rzeznik Posted January 26, 2006 Report Share Posted January 26, 2006 Witam, chce "zaciagnac jezyka" w sprawie tej malej giwery... pytanie do "maniakow", czy ktos ma M24 Socom Police przerobiona do 540 fps dzieki Zestaw cylindra ze sprężyną 300%? jezeli tak to prosil bym o rady: - jaka jest minimalna odleglosc z ktorej mozna strzelac zeby nikomu niezrobic krzywdy, - czy sa jakies problemy (wady), - jak sie strzela, - moze kilka fotek? ;] Link to post Share on other sites
bastekkk Posted January 26, 2006 Report Share Posted January 26, 2006 - moze kilka fotek? ;] tylko zeby wnetrza fotki wtedy bedzie wiadomo co i jak Link to post Share on other sites
jackobi Posted January 26, 2006 Report Share Posted January 26, 2006 opis podkrecanego socoma masz w zbrojowni na www.wmasg.pl :] tam poczytaj :P Link to post Share on other sites
rzeznik Posted January 26, 2006 Author Report Share Posted January 26, 2006 tam nic ciekawego niema..... ;/ 1 fota, opis co mozna zrobic zeby zwiekszyc moc... a mnie interesuja foty od wewnatrz... ;] i czy replika jest dobrze wykonana, czy sie zacina, itp. itd.... Link to post Share on other sites
che Posted August 20, 2006 Report Share Posted August 20, 2006 Odkopuje temat. Czy naciag nie jest za ciezki przy tej sprezynie? Jak z hopsiupem? W moim Ofizzerze CA z 390 FPS, kulki lecialy blizej niz 280 FPS w AK47 TM. Teraz juz wiem ze u CA FPS nie maja nic wspolnego z zasiegiem, dlatego boje sie nabyc kolejnego guna tego typu. Poniewaz zastanawiam sie nad M24 300%, licze na osiagi jak u SWD. Link to post Share on other sites
Rudy102 Posted August 20, 2006 Report Share Posted August 20, 2006 Przy sprężynie naprzykład 380% HU tylko przeszkadza-spowalnia kulkę. CA nie robi aż tak złych hopów to tylko kwestia użytych kulek. Zaryzykuje stwierznenie że po dodaniu precki do M24 będzie około 620-630 fps przy spreżynie 300%(680 fps-690 fps przy 380%). Tyle więc w zupełności wystarczy. A co do naciągu to jestem pełen wiary że sobie poradzisz. Link to post Share on other sites
Tropiciel Posted August 21, 2006 Report Share Posted August 21, 2006 No ale niestety luf precyzyjnych do m24 nie ma ale jak co można samoróbke zrobić Link to post Share on other sites
Kakaroth Posted August 26, 2006 Report Share Posted August 26, 2006 do m24 pasują preclufy z AEGów. nacią sprężyny 300% a co dopiero 380% to naprawdę spory problem i nie polecam nikomu jako pierwszej styczności ze snajperką. WG mnie powinieneś kupić najpierw stocka i poćwiczyć na tym całą taktykę. Wykonanie jest niestety na dość średnim poziomie. Głównymi wadami m24 CA jest brak części zamiennych np do mechanizmu spustowego a ten miewa czasami ochotę się złamać. do tego sam spust jest bardzo twardy co również utrudnia obcowanie z repliką. Wg mnie również bardzo dużą wadą jest fakt, że śrubki mocujące wszystko wraz z gwintami mają tendencję do szybkiego wyrabiania się. w moim odczuciu powinieneś zainwestować np w coś z rodziny APS maruzena [np type 96 które na zachodnich forach ma miano najlepszej snajperki sprężynowej] a do których dostępne jest masę części zamiennych i można dopasować replikę idealnie pod siebie. mimo wszystko nie polecam vsr - jak dla mnie coś co waży 2kg to nie snajperka. pozdrawiam Kakaroth Link to post Share on other sites
bonesnapper Posted August 28, 2006 Report Share Posted August 28, 2006 A co z cylindrem gazowym do M24? Montował to ktoś? Link to post Share on other sites
che Posted September 10, 2006 Report Share Posted September 10, 2006 Pytanie: Jak moj przedmowca? Pisze zeby przypomniec o pytaniu, bo jest to pewnego rodzaju alternatywa dla sprez, moim zdaniem o wiele lepsza. Dodam: Gaziaki* charakteryzuja sie wzglednie prosta budowa., co ulatwia tuning broni. Modyfikacja ogranicza sie zwykle do wymiany zespolu gazowego tloka na taki, ktory umozliwia uzyskanie wiekszego cisnienia gazu wyrzucajacego kuleczke *pozwoliłem sobie tak skrócić wcześniejszy opis replik na gaz. Link to post Share on other sites
Kakaroth Posted September 10, 2006 Report Share Posted September 10, 2006 pozwolę zabrać ponownie glos w tejże dyskusji. Repliki gazowe borykają się niestety z wieloma problemami. Największym wg mnie jest problem ze stałością gazu a tym samym celnością. W praktyce oznacza to ni mniej ni więcej, że nie da rady trafić 2 razy w ten sam punkt. Tunning w teorii jest prosty lecz faktycznie znalezienie pozespołów w Polsce nie należy do najprostszych a na pewno do najtańszych. Co więcej, modele gazowe kompletnie nie radzą sobie w zimie. O ile zdążyłem naczytać się opinii na zagranicznych forach na temat cylindra gazowego do m24 to boryka on sie z pewnym zasadniczym problemem. Otóż sam zawór napełnienia psuje się BARDZO szybko [ u większości użytkowników o jakich czytałem było to po 5-9 ładowaniach gazu]. Wg mnie modele gazowe snajperek nie mają racji bytu. a już na pewno nie w zimie :/ a jednak wydawać ponad 400zł na cylinder "sezonowy" wg mnie nie ma sensu. Co do siły wymaganej do naciągu sprężyny: w mojej aps Type 96 Maruzena mam sprężynę 250% i po wystrzeleniu ok 50 kulek nie mam już z naciagiem żadnego problemu i robię to jednym, płynnym ruchem. Moim zdaniem to jedynie kwestia wprawy. Link to post Share on other sites
bonesnapper Posted September 10, 2006 Report Share Posted September 10, 2006 Tunning w teorii jest prosty lecz faktycznie znalezienie pozespołów w Polsce nie należy do najprostszych a na pewno do najtańszych. http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...products_id=882 Co więcej, modele gazowe kompletnie nie radzą sobie w zimie. Ponoć Green Gas stanowi zimową alternatywę gazu HFC. Link to post Share on other sites
che Posted September 10, 2006 Report Share Posted September 10, 2006 http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...products_id=882 Ponoć Green Gas stanowi zimową alternatywę gazu HFC. Tak, przynajmniej ja rozmawiałem o tym z linku. Czy ja wiem, slyszalem głosy stamtąd i stamtąd ze nie ma znaczenia, nawet przy green gazie leci mizernie. Pozwolicie ze pomine Red Gaz ktory rozwala wiekszosc cylindrow. Link to post Share on other sites
bonesnapper Posted September 11, 2006 Report Share Posted September 11, 2006 To może zwykły propan :)? A jak narzekacie na zimowe warunki użytkowania gazu to po prostu strzelajcie ze sprężyn :) Link to post Share on other sites
Fester Posted December 17, 2006 Report Share Posted December 17, 2006 Myśle o zakupieniu tj repliki i mam kilka pytań. Replikę chciałem kupić w asgshopie : http://asgshop.pl/produkt.php?id=895. Razem z repliką chcem zamówić mały zestawik tunningowy: http://asgshop.pl/produkt.php?id=212 I teraz seria pytań: Po zamontowaniu zestawu nic się nie psuje? Jakimi kulkami najlepiej strzelać? Jest to warte swojej ceny?(1750zł)+dwójnóg 200zł? A może asp96 maruzen bez tuningu? Link to post Share on other sites
darude111 Posted May 6, 2007 Report Share Posted May 6, 2007 Mógłby ktoś odpowiedzieć na post powyżej, ponieważ też jestem ciekaw i mam zamiar kupić ten karabin,a chciałbym wiedzieć. Z góry dzięki :) Link to post Share on other sites
Medi Posted May 6, 2007 Report Share Posted May 6, 2007 Zadaj pytanie w dziale o tuningu, to Ci odpowiedzą. Link to post Share on other sites
Snajper-pl Posted July 16, 2008 Report Share Posted July 16, 2008 Słuchajcie...Z M24 i cylindrem 300%mamy 540 fps.Ale gdy włożymy do tego cylindra sprężyne 380fps to mamy 650 fps,ale gdy wsadza si taką sprężyne to trzeba dodatkowo kupic: -Stalową rączke do przeładowania -Wzmocniony tłok -Zestaw wzmocnionego zamka -Nowy uszczelniony hop-up -Mocną gumke hop-up -precke najlepiej 6.02mm Podam przykład co potrafi ta broń po takim tuningu:,,Przy kulce 0.9g przebija płytę gipsową :-F (dlatego najlepiej się trzymac z dala akcji!!! I po takim tuningu macie straszną broń!!!I długotrwałą... :killer: Link to post Share on other sites
Lajon Posted July 16, 2008 Report Share Posted July 16, 2008 Wg ASGShopu przy wzmocnionym zestawie cylindra można bez problemu włożyć sprężynę 380% + stalowa rączka. Sam tego nie zrobiłem bo przeładowywanie 300% to już jest czasem niezła ekwilibrystyka w pozycji leżącej. ;) Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 22, 2008 Report Share Posted July 22, 2008 mimo wszystko nie polecam vsr - jak dla mnie coś co waży 2kg to nie snajperka. :wink: :D Przepraszam, nie mogłem sie powstrzymać. Link to post Share on other sites
Gumatron Posted August 27, 2008 Report Share Posted August 27, 2008 Lajon, nie ryzykowałbym do tego wzmocnionego zestawu 300% dawać sprężynę 380% - jak coś to tylko do tego: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3793 no i rączka stalowa oczywiście też. Choć nie kupiłem tego właśnie z powodu trudności naciągu... a samo 300% daje bardzo ładne osiągi :) Aha i ktoś tam napisał że precka z AEGa pasuje do M24 - możliwe, ale za to trzeba wymienić komore hopup żeby jakąkolwiek precyzyjną lufę zamontować. Link to post Share on other sites
PYZIO Posted September 15, 2008 Report Share Posted September 15, 2008 Nie chce zakładać nowgo tematu więc wpisze swoje pytanie tutaj: kupiłem uzywane m24(300%) i raczka przeładowania po naciagnieciu nie chce wrocic na miejsce, zatrzymuje sie czasem 1cm , czasem 2 przed rowkiem. Aby wrocila trzeba ja w przy naciaganiu okrecac w lewo i dosc mocno dobic do pozycji poczatkowej. Pytanie: co to jest i jak sobie z tym poradzic? Link to post Share on other sites
Recommended Posts