SoP-PeL Posted February 14, 2010 Report Share Posted February 14, 2010 szmata... Quote Link to post Share on other sites
Kondor220V Posted February 14, 2010 Report Share Posted February 14, 2010 To jest "Falafel w bułce" z knajpy "Alibaba". Quote Link to post Share on other sites
siannko Posted February 24, 2010 Report Share Posted February 24, 2010 Trochę wstępu. Gdy kupowałem cm.42s (klik) nie wiedziałem że kolba lata we wszystkie strony. Pomyślałem że chyba przydała by się kolba drewniana a nie składana. Odkręciłem kolbę i u stolarza kupiłem deskę i wystrugałem z niej kolbę (klik) pomyślałem co by zrobić z rączką i chcę zrobić coś na wzór aimsa (klik) a finalny efekt powinien być taki o KLIK Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted February 24, 2010 Report Share Posted February 24, 2010 Wygląda trochę jak AK dla Amerykanów po post 94 ban. Może spróbuj w tę stronę: http://www.sturmgewehr.com/bhinton/AK/AK_RomakHensoldt.JPG Będziesz miał to co chcesz, a jednocześnie nie będziesz biegać z repliką a'la Kalifornia ;) Quote Link to post Share on other sites
siannko Posted February 25, 2010 Report Share Posted February 25, 2010 (edited) najgorsze będzie wyciąć tą dziurę na palec ale jednak jeszcze ta kolba nie jest dokończona jeszcze trzeba będzie ją ścieniować pobejcować i polakierować a ze sklejki zedrzeć lakier i bejc i nałożyć nowy. A ogólnie to tamta koncepcja nie jest zła tylko kolba będzie trochę za lekka i będzie przeważało na lewą rękę bardziej a nie na prawą. Mam jeszcze zamiar frezem pociągnąć taki wklęsły pasek jak w slr chyba wiecie o co mi sie rozchodzi? Edited February 25, 2010 by siannko Quote Link to post Share on other sites
siannko Posted February 25, 2010 Report Share Posted February 25, 2010 a po drugie nie jest to już wykonywalne bo brakuje sporego kawałka drewna Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted February 25, 2010 Report Share Posted February 25, 2010 Kolego siannko pisz po polsku i przeczytaj to co sam napisałeś... bo cholera mimo szczerych chęci nie udało mi się chyba wszystkie zajarzyć z Twojej wypowiedzi... Quote Link to post Share on other sites
siannko Posted February 25, 2010 Report Share Posted February 25, 2010 sory za to ale to było wcześnie rano i jakoś się jeszcze nie obudziłem. Chodzi mi o to że dziury na kciuk w kolbie już większej nie zrobię i że trzeba jeszcze tą kolbę dopracować czyli: pobejcować, polakierować,poprawić kształt i różne podobne rzeczy zrobić i że jeszcze trzeba cały chwyt przedni zrobić z chwytu i dolnej części front gripa mam nadzieję że tym razem jasno się wyraziłem Quote Link to post Share on other sites
siannko Posted February 26, 2010 Report Share Posted February 26, 2010 mam takie pytanko a jeżeli obniżyć by ak i dospawać mu lufę ppsh? czy wyglądałoby to jakoś czy raczej nie? chodzi mi o obcięcie rury gazowej , wykręcenia muszki i skrócenia szczerbinki Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted February 26, 2010 Report Share Posted February 26, 2010 O fuck chlopie to ty masz pomysly :strach: Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted February 26, 2010 Report Share Posted February 26, 2010 (edited) Siannko, lepiej nie rzucaj takimi pomysłami, bo tutaj jest sporo ortodoksów, których możesz...urazić ;). Oczywiście że możesz ta zrobić, ale odpowiedz sobie- po co, za ile, czy aby na pewno warto? Szkoda replik. Edited February 26, 2010 by cyku Quote Link to post Share on other sites
siannko Posted February 27, 2010 Report Share Posted February 27, 2010 Chyba już się będą sypać warny pod moim nazwiskiem :P Myślę że dobrze by to wyglądało ale pewny nie jestem, i masz racje "trochę" roboty by z tym było : ) A jeśli chodzi o wygląd to nie chodzi mi o to żeby zrobić orginalnego kałacha tylko raczej jakiegoś customa na bazie kałacha Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted February 27, 2010 Report Share Posted February 27, 2010 Pytanie, po co psuć sobie replikę... Trzeba uważać z modyfikacjami bo może ci wyjść coś co często wychodzi kolegom robiącym Beryla - potworki, zazwyczaj niedorobione, poprostu brzydkie. W ogóle zastanówmy się jakiego masz kałacha - dokładnie. A potem spróbuje Ci jakoś podpowiedzieć jak możesz zmodować swojego kałaszka. Quote Link to post Share on other sites
siannko Posted February 27, 2010 Report Share Posted February 27, 2010 (edited) SoP-PeL mam dokładnie ten model KLIK i tak będzie wyglądał po przeróbce bo części które w 90% są zrobione KLIK myślę nad szyną na risy ale w tej cymie NIE MA PINÓW!!! Gearbox trzyma się na selektorze ognia i silniku. baterię przenoszę do kolbo chwytu. Jeszcze coś nie chce super duper orisowania i wymieniania drewna na plastic fantastic, chcę żeby mój beta kałach był funkcjonalny, nietypowy i żeby nie był paskudztwem z frontem od m4 giga max ris,ras tactical super flower power :P (nie wiem jakoś mi tak przyszło do głowy) Edited February 27, 2010 by siannko Quote Link to post Share on other sites
Kondor220V Posted February 27, 2010 Report Share Posted February 27, 2010 Taka kolba dużo z funkcjonalnością niema wspólnego. Co chcesz na tych risach montować? Bo jeśli jakieś koli to poszedł bym w takie coś: http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesori...m_p_j-1495.html Po zamontowaniu optyki troche dociąży przód, pisałeś że kałach ciąży z tyłu więc jak znalazł, chociaż nie jestem pewien czy pod 47 bedzie pasowało. Quote Link to post Share on other sites
siannko Posted February 27, 2010 Report Share Posted February 27, 2010 (edited) sory chodziło mi że z przodu ciąży i kolba odciąży przód :D a tak przy okazji czy to nie będzie wyglądać trochę ... tak niedorobione? bo przedni chwyt a dokładniej dolna jego część chyba nie będzie się pokrywała z tym risem... tak myślę że lepszy byłby boczny albo przykręcany na pokrywę zamka (raczej kupie boczny) z tym Klik Edited February 27, 2010 by siannko Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted February 27, 2010 Report Share Posted February 27, 2010 A ja bym zostawił te kolbę. Albo inaczej. Zaproponowałbym kolbę KA bulgy type ( stalowa, taka jak od AKMSa). Na pewno trochę cięższa. Nie wiem jak przód który jest totalnie ze ZnAlu tobie ciąży? Jeśli tak to może czas kupić cymie plastikowe body? A tak powracając może to ci się spodoba: http://www.mil.gov.ua/images/event/2007-07-03-769-3357.jpg http://www.mil.gov.ua/images/event/2007-07-03-769-3360.jpg Ciekawie zrobione (fakt faktem AKMSy) ale z takim " smaczkiem" :) Z drugiej strony musisz sobie odpowiedzieć czy lubisz mieć koli przy oku czy z dala - to "podpowie" ci jaki montaż musisz sobie sprawić. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted February 27, 2010 Report Share Posted February 27, 2010 myślę nad szyną na risy ale w tej cymie NIE MA PINÓW!!! Gearbox trzyma się na selektorze ognia i silniku. Hmm, ale w czym problem? Toć w żadnym modelu AK, GirBox nie trzyma się na pinach. Są one do zespolenia body z podstawą szczerbinki i resztą frontu. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted February 27, 2010 Report Share Posted February 27, 2010 To raczej nie kwestia lubienia, kolimator jak jest w AK na rurze gazowej jest wygodniejszy, przyspiesza celowanie i bron jest bardziej skladna. Quote Link to post Share on other sites
Kondor220V Posted February 27, 2010 Report Share Posted February 27, 2010 Wszystko jest zakryte i dorobione jak sam to ująłeś siannko. Spójrz na ostatnią fotke. Nie wiem czy patrzysz na takie rzeczy ale eotech na bocznym montażu podniesie ci linie celowania, czyli znad przeszkody dajmy na to bardziej bedziesz wystawał celując - taka moja osobista uwaga. Quote Link to post Share on other sites
siannko Posted February 28, 2010 Report Share Posted February 28, 2010 sory za niedorobioną rurę popatrzyłem na następne zdjęcia i już mi się tak nie wydaje. SoP-PeL wiesz może gdzie tanio można ją dostać? Co do ciążenia z przodu mam krótką rękę i jakoś wolę metal niż plastik. Raczej wezmę montaż boczny jakoś tak lepiej wygląda i chyba będzie mi lepiej leżeć. z tym eotechem też racje macie to więc jaki kolimator kupić? Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted February 28, 2010 Report Share Posted February 28, 2010 a o co dokładnie pytasz? kolba : http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2310 risy: ( ale można je dorwać nawet taniej tylko trzeba poszukać - np. P&J ) http://allegro.pl/item932678029_loze_dolne...kow_raczka.html Quote Link to post Share on other sites
siannko Posted February 28, 2010 Report Share Posted February 28, 2010 (edited) link do kolby się przyda ale może jest jakiś sposób żeby tą moją kolbę unieuchomić i żeby nie latała bo wydać 250 zł na coś co się ma to lekka powiedzmy... przesada. Jak mówiłem risów nie chcę i nie będę ich montował (chociaż?), jedynie na optykę ale to za jakiś czas i chyba zdecyduje się na te KLIK Edited February 28, 2010 by siannko Quote Link to post Share on other sites
siannko Posted February 28, 2010 Report Share Posted February 28, 2010 Tym razem trochę na śmiesznie gdy przez przypadek wszedłem do tego sklepu zobaczyłem to KLIK czy z kałachem można zrobić coś równie futurystycznego ale i też ładnego? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted February 28, 2010 Report Share Posted February 28, 2010 Nie, nie można. Nie ma takiego tunningu! Koniec imprezy! Dobranoc. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts