luglo Posted April 27, 2007 Report Share Posted April 27, 2007 Miałem przyjemność strzelania z tego :uśmiech: Kopie strasznie mocno ale cichutko. Przyrządy celownicze są wykonane z metalu natomiast jakość wykonania nie ustępuje TM. Przedni grip jest lekko gumowany przez co lepiej siedzi w ręku. Nie jestem jakimś fanem MP5-tek ta mnie jednak oczarowała :wink: Mam wrażenie, że jesteśmy świadkami rewolucji na rynku ASG; nowe JG i PJ nie dość, że giwery są dokładnie spasowane to jeszcze moc wyjściowa (340-370fps) jest niespotykana. No i cena. Quote Link to post Share on other sites
EyraCk Posted April 27, 2007 Report Share Posted April 27, 2007 A mi się wydaje, że nie ma 370 fps. Tak samo było z G36C z tej samej firmy na taiwangunie na początku podawali 370, a później 340. Więc ta MP5 też pewnie ma koło 340 możliwe, że korzystali z pomiarów z innych stron. Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted April 27, 2007 Report Share Posted April 27, 2007 A jak Ci powiem, że wczoraj rano osobiście strzelałem i wynik wskazywał 374fps? Wszystko zależy na jaki egzemplarz trafisz. Może i fakt, że trafiłem na taki a nie inny. Ale na stronie jest dokładnie taka sama informacja więc ze swojej strony mogę ją jedynie potwierdzić. Quote Link to post Share on other sites
matyusz Posted April 28, 2007 Report Share Posted April 28, 2007 Luglo, czy możesz powiedzieć o te replice coś więcej? Jak wykonanie? Jaka szybkostrzelność? Quote Link to post Share on other sites
DoReK Posted April 28, 2007 Report Share Posted April 28, 2007 Dołączam się do prośby. Jaki zasięg max, oraz skuteczny czyli możliwość trafienia w cel 2x1 m. Jaki jest rof, które części są wykonane z metalu a które z abs. Quote Link to post Share on other sites
Dogtag Posted April 28, 2007 Report Share Posted April 28, 2007 z metalu jest wszystko tak jak w TM Quote Link to post Share on other sites
DoReK Posted April 29, 2007 Report Share Posted April 29, 2007 Nie mam TM więc proszę o listę metalowych części. Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted April 29, 2007 Report Share Posted April 29, 2007 Giwera jest zrobiona w standardzie TM przynajmniej zewnętrznie. No nie ma specjalnie do czego się przyczepić. Magazynek jest identyczny jak ten od CA. Szybkostrzelność? Jak podłączyłem 9,6V Intellect'a to myślałem, że mi GB wyskoczy ;-) Nie wiem jak na standardowej batce pociągnie bo nie sprawdzałem. Co do celności to da radę załatwić krótką serią (3-5 kulek) kolesia w ruchu na dystansie 45m (mierzonych a nie na oko :killer: ). W walce jej nie sprawdzałem. Może w przyszłości. Quote Link to post Share on other sites
komora Posted April 29, 2007 Report Share Posted April 29, 2007 Co do celności to da radę załatwić krótką serią (3-5 kulek) kolesia w ruchu na dystansie 45m (mierzonych a nie na oko ). W walce jej nie sprawdzałem. Może w przyszłości. Jak możesz stwierdzać, iż załatwisz kogoś z 45m serią 3-5 kulek skoro jeszcze jej nie sprawdzałeś w boju? Quote Link to post Share on other sites
michal_andy Posted April 29, 2007 Report Share Posted April 29, 2007 Nie mam TM więc proszę o listę metalowych części. Powtarzam prośbę kolegi, też jestem ciekawy, czy np. tłumik jest metalowy, czy metalowe są przyrządy celownicze Quote Link to post Share on other sites
ATISHOO Posted April 29, 2007 Report Share Posted April 29, 2007 czy metalowe są przyrządy celownicze Tak. PS. Czytaj dokładnie ;) Quote Link to post Share on other sites
michal_andy Posted April 29, 2007 Report Share Posted April 29, 2007 Racja, co do przyrządów celowniczych to niedopatrzenia moje, było już o tym. Ale jakby właściciel tej repliki wymienił wszystkie zewnętrzne części metalowe, to by było super. Chyba to nie problem, jak ktoś posiada ten peem od JG. Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted April 30, 2007 Report Share Posted April 30, 2007 Jak możesz stwierdzać, iż załatwisz kogoś z 45m serią 3-5 kulek skoro jeszcze jej nie sprawdzałeś w boju? Strzelałem się z kumplem przed domem. Żadna strzelanka. Metalowe elementy: - magazynek, - muszka i szczerbinka, - pokrywa silnika, - przełącznik selektora ognia, - zaczepy do pasa nośnego, - atrapa suwadła, - język spustowy, - zatrzask magazynka, - szyny (prowadnice?) kolby, - piny i śruby. Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted April 30, 2007 Report Share Posted April 30, 2007 Te 370fps to nic innego jak włożona do stocka M120.. chińskie triki małketyngowe. Gdyby włożyć do tego stockową springe CA to słabesze by to od cymy było, no ale gdyby to uszczelnić, to kto wie :) Nie wróże długiego życia takiej replice, przynajmniej w stocku. Ale wykonanie - całkiem cacy. Quote Link to post Share on other sites
michal_andy Posted May 7, 2007 Report Share Posted May 7, 2007 Nareszcie zeszli z ceną poniżej magicznych 500 złotych. Miejmy nadzieję, że nie chwilowo. http://www.gunfire.pl/product-yid-11521895...067-NOWOSC.html Quote Link to post Share on other sites
Nakai Posted May 10, 2007 Report Share Posted May 10, 2007 Mam pytanie, co sie stało z tymi mp5, nigdzie nie można ich znaleźć. Krążą plotki, że je wycofano, czy to prawda?? Quote Link to post Share on other sites
orcen Posted May 10, 2007 Report Share Posted May 10, 2007 Na gunfire były tak samo, jak M16... 2 dni, później zniknęły (wykupione ? ) Quote Link to post Share on other sites
greloGPZ Posted May 10, 2007 Report Share Posted May 10, 2007 Tych mp5 było jakieś około 10 sztuk i obserwowałem je. Wszystkie zostały wykupione. Quote Link to post Share on other sites
Dogtag Posted May 10, 2007 Report Share Posted May 10, 2007 (edited) Proste gunfire.pl bada rynek. Sprawdzali jak szybko się sprzeda. Edited May 10, 2007 by Dogtag Quote Link to post Share on other sites
malii Posted May 10, 2007 Report Share Posted May 10, 2007 Tych mp5 było jakieś około 10 sztuk i obserwowałem je. Wszystkie zostały wykupione. witam gunfire niesprzedal tych mp5 tylko wycofali z powodu peknietych body dzis do nich meila pisalem bo myslalem o kupnie i tak mi odpisali i zaproponowali zakup uszkodzonego taniej o -10% Quote Link to post Share on other sites
orcen Posted May 10, 2007 Report Share Posted May 10, 2007 Hahah mojemu koledze też dokładnie to samo powiedzieli... Mają mu wysłać jutro z dobrym body, tylko nie wiem skąd oni wezmą inne (skleją?) Quote Link to post Share on other sites
mlodszy Posted May 13, 2007 Report Share Posted May 13, 2007 no i jestem po strzelance :-) peem sprawił się zarąbiście - żadnych niedociągnięć - zasięg super (w końcu 370 fps na starcie); hop-siup działa wzorowo i do tego celność fajna :] naprawdę nie ma się do czego przyczepić! bateria wytrzymała wyplucie ok 2000 kulek - to chyba zadowalający rezultat? do tego jeszcze nie padła. ja jestem na TAK :twisted: Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted May 15, 2007 Report Share Posted May 15, 2007 ALE JAK ONI POŁAMALI TO BODY W SKLEPIE? to jest chyba tylko w Polsce możliwe Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted May 16, 2007 Report Share Posted May 16, 2007 Miałem to w łapach,w porównaniu do pierwszej serii- niebo a ziemia.Matowe body,duzo lepiej wykonane od poprzednika,wszystko się ładnie trzyma kupy,nic nie lata,nawet wysuwana kolba,fajny magazynek hi-cap,długi jak CA.pełnowartościowy pm. Quote Link to post Share on other sites
Tapp Posted May 19, 2007 Report Share Posted May 19, 2007 Dzisiaj wziołem moje MP5 SD6 na mały combacik, oto wrażenia : - dobre wykonanie, sporo częsci metalowych, cały metalowy magazynek - zasięg i moc większa niż stockowa eMka z CA i stockowy SLR z CA, porównywalny z M14 z G&G ( na kulkach 0.25, wyregulowany hop-up ) - z powodu krótkiej lufy, nawet spory rozrzut - solidny ROF - w miare cichy ( napewno cichszy niż G36C z JG, to jest dopiero traktor :-F ) - małe problemy z selektorem ognia ( ciężko wyczuć czy jest na safe czy single ) - front grip lekko gumowany, przez co dobrze trzymie się w ręce - nie ma problemów z pobieraniem kulek, wszystko ładnie strzela Co do FPS-ów, w mojej replice jest dokładnie 364,1 - taki wynik otrzymałem z chrono ;-) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts