hellmans Posted July 27, 2006 Report Share Posted July 27, 2006 ja w moim M3000 zmienilem kolbe ' date=' dodalem lunete Tasco 4x20wrzucilem nowa aluminiowa lufe o dlugosci 622mm 6,04mm przemalowalem ja na czarno :mrgreen: i dodalem sprezyne M140 Guarder. co dalo mi 415fps :wink: a Shotgun sie trzyma i nic sie nie uszkodzilo w srodku od ponad 2 miesiecy[/quote'] nie wierze. juz dawno urwal ci sie zaczep naciągu przy cilindrze albo nie zmieniłes spręzyny włóz swoje historie między "Królewne Śnieżke" a "Piotrusia pana" :wink: Link to post Share on other sites
rak92 Posted July 27, 2006 Report Share Posted July 27, 2006 A poza tym za długa lufa. Mi na 40cm kule zasysało okropicznie. Ja mam lufę 33cm i się dobrze spisuje. mam w nim lunetę 3-7*20 :twisted: . Link to post Share on other sites
Scalak Posted July 28, 2006 Report Share Posted July 28, 2006 Jeśli pozwolicie to się wtrące do dyskusji. :D Chciałem zapytać czy ktoś może zna wymiary sprężyn wykorzystywanych do upgr8du snajp. Długość średnica zewn. wewn. i to tyle. jeśli pamiętacie jeszcze jak bardzo się naciąga bo to też dosyć istotne (skok). Link to post Share on other sites
virusss Posted July 29, 2006 Report Share Posted July 29, 2006 niedlugo skoncze prace nad shotgunem wrzuce fotki tylko potrzebuje pomocy :? jak dorobic magazynek? lufa jest przyspawana do calego zamka z cylindrem a pod nia mam zrobione przeladowanie. predkosc wylotowa jest okolo 500fps. mysle nad tym zeby zrobic magazynek wsypowy nad lufa ale czy to bedzie dobrze dzialac i nie bedzie kilka kulek naraz wpadac sie do lufy :?: Link to post Share on other sites
Scalak Posted July 29, 2006 Report Share Posted July 29, 2006 Chyba chodzi ci o magazynek grawitacyjny... Chyba najbardziej prymitywny. Ja bym raczej proponował mimo wszystko magazynek oparty na sprężynie... Tylko trzeba zrobić go tak żeby się nie zacinał. Link to post Share on other sites
macbeer Posted August 9, 2006 Report Share Posted August 9, 2006 Zamówienie chwilowo przerwane ze względu na brak konta bankowego :| Link to post Share on other sites
sadowski25 Posted August 9, 2006 Report Share Posted August 9, 2006 Wie ktoś może jak zrobić replikę M72A1 LAW ?? :twisted: Amunicja: Rakietki świszcące lub zwykłę te malutkie :mrgreen: Link to post Share on other sites
Medi Posted August 9, 2006 Report Share Posted August 9, 2006 Poszukaj na forum - było. Link to post Share on other sites
ToszBar Posted August 10, 2006 Report Share Posted August 10, 2006 Czy ktoś już może zapodać jakieś fotki? Link to post Share on other sites
us socom Posted August 10, 2006 Report Share Posted August 10, 2006 No pewnie z gołymi babami byś chcaił :?: :wink: Link to post Share on other sites
ToszBar Posted August 11, 2006 Report Share Posted August 11, 2006 Chodzi mi o zdjęcia już gotowych (lub prawie) karabinów własnej roboty a nie gołych bab. A ty us socom zanim coś napiszesz to pomyśl dwa...albo trzy razy. Link to post Share on other sites
us socom Posted August 12, 2006 Report Share Posted August 12, 2006 Spoko Link to post Share on other sites
kpt_Witko Posted August 21, 2006 Report Share Posted August 21, 2006 To moze jakies linki byscie dali??? Ja mam do dyspozycji tokarke, frezerke, wiertarke, szlifierke i pare innych maszyn, (miedzy innymi ruska wiertarke precyzyjna do zebow,he, he, rarytas) i w ogole caly warsztat samochodowy, takiego M1A1 Thompsona bym zrobil albo PPSz-41 (Mam juz wykonana kopie loza). Link to post Share on other sites
fiedotow Posted August 21, 2006 Report Share Posted August 21, 2006 Mam trochę rysunków PPSz. Ale w zamian możesz zrobić mi kilka detali :lol: Link to post Share on other sites
us socom Posted August 21, 2006 Report Share Posted August 21, 2006 oto dzieło mojego znajomego któy ma pełne zaplecze narzędziowe i nieziemskie umiejętności Link to post Share on other sites
maviek Posted August 21, 2006 Report Share Posted August 21, 2006 Schematy Mausera 98k http://mauser98k.internetdsl.pl/schemes.html Link to post Share on other sites
Gremlin017 Posted August 21, 2006 Author Report Share Posted August 21, 2006 ooo skor...n niezła robota , az pozazdroscic Link to post Share on other sites
maviek Posted August 21, 2006 Report Share Posted August 21, 2006 Ma ktoś jakieś rysunki lub schematy działania zamka w karabinach gazowych ? Link to post Share on other sites
us socom Posted August 21, 2006 Report Share Posted August 21, 2006 Mówisz że w karabinkach,no to masz kilka Link to post Share on other sites
maviek Posted August 21, 2006 Report Share Posted August 21, 2006 Dzięki wielkie pozdrawiam Link to post Share on other sites
crossman Posted August 21, 2006 Report Share Posted August 21, 2006 Zadam takie głupie pytanie do socoma: Czy ten karabin jest prawdziwy?? :wink: Bo te napisy i detale są zaj...ste :mrgreen: Jeśli to jest replika na kulki to gościu jest genialny :F Gdybym ja miał taki warsztat........ (pomażyć zawsze można :lol: ) pozdro Link to post Share on other sites
Scalak Posted August 21, 2006 Report Share Posted August 21, 2006 A może ma ktoś rysunek/schemat przedstawiający zasadę działania napędu gazowego w snajperkach gdzie gaz ładowany jest do magazynka i zamek to czterotakt? Taki jak np. w tanace m700 a.i.c.s. lub innej Link to post Share on other sites
us socom Posted August 22, 2006 Report Share Posted August 22, 2006 To tylko replika,niczym nie strzela,ale gość niesamowity............ Link to post Share on other sites
goust Posted August 26, 2006 Report Share Posted August 26, 2006 Witam jestem nowy na tym forum i mam pytanie, ma może ktoś schemat działania sprężynówki i gazówki z zamkiem czterotaktowym lub podobnym z wyglądu? Zaczynam robić sobie snajperkę, a ze względu na chęć dokładnego odwzorowania działania tego karabinka potrzebuję tego. Dziękuję bardzo i pozdrawiam wszystkich. Link to post Share on other sites
Dolas Posted December 25, 2006 Report Share Posted December 25, 2006 Własnej roboty Link to post Share on other sites
Recommended Posts