 27, 2007 Report Share Posted May 27, 2007 Po założeniu sklejkowej kolby i okładzin do plastikowego body, co nie wytrzyma? Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted May 27, 2007 Report Share Posted May 27, 2007 (edited) Tył body będzie narażony na minimalnie większe obciązenie. Możliwe że puści, ale to też nic pewnego. Ogólnie powinno się dobrze trzymać. A okładziny przecież i tak nie mają nic wspólnego z plastikowym body więc o nie się nie martw ;) edit: Mówiąc tył chodziło mi o tylną ścianę z dziurą na kable Edited May 27, 2007 by cyku Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted May 27, 2007 Report Share Posted May 27, 2007 Lukasz nie lepiej było wziąć magazynek od Beta Specnaz i mieć dwa a nie niszczyć taki piękny stalowy ? BS ma 180 kuleczek :-F :-F Quote Link to post Share on other sites
lukasz Posted May 27, 2007 Report Share Posted May 27, 2007 Nie chcialem marnowac kasy skoro i tak bym tego nie używał :-o Quote Link to post Share on other sites
woma Posted May 27, 2007 Report Share Posted May 27, 2007 Tył body będzie narażony na minimalnie większe obciązenie. Możliwe że puści, ale to też nic pewnego. Ogólnie powinno się dobrze trzymać. A okładziny przecież i tak nie mają nic wspólnego z plastikowym body więc o nie się nie martw icon_wink.gif edit: Mówiąc tył chodziło mi o tylną ścianę z dziurą na kable Ten post edytował cyku 27/5/2007, 16:58 A ktoś tak może ma zrobione? Komuś puściło? Komuś trzyma? Bo teraz nie wiem, czy zakup metal body mogę trochę przeciągnąć. Quote Link to post Share on other sites
helgrind Posted May 27, 2007 Report Share Posted May 27, 2007 Macie moze jakiegoś pamysła na montaż kolby od AKM'a do 47 ? Kolba od akma nie ma na dole tego miajsca na ten dolny język co ma 47. No i tył body w 47 jest pod kątem a w AKM jest prosty (bo AKM'a chciałbym zrobić). Jakieś pomysły ? :-F Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted May 27, 2007 Report Share Posted May 27, 2007 (edited) Chińskie metal body do ak74?:) czy byli by chętni na zamówienie powiedzmy z gunnera? http://www.gunnerairsoft.com/catalog/produ...products_id=205 tego body ?:) czy ktoś ma "chińskie" doświadczenia:)? ew. inne azjatyckie ;D @lukasz, jeszcze troche zmian i Saiga z tego wyjdzie ;))))) w sumie brakuje tylko kolbo-chwytu ;) Edited May 27, 2007 by SoP-PeL Quote Link to post Share on other sites
helgrind Posted May 28, 2007 Report Share Posted May 28, 2007 Ja byłbym chętny ale dopiero za jakiś czas :D Ale to body też ma tył pod kątem ale na to się coś poradzi ;) Quote Link to post Share on other sites
vegosan Posted May 28, 2007 Report Share Posted May 28, 2007 od kopa ja bym brał 2x takie metal body do AK74 ;) Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted May 28, 2007 Report Share Posted May 28, 2007 ODP od Zbrojownia.com.pl: "Witam, Najprawdopodobniej pod koniec czerwca zostaniemy dystrybutorem części i akcesoriów firmy Element w Polsce. Metalowe Body do AK pojawią się w ofercie na pewno. Cena będzie bardzo przystępna. Pozdrawiamy, zbrojownia" Zobaczymy jaką cenę zaproponują:) Quote Link to post Share on other sites
vegosan Posted May 28, 2007 Report Share Posted May 28, 2007 hmm wyliczając ze 1 dolar = 3zl metal body za granicą mozemy kupic za 90zl.W zbrojowni cena będzie pewnie +150zl wiec czy tak mocno sie bedzie oplacac?:> jaka jest cena wysylki i ile trzeba czekać by paczka do nas doszla? oraz rozumiem ze nie ma mozliwosci zamowienia tego towaru Za Pobraniem?:P Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted May 28, 2007 Report Share Posted May 28, 2007 piszesz 90 zł ... może i ale dodaje shipping + opłaty celne na które zapewne się załapiemy to dodatkowe % ( przesyłki o kwocie do 50$ mają szanse przejść niesprawdzone) Dodatkowo, potrzebna jest nam osoba która zna się na kruczkach celnych - jeśli tak to możemy faktycznie rozpocząć zbieranie ludzisków do tego przedsięwzięcia. Znamy kogoś kto ma już jakieś doświadczenie z "chińczykami" w kwestii zamawiania? Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted May 28, 2007 Report Share Posted May 28, 2007 Miałem jakiś czas temu zamawiać, wszysko ok, kasa pozbierana, karta przygotowana... no i zonk.. PayPal obsługuje TYLKO standardową VISE i MASTERCARDA, przesyłka samych akcesory podajrze na 4 wychodziła po 10-15$, opłaty celne gunner delikatnie omija.. trzeba doliczyc jeszcze opłaty za translacje waluty. Troche to wychodzi, ale trzeba czekac na przesyłke i dogadac sie z chinolem ;] Powodzenia. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted May 28, 2007 Report Share Posted May 28, 2007 ja z HKongu dostałem w 12 dni przesyłke, płaciłem za kolimator 12$ za przesyłke (wyszło po 12 zł od łepka) i paypal nic nie wziął za transakjce walutową ( tzn wedle cen sprzedaży waluty w NBP chyba) Niestety nie ja zamawiałem :/ Quote Link to post Share on other sites
Stalker47 Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 A czy komuś nie obiło się o uszy jak podpiąc kolbę od AKMS do repliki Cymy? Miałem niemiłe przejścia z kolbą z repliki, złamałem ją już pierwszego dnia... wymiana ramienia kosztowała mnie co prawda tylko 39 złotych ale jeżeli to takie badziewie to postanowiłem rozejrzec się za czymś trwalszym. Znalazłem w works11 takie coś: http://www.works11.com/?product_id=21155&category_id=500 Bardzo się ucieszyłem ale moja radośc zbladła gdy zapoznałem się ze sposobem mocowania kolby w orginale. Wyszło że musiałbym przewiercic GB na wylot :D:D:D po namysle uznałem że to jednak nie byłoby zbyt mądre i zacząłem szukac innych rozwiązań. W końcu ktoś musiał już cos takiego wcześniej robic! Tymczasem przeglądałem już różne fora i wszędzie milczą na ten temat... Zastanawiałem się też nad montażem kolby od tantala (tym bardziej że też jest w works11) ale to wchodzi w grę tylko w wypadku gdy podpięcie kolby od AKMS okaże się niemożliwe. Z góry dzięki za wszelkie info na ten temat! Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 Z tantalem chyba też najłatwiej nie będzie bo jak zawias kolby podłączysz?Jeżeli ktoś wpadnie na ten pomysł niech daje od razu radę to również złożę zamówienie na kolbę od works11 :) Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 Tantala już ktoś robił, poszukaj na forum asg kraków. W tantalu problem jest z kolbą oraz z podstawą muszki która jest inna niż w AKaczach Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 Robił takie myki Flachenty http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=...5&hl=tantal trochę cięcia i szlifowania i zawias trzyma się bez żadnych śrub czy kleju, niestety muszę poprawić kąt montażu kolby Mocowanie kolby wygląda właśnie tak.Ciężko będzie to upchnąć. :( Quote Link to post Share on other sites
Stalker47 Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 (edited) Eh tak i dlatego kolba do tantala jest ostatecznością. Na razie żyję nadzieją że jednak znajdzie się jakiś prorok i objawi mi jak zmodyfikowac tę cholerną kolbę... Edited June 4, 2007 by Stalker47 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts