Ryan1944 Posted April 3, 2006 Author Report Share Posted April 3, 2006 Upalne lato ... jak ja wspominam miło ostatnie wakacje :P W tamtym roku grubość spodni mi nie przeszkadzała Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted April 3, 2006 Report Share Posted April 3, 2006 przy temperaturach +25 i wyżej jak masz na sobie oporządzenie to po 10-15 minutach nie ma już większej różnicy czy masz rip-stop czy NYCO tudziez inne pochodne. Natomiast wszystkie rip-stopy maja ta zaletę, że szybko schną i nie są ciężkie po zamoczeniu. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted April 5, 2006 Report Share Posted April 5, 2006 A co powiecie na takie buty do kompletu: Tu byl link Nie kupuj! Odloz troche kasy i kup nowe buty... Quote Link to post Share on other sites
qwmx Posted September 6, 2006 Report Share Posted September 6, 2006 Czy splot tkaniny na DPM lightweight ma jakaś swoja nazwę? Wszyscy wiemy co to Rip-stop i NYCO, ale czy tkanina na DPM ma swoją nazwę? Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted September 6, 2006 Report Share Posted September 6, 2006 Nie ma. Lightweight jest w zasadzie określeniem typu tkaniny. W zasadzie jej gramatury. Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted September 6, 2006 Report Share Posted September 6, 2006 Bądzcie jak Holenderscy Marines. Mieszajcie :lol: Quote Link to post Share on other sites
chapi Posted September 7, 2006 Report Share Posted September 7, 2006 Pytanie o rodzaj kamuflażu oraz który z nich jest lepszy jest idiotyczne w różnych warunkach każde kamo inaczej się sprawdza, ja osobiście polecam test zamieszczony przez SPAT ze Szczecina : http://www.spat.szczecin.pl/public_4.html Jeśli nawet ktoś ma inne zdanie na temat wyników to można skożystać z ladnie przygotowanych zdjęć. Wracając do samego w sobie camo to od Ciebie zależy czy chcesz wzorować się na jakiejś konkretnej armii. Odnośnie maskownia to jeśli będziesz biegal lamiąc przy tym glośno galęzie, stal wyprostowany to nawet najlepszy kamuflaż Ci nic nie pomoże. Wedlug mnie z kamuflażem jest jak z urodą - pojęcie względne - każdy ma swój typ ;) Quote Link to post Share on other sites
adis Posted September 7, 2006 Report Share Posted September 7, 2006 Świetny artykuł :arrow: Spat - szacunek Najlepiejlepszym wyborem kamuflażu jest...... Wybranie takiego jaki Ci się podoba :wink: lub takiej armii jaka ci się podoba. W artykule znajdziecie uzasadnienie dla najlepszego komuflażu w naszych warunkach. I trzeba przyznać że polski WZ 93 niźle wypadł, nigdy nie patrzyłem na niego w tych kategoriach, czasami polakom coś wyjdzie :uśmiech: Dla mnie nr 1 jest DPM :!: Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted September 8, 2006 Report Share Posted September 8, 2006 Szkoda, że SPAT nie porównał MARPATa i CADPATa. Wyniki byłyby chyba nieco inne... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts