mozzart Posted February 19, 2006 Report Share Posted February 19, 2006 Znajomy kiedy czyscil lufe wyciorem ktory podpieprzyl siostrze od fletu :wink: ...nawet nie sadzilem ze pasuje a jak mi sie popsuje to zawsze to jakas alternatywa :) ale mowa o flecie poprzecznym czy prostym? bo to jest roznica tak w nawiasie... Link to post Share on other sites
Zgedi Posted February 19, 2006 Report Share Posted February 19, 2006 a co ja fleciarz jestem :P ...no taki zwykly jak do szkoly na lekcje muzyki sie nosi Link to post Share on other sites
czarek46 Posted March 7, 2006 Report Share Posted March 7, 2006 Witam. Ja ma inny problem. Przy ładowaniu magazynka, po naciągnięciu sprężyny pierwszego rzędu kulek ładnie blokuje on drugą sprężynę, ale sam sie nie zazębia(a z budowy magazynka wynika,że powinien ) :? Jak to naprawic. Kupiłem używana replikę i tak juz było. Drugie pytanie: Czy jeżeli magazynek nie jest pusty, to o wyjeciu go z repliki kulki sie wysypują? bo mi niestety tak :( Poszę o pomoc. Z góry dziekuję i pozdrawiam Paweł www.asg-kozienice.prv.pl Link to post Share on other sites
Pesus the Hunter Posted March 7, 2006 Report Share Posted March 7, 2006 Czy jeżeli magazynek nie jest pusty, to o wyjeciu go z repliki kulki sie wysypują? Masz zwalony magazynek, choć powinno być dobrze jak bedziesz używać tylko tej drugiej komory. :wink: Link to post Share on other sites
RED (Lone Wolf) Posted March 8, 2006 Report Share Posted March 8, 2006 Często po dłuuugim użytkowaniu łamie się malutki bolec w środku na dole, na którym opiera się malutka sprężynka która wypycha część -"górny przycisk"(taka dłuuga część wzdłóż maga) do góry (jest on wciskany przy wkładaniiu do mp5 i zwalnia widoczną komorę). Lub po prostu jest bardzo brudny. Przy dużym zabrudzeniu z reguły jedna komora nie chce się blokować. Link to post Share on other sites
skuziak Posted April 21, 2006 Report Share Posted April 21, 2006 Ja mam taki problem, że magazynek nie podawał kulek więc go rozkręciłem, a tam splątane sprężyny. Teraz musze złozyć i nijak nie mogę. Jak ktoś ma jakiś schemat, albo umie dokładnie wyjaśnić to błagam, pomocy. Link to post Share on other sites
Szakal Posted April 21, 2006 Report Share Posted April 21, 2006 Tu masz link do tematu o składaniu tego maga i tam masz wszystko zilustrowane co i jak dopasować : http://wmasg.one.pl/forum/viewtopic.php?t=18935 Następnym razem poszukaj troche bo to niedawno było. Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
Macic Posted May 8, 2006 Report Share Posted May 8, 2006 zapytam się tutaj bo noe umiałem znaleźć tematu o MP5a3 więc pytam.....nie wiecie czy da się umieścić lufke precyzyjną do tej MP5?? mile widziane linki Link to post Share on other sites
Medi Posted May 8, 2006 Report Share Posted May 8, 2006 A czemu miało by sie nie dać :?: Rozkręcasz, wyjmujesz lufe wew. i zamiast niej wstawiasz precke... Ot cała filozofia. Link to post Share on other sites
Macic Posted May 8, 2006 Report Share Posted May 8, 2006 a mógłbym prosić o link tej precki?? atak na boku jaką średnice ma lufa MP5A3? Link to post Share on other sites
marys1 Posted May 8, 2006 Report Share Posted May 8, 2006 Zgaduje, ale pewnie 6.12 jak reszta luf TM ... Ale problem moze byc w HU, bo jest troche inny niz w aegach. Link to post Share on other sites
Pesus the Hunter Posted May 9, 2006 Report Share Posted May 9, 2006 Najpierw zmień hop-upa. Potem ew. bierz się za precke. Link to post Share on other sites
Adik Posted May 9, 2006 Report Share Posted May 9, 2006 czyli HP trzeba dac takiego jak w aegach ? i potem precke mozna wlozyc ? ... ok ;) Link to post Share on other sites
marys1 Posted May 18, 2006 Report Share Posted May 18, 2006 jak Ci wejdzie do komory... sorry ze odgrzwam ale: Rozpadł mi się dzisiaj "zwalniacz kolby" tzn. ta dzwignia. Poskrecalem spowrotem ale: Teraz nie sprężynuje... Nie wraca na swoje pierwotne miejsce i jest w stanie samo się zwolnić i kolbe wsunąć. Czy tam jest jakaś sprężynka? Mógłby ktoś zdjęcia dać, albo chocby opisać jak naprawić. Oprocz tego wypadło to małe metalowe coś w kształcie krzyża. Link to post Share on other sites
gertan Posted May 19, 2006 Report Share Posted May 19, 2006 Stało mi się dokładnie to samo w mojej mp5a3 :? Wydaje mi się że jednak jest tam jakaś sprężynka możliwe że zawieszona na 2 takich trójkątnych bolcach, ale tez jej nie mam więc prawdopodobnie zgubiłem. To co wypadło w kształcie krzyża jest czarne?? i raczej plastikowe?? :wink: chyba że mówimy o 2 różnych częściach :) Link to post Share on other sites
tobola Posted May 22, 2006 Report Share Posted May 22, 2006 W kolbie są dwie rzeczy: - czarny plastikowy "krzyż" -metalowa blasza Napierw wkładasz w rowek od kolby blaszke, tak żeby sprężynowała i na to ten plasticzek, aby blokował kobe w wysuniętej pozycji! Pozdrawiam! Link to post Share on other sites
marys1 Posted May 22, 2006 Report Share Posted May 22, 2006 Czyli nie mam blaszki. Może ktoś sfocić i pokazać jak ma być ułożony? A ten krzyż mi też uciekł .. i to pod sam koniec strzelanki wypadł :/ jak jużsię pakowałem ... A byłem pewien, że to metal. Nieważne. ;) Link to post Share on other sites
ZAP Posted May 28, 2006 Report Share Posted May 28, 2006 Ja chciałbym rozkrecic moja replike i zobaczyc czy nie mam uszkodzonego HU tylko sie boje ze jak rozkrece to nie skrece... ma ktos jakas instrukjcje czy cos ?? Aha i jeszcze jedno w zestawie jest wycior to jak sie go włozy dom konca lufy to czy to moze uszkodzic HU ?? bo jak ostatnio czytałem pare tematów to sie dowiedziałem ze przy czyszczeniu lufy trzeba uwarzac na HU ... I jeszcze cos :wink: wkurz mnie jedna rzecz mianowicie klamka... rusza mi sie w pionie... i podczas puszczania seri (naciagania co chwile i strzelania ) obraca sie a przykreciłem go na maksa ... mozna gdzies ten cały mechanizm kupic ?? __________________________ Posiadam MP5 A4 TM i Berette 92f-HU TM <spring> Link to post Share on other sites
osek Posted May 28, 2006 Report Share Posted May 28, 2006 Tu masz opis rozkładania. Nie mam opisu składania, ale to raczej nie jest problem. Układasz wszystko tak ja było i tyle :D .Nie ma w tym wielkiej filozofii. I jeszcze cos Wink wkurz mnie jedna rzecz mianowicie klamka... Hmm ... a co to takiego jest klamka? Link to post Share on other sites
ZAP Posted May 28, 2006 Report Share Posted May 28, 2006 no to do pryeadowywania... :| Link to post Share on other sites
wiciak Posted May 28, 2006 Report Share Posted May 28, 2006 Zamek.Po polsku. Link to post Share on other sites
nshadov Posted July 3, 2006 Report Share Posted July 3, 2006 Odnośnie "nie podawania kulek przy małych ich ilościach": W magu są 3 komory ( 1- widać w niej kulki, 2- jej sprężynę uwalnia się przyciskiem na dole, 3- do przetrzymywania kulek, z tyłu ). Gdy mam już tylko ok. 5 kulek w 1 komorze i obojętnie ile/wcale w 2 komorze to żeby wykorzystać te 5 należy zwolnić sprężyne 2 komory. Mam nadzieję ze trochę rozjaśniłem ten nurtujący problem. Jeśli u kogoś nie działa to sry - mi śmiga za każdym razem :wink: Link to post Share on other sites
Adik Posted July 3, 2006 Report Share Posted July 3, 2006 dokladnie, poniewaz kulki z 1 komory gdy sprezyna je popcha do gory wlatuja do 2 komory ;) i trzeba zwolnic 2 komore (aczkolwiek roznie to bywa) przy 3-5 kulkach tak jest, ale jak dasz 10 to pobiera pierw z 1 (zalezy jak wleca, bo raz wlatuja do 1 raz do 2 :P ) :) Link to post Share on other sites
Recommended Posts