Moris Posted July 30, 2016 Report Share Posted July 30, 2016 Ja gdzieś czytałem, że nawet Vipery dostać w DPM to ciężka sprawa. O kontraktowe były w ogóle? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted July 30, 2016 Report Share Posted July 30, 2016 Czy do Chest Rigg'a Dpm wejdą magazynki od AK? Do ładownicy w Chest Rigu wchodzą:Swobodnie 2 magazynki od AK 47. Klapa łapie ostatek rzepa, ale wyregulowany pasek z fastexem sięga i robi swoje. Na wcisk 3 magazynki jak wyżej. O szybkim ich wyciąganiu można zapomnieć (magpul'e albo coś podobnego mogły by poprawić dostępność - choć raczej takie z taśmy klejącej, bo z paracordowymi magazynki będą jeszcze grubsze). Być może z czasem kieszenie by się porozciągały, i było by lepiej. Klapy w moim egzemplarzu nie dadzą się zamknąć w takiej konfiguracji: paska przy fastexie nie starcza. Źródło. Quote Link to post Share on other sites
Vender Posted July 30, 2016 Report Share Posted July 30, 2016 (edited) Ja gdzieś czytałem, że nawet Vipery dostać w DPM to ciężka sprawa. O kontraktowe były w ogóle? Wedle wszelkich znaków na niebie i ziemi to... Nie. UBACS w DPM'ie były robione przez firmy cywilne lub prywatnie u krawca. Kontraktowe są dopiero UBACS'y w DDPM'ie oraz MTP. Edited July 30, 2016 by Vender Quote Link to post Share on other sites
Corey Posted August 17, 2016 Report Share Posted August 17, 2016 Wedle wszelkich znaków na niebie i ziemi to... Nie. UBACS w DPM'ie były robione przez firmy cywilne lub prywatnie u krawca. Kontraktowe są dopiero UBACS'y w DDPM'ie oraz MTP. Pierwsze kontraktowy UBACS w DPM był z zieloną koszulką termo. Potem wyszedł UBACS w DDPM Następny wyszedł UBACS w DPM z brązową koszulką termo i zaraz za nim w MTP. Jest Viper z odpinanymi rękawami zarówno DPM oraz DDPM i takowy Viper czasem sie pojawia na aukcjach Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted December 7, 2016 Report Share Posted December 7, 2016 Sprawiłem sobie smocka, mam dwa rozmiary. Nie ogarniam który jest dobry na długość. Kolega mi doradził, zeby brać krótszy, ale dzisiaj ogarnąłem, że moja kurtka na co dzień ma takie rękawy, jak ten dłuższy smock. Która z poniższych opcji jest lepsza? A może powinienem brać 170/96? http://imgur.com/sEigwY0 - 160/96 http://imgur.com/fw2yhi8 - 170/104 Quote Link to post Share on other sites
Corey Posted December 7, 2016 Report Share Posted December 7, 2016 170/104 lepsze są dłuższe rękawy, a kurtkę u dołu ściągnij i delikatnie zawiń do wewnątrz. Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted December 7, 2016 Report Share Posted December 7, 2016 Rzeczywiście po drugiej przymiarce okazało się, że rękawy 170 są lepsze. Ale mam 97 w klatce, więc 104 i tak chyba będzie na mnie za wielkie. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted December 8, 2016 Report Share Posted December 8, 2016 Smock nie musi ładnie fitować jak modne ciuszki. Ma działać. Dlatego na twoim miejscu nie przejmowałbym się tym, że jest o jeden rozmiar za szeroki w klatce. Zwłaszcza że czasem pod smocka zakładamy kilka warstw ocieplających, prawda? Quote Link to post Share on other sites
Vender Posted February 10, 2018 Report Share Posted February 10, 2018 (edited) Pytanko. Czy do Double Ammo Pouch od PLCE wejdą magi od AK47? Do Chesta wchodzą 2 na każdą ładownice i jakoś się jeszcze dopina. A jak to będzie w przypadku DAP ? Edited February 10, 2018 by Vender Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted August 3, 2018 Report Share Posted August 3, 2018 Pytanie może głupie, ale nigdy do tej pory nie nosiłem pasoszelek ani pasa. Na jakiej wysokości nosić pas PLCE z Comfort padem, żeby był stabilny, wygodny, a równocześnie nie ciążył zbytnio szelkom na plecy? Ma się opierać na biodrach całkiem? Czy oparcie go na biodrach jest możliwe jak ma się troszkę brzuszka? ^^ Chciałbym spróbować tak, żeby mieć bo bokach ładownice na magazynki, trochę dalej utility pouche albo haversack na zrzut, a nad samym tyłkiem pusto, bo do szelek zamierzam doczepić Cameblack Omega, który jest dość długi. Przy 170 cm wzrostu da się to dobrze dograć? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts