Tuksiak Posted August 19, 2008 Report Share Posted August 19, 2008 Moja ma rękawiczki nr 7 czy tam 8, więc łapka rozmiar "s" i daje sobie doskonale z tym USP radę ;-). Ostatnio jak pisałem wcześniej był kupę czasu nie używany i sobie puścił syfonika raz. Zastanawiam się tylko czy go przypadkiem nie przeładowałem z wrażenia ;-). A właśnie Wam też zaczyna w pewnym momencie podkręcać kulki jak głupi? Quote Link to post Share on other sites
wojtazkk Posted August 20, 2008 Report Share Posted August 20, 2008 Mi się złamał taki dinx w języku spustowym :( nie ma zamienników.Ale musze się pochwalić,że mój USP dzielnie służył 2 lata, 7 miesięcy i jeden dzień :) Oczywiście mały exces z górnym zaworem ale od czego jest taśma teflonowa :D Możecie coś doradzić ze spustem?? Szkoda mi go bo to prezent od byłej. Quote Link to post Share on other sites
wojtazkk Posted August 20, 2008 Report Share Posted August 20, 2008 Już znalazłem. Teraz muszę tylko o rusznikarza iść i USP będzie ocalone ]:-> Co do podkręcania kulek to o mnie tak się działo. Rozebrałem go, przeczyściłem lufę itp, ale przyczyną był jakiś paproch, który nie wiem jakim cudem dostał się w miejsce gdzie powinna być śrubka do regulacji HU. Wyciągnąłem zaślepiłem dziurkę, złożyłem guna i strzelał jak ta lala póki się spust nie złamał dzisiaj :/ Quote Link to post Share on other sites
Sledzikmaster Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 Wybaczcie za odkopanie starego tematu ale nie widzę potrzeby zakładania nowego. Otóż mam problem. Możecie mi powiedzieć jak naprawić problem niedziałającego kurka ? Otóż nie zatrzymuje się on w "tylnej" pozycji. Moim kolejnym problemem jest to, że kulki czasami potrafią wylecieć przez okno wyrzutnika łusek a nie powinny. Jak to naprawić ? Quote Link to post Share on other sites
gr3lla Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 Wybaczcie za odkopanie starego tematu ale nie widzę potrzeby zakładania nowego. Otóż mam problem. Możecie mi powiedzieć jak naprawić problem niedziałającego kurka ? Otóż nie zatrzymuje się on w "tylnej" pozycji. Moim kolejnym problemem jest to, że kulki czasami potrafią wylecieć przez okno wyrzutnika łusek a nie powinny. Jak to naprawić ? Hey. Wczesnej pisałem w tym temacie jako użytkownik Argentosoma. Z tymi kulkami wyskakującymi przez okno wyrzutnika też miałem problem, ale rzadko, i był u mnie spowodowany przez przeładowanie magazynka gazem, duże ciśnienie powodowało to że gaz przy wyślizganych szczękach podajnika w magu po prostu wyślizgiwał kulkę i wyrzucał ją przez okno. Po paru strzałach jak ciśnienie w magu spadło było po problemie. A u ciebie ten problem się utrzymuje? Na problem z kurkiem nie pomogę. Jednakże jeśli chcesz podeśle ci instrukcję od USP powinienem ja gdzieś jeszcze na dysku mieć. Quote Link to post Share on other sites
Sledzikmaster Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 Wiesz co nie powiem ci, bo za dużo nie strzelałem z niego i za każdym opróżnionym magiem doładowywałem go gazem (ciekł i dopiero wczoraj uszczelnilem go na fest silikonem sanitarnym). Na PW wysłałem tobie maila na którego jak byś miał czas wysłałbyś tą instrukcję. Quote Link to post Share on other sites
Sledzikmaster Posted August 29, 2011 Report Share Posted August 29, 2011 Inny problem: Gdzie kupić spust ? Są jakieś zamienniki ? Quote Link to post Share on other sites
semp92 Posted October 25, 2011 Report Share Posted October 25, 2011 Inny problem: Gdzie kupić spust ? Są jakieś zamienniki ? Prawdopodobnie pasuje spust od USP KSC. Oba mechanizmy mają podobne kształty, tylko KJW w środku jest znaczniej uproszczony, ale języki spustowe wyglądają na takie same. Jak znajdziesz gdzieś w Polsce sklep, który sprzedaje części do USP to daj znać :happy: Quote Link to post Share on other sites
Troglo Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 Dobra panowie stało się po 7 latach pękł spust ale to szczegół, bo kumpel miał tą część. Problem jest taki, mi teraz ten spust nie odbija. Podejrzewam, że mogłem źle zamontować ten srebrny popychacz ale kończą mi się pomysły. Z instrukcji nie da się wyczytać jak to ma być zamontowane, jest tylko napisane, że to część nr 37. Proszę, pomocy. Quote Link to post Share on other sites
Sledzikmaster Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 (edited) A powiedz mi czy działa jak za każdym razem lekko odciągniesz kurek ? http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?products_id=2086 http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?products_id=2087 Przygarnąłbym też pistolecik bez spustu ... Edited April 13, 2012 by Sledzikmaster Quote Link to post Share on other sites
Troglo Posted April 14, 2012 Report Share Posted April 14, 2012 (edited) A powiedz mi czy działa jak za każdym razem lekko odciągniesz kurek ? http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?products_id=2086 http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?products_id=2087 Przygarnąłbym też pistolecik bez spustu ... Jakby co już dało się naprawić mi spust. Okazało się, że trzeba było to coś wystającego ze sprężynki (część 72) zaraz nad spust przecisnąć do tyłu za spust. Co przygarnięcia body bez spustu. Nie wiem czy chcesz ale jest to egzemplarz z 2005 roku, gdzie w podczas 13 piątku zgubiła mi się część nr 46, dodatkowo nadłamana jest część nr 5. Więc chyba raczej nie zbyt byś chciał mojego wraku. Zauważyłem, że na tych nowych modelach są zawory innego koloru, może lepsze. Edited April 14, 2012 by Troglo Quote Link to post Share on other sites
gadzinka Posted June 12, 2012 Report Share Posted June 12, 2012 Opłaca się brać to usp na pierwszego gaziaka? (na boczną i do budynków) Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted June 12, 2012 Report Share Posted June 12, 2012 Nie, lepiej już weź KSC/KWA... Quote Link to post Share on other sites
Jakimpl Posted October 28, 2012 Report Share Posted October 28, 2012 (edited) siema posiadam usp z kjw oczywiscie pekl mi spost ..... wiec poprosilem w warsztacie z tokarkami i cnc i takie tam aby mi go wycieli z mosiadzu po zrobieniu projektu na kompie i podlaczeniu do maszynki uzyskalem piekny spost z wytrzymalszego metalu .... wszystko dziala po dzis dzien pozdro Jeszcze 1 taki post i będę usuwał bez ostrzeżenia... PJ Edited October 29, 2012 by pidzejfat Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted October 28, 2012 Report Share Posted October 28, 2012 ...wszystko dziala po dzis dzien... Poza Twoją klawiaturą (brak polskich znaków) i znajomością ortografii :icon_confused: Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted October 28, 2012 Report Share Posted October 28, 2012 Poza Twoją klawiaturą (brak polskich znaków) i znajomością ortografii :icon_confused: szczerze? wolę już bez polskich znaków... bo SPOST lepiej brzmi niż spÓst... Quote Link to post Share on other sites
Sledzikmaster Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 Na zbrojowni są te z "nowszej serii". Kupiłem, działa jak się doszczelni górny zawór. Mam łącznie 3 magazynki (2 działające repliki - jeden spust z nową repliką a drugi to dorabiany przez ojca z pręta stalowego- może nie wygląda ładnie ale działa) i jest to istna loteria który będzie działać a który nie. Czasami działają bez prac nad nimi a po czasie nie. Nie wiecie może jak wygląda sprawa z regulacją hopka w "nowej wersji" ? Jak można zdjąć przyrządy celownicze (mam wersję tactical z plastikowym zamkiem a chce te przyrządy dać do P8 z metalowym zamkiem) ? Quote Link to post Share on other sites
robaki Posted May 3, 2017 Report Share Posted May 3, 2017 Pytanie o kompatybilność magazynków między replikami USP KJW. Potrzebuję magazynka do HK USP Tactical z metalowym zamkiem od KJW. Może być zwykły z płaską stopką niekoniecznie ten z profilowaną do wersji Tactical. Quote Link to post Share on other sites
blysk Posted February 23, 2018 Report Share Posted February 23, 2018 Złota łopata :) Jak Wasze klamki strzelają z tłumikami? Widać różnice w prędkości poruszania się zamka? Quote Link to post Share on other sites
Sledzikmaster Posted May 14, 2018 Report Share Posted May 14, 2018 Jak dorwę górny zaworek to z chęcią bym sprawdził. Mam USP zwykłe, P8 i USP Tactical :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts