mikadorus Posted April 27, 2008 Report Share Posted April 27, 2008 (edited) -prec lufa, - sprężyna 130 PDI, bo TM więcje chyba nie uciągnie koszt minimalny ok 150 zł ponad 360 fps Czy ktoś to zamontował? Jak tak to ile już działa? Co z łożyskami i prowadnicą? Jakiego zasięgu skutecznego się spodziewać? Edited April 27, 2008 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
feder91 Posted August 22, 2008 Report Share Posted August 22, 2008 Dobrze to pytanie od serca: Potrzebuję wstawić do tej m14 tm spr. m140/m150 skąd mam wziąć części takie jak zębatki? które wytrzymają te sprężyny? Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted August 22, 2008 Report Share Posted August 22, 2008 (edited) Prometheus, WGCshop. Edited August 22, 2008 by dr_wisla Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted August 22, 2008 Report Share Posted August 22, 2008 tak naprawdę to wystarczy 130 na częściach guardera z precką km heda by siać zamęt i zniszczenie - silnik najlepiej wymienić na PJ za 79zł i nawet zwykła 9,6 smal ją uciągnie przy szybkim zaskoku ;) Quote Link to post Share on other sites
feder91 Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 (edited) Właśnie! jakiego rodzaju jest tam silnik? bo mam zamiar wstawić ten najmocniejszy systemy :D Co powiedzie na taki tuning (oraz kilka dodatkowych części) części wszystkie dost. na WGCShop.com : |___symbol prod._|___firma________|______________nazwa___________| FA-SMB-M14SR....|......Freedom.......|....Art Side Rail for Marui M-14 | KA-SMB-04..........|......King Arms.....|....Scope Mount Base for Marui M14 | PM-ACC-500........|......Prometheus..|....6.03 EG Barrel for M14 | GD-ACC-FTK46.....|......Guarder........|....SP120 Full Tune-Up Kit for TM M14 | GP-ACC-655........|..........G&P..........|....M14 7mm Bearing Gearbox | PM-PT-HP7..........|.....Prometheus....|....Hard Piston for Marui Ver.7Gearbox | Z tym że nie jestem pewny co z tym ostatnim tłokiem... Bo niby jest te hard ale przecież mam guardera także wzmacniany jak by nie patrzyć i mam go w zestawie... Kolejną rzeczą jaką mnie interesi to czy piston head-głowice tłoka są takie same jak v.2/v.3 czy są jakieś tylko podobne? ;| bo do tego zestawu guardera mam zamiar wstawić cichą głowicę tłoka. Pytanie nr. któregoś tam... Gdzie mogę znaleźć to: http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=1910 bo jednak nie chce mi sie wydawać kolejny tys. na tuning... a wolę sprowadzić za półdarmo... tak jak ten zestaw guardera on kosztuje no 500 pln na asgshop.pl a na wgc 216pln nie licze cała itd... bo samego zamawiać go nie będę a na dodatek będę miał jeszcze zniżkę... Edited August 26, 2008 by feder91 Quote Link to post Share on other sites
Wolfi Posted October 30, 2008 Report Share Posted October 30, 2008 Listopad zbliża się wielkimi krokami a wraz z nim wypłata i fundusze na tuning Mojej Pięknej M14 TM. Zamierzam zrobić z niej karabin wyborowy i wsadzić na tyle mocne części aby wytrzymały sprężynę SP150 Guardera. Oto części jakie chciałbym włożyć w replikę: - Silnik Systema Magnum ( nie wiem tylko czy krótki czy długi) - Szkielet GB G&P do M14 ( w zestawie są: łożyska wzmocniony tłok GP i zebatka środkowa STU) http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1855 - łożyskowaną prowadnicę sprężyny do GB v7 guardera - zestaw cylindra do M14 guardera - zębatk STU CA - baterie 9,6 SAnyo RC o dużej pojemności ( po wyjęciu plastiku z kolby aby się tam zmiesciła - lufę 500 mm do M14 Prometheusa - sprężyne SP 150 Guardera - obecnie posiadam też czerwoną gumkę HU prometheusa - zastanawiam się czy sie nada i czy jest sens w ogóle zmieniać gumkę HU w TM Chciałbym wiedzieć co szanowni użytkownicy forum myślą o takim tuningu i czy np nie użyć innych części. Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted October 30, 2008 Report Share Posted October 30, 2008 Silnik krótki Promyki nie dają rady przy tej sprężynie, wystarczy guma systemy i jest cacy. Jednak tą czynność zostaw sobię po zajechaniu fenomenalnej gumy TM. Quote Link to post Share on other sites
Wolfi Posted October 31, 2008 Report Share Posted October 31, 2008 Silnik krótki Promyki nie dają rady przy tej sprężynie, wystarczy guma systemy i jest cacy. Jednak tą czynność zostaw sobię po zajechaniu fenomenalnej gumy TM. Mam w domu dwie gumy TM .. jedną zapasową więc się pewnie przyda :) Quote Link to post Share on other sites
Oli_32 Posted October 31, 2008 Report Share Posted October 31, 2008 To co zostanie z TM-a? Obudowa za xxx PLN. Quote Link to post Share on other sites
Wolfi Posted October 31, 2008 Report Share Posted October 31, 2008 To co zostanie z TM-a? Obudowa za xxx PLN. i wyśmienita komora HU :) Quote Link to post Share on other sites
rafcio21 Posted October 31, 2008 Report Share Posted October 31, 2008 (edited) 9.6 RC Ci nie wejdzie, ew. na ogniwach 1800 z tego co wiem, bo sa mniejsze. Edited October 31, 2008 by rafcio21 Quote Link to post Share on other sites
Wolfi Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 9.6 RC Ci nie wejdzie, ew. na ogniwach 1800 z tego co wiem, bo sa mniejsze. Nawet po usunięciu plastiku z wnętrza kolby? Otrzymałem też pomysł zamontowania bateri na ogniwach LiPo 11,1 V i pozostawienie stockowego silnika. Zastanawiam się tylko czy to ma sens. Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 Już lepiej ICS'aa albo faktycznie Systemę + li po w kolbie albo 10,8V RC w ładownicy na kolbie. Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 Witam, lamerskie pytanie. Czy gp TM bez problemów wytrzyma sprężynę m100? Nie chcę przerabiać mojej m14 na snajpere. Zależy mi na uzyskaniu 340/350 fps. Czy wystarczy wstawić sprężynę i precke km head'a? Quote Link to post Share on other sites
H4xor Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 (edited) Witam Przymierzam się do kupna m14 od Tm'a.Wraz z kupnem karabinku chce zakupić również FTK Guardera( http://cgi.ebay.com/Guarder-M14-Airsoft-AE...1742.m153.l1262 M14 będzie zasilana 8,4 RC I tu jest moje pytanie do was : Czy stokowy GB da radę z tym zestawikiem i batka? :uśmiech: Edited November 1, 2008 by H4xor Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted November 3, 2008 Report Share Posted November 3, 2008 Gdzie kupię samą komorę hop-up TM? Quote Link to post Share on other sites
Wolfi Posted November 3, 2008 Report Share Posted November 3, 2008 Witam Przymierzam się do kupna m14 od Tm'a.Wraz z kupnem karabinku chce zakupić również FTK Guardera( http://cgi.ebay.com/Guarder-M14-Airsoft-AE...1742.m153.l1262 M14 będzie zasilana 8,4 RC I tu jest moje pytanie do was : Czy stokowy GB da radę z tym zestawikiem i batka? :uśmiech: Da radę spokojnie. Quote Link to post Share on other sites
H4xor Posted November 3, 2008 Report Share Posted November 3, 2008 Da radę spokojnie. Wielkie dzieki za odp ;) Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted November 3, 2008 Report Share Posted November 3, 2008 Gear TM w zupełności wytrzyma M100. A jak nie wytrzyma to kup za grosze gera od Cymy (M14)- on wytrzyma nawet M130. Quote Link to post Share on other sites
Wolfi Posted November 7, 2008 Report Share Posted November 7, 2008 (edited) Gwoli wyjaśnienia - ostatnio spotkałem dwie mocne konfigracje ( jedną na airsoftretreat z sp 150 drugą w gunsmith podczas wstawiania konwersji do DMR i SP160... bezawaryjna ponad rok na MS150!) Żadna z nich nie miała zmienionego szkieletu GB (!) Ten szkielet jest naprawdę wytrzymały. Części do mojej M14 już jadą... niebawem opis w dziale karabiny wyborowe.. bo coś tak pusto o tych z GB v7 :killer: . Edited November 7, 2008 by Wolfi Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts