Pikace Posted March 12, 2006 Report Share Posted March 12, 2006 O nowych, wzmocnionych częściach narazie mozna pomarzyc... Wzmocnionych? O czesciach zamiennych i to jakichkolwiek mozna chyba pomarzyc! BTW Komus zdarzylo sie w ogole serwisowac jakiegos AEPa? Bo na razie wyglada to na zabawke do pierwszego zepsucia... :D Quote Link to post Share on other sites
vosper Posted March 14, 2006 Report Share Posted March 14, 2006 A podobno to Chinole robią repliki kiepskiej jakości... Masz racje. Jak dla mnie to chińska produkcja :!: Coś mi się wydaje, że projektant MP7 (bo to inż. chyba nie był) dał ciała przy konstrukcji głowicy cylindra. "To coś" też u mnie się kruszy. Czyli wcześniej czy później tłok też pęknie. Taka drobna wada konstrukcyjna... Pierwsze do wymiany to tłok i głowica plus głowica cylindra. :evil: W moim GB (WNr 100118 :twisted: ) też smaru (prawie) nie było. Przy okazji rozbiórki, części umyłem w WD-40. Następnie wysmarowałem. Cylinder, tłok, dyszę i popychacz wysmarowałem smarem sylikonowym "działającym" przy temp. -30stC :twisted: Mam taki pomysł, by dołożyć kilka(naście) podkładek (fi_wew min.7,5mm; fi_zew 10,8mm) na prowadnicę, co powinno dać parę fps'ów. Ile mm powinienem dołożyć by "odczuć"* zmianę :?: Co o tym myślicie :?: *ostatnio zasięg był 30cm, to po nasmarowaniu na pewno odczuję różnicę :twisted: Quote Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted March 14, 2006 Report Share Posted March 14, 2006 Z braku innej opcji, bede dorabiał sobie, na własną reke tłok i głowice tłoka z aluminium. Miejmy nadzieje, że sie uda... Quote Link to post Share on other sites
N.A.T.puszek Posted March 14, 2006 Report Share Posted March 14, 2006 BTW, mp7 nie przypomina Wam tego pm'a z Half Life 2 :wink: :?: Quote Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted March 14, 2006 Report Share Posted March 14, 2006 To co było w HL2 to było mp7, tylko chyba z granatnikiem (shit!!!) :D Quote Link to post Share on other sites
N.A.T.puszek Posted March 15, 2006 Report Share Posted March 15, 2006 i juz wiemy skad marui wzielo pomysl :wink: Quote Link to post Share on other sites
vosper Posted March 15, 2006 Report Share Posted March 15, 2006 To co było w HL2 to było mp7, tylko chyba z granatnikiem (shit!!!) :D no i jest w Battlefield 2 dodatku SF :arrow: MP7 także występował w filmie Stealth (u nas to chyba było Niewidzialni :?: ) Z Wikipedii to MP7 występował w: Stargate SG-1 (odcinek "Off The Grid" :arrow: Zdjęcie, Zdjęcie, Zdjęcie :twisted: ) i Ghost in the Shell: Stand Alone Complex, a w grach to HALO 2 (XBOX) i w dodatku Iron Wrath do Tom Clancy's Rainbow Six i SOCOM. Strona HK o MP7A1 :arrow: http://www.hkdefense.us/pages/military-le/...mg/mp7/mp7.html i ciekawa strona z filmikiem :arrow: http://www.nazarian.no/wep.asp?id=340&grou...d=60&lang=0&p=8, końcówka filmu miodzio :twisted: Tylko mieć hi-cap'a :killer: Quote Link to post Share on other sites
Cez Posted April 7, 2006 Report Share Posted April 7, 2006 Jedno pytanie. Czy się opłaca kupić i ile rzeczy będzie trzeba dorobić?? Quote Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted April 7, 2006 Report Share Posted April 7, 2006 Co masz na mysli przez "dorobic"? Bo mi się nadal nie udało pozyskac potrzebnych częsci zamiennych- ani od tokarza, ani z zagranicy. Obawiam się, że dorabiane (nawet z aluminium) będą za ciężkie (w stosunku do orginału), przez co spadnie moc guna. Patrząc z persektywy czasu, wolałbym ta kase dołożyc do HK 416, które za jakiś czas ma wyjśc (i miec standardowe części) Wszystko zalezy, do czego Ci jest guna tak naprawde potrzebny. Quote Link to post Share on other sites
Cappuccio Posted April 7, 2006 Report Share Posted April 7, 2006 Nie wiem czy to pech czy przypadek ale na arniearsoft raczej pozytywnie wypowiadają sie na temat tej repliki i nikomu taka wpadka jak wam sie nie przydarzyła... Z wyglądu replika jest boska, sam sie do niej przymierzam tylko martwi mnie wasze wypadki :( Pozdrawiam Cappuccio P.S. Jak rozwiążecie jakoś sprawę to dajcie znać. Quote Link to post Share on other sites
vosper Posted May 13, 2006 Report Share Posted May 13, 2006 Jest już kilka dodatków do MP7A1 (nie wszystkie są już/jeszcze dostępne): MP7 SLING SWIVEL END MP7A1 SILENSER ATTACHMENT SYSTEM MP7A1 COMPACT MASCHINGUN BARREL (6.03) AIRSEAL CYLINDER MP7A1 HARD PISTON PLUS - trzeba brać ten dłuższy :!: MP7 CONVERSION ADAPTER FOR EXTERNAL BATTERY LOW FRICTION METAL AXLEHOLE G18C BEARING AXLE HOLE - droższe PISTON HEAD for EG G18C G18C POWER SPRING SPRING GUIDE for G18C BUNGEE SLING MP7A1 05 Inner Barrel MP7A1 01 Inner Barrel MP7A1 Piston Head MP7A1 Piston Head 8 MP7A1 Rolling Bush MP7A1 Spring Guide MP7A1 Muzzle attachment MP7A1 01 Inner Barrel 242 MP7A1 Muzzle Base MP7A1 05 Inner Barrel 242 MP7A1 5 Ports Muzzle MP7A1 Fluted Muzzle MP7A1 Twister Muzzle MP7A1 Voltex Muzzle Deep Fire Spring Guide with Bearing for Marui MP7A1 Quote Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted May 14, 2006 Report Share Posted May 14, 2006 Moze dzięki temu, w końcu uda się uruchomic moje mp7.... Ktoś chetny na wspólne ściągnięcie gratów? Swoja droga, bardzo ciekawą propozycją, wydaje się adapter do innych typów bateri- może da się z niego wyciągnąc jednak 400fpsów :twisted: [ Dodano: Nie 14 Maj, 2006 ] Wrzuciłes też pare fotek części do glocka- czy masz jakies pewne info że np. głowica tłoka, jest kompatybilna? Quote Link to post Share on other sites
vosper Posted May 14, 2006 Report Share Posted May 14, 2006 Ktoś chetny na wspólne ściągnięcie gratów? Jak tylko będę miał kasę i to co chce się pojawi na WGC lub RW... [ Dodano: Nie 14 Maj, 2006 ] Wrzuciłes też pare fotek części do glocka- czy masz jakies pewne info że np. głowica tłoka, jest kompatybilna? Tak, będzie pasować. 1-Ja używam Tego (For AEG-G18C・M93R,MP7A1) 2-Na Arnies Forum FarEast załadował kilka części do swojego MP7A1. Jedynie lufa, cylinder i tłok nie pasują. O tłoku sam się przekonałem (mam do odstąpienia tłok do G18C lub M93R TM AEP - po cenie zakupu :twisted: ). Zapewne jeszcze głowica cylindra będzie inna. Takie małe OT związane z innym wątkiem: Masz już 416 postów :twisted: na koncie Quote Link to post Share on other sites
Dalej Posted May 29, 2006 Report Share Posted May 29, 2006 Może obaj po prostu mieliście pecha? Poza wami nie widzę ani nie słyszę by ktoś miał problem.. Quote Link to post Share on other sites
vonmarxx Posted June 19, 2006 Report Share Posted June 19, 2006 czyli jak jest z tą repliką wreszcie? sam się do niej przymierzam i chcę ją sobie sprawić do cqb. warto? po lektuzre zagranicznych forów wydaje mi się ze tak... a wy jak sądzicie? Quote Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted June 19, 2006 Report Share Posted June 19, 2006 Po naprawie, znowu jestem w niej zakochany :) Pomimo nizbyt przyjemnego początku znajomości, uważam że to jeden z najlepszych, a może i najlepszy, stockowy aeg na rynku. Quote Link to post Share on other sites
Dalej Posted June 19, 2006 Report Share Posted June 19, 2006 myślę że jest gites a ci mieli pecha. Pytałem się kolesi z asgshop, powiedzieli że znają sprawe, i dają gwarancję na sprzęt kupiony u nich. Quote Link to post Share on other sites
vonmarxx Posted June 19, 2006 Report Share Posted June 19, 2006 dzięki wielkie za odpowiedzi... czekam juz tylko na wypłatę..:P Quote Link to post Share on other sites
noah Posted July 19, 2006 Report Share Posted July 19, 2006 Pytałem o to w temacie o Glocku 18C, ale tu chyba szybciej dostanę odpowiedź :) Czy ktoś próbował przełożyć baterię z MP7 do elektrycznego Glocka 18C ? edit: tak przy okazji, jeśli nie - możecie podać wymiary baterii w MP7 ? Quote Link to post Share on other sites
vosper Posted July 26, 2006 Report Share Posted July 26, 2006 Czy ktoś próbował przełożyć baterię z MP7 do elektrycznego Glocka 18C ?NIE edit: tak przy okazji' date=' jeśli nie - możecie podać wymiary baterii w MP7 ? [/quote'] Wymiary: 94,7x28,8x14,6 [mm] Na pewno pomogą zdjęcia z forum AA zrobione przez FarEast: -1--2- Quote Link to post Share on other sites
Dalej Posted September 22, 2006 Report Share Posted September 22, 2006 Odświerzę trochę topic kochani, jak się spisują wasze MP7-ki teraz? Nadal całe i cacy? Quote Link to post Share on other sites
vosper Posted September 22, 2006 Report Share Posted September 22, 2006 jak się spisują wasze MP7-ki teraz? Nadal całe i cacy? Dobrze. Tak. Teraz działa na 8,4V (1050mAh). Quote Link to post Share on other sites
MichelCat Posted October 10, 2006 Report Share Posted October 10, 2006 A ja mam pytanie jak długo łąduje się baterię do MP7 bo mi już siedzi kilka godzin, a nie wiem czy ładowarka sama kontroluje proces ładowania Quote Link to post Share on other sites
GSP_Dibbler Posted October 16, 2006 Report Share Posted October 16, 2006 Temat ucichł już półtora roku temu, nice :) Nie wiem, czy ktoś to jeszcze czyta, ale może wiecie czy można (i gdzie można) zamówić jakiegoś większego maga niż 50 kulek do tego guna? :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
mig Posted October 16, 2006 Report Share Posted October 16, 2006 http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1430 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts