berylpl Posted November 18, 2009 Report Share Posted November 18, 2009 Dzięki wielkie. Właśnie nastąpił zakup :). Poza tym z czasem pewnie będę myślał o wymianie silnika, baterii, szkieletu gearbox-a i całej obudowy :) :o. Jest sens? Kup Cymę, wyjdzie taniej. Najwyżej później przełożysz sobie to co już zmieniłeś do niej. Szkielet GB w Cymie jest podobno wytrzymalszy niż JG, silnik to pikuś, nie wiem po co zmieniać, a baterię zawsze można kupić, przyda się do każdej repliki. Quote Link to post Share on other sites
Rosomak15 Posted November 22, 2009 Report Share Posted November 22, 2009 (edited) Miałem/mam dwie takie Mp5 - jedna jest cały czas na chodzie, z drugiej sprzedałem body. Ten pierwszy GB wystrzelił~15000 kul i strzela nadal, ten odpoczywający, trochę starszy wystrzelał ~35000 kul i strzelać może dalej. Rozkręciłem go i wszystko jest w porządku, wszystkie zęby są całe, na tłoku również, stępiły się troche te, które stykają się z zębami silnika. Szkielet nie wygląda jakby miał pękać ani nic takiego. Zęby na silniku również są całe. Mam tylko jeden problem. Aktualnie używana MP5tka leżała przez pół roku i nie była strzelana. Przez ten czas stało się coś z hopem. Nie podkręcał kul w ogóle. Smarowałem robiłem co mogłem - żadnych efektów. Wymieniłem go na innego z chińskiej repliki. Sytuacja się powtórzyła. Jestem w dupie. MP5 strzela może na 25 metrów przy czym z 15m za nic nie trafilibyście w kartke a3. Edited November 22, 2009 by Rosomak15 Quote Link to post Share on other sites
Saillupus Posted April 19, 2010 Report Share Posted April 19, 2010 mam szybkie pytanie czy to będzie pasować do MP5 JG http://www.allegro.pl/item996040875_muszka...4mm_tlumik.html kumpel zgubił a w sklepach tylko części od japońców i wyniosłoby to około 100zł a tu mogę kupić znacznie taniej z góry dzięki za odpowiedź pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted April 20, 2010 Report Share Posted April 20, 2010 (edited) Powinno. Ewentualnie popracujesz nieco pilnikiem. Cyma i JG robią mp5 w standardzie TM więc teoretycznie są takie same. Edited April 20, 2010 by Jacek GROT Quote Link to post Share on other sites
Valdar Posted April 25, 2010 Report Share Posted April 25, 2010 Jam takie pytanie, podczas przełączenia z automatu na single, potrafi mi się zaciąć, pomaga ponowne przełączenie na auto, wystrzał i ponowne przejście na single. Czym może to być spowodowane ? Quote Link to post Share on other sites
SoH Jasio Posted July 10, 2010 Report Share Posted July 10, 2010 Z góry przepraszam za odkop. Ktoś z posiadaczy wersji SD doszedł jak rozebrać tłumik na części ? Quote Link to post Share on other sites
pasek_12 Posted August 18, 2010 Report Share Posted August 18, 2010 Mam pytanie z jakiego materiału jest wykonany tłumik ? 8) Quote Link to post Share on other sites
SoH Jasio Posted August 19, 2010 Report Share Posted August 19, 2010 W SD tlumik jest zrobiony z ABS'u. Quote Link to post Share on other sites
Rosomak15 Posted September 19, 2010 Report Share Posted September 19, 2010 Mam takie pytanie z GB wyjęte - czy w dyszy powinna byc uszczelka? Pytam bo sprawdzałem czy ta dysza jest szczelna, wysunąłem ją nieco, zatkałem palcem, a potem naciskałem na tłok (oczywiście operacja z wyciągnietymy bebechami), zdziwiłem się bo powietrze uciekało tylną częścią dyszy. Quote Link to post Share on other sites
Wabbit Posted September 19, 2010 Report Share Posted September 19, 2010 Dysza w moim MP5 nie jest niczym uszczelniona, jest to po prostu zwykły kawałek plastiku. Quote Link to post Share on other sites
torus13 Posted April 18, 2011 Report Share Posted April 18, 2011 mam pytanie czy warto tuningować tą mp5 jg? mam ją w wersji sd5 i 300zł na tuning replika jest używana (rok jej pyknoł miesiąc temu) co warto w niej wymienić na początek ? i czy da sie ją przerobić na wersje mp5 a2 ? Jak wsadze do niej m120 guardera , silikonowa gumke guardera i doszczelnie bedzie widać różnice i czy bedzie dobrze wszystko działało? Quote Link to post Share on other sites
Shim Posted August 9, 2011 Report Share Posted August 9, 2011 Przepraszam za odkop, ale po co zakładać nowy temat? ;) Mam dylemat. Myślę nad kupnem MP5'ki ze Zbrojowni (MP5SD6 [JG067MG]) za 385 zł. Po przeczytaniu tego tematu wydaję mi się, że ta replika jest nawet godna polecenia, ale z jakiegoś powodu do cymkę 028 polecają, a nie to. Jak myślicie, opłaca się brać? Quote Link to post Share on other sites
kubasekekek Posted December 27, 2011 Report Share Posted December 27, 2011 (edited) mam pytanie do szanownych użytkowników repliki mp5 czy ktoś z was używał tego jako boczniaka tzn czy nosił to na pasie na plecach? czy body nie pęka ? i jak mocujecie zawieszenie? pozdrawiam kubasekekek Edited December 27, 2011 by kubasekekek Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted October 31, 2012 Report Share Posted October 31, 2012 Chciałbym nawiązać kontakt z użytkownikami replik pistoletu maszynowego MP5 produkcji JG w celu wymiany spostrzeżeń o doświadczeń. "Użytkownicy MP5 [JG], łączcie się"! :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
OgarnijRozkme Posted November 5, 2012 Report Share Posted November 5, 2012 (edited) Piszcie ludzie piszcie bo sam zapatruje się na którąś z MP5'tek JG i ciekaw jestem opinii. Osobiście zauroczyła mnie JG070MG, przemawia do mnie bateria w kolbie, oraz duża jej pojemność. Rozpoczynam przygodę z ASG:) Witam na forum Mam pytanko, przy takiej ilości fps jak podają sklepy (powyżej 350 fps) powinno używać się kulek 0,25g. Jednak czytając forum zauważyłem, że dużo użytkowników mp5ek kupuje kulki 0,20g. Przypadek? Nie? Edited November 5, 2012 by OgarnijRozkme Quote Link to post Share on other sites
Stilgar Posted November 5, 2012 Report Share Posted November 5, 2012 :) Póki mam to mogę komuś pomóc :D Posiadam JG 069 z wymienionymi bebechami takimi jak: łożyska/sprężyna/gumka hop up'a/bateria/silniczek Naprawdę fajna replika, kupiłem jakiś pół roku temu, sprawuje się naprawdę fajnie. Jak na swoją cenę naprawdę fajnie wykonana, po zmianie silnika/kabli i baterii mam największy ROF ze wszystkich z grupki :D Ale mam 1 problem, nie zawsze podaje kulki, oczywiście to rzadkość :) Mp5 JG są naprawdę fajne! Polecam :) Niestety, niedługo będę musiał się wypisać z użytkowników Mp5 JG gdyż jest na sprzedaż :D Ale póki co naprawdę fajna replika :) Quote Link to post Share on other sites
OgarnijRozkme Posted November 5, 2012 Report Share Posted November 5, 2012 Mógłbyś rozwinąć trochę kwestię tuningu? Jaką konkretnie gumkę kupiłeś? Łożyska? Sprężyna? Silniczek ? Wiem jak silikonowe gumki hop-up wpływają na osiągi i użytkowanie repliki, lecz kwestia sprężyny i łożyska to już czarna dziura, wprowadzisz mnie trochę? Druga sprawa, wymieniałeś baterię bo była za słaba, padała Ci podczas zabawy czy na wstępie kupiłeś coś o większej pojemności? Bo jak rozumiem wymieniłeś baterię tylko ze względu na jej pojemność - długo zabawy repliką tak? Z góry przepraszam jeśli pytania są trywialne Quote Link to post Share on other sites
Szpaku03 Posted November 5, 2012 Report Share Posted November 5, 2012 (edited) Ja używałem przez ostatni rok Mp5 SD6 JG. Była w niej wymieniona gumka na systema energy i silnik na jakiś od CA. I muszę przyznać że po przemieleniu jakiś 25 - 30k kulek nadal trzyma się świetnie. Zero jakichkolwiek uszkodzeń czy uszczerbków, po za złamanymi oczkami do mocowania frontu... Jest to naprawdę replika godna polecenia w tym przedziale cenowym:D Edited November 5, 2012 by Szpaku03 Quote Link to post Share on other sites
Stilgar Posted November 5, 2012 Report Share Posted November 5, 2012 Mógłbyś rozwinąć trochę kwestię tuningu? Jaką konkretnie gumkę kupiłeś? Łożyska? Sprężyna? Silniczek ? Wiem jak silikonowe gumki hop-up wpływają na osiągi i użytkowanie repliki, lecz kwestia sprężyny i łożyska to już czarna dziura, wprowadzisz mnie trochę? Druga sprawa, wymieniałeś baterię bo była za słaba, padała Ci podczas zabawy czy na wstępie kupiłeś coś o większej pojemności? Bo jak rozumiem wymieniłeś baterię tylko ze względu na jej pojemność - długo zabawy repliką tak? Z góry przepraszam jeśli pytania są trywialne Już ci odpowiadam :) Pytajcie śmiało: 1- Zmiany w replice: -Sprężyna SP120 -Łożyskowana wzmocniona prowadnica sprężyny PJ -Łożyska Metalowe PJ -Gumka Hop Up zielona G&G -Silniczek ICS Turbo Tak mówił poprzedni właściciel, nie wiem gdzie to pisze, ale ROF ma super -- Co do łożysk - Zmienione przez poprzedniego właściciela, według mnie jedyne co robią to więcej wytrzymują, mniej się psują i są bardziej niezawodne :) Sprężyna dodaje FPS'ów nie wiem co więcej pisać :) Zwykła SP 120, odpowiednia do tej repliki, nie rozwali jej w pół po 10 strzałach, ja wystrzeliłem już z 8tysiecy kulek, poprzedni właściciel 2 tysiące i działa wszystko :) Baterię wymieniłem, bo tak o mi się chciało :D Chciałem zobaczyć jak to będzie działało na lepszej baterii, i dobrze zrobiłem, stock działał bez problemu, strzelanki 5-7h wytrzymywał, niestety dłużej musiałem pożyczać, więc postanowiłem zakupić drugą baterię aby mieć jakąś zapasową a firefoxa używać jako głównej i mieć większy ROF (Rate of fire - szybkostrzelność) Quote Link to post Share on other sites
wxp31 Posted November 21, 2012 Report Share Posted November 21, 2012 Czołem! Używam MP5-J JG chińczyk nie chińczyk ja nie mogę marudzić, działa dobrze, nawet w full stocku miała niewielki rozsiew. Chociaż może miała, to było dawno więc mam prawo już nie pamiętać, wymieniłem bebechy kilka lat temu i nie mogę narzekać. Mobilny, leciutki, a jak się robi za zająca to jest to często zaleta. Pzdr Iwan Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted November 22, 2012 Report Share Posted November 22, 2012 MP5SD5 Skrócony tłumik aby z pełna kolba maszyna bez problemów mieściła się w futrynie drzwi, batka w kolbie 2S 3,3 Ah Jeżeli używam jako dodatkową montuje rozsuwana kolbę, batka leci w przedni chwyt 2S 1,8 Ah dwa listki. Ogólnie chodzi w stocku poza gumka, kablami i silnikiem. Mój przebieg jakiej 15 tyś. wcześniej nieznany ale znaczny bo silnik był zajechany . I zużycie części znikome. Działa dalej przy 340 fps oraz średnich 23 rps zależy jaki pakiet zasila. Quote Link to post Share on other sites
bizon96 Posted November 27, 2012 Report Share Posted November 27, 2012 Witam. Widzę, że jest tu paru właścicieli JG MP5. No to mam pytanie. Chciałbym w mojej replice wymienić głowice tłoka i cylindra na ciche, lufę na preckę no i przy okazji gumkę hop-up, okablowanie na niskooporowe z mosfetem. Niestety nie wiem jakie są w gearboxie łożyska, a domyślam się, że plasticzane, no i jakiej średnicy. Gdyby ktoś odpowiedział mi na temat tych łożysk bardzo był bym wdzięczny, bo nie chcę rozbierać repliki dwa razy. Dziękuję Quote Link to post Share on other sites
marcin28 Posted December 2, 2012 Report Share Posted December 2, 2012 Witam, podłączę się do tematu z moją recenzją MP5 (polecił mi wstawić tu filmik kolega :D): MP5-J [JG] Może choć trochę pomoże to niezdecydowanym na wybór tej repliki. W filmiku są także minusy tej repliki. Zachęcam do obejrzenia :D Pozdrawiam Marcin Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted December 4, 2012 Report Share Posted December 4, 2012 Ma ktoś dokładne wymiary tego kółka, które przesuwa płytkę selektora (wersja z obustronnym selektorem)? Ewentualnie same to kółko? Nie chce wydawać prawie 50 złotych, za kawałek metalu, gdy za całą replikę dałem 35... W szczególności gdy mam możliwość wycięcia WaterJetem, za piwko. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted December 5, 2012 Report Share Posted December 5, 2012 Koledzy, potrzebuję szybciutkiej porady, jaki najlepiej włożyć bezpiecznik do MP5 :icon_question: Przepalił mi się a oznaczenia są tak niewyraźne, że nie wiem jaki wlożyć :icon_exclaim: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts