Jump to content

Recommended Posts

Posted

hmm opis na dole strony sugeruje ze to sa tylko prototypy ktorych produkcje zarzucono ze wzgledow prawnych

jest tam tez wmianka o produkowanym w rosji podobnym

PP-90

ktory zebral zle opinie i nie jest raczej chetnie uzywany :)

Posted

Widziałem kiedyś tę "zabawkę" w reportażu o nowo opracowywanej broni. Była jeszcze bez uchwytu. Konstruktor przekonywał, że ma to mieć zastosowanie w operacjach specjalnych, gdzie nie można przenosić broni. Wyglądało to jak piórnik ucznia (przeniesione przez dziecko w tornistrze) i w ułamku sekundy rozłożone zostało (dla potrzeb reportażu) do pozycji bojowej. Chyba później nawet pokazali jak to strzela, ale tego już nie jestem pewien w reportażu pokazywano wszystko co nowe w produkcji broni w Rosji a trochę tego było …

Nawet jeśli ktoś tego gdzieś użyje, prawdopodobnie zostanie to zakwalifikowane jako tajne i nikt nie będzie miał prawa o tym wspomnieć. W Rosji po ataku na szkołę w Biesłanie wprowadzono prawo ograniczające media w tematach bezpieczeństwa narodowego.

Sam reportaż oglądałem chyba ponad 2 lub 3 lata temu w sierpniu, wtedy mówili, że wykonali 3 egzemplarze, jak jest teraz - nie wiem.

Pozdrawiam

Medium

Posted

A to nie przypadkiem mp5k w teczuszce?O ile pamieetam to mozna bylo strzelac bez wyjmowania broni

[edit] oj arafat chyba w tym samym czasie pisalismy :wink:...12.12 czas posta,ladna godzina,to chyab jakis znak :P