Mibars Posted June 4, 2006 Report Share Posted June 4, 2006 "ci od wikipedii" = my wszyscy. Widzisz błąd - na górze jest zakłądka "edytuj" i po sprawie. Nawet rejestrować się nigdzie nie musisz. Quote Link to post Share on other sites
gibos Posted June 4, 2006 Report Share Posted June 4, 2006 Szczeżę mówiąc - troche mnie zastanawia, dlaczego jesteście tak krytyczni do ludzi, ktorzy jakoś chcą zaczać a wychodzi to kiepsko. Ten wg. Was para ASG - jest zły? nie każdy ma kase, ekipe, doświadczenie a tania "broń" jest sprzedawana tuzinkami. A taka "zabawa" jest świetnym elementem w resocjalizacji i w oderwaniu inhalującej młodzieży.. od tego codziennego szarego świata. Ale widzę, że to jest hobby dla arystokracji.. To może Arystokraci postarają się o jakiś oddzielny dział dla "CHINCZYKÓW" ? Quote Link to post Share on other sites
kozłov Posted June 4, 2006 Report Share Posted June 4, 2006 Mylisz wogóle sprawe.Pseudo maniacy to takie osoby ktore sie zachowują nieodpowiednio.Chodzi tu o paradowanie z replikami w miejscach publicznych lub wykorzystwania ich napszykład przy napadzie na sklep.Takie lekkomyślne zachowania szkodzą całemu srodowisku ludzi którzy tworzą pasję z ASG oraz przyczyniły się do zakazu ASG w wielu krajach.Chcemy tego uniknąc ponieważ chcemy dalej zajmować się airsoftem. Jesli będzie więcej takich kretynskich zdarzeń to nikt niebędzie sie bawił...ani my ani ty. A wracając do taniej broni.Nikt sie niewysmiewa z twego sprzętu.Ja sam niemam elektryka za ponad 1000 złotych bo mnie na to niestac i wiele osób też na to niemoże se pozwolić.Co kupujesz to twoja sprawa.Tanie repliki są słabej jakości i to sprawia ze szybko się psują.Wiele osób bedzie ci odradzać ich zakup...twoja decyzja czy je bedziesz kupować czy nie. Niezależnie od tego jaka to broń...super giwera za grubą kasę czy pistolecik za 5 złotych.Witamy Cię w gronie maniaków ASG ale chodzi nam by replke ukrywać podczas transportu i nierobić akcji typu napad na sklep lub strzelanina w parku. To że ktoś ma profesjonalnego guna nie znaczy ze jest lepszy od osoby z tańszym sprzętem.Ważne jest co robi z tą repliką i do czego i w jaki sposób jej używa... Quote Link to post Share on other sites
reniek Posted June 4, 2006 Report Share Posted June 4, 2006 Popieram dodanie takiego wpisu do wikipedii. Patrząc na to, co wymyśla nasza obecna władza wolałbym już odcinać środowisko ASG od zwykłych przestępców. Ci na górze mogą nie zauważyć różnicy. Quote Link to post Share on other sites
Giersu Posted June 4, 2006 Report Share Posted June 4, 2006 ... a tak - zajrzą sobie do Wikipedii i wszystko zrozumieją... Quote Link to post Share on other sites
gibos Posted June 4, 2006 Report Share Posted June 4, 2006 Takie pojęcie sprawy mi się podoba. Niestety coraz więcej widzę, TYCH SPECJALISTÓW OD ASG - i nie doczytając widocznie, bądź nie rozumiejąc do końca Twoich intencji wziąłem Cie za jednego z nich - zwracam honor. Tak, także coś takiego popieram jak dobrze zredagowany text w Wikipedii - jako, że jej rola w edukacji Polaków stale rośnie, to może także się do tego przyczynic, że mniej będzie rosło dowcipnisi żerując na tym hobby.. Jestem za tym, aby w wikipedii znalazł się text z pieczętującymi materiałami pomocniczymi - jedynie kompleksowa informacja może tutaj wskurać... Pozdrawiam, NIE - spoko, nie rozpętuję żadnej wojny - nie mówię o tym forum, ale szeroko pojętym internecie, bo to forum jest jeszcze chyba wyjątkiem. :) Quote Link to post Share on other sites
kozłov Posted June 5, 2006 Report Share Posted June 5, 2006 gibos ktoś sie wysmiewal z twego sprzętu bo ma lepszy? Zgloś to do jakiegoś moderatora.Bo osoba która sie wysmiewa to nietylko udawadnia że jest niedojrzała oraz łamie regulamin który mówi że nie wolno dyskryminowac kogoś z powodu broni i ekwipunku jaki posiada. Quote Link to post Share on other sites
Regdorn Posted July 8, 2009 Report Share Posted July 8, 2009 Małe wykopalisko... Z ciekawości zajrzałem na nasze hasło i cóż się ukazało moim oczom? "Ponieważ kodeks ASG opiera się na kodeksie bushido" :lol: No bardzo ciekawe. Można by rzec, że wywodzimy się od ruchu samurajów i jesteśmy niczym szlachetni rycerze stojący na straży cnót :mrgreen: Kto się przyzna do tych bzdetów? Może i nasz kodeks ma merytorycznie coś wspólnego z bushido, ale na tym powiązanie się kończy, bo zaręczam, że przed laty kiedy klarowaliśmy PASG nikt pewnie nawet nie pomyślał o dalekowschodnim kodeksie... Kogoś jakby poniosło? Ktoś w tym wątku nawiązał do tego, że z Wiki korzysta co raz więcej ludzi i wypada tam coś napisać. Owszem, ale niech to będzie ktoś odpowiedzialny i przygotuje materiał podpisany i z bibliografią, a nie wzięty z powietrza. Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted August 2, 2009 Report Share Posted August 2, 2009 (edited) http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Asg http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Replika_broni Proste, treściwe, prawdziwe i starczy. Edited August 2, 2009 by zombie_snake Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted October 19, 2009 Report Share Posted October 19, 2009 Również przepraszam, że odkopuję temat, ale chcę się zalansić. Artykuł z Nonsensopedii - Replika broni - został napisany przeze mnie. Jakiś czas później ktoś wprowadził w nim drobne, kosmetyczne zmiany, a także dołożył zdjęcie, i dodał spis treści ;). Czy osoba ta może się przyznać kim jest? :P PS: Jeśli kogoś zainteresowałby oryginalny tekst, to niech da znać na PW, aczkolwiek w gruncie rzeczy jest prawie taki sam ;). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts