Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Tuning zewnętrzny AK 47

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Jakby ktoś się zastanawiał czy da się skrócić magazynek (stockowy hicap) to proszę.

pict0007jd8.th.jpg

Nie wiem czy to realistyczne ale lepiej się teraz czołga i strzela w pozycji leżącej a podaje kulki bdb i mieści 200 kulek. :-P

Pozdro

Tył body będzie narażony na minimalnie większe obciązenie. Możliwe że puści, ale to też nic pewnego. Ogólnie powinno się dobrze trzymać. A okładziny przecież i tak nie mają nic wspólnego z plastikowym body więc o nie się nie martw ;)

edit:

Mówiąc tył chodziło mi o tylną ścianę z dziurą na kable

Edited by cyku
Tył body będzie narażony na minimalnie większe obciązenie. Możliwe że puści, ale to też nic pewnego. Ogólnie powinno się dobrze trzymać. A okładziny przecież i tak nie mają nic wspólnego z plastikowym body więc o nie się nie martw icon_wink.gif

edit:

Mówiąc tył chodziło mi o tylną ścianę z dziurą na kable

Ten post edytował cyku 27/5/2007, 16:58

A ktoś tak może ma zrobione? Komuś puściło? Komuś trzyma? Bo teraz nie wiem, czy zakup metal body mogę trochę przeciągnąć.

Macie moze jakiegoś pamysła na montaż kolby od AKM'a do 47 ?

Kolba od akma nie ma na dole tego miajsca na ten dolny język co ma 47.

No i tył body w 47 jest pod kątem a w AKM jest prosty (bo AKM'a chciałbym zrobić).

Jakieś pomysły ? :-F

Chińskie metal body do ak74?:)

czy byli by chętni na zamówienie powiedzmy z gunnera?

http://www.gunnerairsoft.com/catalog/produ...products_id=205

tego body ?:)

czy ktoś ma "chińskie" doświadczenia:)? ew. inne azjatyckie ;D

@lukasz, jeszcze troche zmian i Saiga z tego wyjdzie ;))))) w sumie brakuje tylko kolbo-chwytu ;)

Edited by SoP-PeL

ODP od Zbrojownia.com.pl:

"Witam,

Najprawdopodobniej pod koniec czerwca zostaniemy dystrybutorem części i

akcesoriów firmy Element w Polsce. Metalowe Body do AK pojawią się w ofercie

na pewno. Cena będzie bardzo przystępna.

Pozdrawiamy, zbrojownia"

Zobaczymy jaką cenę zaproponują:)

hmm wyliczając ze 1 dolar = 3zl metal body za granicą mozemy kupic za 90zl.W zbrojowni cena będzie pewnie +150zl wiec czy tak mocno sie bedzie oplacac?:>

jaka jest cena wysylki i ile trzeba czekać by paczka do nas doszla? oraz rozumiem ze nie ma mozliwosci zamowienia tego towaru Za Pobraniem?:P

piszesz 90 zł ... może i ale dodaje shipping + opłaty celne na które zapewne się załapiemy to dodatkowe % ( przesyłki o kwocie do 50$ mają szanse przejść niesprawdzone)

Dodatkowo, potrzebna jest nam osoba która zna się na kruczkach celnych - jeśli tak to możemy faktycznie rozpocząć zbieranie ludzisków do tego przedsięwzięcia.

Znamy kogoś kto ma już jakieś doświadczenie z "chińczykami" w kwestii zamawiania?

Miałem jakiś czas temu zamawiać, wszysko ok, kasa pozbierana, karta przygotowana... no i zonk.. PayPal obsługuje TYLKO standardową VISE i MASTERCARDA, przesyłka samych akcesory podajrze na 4 wychodziła po 10-15$, opłaty celne gunner delikatnie omija.. trzeba doliczyc jeszcze opłaty za translacje waluty. Troche to wychodzi, ale trzeba czekac na przesyłke i dogadac sie z chinolem ;] Powodzenia.

ja z HKongu dostałem w 12 dni przesyłke, płaciłem za kolimator 12$ za przesyłke (wyszło po 12 zł od łepka) i paypal nic nie wziął za transakjce walutową ( tzn wedle cen sprzedaży waluty w NBP chyba)

Niestety nie ja zamawiałem :/

A czy komuś nie obiło się o uszy jak podpiąc kolbę od AKMS do repliki Cymy? Miałem niemiłe przejścia z kolbą z repliki, złamałem ją już pierwszego dnia... wymiana ramienia kosztowała mnie co prawda tylko 39 złotych ale jeżeli to takie badziewie to postanowiłem rozejrzec się za czymś trwalszym. Znalazłem w works11 takie coś:

http://www.works11.com/?product_id=21155&category_id=500

Bardzo się ucieszyłem ale moja radośc zbladła gdy zapoznałem się ze sposobem mocowania kolby w orginale. Wyszło że musiałbym przewiercic GB na wylot :D:D:D po namysle uznałem że to jednak nie byłoby zbyt mądre i zacząłem szukac innych rozwiązań. W końcu ktoś musiał już cos takiego wcześniej robic! Tymczasem przeglądałem już różne fora i wszędzie milczą na ten temat...

Zastanawiałem się też nad montażem kolby od tantala (tym bardziej że też jest w works11) ale to wchodzi w grę tylko w wypadku gdy podpięcie kolby od AKMS okaże się niemożliwe.

Z góry dzięki za wszelkie info na ten temat!