Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M16A1 (CG) nowa wersja

Recommended Posts

wydaje się ciekawą bronią-kupuje...ale jedyne co moge o niej powiedzieć to żę wydaje się dorównywać CA(wyglądem na 100%[kocham 16a1])

Btw.

mam 181 cm i czy ta m16 będzie dobra?

Btw.

mam 181 cm i czy ta m16 będzie dobra?

będzie dobra, o ile nie jesteś ułomny i niemasz bardzo krótkich rąk ;)

wszystko to też kwestia przyzwyczajenia, ja np mam 175cm wzrostu i bez problemu radzę sobie z metrowym m16a2

• 2 weeks later...

Czołem !

Mam do was pytanie.

Przeczytałem cały ten wątek + wątek o M6 i ciągle mam wątpliwości.

To będzie moja pierwsza broń i z tąd moje pytania.

Czy M6 przebija zasięgiem M16A1 CG ?

Jeśli tak to jak bardzo ?

I jeszcze jedno, kluczowe które sam sobie zadaje.

Otóż bardzo by mi się podobała opcja M16A1 + szyna na uchwyt + luneta i używanie tego jako snajpy, wiadomo nie takiej jak za te 1400zł ale żeby miał te 40-45m zasięgu.

Czy było by to skuteczne, bo efektowne napewno :wink:

Prosiłbym o nieodsyłanie mnie do tematu o M6 ponieważ z wątkiem się zapoznałem.

Pozdrawiam.

m16a1 cg, którego "macałem" ma zasieg skuteczny max 35m, i na snajperkę się na nadaje, a więc jeśli chcesz pokampować, wybierz m6. Patrząc po opiniach użytkowników, ma on zasięg porównywalny do stokowego aega, dzięki czemu, możesz nim już powalczyć.

Witam, panowie mam problem z m16a1... Wszystko działało pięknie przez 3 strzelanki aż tu nagle stało sie coś niedobrego. Zasięg znacznie spadł i odnosi się wrażenie, ze hop up na 0,20 nie działa, a na 0,12 podkręca w bok :/ co zrobić? może prysnąć jakimś olejkiem czy czymś? Czy możliwe jest aby coś stało sie po nasmarowaniu sprzętu (komory) zwykłym smarem?

Tak... ponieważ w M16A1 i innych replikach większość bebechów jest plastikowa. Zwykłe smary, np. WD40, mają składniki, które potrafią plastik tudzież gumę po prostu wyżreć. Plastik trza smarować olejem silikonowym.

Jeżeli prysnąłeś do środka zwykłym smarem to mogło się coś zepsuć...

Rozkręć swojego Colta, sprawdź czy wszystko w środku jest ok. Nasmaruj komorę olejem silikonowym, psiknij na hop up i do dyszy.

Przestrzelaj replikę i sprawdź czy będzie lepiej.

Wybacz, ale jestem amatorem i nie mogę pomóc bardziej, bo po prostu się na tym dobrze nie znam :(

Może podłączy się tu jakaś starszyzna i powie Ci więcej :)

• 4 months later...

ja do mego M16A1 stosuje kulki 0,20 ktore są wrecz idealne do tejże broni (kulki 0,25 są za cieżkie jak dla mnie)

czy u was wystepuje zjawisko skrecania kulek w czasie lotu? bo moj HU perfidnie skreca te kulki na prawą strone (a żeby było smieszniej u mojego kolegi w lewą strone). zakladam wiec że jest to wada fabryczna