lup Posted February 10, 2006 Report Share Posted February 10, 2006 Zgodnie z tym co znajduje się pod linkiem: http://yingyitoys.com/product_intro.php?type=06 R7 który sądziłem dotychczas, że będzie kałachem okazuje się być M-ką. Inna sprawa, ze z tym 370 fps to mocno przesadzili. Wystarczy porównac info obok o R8 G3 SAS - 320 fps z wartościami podanymi w recenzji na tym forum. Quote Link to post Share on other sites
che Posted February 10, 2006 Report Share Posted February 10, 2006 to R7 wyglada jak M15 Tactical Carbine :| Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted February 11, 2006 Report Share Posted February 11, 2006 ...też byłem zaskoczony. Czyżby miało się okazać, że kałacha od Wella nigdy nie zobaczymy? W sumie to i dobrze - po nowej Cymie już lepszych w tej cenie nie będzie. Quote Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted February 11, 2006 Report Share Posted February 11, 2006 w sumie to mogliby się zabrac za AUG'a albo P90. Nawet bym sie nie zastanawiał nad kupnem (tylko brał :P) gdyby jeden z tych bullpop'ów wyszedł w tak niskiej cenie jak inne. Quote Link to post Share on other sites
troll30 Posted February 11, 2006 Report Share Posted February 11, 2006 Nareszcie coś dłuższego. Już myślałem że osczedzają na plastiku. Mam 190 cm wzrostu i śmiesznie wyglądam z kruykim sprzętem (np mp5 ) :P Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted February 11, 2006 Report Share Posted February 11, 2006 Inna sprawa, ze z tym 370 fps to mocno przesadzili. Wystarczy porównac info obok o R8 G3 SAS - 320 fps z wartościami podanymi w recenzji na tym forum. Oni chyba mierzą fps na 0.12g Quote Link to post Share on other sites
corky Posted February 11, 2006 Report Share Posted February 11, 2006 bedzie chyba sie roznic od R6 tylko kolba i panelem przednim Quote Link to post Share on other sites
mig Posted February 11, 2006 Report Share Posted February 11, 2006 bedzie chyba sie roznic od R6 tylko kolba i panelem przednim A może byś z tym poczekał aż pojawi się przynajmniej za granicą i ktokolwiek coś o tym napisze? Quote Link to post Share on other sites
troll30 Posted February 11, 2006 Report Share Posted February 11, 2006 Zdzisiu ma racje oni liczą na kulkach 0,12. Jak to policzyć na przeliczniku to wychodzi że MP5 ma 233 fps M4 248 fps to samo G3SAS a M15 ma 286fps :lol: No i to mnie zdziwiło że MP5 jest słabsze od M4 :?: Może to kwstia dłuższej lufy :?: Quote Link to post Share on other sites
corky Posted February 11, 2006 Report Share Posted February 11, 2006 mig, narazie to tylko domysly , no racja trzeba poczekac :) Może to kwstia dłuższej lufy tak to kwestia dluzszej lufy 8) Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted February 11, 2006 Report Share Posted February 11, 2006 A może byś z tym poczekał aż pojawi się przynajmniej za granicą i ktokolwiek coś o tym napisze? W Słupsku to chyba się czeka aż dziewczynę ktoś inny sprawdzi zanim się zacznie z nią "chodzić" Mig z całym szacunkiem ale pieprzysz w taki sposób nie pierwszy raz jak nie podoba Ci się że ktoś sobie coś zakłada, przewiduje czy poprostu wymyśla czekając na popjawienie się sprzętu to nie wchodź na forum tylko czytuj recenzje w "Zbrojowni" Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted February 11, 2006 Report Share Posted February 11, 2006 (do usunięcia) Uważam, że Mig ma rację, gdyż zanim gnat się u nas pojawi, to będzie na niego czekało 5 stron domysłów... Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted February 11, 2006 Report Share Posted February 11, 2006 Jasne że lepiej poczekać. W zasadzie to nie wiem poi co ma być forum przecież kupując replikę masz (teoretycznie) dostęp do wsparcia technicznego producenta, zamiast forum które powino między innymi służyć wymianie także "wolnych" myśli moze poprostu zostawić tylko czysto techniczne działy w których będzie się usuwało każdy post nie zawierający tabelek, liczb, zestawień. Myślę że to będzie bardzo dobre rozwiązanie. Postuluję o pozostawienie tylko działu Hyde Park i utworzenie jednego działu "Technicznego" i wtedy będziecie mieli święty spokój z "domniemaniami" i fantazją. Chciałem zauważyć że własnie dzieki takim "dywagacjom wiejskiego listonosza" dośc szybko udało się np rozwiązać tajemnice gearboxu w kałachu JG. Są tacy którzy poza czekaniem na recenzje innych, poza dotknięciem i przyjęciem jako pewnik konkretnych "rzeczy" potrafią się rozwijać między innymi dlatego że sami uruchamiają swój mózg i pozwalają sobie na wybieganie myśłami w "przyszłość" Jeżeli należycie do kręgu "zamkniętych" i "jedynie, słusznie poprawnych" to i tak nie daje Wam nikt prawa do ograniczania chęci myślenia innym. Pozdrawiam >do usunięcia< Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted February 11, 2006 Report Share Posted February 11, 2006 Już Jonboy zbudował takie "R7" z R6 i sprężynowego M16 Wella... Więc chyba dużej różnicy nie ma ;) Quote Link to post Share on other sites
mig Posted February 11, 2006 Report Share Posted February 11, 2006 Thor dobra, oczywiście masz rację. Masz rację, jestem głupi, piszę bez sensu, to oczywiste że każdy w przyszłości z radościa będzie się przekopywał przez 15 stron teoretyzowania zanim znajdzie jakąś naprawdę wiarygodną i sprawdzoną informację :) [ Dodano: Sob 11 Lut, 2006 18:27 ] Chciałem zauważyć że własnie dzieki takim "dywagacjom wiejskiego listonosza" dośc szybko udało się np rozwiązać tajemnice gearboxu w kałachu JG. Tak, ponieważ ten kałach był już w sprzedaży za granicą. A R-7 wella nawet nie opuścił fabryki... Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted February 11, 2006 Report Share Posted February 11, 2006 w sumie to mogliby się zabrac za AUG'a albo P90.Na AUGa jest pewna szansa - jeśli BE w końcu zacznie robić metalowe g-boxy albo DE się rozkręci (ten felerny selektor w ichnim kałaszu daje trochę do myślenia). Ale P90? Marne szanse. Musieliby sklonować g-box v6, a to niestety zajmuje im sporo czasu. Pewnie najpierw zrobią co się da na v2/v3 (MP5, M'ki, kałachy, G36, SIG 550 itd. itd.), a potem zaczną kombinować. Quote Link to post Share on other sites
lup Posted February 11, 2006 Author Report Share Posted February 11, 2006 zrobią co się da na v2/v3 (MP5, M'ki, kałachy, G36, SIG 550 itd. itd.), a potem zaczną kombinować. taaa a o sprawach typu tavor itp można zapomniec :) swoją droga też zdębiałem jak wlazłem na tą strone wella (swoją droga dzięki Westi za linka w temacie o producentach) Uważam, ze możemy sobie pozwolic na załozenie, że R7 to R6 ze stała kolba i dodatkami. Uzasadnienie jest poroste jak lufa ;) - e k o n o m i a. To jest chyba oczywiste. Jak masz wypraski do M4 to do M16/15 już niedaleko i na pewno taniej niż do kałacha. Ciekawe czy jak jest R8 to za nim R9 to będzie G3 w pełnej wersji... Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted February 11, 2006 Report Share Posted February 11, 2006 G3 to Well robił tylko sprężynowe, ale nigdy nic nie wiadomo... Może będą sprzedawać jakieś dziwne G3 z kolbą od MP5. Quote Link to post Share on other sites
lup Posted February 12, 2006 Author Report Share Posted February 12, 2006 G3 to Well robił tylko sprężynowe, ale nigdy nic nie wiadomo... Może będą sprzedawać jakieś dziwne G3 z kolbą od MP5. Połącz części ze spręzynowego G3 z G3 Sas i masz elektryka G3... Małe chińskie rączki nie dadzą rady? Quote Link to post Share on other sites
troll30 Posted February 12, 2006 Report Share Posted February 12, 2006 Well zrobił sprężynowe G3 8O Westie daj linka :wink: Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted February 12, 2006 Report Share Posted February 12, 2006 Westiemu cyba chodzilo o dawne zbrodnie popelnione przez Well typu mp5a7H silencer Nato version.. Pozdrawiam!! Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted February 12, 2006 Report Share Posted February 12, 2006 Nie, ich "MR777" wygląda nawet dość podobnie do G3, jak nie przykręcisz do niego całego tego szmelcu. Quote Link to post Share on other sites
barbie Posted February 12, 2006 Report Share Posted February 12, 2006 Westiemu chyba chodziło o to.... http://sklep.airsoftguns.pl/projector.php?...duct=1133348339 To podobno ma byc replika g3 Quote Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted February 12, 2006 Report Share Posted February 12, 2006 okrutnie brzydkie to , to coś... natomiast to g3 sas jest naprawde fajowe przy czym zgrzeszyli troche tą kolbą mp5 Quote Link to post Share on other sites
Max_E Posted February 13, 2006 Report Share Posted February 13, 2006 okrutnie brzydkie to , to coś... natomiast to g3 sas jest naprawde fajowe przy czym zgrzeszyli troche tą kolbą mp5 Nie zgrzeszyli tylko omineli patent , dzieki czemu Well kosztuje tyle co widać . Polecam czytanie newsów na AA . Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts