0L0 Posted April 17, 2007 Report Share Posted April 17, 2007 W stocku ma 320-325FPS. Co do lufy prec to polecam włożenie dłuższej ;) Na tym zestawie powinieneś mieć ok. 350FPS. Quote Link to post Share on other sites
aLBEDo Posted April 17, 2007 Report Share Posted April 17, 2007 Aha rozumiem a jak bym zamontował zestaw hurricane M120 to juz bym musial cos zmieniac w gearboxie czy wszytsko by wytrzymalo ? A jaka lufa by mi wystarczyła ? bo chciałbym nie za długi tłumik. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted April 17, 2007 Report Share Posted April 17, 2007 Do M120 wypadało by zmienić tłok na mocniejszy. Reszta bebechów powinna wytrzymać. Lufę proponuję od MC51 (~285mm). Quote Link to post Share on other sites
aLBEDo Posted April 17, 2007 Report Share Posted April 17, 2007 ok dzieki za wszystkie informacje a jeszcze jedno pytanie czy jak zamontuje ten zestaw hurricane M100 bo na ten sie zdecydowalem czy nie bedzie tak ze replika bedzie elegancko smigac i wogole cacy a po 3 miesiacach sie rozsypie ? Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted April 17, 2007 Report Share Posted April 17, 2007 Skoro do wymiany przy m120 jest tłok i tylko tłok i ma to śmigać to przy m100 powinno śmigać jeszcze lepiej.Ktoś odpowie na moje pytanko? Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted April 17, 2007 Report Share Posted April 17, 2007 johny89, na tych sprężynach i tej baterii co podałeś będzie raczej kiepsko to strzelało :roll: (szybkostrzelność i ilość wystrzelonych kulek będą raczej niezadowalające). Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted April 17, 2007 Report Share Posted April 17, 2007 A czy możesz podać jaka będzie prędkość kulki taka przybliżona?No cóż baterię trzeba będzie kiedyś zmienić:) Quote Link to post Share on other sites
aLBEDo Posted April 18, 2007 Report Share Posted April 18, 2007 spotkałem się dzisiaj z opinią, że FTK hurricane to ogólnie kupa i swoją jakością nadaje się tylko do cymy a co wy o tym sądzicie ? Quote Link to post Share on other sites
dejo Posted April 18, 2007 Report Share Posted April 18, 2007 Ja mam u siebie ten zestaw w AK 74 (cymy) ze sprężyną M100 + batka 9.6v Sanyo i wszystko smiga elegance mam okolo 18k/s tylko jeszcze mam zmienione kable na grube i to troszke tez poprawia ROF. Ogolnie zestaw sorawuje mi sie elegancko. Z tego zestawu jestem bardzo zadowolony bez tego zestawu AK mial 300 fps a po wlożeniu zestawu hrono pokazywal 370 fps. Polecam ten zestawik tani tuning a duzo daje Quote Link to post Share on other sites
aLBEDo Posted April 18, 2007 Report Share Posted April 18, 2007 a ile czasu już go masz ? Quote Link to post Share on other sites
dejo Posted April 18, 2007 Report Share Posted April 18, 2007 hmmmz 2 miesiace cos kolo tego i wywalilem z 8000 kulek i niedawno jak byl rozbierany GB to na zębatkach nie bylo śladu starć. wszystko chodzi pieknie ładnie :D Quote Link to post Share on other sites
aLBEDo Posted April 18, 2007 Report Share Posted April 18, 2007 a masz zębatki hurricane czy cymy ? miałeś problemy z założeniem tych częsci ?? Quote Link to post Share on other sites
dejo Posted April 19, 2007 Report Share Posted April 19, 2007 na zębatkach mam oznaczenie CA nie wiem jakie ta sa bo mi kolega tuningował gnata i ci nie powiem co tam jeszcze zmienil i czy mial problem z wsadzeniem tego zestawu Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted April 24, 2007 Report Share Posted April 24, 2007 czy ktoś z was też miał problem z założeniem głowicy dyszy (dobrze pisze ?) do szkieletu GB Cymy v3 przy hurricane m100 ?? bo mi cholera nie wchodzi w te wystające bolce - są grube :F Jeśli miał i rozwiązał to prosze o podpowiedź - nie chce machać pilnikiem jeśli to nie pomoże Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted April 24, 2007 Report Share Posted April 24, 2007 A co to jest głowica dyszy? :D Jedyne co zaobserwowałem, to to, że głowica cylndra od G36 CA miała krótszy dziubek niż głowica cylindra Hurricane. Spiłowałem i było git. A, i jeszcze dziurki w głowicy cylindra były za małe - trzeba byo je powiększyć, i to w kilku egzemplarzach. Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted April 25, 2007 Report Share Posted April 25, 2007 A, i jeszcze dziurki w głowicy cylindra były za małe - trzeba byo je powiększyć, i to w kilku egzemplarzach. No właśnie to miałem na myśli :mrgreen: Miałem pewne obiekcje dotyczące użycia pilnika(wiertarki?), które właśnie rozwiałeś ;) Dziękować Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted July 18, 2007 Report Share Posted July 18, 2007 Jakim smarem pokryc powierzchnie cylinder-tlok? Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted July 18, 2007 Report Share Posted July 18, 2007 Poszukaj - było. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts