Gecko Posted January 13, 2006 Report Share Posted January 13, 2006 Witajcie, szukalem na forum ale nie znalazłem nic po za newsem na stronie portalu. Czy ktos u nas w kraju ma już M4A1 TM ? Chodzi mi o tą nową wersję która wyszła w grudniu :) Jeśli tak to może jakieś opinie, spostrzeżenia ? Będę wdzięczny. Pozdrawiam serdecznie Quote Link to post Share on other sites
sebas Posted January 13, 2006 Report Share Posted January 13, 2006 Jeśli by byla to juz byl by opis i recenzja :D :wink: Quote Link to post Share on other sites
Gecko Posted January 14, 2006 Author Report Share Posted January 14, 2006 Hmmm... chyba faktycznie nikt, albo prawie nikt nie ma tej M4. W takim układzie jak tylko dojdzie do mnie mój egzemplarz postaram się coś napisać. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
QBS Posted January 14, 2006 Report Share Posted January 14, 2006 SZPANER! :lol: Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted January 14, 2006 Report Share Posted January 14, 2006 ... I skurczybyk :P Cya HateMe! Quote Link to post Share on other sites
ZviR Posted January 14, 2006 Report Share Posted January 14, 2006 Niby zakłada topic, aby się czegoś dowiedzieć, ale najważniejsze było: ak tylko dojdzie do mnie mój egzemplarz GoddamnU! ;D Quote Link to post Share on other sites
sebas Posted January 14, 2006 Report Share Posted January 14, 2006 ojdzie do mnie mójegzemplarz postaram się coś napisać. A moze powiesz mości Panie z kad takowego zyskasz ? :D PS. Kanalia , menda i wogle ! 8) Quote Link to post Share on other sites
Gecko Posted January 15, 2006 Author Report Share Posted January 15, 2006 Panowie nie ładnie ;) Jak możecie myśleć ze ten temat miał na celu tylko szpanowanie ;) Tak serio mówiąc, nie róbcie tutaj OT, bo Moderator się zdenerwuje i skasuje wszystko, a ja chce wam pomóc i opisać tutaj mój wspaniały egzemplarz który juz do mnie jedzie/leci ;) sebas, ściagam z HK Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted January 15, 2006 Report Share Posted January 15, 2006 HK = WGC ? Cya HateMe! Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted January 15, 2006 Report Share Posted January 15, 2006 a może ktoś wie kiedy wejdzie wersja z RISem? Quote Link to post Share on other sites
Gecko Posted January 15, 2006 Author Report Share Posted January 15, 2006 HK = WGC ? Mhm... konkretnie sprowadzam ją poprzez Yuri'a http://sfat.org/sklep/ Wyprzedzając kolejne pytanie: Cena: 1100 zł (z baterią) plus ewentualne cło, jeśli takowe będzie. Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted January 15, 2006 Report Share Posted January 15, 2006 Dzięki za info . Teraz tylko czekam na recke :) Cya HateMe! Quote Link to post Share on other sites
Gołąb Posted January 15, 2006 Report Share Posted January 15, 2006 A ta m-ka to sie będzie czyms rożnić od starej wrsji,pomijając zmiany zewnętrzne,tzn: -metalowe wzmocnienia tych uszek co lubily pekac w starej-m-ce -aluminowa lufa -kolba rozkladana w 6 pozycjach Bo jesli poza wymienionymi nie ma roznic to po co reckę dawac.Dla mnie to bedzie po porstu kolejny Aeg z Tm-a,ta sama niezawodnosc i jakosc wiec nie ma chyba sensu opisywac czegos co juz bylo,chyba ze zajda zmiany w bebechach ale watpie. Quote Link to post Share on other sites
Gecko Posted January 15, 2006 Author Report Share Posted January 15, 2006 Hmm... może nie recke, ale krótki opis ogólnych wrażeń i tego jak to wszystko jest do kupy poskładane postaram się umieścić. Wrzuce też kilka fotek, jeśli wyjdą ;) To na razie tyle, czekam na paczkę. Quote Link to post Share on other sites
Szczep Posted January 15, 2006 Report Share Posted January 15, 2006 Ty mi lepiej powiedz o co chodzi w zdaniu: "...plus cło...jeśli będzie..." Quote Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted January 16, 2006 Report Share Posted January 16, 2006 Prawdopodbnie o to że Yurik80 nie wie ile go wyniesie a zarobic przeciez swoje musi :wink: dziwne ze po kilku przekrętach ma jescze klientów. Quote Link to post Share on other sites
Gecko Posted January 16, 2006 Author Report Share Posted January 16, 2006 Ty mi lepiej powiedz o co chodzi w zdaniu:"...plus cło...jeśli będzie..." Z tego co wiem (czytałem na tym forum, oraz info od Yuri'a) cło nie zawsze jest naliczane, nie wiem czemu, ale takie info można znaleść również gdzieś na tym forum. Prawdopodbnie o to że Yurik80 nie wie ile go wyniesie a zarobic przeciez swoje musi Wink możliwe dziwne ze po kilku przekrętach ma jescze klientów. Ołlł... jakich przekrętach ? :? Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted January 16, 2006 Report Share Posted January 16, 2006 Właśnie, jakich? Quote Link to post Share on other sites
Czoper Posted January 17, 2006 Report Share Posted January 17, 2006 A ja tylko tak... "Nowa" M4A1 TM to taka sobie nowość - TM usunęło jedynie ewidentne wady i niedociągnięcia dotychczasowych egzemplarzy. I to niestety po kilku latach problemów z np. pękającymi uszami. Pamiętacie zadęcie, które towarzyszyło wejściu S-System? Też miała być nowa jakość. I co? Wyszło zwykłe M4 z znacznie lepszym wyposażeniu (SIR, składane przyrządy celownicze, kolba). Środek (g/B) był identyczny. Jedyna istotna (wtedy) różnica to wklejone w body aluminiowe wzmocnienia uszu. Recenzując S-System prorokowałem, że pewnie lada moment wszystkie eMki TM dostaną takie wzmocnienia. I dostały. Tylko musiał minąć rok, podczas którego TM zdołało wepchnąć w rynek cały przygotowany (wyprodukowany) wcześniej zapas body bez wzmocnień. Lubię i doceniam wartość replik TM, ale denerwuje mnie takie podejście do mnie/do nas. A fakt, że strona www jest wyłącznie w "krzakach"... Kiedyś się na nich obrażę. Ściskam, Czoper Quote Link to post Share on other sites
Ritter Posted January 17, 2006 Report Share Posted January 17, 2006 Bo fakty są takie, że ich niestety eksport chyba tak średnio obchodzi... Dziwne to, ale inaczej tego wytłumaczyć sobie nie potrafię. Nowatorstwo w rozwiązaniach technicznych (jakby nie patrzeć, to TM stworzyło standardy w ASG), jakość replik oraz popyt na nie spowodował, że hurtownicy z HK rozprowadzają TM po całym świecie. Ale jednocześnie krążą informacje w sprawie np. "trademarków", że TM ma na nie licencję w przypadku H&K czy Colta tylko na Japonię. Niestety, ASG to nie jedyny przykład gdzie Japończycy w ten sposób postępują. Wystarczy popatrzyć na przykłady z motoryzacji - mają wiele świetnych modeli samochodów czy motocykli, które nie oglądają światła dziennego po za ich wyspami... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts