sniper932 Posted June 13, 2006 Report Share Posted June 13, 2006 a jak ja mam jakieś 155cm wzrostu to nie będzie dla mnie za długi?? A1 napewno. Dla mnie ze wzrostem 175 cm Xm jest idealny. Zwykła emka będzie dla ciebie kolosem. Sam jej nie wziąłem właśnie ze względu na wymiary. Quote Link to post Share on other sites
Guest faty Posted June 13, 2006 Report Share Posted June 13, 2006 wydaje się ciekawą bronią-kupuje...ale jedyne co moge o niej powiedzieć to żę wydaje się dorównywać CA(wyglądem na 100%[kocham 16a1]) Btw. mam 181 cm i czy ta m16 będzie dobra? Quote Link to post Share on other sites
noah Posted June 13, 2006 Report Share Posted June 13, 2006 Btw.mam 181 cm i czy ta m16 będzie dobra? będzie dobra, o ile nie jesteś ułomny i niemasz bardzo krótkich rąk ;) wszystko to też kwestia przyzwyczajenia, ja np mam 175cm wzrostu i bez problemu radzę sobie z metrowym m16a2 Quote Link to post Share on other sites
argern Posted June 27, 2006 Report Share Posted June 27, 2006 Ja tez mam m16a1 jestem zadowolony ;] Quote Link to post Share on other sites
edax Posted July 2, 2006 Report Share Posted July 2, 2006 Czołem ! Mam do was pytanie. Przeczytałem cały ten wątek + wątek o M6 i ciągle mam wątpliwości. To będzie moja pierwsza broń i z tąd moje pytania. Czy M6 przebija zasięgiem M16A1 CG ? Jeśli tak to jak bardzo ? I jeszcze jedno, kluczowe które sam sobie zadaje. Otóż bardzo by mi się podobała opcja M16A1 + szyna na uchwyt + luneta i używanie tego jako snajpy, wiadomo nie takiej jak za te 1400zł ale żeby miał te 40-45m zasięgu. Czy było by to skuteczne, bo efektowne napewno :wink: Prosiłbym o nieodsyłanie mnie do tematu o M6 ponieważ z wątkiem się zapoznałem. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
noah Posted July 2, 2006 Report Share Posted July 2, 2006 m16a1 cg, którego "macałem" ma zasieg skuteczny max 35m, i na snajperkę się na nadaje, a więc jeśli chcesz pokampować, wybierz m6. Patrząc po opiniach użytkowników, ma on zasięg porównywalny do stokowego aega, dzięki czemu, możesz nim już powalczyć. Quote Link to post Share on other sites
Bielu Posted July 2, 2006 Report Share Posted July 2, 2006 ja mam i m16a1 i m6, szczerze to m16 wydaje mi sie lepsze, napewno celniejsze :) Quote Link to post Share on other sites
bonesnapper Posted July 9, 2006 Report Share Posted July 9, 2006 Ja mam M6. Jakich kulek używałeś? Bo jeśli chodzi o 0.2g to M6 faktycznie nie może równać się z M16. Owymi kulkami M6 nosi na jakieś 45-50m, załaduję do niego 0.25g i się zobaczy. Quote Link to post Share on other sites
Pissmejker Posted July 13, 2006 Report Share Posted July 13, 2006 Witam, panowie mam problem z m16a1... Wszystko działało pięknie przez 3 strzelanki aż tu nagle stało sie coś niedobrego. Zasięg znacznie spadł i odnosi się wrażenie, ze hop up na 0,20 nie działa, a na 0,12 podkręca w bok :/ co zrobić? może prysnąć jakimś olejkiem czy czymś? Czy możliwe jest aby coś stało sie po nasmarowaniu sprzętu (komory) zwykłym smarem? Quote Link to post Share on other sites
bonesnapper Posted July 14, 2006 Report Share Posted July 14, 2006 Tak... ponieważ w M16A1 i innych replikach większość bebechów jest plastikowa. Zwykłe smary, np. WD40, mają składniki, które potrafią plastik tudzież gumę po prostu wyżreć. Plastik trza smarować olejem silikonowym. Jeżeli prysnąłeś do środka zwykłym smarem to mogło się coś zepsuć... Rozkręć swojego Colta, sprawdź czy wszystko w środku jest ok. Nasmaruj komorę olejem silikonowym, psiknij na hop up i do dyszy. Przestrzelaj replikę i sprawdź czy będzie lepiej. Wybacz, ale jestem amatorem i nie mogę pomóc bardziej, bo po prostu się na tym dobrze nie znam :( Może podłączy się tu jakaś starszyzna i powie Ci więcej :) Quote Link to post Share on other sites
ATISHOO Posted November 20, 2006 Report Share Posted November 20, 2006 Czy ta M16-tka ma w ogóle hop upa? A jeśli tak to czy jest on regulowany? Quote Link to post Share on other sites
MartEEnez Posted November 21, 2006 Report Share Posted November 21, 2006 Replika posiada Hop-Up, ale stały, bez mozliwosci regulacji. Osobiscie polecam kulki 0,23 -0,25 - zasieg jest minimalnie mniejszy niz na 0,2 ale osiaga się bardziej plaski tor lotu kulki, i mniejsze odchylenie na boki. (o 0,12 wspominał nie bede bo nie ma o czym ;) ) Quote Link to post Share on other sites
Cn Rudy Posted November 24, 2006 Report Share Posted November 24, 2006 ja do mego M16A1 stosuje kulki 0,20 ktore są wrecz idealne do tejże broni (kulki 0,25 są za cieżkie jak dla mnie) czy u was wystepuje zjawisko skrecania kulek w czasie lotu? bo moj HU perfidnie skreca te kulki na prawą strone (a żeby było smieszniej u mojego kolegi w lewą strone). zakladam wiec że jest to wada fabryczna Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts