Wolf Posted August 19, 2008 Report Share Posted August 19, 2008 Znalazłem go tutaj: http://www.bestprotection.de/ebay/beschusstest.jpg Quote Link to post Share on other sites
mag Posted October 31, 2008 Report Share Posted October 31, 2008 (edited) Panowie, czy ktoś może mi jednoznacznie przełożyć rozmiary tej kamizelki na cm? Ew. Podpowiedzieć jaką wziąć kiedy mam w klatce 112cm i 177cm wzrostu? EDIT: A dla kolegi na 105cm w klatce i 187cm wzrostu? Będę wdzięczny, bo nie mogę nic znaleźć. Pozdrawiam, MAG Edited October 31, 2008 by mag Quote Link to post Share on other sites
Adi.K Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 Zaraz się popytam i posprawdzam, ale może to chwilę zająć bo są święta itp... Quote Link to post Share on other sites
MAR Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 mag na twoim miejscu dla ciebie wziąłbym GK a dla kolegi GL Quote Link to post Share on other sites
Zelu Posted November 21, 2008 Report Share Posted November 21, 2008 Witam! Jaki rozmiar byście mi polecili - mam 196cm wzrostu i 98~100cm w klatce. Z góry dzięki :) Żelu Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 Przy podanym wzroście i obwodzie klatki piersiowej sugeruję GL. Nie mam dokładnej tabeli rozmiarów tych kamizelek, ale widze tylko tą opcję. ML może się okazać za mała lub za krótka. Quote Link to post Share on other sites
Zelu Posted November 28, 2008 Report Share Posted November 28, 2008 Miałem możliwość przymierzenia kamizelek w rozmiarach GK i ML - obie były dziwnie krótkie. Zaryzykowałem i wziąłem GL - jest idealna (no może troszkę za szeroka ;-) ). Dzięki raz jeszcze za pomoc :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
MAR Posted November 28, 2008 Report Share Posted November 28, 2008 (edited) Pewnie mierzyłeś na bluzie...przypuszczam że na parce z ocieplaczem bedzie leżeć idealnie, i nie będzie za szeroka :) Edited November 28, 2008 by ramol Quote Link to post Share on other sites
Piotru26 Posted November 28, 2008 Report Share Posted November 28, 2008 Wytłumaczcie mi coś - gdzie nosząc te kamizelki upychacie magazynki? Ja mam np. 4 szt do G36 - zakładając tę kamizelkę blokuję sobie możliwość założenia jakiegoś chestringa. Może ktoś mi wskazać jakieś linki do zdjęć w pełnym oporządzeniu? Quote Link to post Share on other sites
fidell Posted November 29, 2008 Report Share Posted November 29, 2008 Magazynki noszone są w ładownicach oporządzenia zakładanym na kamizelkę. Było troszkę wcześniej, więc musiałeś coś przeoczyć. Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted November 29, 2008 Report Share Posted November 29, 2008 Dokładnie tak jak pisze fidell :) Na wielu fotkach przewijają się żołnierze z Splitterami a na nich oporządzenie S95. W niejednym wątku się ten temat przewinął ;) Quote Link to post Share on other sites
Piotru26 Posted December 3, 2008 Report Share Posted December 3, 2008 (edited) Faktycznie poczytałem i się trochę douczyłem. Nie zwróciłem uwagi na nazw S95. A niejednokrotnie widywałem je na Allegro ale wydawało mi się takie... antyczne. No ale skoro kupiłem G36, mundur BW to trzeba brnąć dalej. Jeśli mam 90 cm w pasie i 170 cm wzrostu/96 cm w klatce to chyba powinienem szukać rozmiaru M/k Dodatkowo jeśli chciałbym używać kamizelki z tego tematu to S95 muszę kupić z pasem "dłuższym" ? 100 cm? Edited December 3, 2008 by Piotru26 Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted December 3, 2008 Report Share Posted December 3, 2008 Zestaw S95 + Splitter faktycznie jest antyczny. To był standard w połowie lat 90-tych - teraz w użyciu jest zupełnie inny sprzęt. Ronin Quote Link to post Share on other sites
Piotru26 Posted December 4, 2008 Report Share Posted December 4, 2008 O tym, że jest już nowy sprzęt też już zdążyłem doczytać. I niestety też zdążyłem się zorientować ile kosztuje :-( Zastanawiam się jeszcze nad Mehlerem bo tam już są ładownice, oczywiście miękkimi wkładami (bo nie chce nosić 30 kg na sobie). Na razie zgłębiam ten temat, między innymi korzystając z tego forum. Ze strony AWR-u też korzystam zwłaszcza że też jestem z lubuskiego wbrew opisowi w profilu. Niestety u mnie nie ma więcej osób chcących chociażby próbować rekonstruować jakąś formację. Mundury BW moi koledzy kupowali bo były akurat najtańsze. Ja co prawda też ale już znudziły mi się zwykłe strzelaniki i kieruję się w stronę milsimów i przymierzam się do jakiejś rekonstrukcji. Choć na razie trudno mi namówić okolicznych airsoftowców na przejście na real-capy nie mówiąc już o 12h. 24h wyprawach w las z plecakiem. Może ostatnie zdanie stoi trochę w sprzeczności z początkiem wypowiedzi ale po prostu na zwykłej strzelance nie uśmiecha mi się tachanie wszystkiego co innego na milsimie. Quote Link to post Share on other sites
Adi.K Posted December 4, 2008 Report Share Posted December 4, 2008 Jakie 30? to zaledwie ~9 kg. Mnie tam się to podoba na krótkie rajdy :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Sledzikmaster Posted December 5, 2008 Report Share Posted December 5, 2008 Zawsze można płyty zostawić w domu i latać z samymi miękkimi wkładami. Quote Link to post Share on other sites
jarzabek Posted August 8, 2009 Report Share Posted August 8, 2009 Ma ktoś tabele rozmiarów tych kamizelek? Quote Link to post Share on other sites
progamerkacu Posted August 17, 2009 Report Share Posted August 17, 2009 Witam. Mam zamiar kupić kamizelkę przeciwodłamkową BW. Problem w tym że nie wiem jaki rozmiar wziąć. Mam około 160 cm wzrostu i jestem dość szczupły więc tu leży problem. Za ile kupiłbym taką kamizelkę nawet bez wkładów i może być trochę zniszczona? Quote Link to post Share on other sites
Rhodium Posted August 17, 2009 Report Share Posted August 17, 2009 Temat o kamizelkach już istnieje w tym dziale http://wmasg.pl/forum/index.php?showforum=275 . Na przyszłość radzę lepiej szukać, bo to 3 temat "od góry" :poddanie: . Co do pytania to proponowałbym rozmiar MK. Ceny są różne, kamizelki średnio kosztują 100-120zł, ale można też kupić taniej (swoją dorwałem za 79 zł w bdb stanie). PS. Proponowałbym przenieść posty do istniejącego już tematu. Quote Link to post Share on other sites
progamerkacu Posted August 17, 2009 Report Share Posted August 17, 2009 Ok wielkie dzięki Quote Link to post Share on other sites
progamerkacu Posted August 17, 2009 Report Share Posted August 17, 2009 Sory ale nie mogłem już edytować.Czy jest możliwość kupienia kamizelki bez wkładów i samemu je sobie zrobić?Chodzi mi tu oto że za bardzo mi nie zależy na kamizelce z wkładami a mógłbym je zrobić np. z karimaty(?). Quote Link to post Share on other sites
Rhodium Posted August 17, 2009 Report Share Posted August 17, 2009 Dawniej na allegro można było spotkać pokrowce z karimatami zamiast wkładów, ale wraz z niższymi cenami za kompletne kamizelki przestało to być opłacalne. Trzeba byłoby pytać u polskich importerów niemieckiego demobilu, może mają możliwość coś takiego załatwić. Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted August 17, 2009 Report Share Posted August 17, 2009 Najlepszym substytutem wkładów wydaje się być wykładzina :D Quote Link to post Share on other sites
progamerkacu Posted August 18, 2009 Report Share Posted August 18, 2009 Czyli raczej nie ma możliwości kupienia takiej kamizelki bez wkładów w jakimś demobilu? Quote Link to post Share on other sites
Tony Halik Posted August 18, 2009 Report Share Posted August 18, 2009 Czyli raczej nie ma możliwości kupienia takiej kamizelki bez wkładów w jakimś demobilu? Ale właściwie po co? Skoro kamizelka z wkładami to jakieś 100 zł? Zobacz sobie na ceny innych kontraktowych kamizelek BEZ WKŁADÓW i wtedy zobaczysz, że to naprawdę bardzo mało. A jak nie chcesz nosić kevlaru (bo troszkę waży) to zawsze możesz go sprzedać... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts