Tornad Posted August 14 Report Share Posted August 14 Zastanawiam się, jak w Polsce wygląda sprawa z legalnością granatów hukowych bazujących na legalnie dostępnej wmunicji hukowej. Zagranicą wydziałem kilka tego typu produktów. Przykładem niech będzie Bang 22. W polsce jednak nic takiego nie widziałem, najbliższe temu, co znalazłem, to wykorzystanie amunicji hukowej do min w starym poście na tym forum. Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted August 15 Report Share Posted August 15 Są "naboje" dostępne więc chyba nie ma problemów z legalnością. https://allegro.pl/oferta/naboje-do-osadzaka-prochowego-5-6-x-16-czerwony-15405341323? Quote Link to post Share on other sites
Tornad Posted August 16 Author Report Share Posted August 16 mój proces myślenia jest podobny, ale prawo jest zawiłe. Quote Link to post Share on other sites
dwa_cztery_cztery_cztery Posted August 21 Report Share Posted August 21 Spotkałem się z granatami z druki 3D na klasyczne kapiszony (te czerwone). Całkiem udany pomysł, głośny ale nie ogłuszajacy tak żeby słuch uszkodzić. No i cena od kolegi była chyba 35 zł sztuka... Quote Link to post Share on other sites
Tornad Posted August 21 Author Report Share Posted August 21 dosłownie przed chwilą taki wydrukowałem. z tego, co widziałem są dwa popularne projekty. ala flashbang (darmowy) i ala odłamkowy (kupny) w plastiku wychodzi 5zł, najdroższą częścią jest sprężyna do aega (starcza na 2 granaty) Planuje zaprojekotwać adapter, że zamaiast kapiszoy daję hukówkę, aby było nieco głośniej. Ale najpierw przetestuje wersje bazową bo może okazać się wystarczająca Quote Link to post Share on other sites
Vespi Posted August 26 Report Share Posted August 26 Bardzo prawdopodnie wystarczy Ci sam kapiszon. Odpalałem to w pokoju, dzwoni w uszach po całości. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts