Pikace Posted February 8, 2006 Report Share Posted February 8, 2006 "M" w AKM jest od "modernizowany" dla scislosci. A skladana kolba jest znana bolaczka marujowskich kalachow i szczerze watpie, aby chinczycy potrafili to rozwiazac lepiej... Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted February 8, 2006 Report Share Posted February 8, 2006 Ja tam sobie to AKMS nazywam, bo mi przypomina sprzęt, na jakim się bawiłem w szkole a tam MS to było Metalowa Składana ( Kolba oczywiście)Nooo... A w skrócie AKM "M" to też od metalowy, w przeciwieństwie do AK, nie? :ściana: Quote Link to post Share on other sites
PONS Posted February 8, 2006 Report Share Posted February 8, 2006 Dla wszystkich wyjaśniłem, dlaczego ja sobie to nazywam AKMS i nie podważam, że ten oto model http://www.51qbh.com/shop/pic/028s3.jpg nie jest AKS. Czytajcie ze zrozumieniem !! Quote Link to post Share on other sites
barbie Posted February 8, 2006 Report Share Posted February 8, 2006 Daj sobie siana z tłumaczniem, nie ma sensu, nie przkonasz ich. Nie bijcie juz go! Chciał dobrze! Podzielil sie tym co miał, nie trzymał tego dla siebie. Wiec nie bijcie go, a tym bardziej mnie! :| :? :? Quote Link to post Share on other sites
mig Posted February 8, 2006 Report Share Posted February 8, 2006 Pomijając kwestie "metalowej składanej" :F Link który dałeś Westie wrzucił ponad dwa tygodnie temu i każdy sobie replikę dokładnie zdążył obejrzeć... Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted February 10, 2006 Author Report Share Posted February 10, 2006 A Czoper to nawet osobiście... :P Tylko się podzielić nie chce ;) - Gollum :lol: . Quote Link to post Share on other sites
carl Posted February 11, 2006 Report Share Posted February 11, 2006 Czoper: Ost. zalogowany: 27-01-2006, 17:42 Chyba ze sie ukrywa :D Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted February 17, 2006 Author Report Share Posted February 17, 2006 http://www.arniesairsoft.co.uk/forums/lofi...php/t49472.html - ech, czai się facet, czai, a tu Hongkong nadaje... Cyma CM028S - niestety nadal z lufą alu zamiast mosiężnej :| - ale zaczynam się czuć przekonany. Nawet jeżeli ma kosztować 500 zł. Gearbox łączony standardowo, bez jakichś cudów, body z oznaczeniami, osiągi na poziomie TM'ki... Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted February 17, 2006 Report Share Posted February 17, 2006 Qurczę na grillu. A ja cały czas na coś takiego czekam. Numery są malowane, czy nabijane? Marzy mi się odtworzenie mojego starego kałaszka z 2PLM Kraków MZ11750 z 1963 roku!(kałasz był starszy ode mnie, ale jak bił!) Quote Link to post Share on other sites
koonik Posted February 17, 2006 Report Share Posted February 17, 2006 oprocz lufy z hopsiupem tez kiszka a jezeli ma kosztowac 500pln(ok 400 na allegro) to biore i sie nie zastanawiam Quote Link to post Share on other sites
carl Posted February 18, 2006 Report Share Posted February 18, 2006 Tez czekam na tego AK i doczekac sie nie moge :D. Moze mod stworzyl by temat dla AK47 od Cyma i wydzielil posty z tym zwiazane (tak jak w AK DE i JG). Quote Link to post Share on other sites
szafa Posted February 19, 2006 Report Share Posted February 19, 2006 Jest ciekawa idea... Skoro AK-47 ma metalowe body, to ktos wpadl na pomysl zeby przełozyć bebechy wszelkie od AK47 beta specnaz wlasnie do tego JG - coby efektem był metalowy kałach z wnętrzem od tokyo marui...czy to jest w ogole wykonalne? Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted February 19, 2006 Report Share Posted February 19, 2006 Metalowe body? Szczerze watpie, aby bylo w chinolu... :? Ale moze sie myle - jak ktos moze zweryfikowac, to prosze! Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted February 19, 2006 Report Share Posted February 19, 2006 Westie mówił - Jak przełożysz gripa tez od Marui to się da , bo grip w tym od JG jest za wąski czy coś takiego . HateMe! Quote Link to post Share on other sites
homik Posted February 19, 2006 Report Share Posted February 19, 2006 jak ktos moze zweryfikowac, to prosze! na airsoftguns.pl jest kalach z JG z plastikowym gb ale ma czesc body metalowe Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted February 19, 2006 Report Share Posted February 19, 2006 Homik, wiesz z to (watpliwego) opisu w sklepie, czy tez miales tego guna w reku??? Quote Link to post Share on other sites
szafa Posted February 19, 2006 Report Share Posted February 19, 2006 no wlasnie - na airshitsguns pize wyraznie ze body jest z metalu, to wrecz kusi zeby sobie sprawic full metal kałacha tokyo marui...bo wnetrze tego JG gearbox to juz plastik czyli na dwa strzelania moze starczy... kumpel juz zreszta tego kałacha zamowil - za kilka dni sie dowiemy czy faktycznie jest to metal i czy jest to coś warte... Quote Link to post Share on other sites
homik Posted February 19, 2006 Report Share Posted February 19, 2006 Pikace, był juz recenzowany na zagranicznych forach - gorna czesc body, lufa zewnetrzna i cos tam jeszcze metalowe jest. W temacie o tym kalachu jest link bodajze. Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted February 19, 2006 Report Share Posted February 19, 2006 LOL, homik! :lol: "Gorna czesc body" to pokrywa komory zamkowej i jest to chyba element metalowy nawet w tym najgorszym cymowym AK, ktory chodzi na allegro za ok 100 pln. Mowimy o "dolnym body", czyli komorze zamkowej, ktora metalowa normalnie koszuje sama ok 300 pln i dlatego watpie aby w tym chinczyku byl to element metalowy! Co do AK, to wiem co jest metalowe, a co z tworzywa, bo mam Marui i jesli jest to dokladna kopia japonczyka, to dolne body jest plastik! :? Quote Link to post Share on other sites
koonik Posted February 19, 2006 Report Share Posted February 19, 2006 kumpel kupi-jest metalowy a jak nie wiezysz to poszukaj na arniesairsoft recezji [ Dodano: Nie 19 Lut, 2006 ] kumpel kupi-jest metalowy a jak nie wiezysz to poszukaj na arniesairsoft recezji Skoro AK-47 ma metalowe body, to ktos wpadl na pomysl zeby przełozyć bebechy wszelkie od AK47 beta specnaz wlasnie do tego JG to juz bylo w tym temacie i czemu akurat od bety?? Quote Link to post Share on other sites
corky Posted February 19, 2006 Report Share Posted February 19, 2006 Gorna czesc body" to pokrywa komory zamkowej i jest to chyba element metalowy nawet w tym najgorszym cymowym AK, ktory chodzi na allegro za ok 100 pln. nie wiem gdzie to widziales <hahaha> Quote Link to post Share on other sites
koonik Posted February 20, 2006 Report Share Posted February 20, 2006 Mowimy o "dolnym body", czyli komorze zamkowej, ktora metalowa normalnie koszuje sama ok 300 pln i dlatego watpie aby w tym chinczyku byl to element metalowy! cene ustala firma-jakby trzymac sie tej opcji to za drewno do kalacha zaplacisz bodajze 700pln ale kto broni, masz hajs kupuj Co do chinczykow to policz koszt produkcji+jaks tam chinska marza i masz cene takiego cuda, a cala reszta to jest to co przycinaja sklepy Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted February 20, 2006 Report Share Posted February 20, 2006 No to ktos moze deifinitywnie i organoleptycznie stwierdzic (a nie, ze kolega powiedzial koledze, albo gdzies wyczytal, hehe), czy body jest METALOWE??? Bo gadanie o chinskiej polityce cenowej jest raczej nic nie wnoszace... :? Quote Link to post Share on other sites
Pi3otr Posted February 21, 2006 Report Share Posted February 21, 2006 Pokrywa komory zamkowej JEST metalowa natomiast dolna czesc body(ta z selektorem ognia) NIE JEST metalowa tylko z tworzywa. Przynajmniej tyle wynika z recenzji do ktorej link podal westie kilka postow wczesniej. Jest tam napisane ze wszystkie czesci metalowe sa takie same jak w TM. Quote Link to post Share on other sites
Hajdi Posted February 24, 2006 Report Share Posted February 24, 2006 Ja mam pytanie : Czy AK 47S z Cymy też bedzie dostepny w polsce w marcu czy puźniej?? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts