Foka Posted January 13, 2006 Report Share Posted January 13, 2006 http://www.ar15.com/forums/topic.html?b=5&f=4&t=13658 Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted January 13, 2006 Report Share Posted January 13, 2006 Ja tylko pamiętam jak mieli je wprowadzić do seryjnej produkcji to jednym z testów było zrzucanie glocka z wysokości 10-15 metrów na asfalt z załadowanym magazynkiem i nabojem w komorze. Chodziło o sprawdzenie nowego na owe czasu systemu zabezpieczajacego/odbezpieczającego broń. Ale ten test to można przyrównac chyba tylko do testu Toyoty HiLux w TopGear :D :D Quote Link to post Share on other sites
Technik Posted January 13, 2006 Report Share Posted January 13, 2006 Wkładać do wody, piachu, soli, błota, proszku dla niemowląt, ciągnąć za samochodem, jeździć po nim, zrzucać z samolotu... I za co to wszystko? :lol: Ja to bym go codziennie smarował, czyścił i kładł go do snu pod poduszkę :lol: Quote Link to post Share on other sites
sebas Posted January 13, 2006 Report Share Posted January 13, 2006 No tak ale on chcial zobaczyc granice wytrzymalosci broni. Hardkor :twisted: :twisted: Quote Link to post Share on other sites
pafcio Posted January 13, 2006 Report Share Posted January 13, 2006 Nieźle go zmasakrowali :F .Biedny Glock :twisted: Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 13, 2006 Author Report Share Posted January 13, 2006 Ja to bym go codziennie smarował, czyścił i kładł go do snu pod poduszkę :lol:To by Ci się zacinał i dużo byś nie postrzelał. Kiedyś kumpel miał problemy z zacinającym się Glockiem, przestał sie zacinać jak przestał go czyścić po każdym strzelaniu. Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted January 13, 2006 Report Share Posted January 13, 2006 (Technik)A oprócz tego kompiółka z pianeczką i kołysanka na dobranoc :lol: Jak są badane wyroby naszych fabryczek? Quote Link to post Share on other sites
BartekZ Posted January 13, 2006 Report Share Posted January 13, 2006 Taki test byłw bodajże grudniowym numerze Arsenału. Ciężko uwierzyć że cos takiego nie zniszczyło pistoletu...(przynajmniej dla mnie). Miałem kiedys okazję postrzelac z Glocka 17, super sprawa (ale nie mam innego punktu odniesienia, więc nie jest to bynajmniej ocena obiektwna). Chyba jeden z lepszych obecnie produkowanych gunów, a napewno najładniejszy... Bartek Quote Link to post Share on other sites
malat Posted January 13, 2006 Report Share Posted January 13, 2006 No raczej ja bym swojego guna tak nie potraktował ... ale wychodzi na to że Glocki sa mocne, Bardzo mocne :twisted: :twisted: Quote Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted January 13, 2006 Report Share Posted January 13, 2006 Hehe- ciekawe ile by przeżył ten z ksc? :twisted: Jak znowu przestanie działać, to chyba sam przywiąże go do zdeżaka mojego zamochodu 8) Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted January 14, 2006 Report Share Posted January 14, 2006 Glock, Kałasz i po nas choćby bomba atomowa. ;) Gość przewałkował tę klamkę przerażająco dokładnie. Piach, błoto, sól, zasypka dla niemowląt, ostrzał z pistoletu kaliber .22, a to bydlę strzela dalej. A USP po lądowaniu w piaskownicy poległo i zaniemogło. :( Quote Link to post Share on other sites
Pesus the Hunter Posted January 14, 2006 Report Share Posted January 14, 2006 ostrzał z pistoletu kaliber .22 Glock na pewno by nie przetrwał jakby dostał w swoje "plastikowe elementy". :D Quote Link to post Share on other sites
ZviR Posted January 14, 2006 Report Share Posted January 14, 2006 Bestia! jak można było tak Glocka zmaltretować :P ciekawe, jak by się ten facet cieszył, jakby jego ktoś tak jak tego Glocka sprawdził :D czy też miałby sprawne części :D Jakby mu tak na przykład - miednicę złamać, to czy... z restą, nieważne. Ale strasznie ta giwera wygląda :P Quote Link to post Share on other sites
624351 Posted January 14, 2006 Report Share Posted January 14, 2006 To coś takie pordzewiałe działało?? Pamiętam kilka lat temu na strzelnicy starego AKMS'a który miał chyba z 30 lat. Był troche pordzewiały, trzymał sie nieźle ale w nastepnym roku już padł. W każdym bądź razie nie był tak zniszczony jak ten glock.Myślałem że te glocki to szajs plasticzany i nie może być taki wytrzymały. A tu teścik i wszystko łądnie pokazane jaki wytrzymały. A i kaliber .22 to zalezy jeszcze jaki bo np WMR jest prawie 2 razy silniejszy od .22 lr. Nie no tym amerykanom sie w dupie poprzewracało żeby taki fajny pistolet niszczyć. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 14, 2006 Author Report Share Posted January 14, 2006 Glock na pewno by nie przetrwał jakby dostał w swoje "plastikowe elementy". :D Gdzieś kiedyś (Strzał?) widziałem zdjęcie postrzelonego Glocka - koleś zostawił przez zapomnienie torbę koło tarcz no i ktoś w nią trafił. Pocisk uderzył w Glocka w plastikowy szkielet tuż pod zamkiem. Oczywiscie wbił się i pistolet był zniszczony. Quote Link to post Share on other sites
Pesus the Hunter Posted January 18, 2006 Report Share Posted January 18, 2006 No i własnie dlatego wolę broń wpełni metalową... Chociaz też się zastanawiam co by sie działo bo ostrzelaniu tak, np.Colta 1911. Ps. Zna ktos moze linki do innych "maltretowanych" broni? Quote Link to post Share on other sites
ZviR Posted January 18, 2006 Report Share Posted January 18, 2006 wiesz, sądzę, że każda giwera po ostrzelaniu przestałaby działać - bo nie wydaje mi się, aby były wersje z blachy czołgowej? Natomiast nie sądzę, aby czterdziestka-piątka przetrwała to, co przetrwał ten glock :-) Quote Link to post Share on other sites
koli Posted January 31, 2006 Report Share Posted January 31, 2006 jako użytkownik tego typu broni stwierdzam że jest to najlepsza broń na świecie. prostota obsługi, niezawodność i wytrzymałość. wpradzie jednego glocka zajechaliśmy na strzelnicy ale miał prawo siąść (ponad 150tys strzałów). Seal: mówienie o czyszczeniu broni jako przyczynie zacięć jest conajmniej zabawne (zwłaszcza przy broni tego typu). i zniknięciu zacięć po zaprzestaniu obsługi broni. życzę powodzenia przy strzelaniu z "brudnego" glocka, podczas gdy będzie miał "syf' w kanale iglicy. A może przyczyną zacięć był tzw. "miękki nadgarstek" ? a co do testu klocka to jest to tylko kolejne potwierdzenie fenomenu jaki skontruował Gaston Glock. Pozdrawiam koli - GLOCK Rulez www.x-extreme.pl Siła i Honor Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 31, 2006 Author Report Share Posted January 31, 2006 mówienie o czyszczeniu broni jako przyczynie zacięć jest conajmniej zabawne (zwłaszcza przy broni tego typu). i zniknięciu zacięć po zaprzestaniu obsługi broni.Nie wiem - zaznaczyłem, że przekazuję opowiadanie kolegi. Quote Link to post Share on other sites
koli Posted January 31, 2006 Report Share Posted January 31, 2006 tak się zdarza, złej baletnicy rąbek u spódnicy [to przyt do kolegi "bajarza" :D ]. SEAL z kim z Gdańska strzelałeś IPSC i IDPA? ostatnio trochę ośrodek trójmiejski jakby przycichł. na zawodach się nie pojawiają. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 31, 2006 Author Report Share Posted January 31, 2006 Z Gdańska z nikim, znam środowisko warszawskie (Legia) i poznałem kilka osób z Łodzi. Quote Link to post Share on other sites
koli Posted January 31, 2006 Report Share Posted January 31, 2006 ciągle strzelasz czy przygoda z ostrą się zakończyła? z kim z Legi (ba-bach) strzelałeś? Quote Link to post Share on other sites
Funky Bastard Posted March 27, 2006 Report Share Posted March 27, 2006 Czyszczenie prowadzi do zacięć? Śmieszność. Po prostu gościowi za bardzo podrzucało nagdarstek i łuski blokowały się w oknie wyrzutowym. Ja tam bym przeprowadził test z TT. Byłoby ciekawie zobaczyć jak ten najtańszy w Polsce pistolecik się broni... Quote Link to post Share on other sites
REMOV Posted March 27, 2006 Report Share Posted March 27, 2006 A może przyczyną zacięć był tzw. "miękki nadgarstek" ?A możesz w trzech słowach opisać to zjawisko? Quote Link to post Share on other sites
Funky Bastard Posted March 28, 2006 Report Share Posted March 28, 2006 Facetowi podrzuca nadgarstek z szybkością wylatywania łuski, przez co ta nie zdąży wylecieć przed ruchem powrotnym zamka i zakleszcza okno wyrzutowe. Poza tym broni nie służy trzęsienie podczas strzelania. -------------------------- Wiecie kiedy można iść na spacer z bronią? Kiedy skończy 18 lat. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts