Gremlin017 Posted June 10, 2006 Report Share Posted June 10, 2006 Mam pytanie czy kto kolwiek próbował zrobic samemu snajpere jesli tak to proszę o poinformowanie mnię.Mam ochotę cos stworzyc hehe i proszę nie piszcię o rugeze z ktorego mozna wyczesae snajpery zrobic :D :? Edit by Medi. w końcu tą cholerną literówkę w tytule topicu poprawiłem :) Link to post Share on other sites
Niedzwiedz Posted June 10, 2006 Report Share Posted June 10, 2006 ... zrobic samemu snajpere ... a co masz konkretnie na myśli? -chcesz poskładać snajpere z części zamiennych od innych gunów? -upgradować jakiś model? -czy może "zrobić samemu" czyli wykonać większość części samemu? bo jeśli to trzecie to lepiej odpuść :) chyba że dysponujesz niezłym warsztatem i sporym budżetem. Natomiast jeśli to pierwsze to też lepiej odpuść, bo się cenowo nie opłaca. Skolei jeśli to drugie to tematów o tym jest sporo na forum. Pamiętaj też, że jeśli już 'zrobisz samemu snajperkę' to powinieneś jakoś ją sprawdzić na chrono, żeby się nie okazało że wyszła ci wiatrówka :lol: Link to post Share on other sites
Zyga Posted June 10, 2006 Report Share Posted June 10, 2006 Bierzesz takie koleczko od tasmy klejacej, naciagasz na to kawalek balonika calosc doczepiasz do rury pcv, born ladujesz naciagajac kulke :P Link to post Share on other sites
us socom Posted June 11, 2006 Report Share Posted June 11, 2006 Albo inaczej,bierzesz rurkę 6mm do ust (najlepiej z HU ,muszisz dorobić) na tę rurkę dokup szynę RIS :D Zamontuj lunetę,wystarczy dmuchać :D i masz super snajpe samoróbkę z której będziesz miał super satysfakcję :D :D Link to post Share on other sites
Juby Posted June 11, 2006 Report Share Posted June 11, 2006 Widziałem kiedyś aukcję na allegro na której komuś tam tokarz zrobił karabin czy przerobił nie pamietam. Jak pisał ten kolo to moc takiej snajpy wynosiła 655 FPS ile w tym prawdy nie wiem. Link to post Share on other sites
SoH Jasio Posted June 11, 2006 Report Share Posted June 11, 2006 Wczoraj w komisie WMASG widziałem oferte samoróbki snajp. podobno 700 fps ale kolo jeszcze nie dokończyl i sprzedaje.. looknijcie : http://wmasg.pl/komis.php?oferta=5115 Link to post Share on other sites
Juby Posted June 11, 2006 Report Share Posted June 11, 2006 To może napisz do kolesia wyślij mu linka z tematem niech wrzuci fotki i się wypowie. Link to post Share on other sites
zafek Posted June 11, 2006 Report Share Posted June 11, 2006 Ja też o czymś myśle................też kolo 600fps cośtypu barett.Na razie w fazie projektu,ale mam dobre warunki do pracy.......zaczynam w wakacje................ pozdrawiam Link to post Share on other sites
SoH Jasio Posted June 11, 2006 Report Share Posted June 11, 2006 Napisalem do gostka,odpisal ze wysle ale narazie jeszcze nic nie ma,ciekawe jak to wyglada :) Link to post Share on other sites
zafek Posted June 11, 2006 Report Share Posted June 11, 2006 Ja też napisałem i też czekam na fotki. pozdrawiam Link to post Share on other sites
macbeer Posted June 13, 2006 Report Share Posted June 13, 2006 Ja też robie snajpe coś VSR-o podobne, jak będzie działał to zamontuje fotosy... Link to post Share on other sites
crossman Posted June 13, 2006 Report Share Posted June 13, 2006 Ja też robie snajpe coś VSR-o podobne, jak będzie działał to zamontuje fotosy... Tak na oko kiedy będzie działała i kiedy będą foty :?: Jestem bardzo ciekawy wszystkich koncepcji domowych samoróbek (sam montuje coś w garażu) ale na tym etapie nie ma czym się chwalić. Jak by ktoś mógł, chciał wykonać tłok na wymiar (może macie jakiś domowy sposób na wykonanie tłoka) to proszę dać znać. pozdro Link to post Share on other sites
SoH Jasio Posted June 13, 2006 Report Share Posted June 13, 2006 Fotki przyszly wczoraj ale nie mialem czzasu je wzucic : Troche to kwadratowe, i czeka zapewno duzo roboty jeszcze osobe ktora to kupi : Link to post Share on other sites
Lamberdt Posted June 13, 2006 Report Share Posted June 13, 2006 pewnie to i zle miejsce do pisania o tym (ogolne techniczne bardziej) ale jezeli moderator tak tez bedzie sadzil to usunie post i tyle... w sumie nie mam sie absolutnie czym chwalic bo niczego nie posiadam polki co konkretnie a to co zaczalem robic... w grudniu. tiaaa. co do samego wykonania czesci itp itd to jest to calkowita inwencja tworcza wiec raczej nie ma sensu tego do jakiegokolwiek mechanizmu standardowo montowanego w gnatach porownywac. czas pokaze. a jak pokaze to i ja pokaze co powstalo. ps. a no z konkretow moge dodac, ze polki co koszty jakie ponioslem to 240 zl. i dla smaczku ten oto niewyrazny rysunek ;] (specjalnie niewyrazny ;p) http://img96.imageshack.us/img96/5613/116sp.jpg Link to post Share on other sites
macbeer Posted June 14, 2006 Report Share Posted June 14, 2006 Mój Varmint będzie wtedy kiedy go zrobie! To nie takie łatwe... To już 11 próba :mrgreen: teraz się uda :wink: Link to post Share on other sites
crossman Posted June 14, 2006 Report Share Posted June 14, 2006 Łatwe nie jest, wiem z własnego doświadczenia ;-) ale warto się poświęcić, by później pokazać na forum (takie jak to) i powiedzieć tym niedowiarkom że da się zrobić własny sprzęt nie koniecznie dużym kosztem. ps. Oczywiście to moje zdanie i nikt nie musi się z nim zgadzać :-) pozdro Link to post Share on other sites
us socom Posted June 14, 2006 Report Share Posted June 14, 2006 No patrzę że zebrali się wszyscy konstruktorzy którzy robią własnoręcznie repliki ASG :D Gratulaacje i powodzenia wszystkim :!: Ja również robię M4A1 RIS i już prawie skończony jeszcze napęd kulek i bedzie cudo :D Nie robię dlatego że jest taniej tylko temu że jest GIGANTYCZNA frajda no i jeśli ktoś ma umiejętności to mozna zrobić taką giwere że szok :!: Link to post Share on other sites
SoH Jasio Posted June 15, 2006 Report Share Posted June 15, 2006 A masz jakies fotki ? Kiedys gdzies chyba widzialem ten karabin(oczywisicie na zdjeciu) ile ty go juz robisz ? Link to post Share on other sites
us socom Posted June 15, 2006 Report Share Posted June 15, 2006 Tak są gdzieś na forum fotki.Robię już 1,5 roku ale już wyjaśniam:gdy zacząłem zabierać się za niego to nie miałem nigdy w rękach pilnika,kątówki,spawarki itp.Pierwsze elementy robiłęm długo(ok 1 roku) i nie wyglądały za fajnie :D Poprostu uczyłem się tej roboty,co i jak robić i jakim sposobem.Teraz mam już wprawę i szybko idzie(od stycznia robię m4 RIS) i na dzień dzisiejszy jest prawie skończona,pozostał napęd ale to robota dla tokarza która jest w trakcie.Przez te 1,5 roku zrobiłem wiele częśći do m4 (body,kolbę,lufy,risy itp) ale to wszystko poszlo do kosza bo dopiero teraz nauczylem się robić naprawdę super te elementy.Fotki będą jak dorwę aparatkę :D Link to post Share on other sites
macbeer Posted June 15, 2006 Report Share Posted June 15, 2006 Yeehaa! Ja to mam dar w sobote do tokarza, potem kupie hop-up i castorurke, tłok i cylinder(prowadnice mam) I już!! Dziś zadużo nierobiłem bo święto ale na wakacjie może będzie gotów... Mam już najważniejsze części :D Edit: Ja robie karabiny 2 lata ale były gówniane i nie na kulki. :x Nad VSR pracuje rok, ale i tak jestem jeszcze niedoświadczony i będzie miał prostą budowę... pozdro [ Dodano: Czw 15 Cze, 2006 ] Niemoge się tej M4 doczekać... Też niedawno o M4 myślałem ale szkielet trudno było by zrobić! I magazynek Link to post Share on other sites
us socom Posted June 15, 2006 Report Share Posted June 15, 2006 Jak bedzie aparat to bedą fotki(w któtce) Link to post Share on other sites
gryzly Posted June 15, 2006 Report Share Posted June 15, 2006 http://members.lycos.co.uk/tyskieasg/Komik...ks/IMG_0016.JPG http://members.lycos.co.uk/tyskieasg/Komik...ks/IMG_0017.JPG http://members.lycos.co.uk/tyskieasg/Komik...ks/IMG_0005.JPG Oto ta broń której częsci są na zdjęciach które podał SoH Jasio tak kiedyś wyglądała... Link to post Share on other sites
SoH Jasio Posted June 15, 2006 Report Share Posted June 15, 2006 WoW wygląda troche smiesznie ale zarazem poważnie i napewno ma super osiągi :) Link to post Share on other sites
us socom Posted June 15, 2006 Report Share Posted June 15, 2006 Widziałem tę giwere jak typek sprzedawał na allegro,było duze zainteresowanie i wycofałaukcjębo pewnie ktoś dał mu soporą kaskę,podobno miala jakieś 600fps.Ale naprawdęwygląda zwarcie i fajnie,duze gratulacje dla konstruktora i tokarza ! Link to post Share on other sites
gryzly Posted June 15, 2006 Report Share Posted June 15, 2006 O ile pamiętam to sprzedała sie za 350 zł czy coś takiego... :wink: Link to post Share on other sites
Recommended Posts