ksi91 Posted December 23, 2006 Report Share Posted December 23, 2006 Witam. Ja tego kałaszka mogę porównac do Tego Jeśli chodzi o zasięg, to kałach ma większy. Natomiast jeśli chodzi o prędkośc kulki to wygrywa MP5. O ile dokładnie nie wiem, ale strzelając z kałacha, można zrobic takzwanego matrixa. z MP5 już się to nie uda. Wracając do zasięgu, to róznica jakieś 5 metrów. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Guest lonek393 Posted December 23, 2006 Report Share Posted December 23, 2006 Wg. mnie kałach lepszy, ale i tak jestem zwolenikiem shotgunów :] Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted December 24, 2006 Report Share Posted December 24, 2006 Jako że minęło już trochę czasu, proszę posiadaczy tego AK o napisanie czy działa, jeśli nie działa to co sie rozwaliło, jak z osiągami po dłuższym czasie oraz wszystkie upgrad'y i jak zmieniły się osiągi po nich. Quote Link to post Share on other sites
Bubi Posted December 24, 2006 Report Share Posted December 24, 2006 ten kałasz przy małej chęci osiągnie skutecznie bez problemu 45m Quote Link to post Share on other sites
Guest lonek393 Posted December 24, 2006 Report Share Posted December 24, 2006 Tia, na ile ? Za jaki koszt ? Są to pytania retoryczne :-D Quote Link to post Share on other sites
qwmx Posted December 24, 2006 Report Share Posted December 24, 2006 ten kałasz przy małej chęci osiągnie skutecznie bez problemu 45m W asg sie strzela z replik a nie nimi rzuca :) Slyszalem ze on jest dobry, ale nie piszmy tu bajek Quote Link to post Share on other sites
Guest lonek393 Posted December 24, 2006 Report Share Posted December 24, 2006 ten kałasz przy małej chęci osiągnie skutecznie bez problemu 45m Pan Pudzianowski to osiągnie lepszy :]Ale bez OT, dajcie mu precke, hp, oraz m130 i będzie git, można równierz jakąś luntę, lub kolimator :] Quote Link to post Share on other sites
Bubi Posted December 25, 2006 Report Share Posted December 25, 2006 Włóż do tłoka drugą spręzyne, długości tłoka albo troche mniejsza. Oczywiście musi wchodzić w wrowadnice. Zasięg mam troche wiekszy niz cm 028 tylko predkosc wylotową mniejszą. Pierwsze co ci sie urwie to nie spust tylko zamek przynajmniej mi sie tak stało. Wiem że zamek jest z jakiegoś metalu ale to on się złamał. Quote Link to post Share on other sites
Guest lonek393 Posted December 25, 2006 Report Share Posted December 25, 2006 Jak widzicie nie opłaca się tuningować, możę precka + hp, ewentualnie jakaś większa sprężyna, jaką sprężynę ma w środku ten kałasz (wydaje mi się, żę m80-m90) ? Quote Link to post Share on other sites
Bubi Posted December 25, 2006 Report Share Posted December 25, 2006 Ta spręzyna to nic więcej jak m70. Jak ma te 230fps to jest to max oryginalnie. Quote Link to post Share on other sites
Guest lonek393 Posted December 25, 2006 Report Share Posted December 25, 2006 m70 - to można zapewne dać tą m120 :] +precka z obi + hp = z 80 zł + replika = 150 - tak około :] Quote Link to post Share on other sites
Bubi Posted December 27, 2006 Report Share Posted December 27, 2006 m120 to spust nie wytrzyma:D Quote Link to post Share on other sites
Lineusz Posted December 29, 2006 Report Share Posted December 29, 2006 Swoje AK47 P.1093 produkcji Cymy kupiłem za 69zł w sklepie Taniemilitaria.pl Karabin posiada magazynek Hi-cap ,w którym mieści sie 525 kulek. Tak policzyłem co do sztuki , nawet 2 razy-miałem taki odpał z nudów. Na prowadnicy magazynka mieści się 45 kulek co przy szybkostrzelności broni jest wmiare zadowalające. Sam magazynek jest platikowy i trzeszcacy co wyjątkowo nie wzbudza zaufnia. Niestety mimio zapewnień sprzdawcy nie było w zstawie ładownicy (za co ich bedę ścigać) ,niby to tylko 15zł i nie jest tak niezbędna przy takim magazynku ,ale liczy sie zasada. Poprzez moej pruby "dobrania" się do wnętrza rękojeści podczas pierwszej stzrelanki po upadku na beton ułamała sie przy mocowaniach. Teraz czeka mnie odciążenie rękojeści i klejenie wraz z montarzem dodatkowej śrubki mocującej. Gdy wezme się za te naprawy wykonam kilka fotek i zaprezentuje je wam. Tak wygląda po odłamaniu rekojeści. Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted December 29, 2006 Report Share Posted December 29, 2006 Lineusz... Mam prośbę... Zrób poprawki w tekście, bo nie można nic zrozumieć... Nie chcę tego robić... Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted December 29, 2006 Report Share Posted December 29, 2006 Lineusz, mam kilka pytań: Z jakiej wysokości upadł ci kałasz?? Czy próbowałeś używa do niego innych magazynków niż ten Hi-Cap z zestawu, jeśli tak to jakie i czy działały poprawnie?? Czy widziałeś jak wyglądają te "drewna" od środka, jeśli tak to czy próba dorobienia ich z prawdziwego drewna byłaby trudna?? Quote Link to post Share on other sites
Lineusz Posted December 29, 2006 Report Share Posted December 29, 2006 Kałasz upadł mi po zerwaniu sie mojego paska taktycznego , przy próbie zawieszenia broni na ramie. Wysokośc około 1,5m kolbą w dół. Najpierw uderzył w ziemie ową kolbą co spowodowało odłamanie sie fragmętu zaślepki na jej końcu i jej odpadnięciem. Nastepnie uderzył rękojeścią ,a ta niewytrzymała. Najprawdopodobniej sam przyczyniełem sie do osłabienia owego elementu poprzez nieumiejętne rozbieraniem go. Niewieziałem o śrubkach mocujących " drewno do body od środka. Jeszcze niepróbowałem innych magazynków do swej repliki. Do wnetrza kolby łatwo jest zajrzeć wystarczy odkęcić śróbki mocujące zaślepke i po ściagnięciu wierzchniej części należy cofnąć szerszą strona tak jakby chciało się ściągnać klapke na telefonie komurkowym. We wnetrzu widzimy odziwo sporo wolnego miejsca więc można dodatkowo dociążyć kolbe. Natomiast w rekojeści mieszczą sie 2 rolki z ołowiu umocowane na styk obok siebie odizolowane cienkim kwałkiem gabki od body rękojeści. Reszta opisów ,zdjęć i komentarzy niebawem. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted December 29, 2006 Report Share Posted December 29, 2006 Dzięki za odpowiedź i xzekam z niecierpliwością na dalsze opisy, fotki itp. PS: czy to, że upadł ci na ziemię przy próbie zawieszenia na ramię było winą paska, czy słabego zaczepu do paska przy broni?? Quote Link to post Share on other sites
qwmx Posted December 29, 2006 Report Share Posted December 29, 2006 Czy wam przypadkiem w tym ak kulki 0,12 tak od 15-20 nie zaczynaja skrecac wyraznie na boki? Zaznaczam ze wplyw warunkow atomsferycznych w tym wypadku wykluczony - nie na otwartej przestrzeni. Quote Link to post Share on other sites
Bubi Posted December 29, 2006 Report Share Posted December 29, 2006 Jak by ktoś chciał to mam komplet tych "drewien" do ak47s na zbyciu wyglądają lepiej niż w wersji ze stałą kolbą. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted December 29, 2006 Report Share Posted December 29, 2006 Czy wam przypadkiem w tym ak kulki 0,12 tak od 15-20 nie zaczynaja skrecac wyraznie na boki? Zaznaczam ze wplyw warunkow atomsferycznych w tym wypadku wykluczony - nie na otwartej przestrzeni. Bo z tego kałasza nie strzela się kulkami 0,12 g tylko 0,2 g. I trzeba wyregulować Hop-Up dobrze. Quote Link to post Share on other sites
qwmx Posted December 30, 2006 Report Share Posted December 30, 2006 Bo z tego kałasza nie strzela się kulkami 0,12 g tylko 0,2 g. I trzeba wyregulować Hop-Up dobrze. Ok, ale mowie o strzelaniu w pomieszczeiu zamknietym... naturalne byloby wiec ewentualnie podrywanie kulki do góry. Skrecanie na boki swiadczylo by zas.... no wlasnie? O czym? Krzywo fabrycznie wsadzonym HU ? :/ nie wiem Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted December 30, 2006 Report Share Posted December 30, 2006 Być może, w sumie nic innego mi nic do głowy nie przychodzi. a właśnie, czy kulki 0,12 skręcają ci tylko na bok czy do góry również?? Quote Link to post Share on other sites
qwmx Posted December 30, 2006 Report Share Posted December 30, 2006 jesli do góry to bardzo nieznaczne - niezauwazalnie. Własciwie wywala na boki, i to bardzo wyraznie. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted December 31, 2006 Report Share Posted December 31, 2006 Czyli krzywo zamocowany Hop-Up. Gdyby to było coś innego to kulki 0,12 leciałyby po 10 metrach do góry. Zrób jeszcze 2 testy: 1. Wyreguluj Hop-Up na 0 i sprawdź w jakim stopniu kulka 0,12 skręca, następnie ustaw Hop-Up na maksa i sprawdz czy kulka skręca tak samo czy mocniej, jeśli mocnij to w jakim stopniu. 2.Weź kulki 0,2 g i sprawdz jaki jest zasięg. Quote Link to post Share on other sites
Lineusz Posted December 31, 2006 Report Share Posted December 31, 2006 Nie zaufałem orginalnemu paskowi taktycznemu. Użyłem od polskiego mapnika paska z klamrami, niestety klamra była tak zurzyta ,iż zeslizneła sie z zaczepu na body (z tego drucika przy kolbie). A tak z ciekowości czy wam też ciezko było za pierwszym razem ściagnac pokrywe znad zamka? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts