Pesus the Hunter Posted February 2, 2006 Report Share Posted February 2, 2006 http://world.guns.ru/smg/smg70-e.htm Czy oprócz wspomnianych biznesmenów jakieś "słuzby specjalne" tego używają? No bo moim zdaniem taki "klocek" jest dość nieporęczny :? Quote Link to post Share on other sites
simosnipe Posted February 2, 2006 Report Share Posted February 2, 2006 hmm opis na dole strony sugeruje ze to sa tylko prototypy ktorych produkcje zarzucono ze wzgledow prawnych jest tam tez wmianka o produkowanym w rosji podobnym PP-90 ktory zebral zle opinie i nie jest raczej chetnie uzywany :) Quote Link to post Share on other sites
Medium Posted February 3, 2006 Report Share Posted February 3, 2006 Widziałem kiedyś tę "zabawkę" w reportażu o nowo opracowywanej broni. Była jeszcze bez uchwytu. Konstruktor przekonywał, że ma to mieć zastosowanie w operacjach specjalnych, gdzie nie można przenosić broni. Wyglądało to jak piórnik ucznia (przeniesione przez dziecko w tornistrze) i w ułamku sekundy rozłożone zostało (dla potrzeb reportażu) do pozycji bojowej. Chyba później nawet pokazali jak to strzela, ale tego już nie jestem pewien w reportażu pokazywano wszystko co nowe w produkcji broni w Rosji a trochę tego było … Nawet jeśli ktoś tego gdzieś użyje, prawdopodobnie zostanie to zakwalifikowane jako tajne i nikt nie będzie miał prawa o tym wspomnieć. W Rosji po ataku na szkołę w Biesłanie wprowadzono prawo ograniczające media w tematach bezpieczeństwa narodowego. Sam reportaż oglądałem chyba ponad 2 lub 3 lata temu w sierpniu, wtedy mówili, że wykonali 3 egzemplarze, jak jest teraz - nie wiem. Pozdrawiam Medium Quote Link to post Share on other sites
Pesus the Hunter Posted February 3, 2006 Author Report Share Posted February 3, 2006 http://video.google.com/videoplay?docid=64...73&q=machinegun A to... :?: Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted February 3, 2006 Report Share Posted February 3, 2006 W "Robocopie 2" była podobna składana zabawka... Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 3, 2006 Report Share Posted February 3, 2006 Wszystko napędzane Kurzem :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Zgedi Posted February 3, 2006 Report Share Posted February 3, 2006 A to nie przypadkiem mp5k w teczuszce?O ile pamieetam to mozna bylo strzelac bez wyjmowania broni [edit] oj arafat chyba w tym samym czasie pisalismy :wink:...12.12 czas posta,ladna godzina,to chyab jakis znak :P Quote Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted February 3, 2006 Report Share Posted February 3, 2006 http://video.google.com/videoplay?docid=64...mp;q=machinegun A to... :?: To zwykle MP5K, zamontowane w walizce. [/img] [ Dodano: Pią 03 Lut, 2006 ] Cholera- Arafat (KSK)- byłeś szybszy :) Quote Link to post Share on other sites
Pesus the Hunter Posted February 3, 2006 Author Report Share Posted February 3, 2006 Taki paten widziałem tez w jednym programie o SASie... :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts