Dżądrek_753 Posted October 8, 2023 Report Share Posted October 8, 2023 Czy w dzisiejszych czasach jest jeszcze sens zaczynać z shotgunami od np: cymy? (jak sobie wszystko policzyłem to by wyszło około 500 zł ze wszyskim), czy lepiej zainwestować i kupić aega? (Np: DE) wtedy by już było ok: 1000zł ( tak sobie policzyłem ze wszystkim) Mam na myśli czy dałbym radę jeszcze kogoś trafiać na strzelankach. Quote Link to post Share on other sites
krobug Posted October 8, 2023 Report Share Posted October 8, 2023 Shotgun ma sens tylko na pistol party. Owszem, możesz się wybrać na cqb z pompką, ale wiedz, ze szybko zaleją cię kulkami z replik z dużym rofem. Dla czystej zabawy i pp jak najbardziej, wszystkie inne opcje raczej odpadają. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted October 8, 2023 Report Share Posted October 8, 2023 Zdążają się zapaleńcy którzy przychodzą ze strzelbami na zwykłe strzelanki, ale to jest raczej personalne wyzwanie, level super hard. Choć teraz bardzo często auto w CQB jest zabronione, to i tak elektryk na semi ma taką przewagę że szkoda gadać. Co innego na pompka/klamka party czy jakieś larpy, wtedy strzelba obowiązkowa ;) Quote Link to post Share on other sites
dwa_cztery_cztery_cztery Posted October 8, 2023 Report Share Posted October 8, 2023 Pompkę zawsze warto kupić. W małym budżecie robi za tani zapas, coś do pożyczenia czy zabawkę do zajechania Osobiście mogę polecić tą (https://www.taiwangun.com/pl/strzelba-sprezynowa/strzelba-m401-black-ee), przerabiam właśnie drugą z kolei w przeciągu 4 lat. Spokojnie zmieścisz się w 100 z repliką, dodatkowymi magami, kulkami i szybkoładowarką. Jak się uprzesz to i koli wrzucisz na wierzch. Jedyny większy problem to brak kolby ale jest tylko taka wersja. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted October 9, 2023 Report Share Posted October 9, 2023 Nie, no jak już kupować pompkę to taką co strzela 3 kulkami na raz. Quote Link to post Share on other sites
jk135 Posted January 17 Report Share Posted January 17 Cześć, Od razu na wstępie powiem, że jest to mój pierwszy post i w ogóle poczatki przygody z ASG. Szukalem odpowiedzi na moje pytanie w zalozonych watkach ale poki co bezskutecznie. W internecie rowniez wiecej ogolnikow niz konkretow. Mianowicie chodzi mi o kwestie fundamentalna - czy strzelanie z ASG na terenie otwartym/publicznym jest legalne? W sensie czy mozna legalnie isc sobie na pole, oczywiscie pilnujac kwestii bezpieczenstwa, ustawic sobie przykladowo kulochwyt na tle wału, lub usadowic sie gdzies w lesie, i spokojnie sobie postrzelac do celu (tarcz)? Zastanawiam sie jak to wyglada prawnie bo nie ukrywam ze kluczowy dla mnie jest spokoj a nie wieczne spinanie sie czy ktos nie idzie i czy nie bedzie robil problemow. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted January 17 Report Share Posted January 17 3 godziny temu, jk135 napisał: czy strzelanie z ASG na terenie otwartym/publicznym jest legalne? Żadne prawo w kodeksie karnym otwarcie nie zabrania zabawy replikami ASG ponieważ nie podlegają pod żadne regulacje: są to zwyczajnie zabawki. Natomiast kodeks dżentelmena zabrania paradowaniem przedmiotami które przypominają nawet z bliska broń palną w miejscach publicznych. Nie ma potrzeby wprowadzać niepotrzebny niepokój osób postronnych. Tak samo strzelanie do tarcz - o ile jest to zabawka i jej energia kinetyczna jest dość niska, to może przyczynić się do niepokoju osób postronnych nie mających pojęcia że jest to niegroźna w zasadzie zabawka. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted January 17 Report Share Posted January 17 Jak wyżej, ASG w świetle prawa to zabawka. Wiele strzelanek odbywa się w lasach, które są otwarte i często publiczne. Jak chcesz spokoju to pojedź do lasu czy na pole (tylko że na otwartych przestrzeniach często wieje, co przeszkadza w strzelaniu) i sobie postrzelaj, grzybiarze/spacerowicze pewnie już przyzwyczajeni. Tylko w drodze do lasu wsadź w pokrowiec ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts