Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam! Mam zamiar przeprowadzić tunning AEGa do sprężyny M170 lub nawet M190. I nie mam pojęcia jakie GB zastosować aby dłużej przeżyło.

Oczywiście staram się ograniczyć bezwładność i drgania za pomocą tłoka Hard Piston Prometheusa (włókno, nie aluminium) i wyciszanej głowicy tłoka/cylindra Systamy, poza tym palec łożyskowany.

Wiem że GB zużyje się dużo szybciej ale może jest jakiś naprawdę dobry do takiej zabawy?

A jeśli macie czas i ochote to oceńcie jeszcze cały zestaw:

-Głowica tłoka "0" SRC

-Cicha głowica tłoka i cylindra Systema

-Tłok Hard Piston Head Prometheus (7 pierwszych zębów stalowych)

-Łożyska ślizgowe ze stali (7 lub 6 mm w zależności od GB)

-Zębatki Helikal Super Torque Up

-Sprężyna Prometheus M170 lub M190.

-oczywiście zwykłe accu będzie miało ciężko więc jako baterię zastosuję akumulator 12V 2,4Ah. Tanie, małe, megawydajne.

-czerwona gumka hoop-up Prometheusa.

Broń będzie miała zastosowanie snajperskie a ponieważ chciałbym strzelać w zimie i nie mieć problemów z różnicami mocy- nie gaziak.

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Po prostu napisz do sklepu i niech Ci doradzą.

Nie wiem po co chcesz w ogóle ładować SRC, zdaje się, że chodziło Ci o cylinder.

Teoretycznie wytrzymać może każdy GB "wzmocniony", w praktyce to jest loteria. Najlepiej zrobić na jakimś zwykłym (np. CA) i zobaczyć, czy wytrzyma, jak peknie to kupić jakiś lepszy. I tak nie będziesz walił na auto.

Jedyne co można powiedzieć z dużym prawdopodobieństwem, to że wytrzyma GB od m249, bo jest zbudowany jak bunkier.

P.S. Ciekawi mnie Twój nick. Czy koledzy nie mają problemu z wykrzyczeniem go na polu, albo przez radio?

:-) To mój nick zastępszy! Bo nick DESTROYER jest tu niestety już zajety :(

Zobaczę ten GB od M249. Istotnie skoro wytrzymuje (powinien) duze przebiegi kulek....

SRC ładuję tam bo w swoim MP5A5 Well (lufa 510mm, tuning do 450dps)mam taką zabawkę i nie łuszczy się chrom. Ale mamy podobne odczycia bo zastanawiałem się nad teflonowym Systemy.

PS. Pozdrawiam kolegę Poznaniaka. Studiuję tam.

Skoro chcesz "kampić" to weź pod uwage że możesz kupić sprężynową replikę... Będzie ona na pewno tańsza niż elektryk ze sprężyną M170-190.

Ja nie widze sensu wkładania do elektryka sprężyny większej niż M150. Przy dobrym uszczelnieniu i spasowaniu części można mieć prawie 550fps'ów przy takiej sprężynie. A zasięg z pewnością wystarczający, chyba że masz wymagania wiatrówkowe... :)

Edit: Zastanów się nad Systema Progear M150 lub innymi gearboxami kompletnymi z tego co wiem asgshop.pl może sprowadzić ewentualnie zamówisz przez WGC.

co do zestawu:

-Głowica tłoka "0" SRC

co to jest??

co do zębatke to mogą być za słabe' date=' kup ten zetaw systemy z zębatkami i tłokiem o zmniejszonej szerokości zębów,

i tutaj gwóźdź!!: co do GB!!:

[b']zrób sam u ślusarza[/b]

[ Dodano: Pią 16 Cze, 2006 ]

PSG z FTK SYSTEMY może być dobre

Witam, akurat tak się składa, że w niedługim czasie także mam zamiar kupić "coś”, co wytrzyma sprężynę M130/M150, i zastanawiam się nad dwoma opcjami:

Pierwsza(GB od PGC)

Druga(Mecha-Box Systemy z M150)

Wszystkie informacje NT. dwóch powyższych mile widziane.

A teraz odnośnie tematu

Polecam ten:http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?itm=PW-7GB-VER2-L_srch_pro-win

Masz' date=' że polecasz czy czytałeś gdzieś opinię na zagranicznych forach? Poza tym martwią mnie ostatnie dwa zdania, cytuję:

NOTE:

Metal body is required ( HurricanE is recommended )

Modifications required for some parts and metal body, installation should be performed by experts.

Pogrubienie moje.

zrób sam u ślusarza

(Ten gwóźdź to chyba do trumny)

Byłeś może u ślusarza/rusznikarza, pytałeś ile weźmie za taką robotę (a na pewno nie będzie to mała suma), jak długo potrwa zrobienie czegoś takiego oraz jak z wytrzymałością tego "GB"? Jak się dowiesz to podziel się dopiero wtedy wiedzą, Ok?

Do GustaV:

Nie biję piany i nie piszę o rzeczach o których nie mam pojęcia. Wczoraj włożyłem go w moją eMkę i jestem zadowolony. Co do cytatów w języku szekspira to dla mnie już na wstępie - replikę eliminuje plastikowe body, a co do drugiego to w CA przeróbki minimalne w dolnym body. Pilnik włosowy(chyba tak się nazywa), trochę cierpliwości i śmiga świetnie. Wymiana sprężyny zajmuje mi dwie minuty. Sam GB świetnie wykonany i spasowany. Co do wytrzymałości nie powiem nic, bo jeszcze za wcześnie, ale śmiem twierdzić że przeżyje GP CA i inne wzmacniane.

P.s I jeszcze jedno - ekspertem nie jestem.

Nie biję piany i nie piszę o rzeczach o których nie mam pojęcia.
Cieszy mnie to niezmiernie' date=' ale wolałem się upewnić. :wink:

Jeszcze tylko kilka pytań odnośnie posiadanego przez Ciebie GB, takich jak NP:

- skąd zamówiłeś (samemu czy przez jakiś sklep)?

- i oczywiście ile Cię to wyniosło?[w moich przeliczeniach około 750-850PLN, podkreślam że mogę się (bardzo) mylić ponieważ nigdy nie zamawiałem z WGC/UNC']

i czuję że niedługo dołączę do posiadaczy GB od PGC. :)

Dziekuję za odpowiedz i pozdrawiam

GustaV

GB plus przesyłka szybką paczką? - ale nie lotniczą 220$ plus 42,50 vat na cle u nas i przesyłka z UC do domu 4,80. Zamawiał mi kumpel ze stanów i on przelał im kasę a posłali na mój adres. Całość z pierdołami na cle (powiedzieli że to części do broni :wink: i zgubili jednego pina do HU :evil: ) 13 dni trwało.

Jedno jest pewne, nie jest możliwe zrobienie GB w warunkach domowych, ba nawet w dobrze wyposażonym warsztacie ślusarskim.

Ale jest jeden sposób :)

Sam nawet nie widziałem takiej maszyny ale jest taka ni to tokarka ni frezarka wielka na dość dużą halę. Kumpel opowiadał gdy pomagał przy jej programowaniu. Maszynka ta pozwala na wykonanej super dokładnych dowolnych elementów z różnych materiałów z dokładnością do mikrometrów. Maszyna ta pracuje w wytwórni maszyn do lodów.

Jednym słowem rysujesz w autocad'zie element wrzucasz na maszynkę kostkę nierdzewki i po jakimś czasie wyjmujesz piękny stalowy GB takiego co nic nie ruszy :D

Oczywiście nawet nie myślę żeby ktokolwiek z forum miał dostęp do takiego cacka, ale warto wiedzieć że coś takiego jest !!

ojciec mojego kumpla pracuje w takim zakladzie :P dorabial mu juz rozmaite radiatory do chlodzenia wodnego itd. ale projekt samego GB to bardzo skomplikowana sprawa :/ kilka a nawet kilkanascie godzin siedzienia i mierzenia i najmiejsza pomylka i ... krach zebatki do smieci

Sorki Racja nie wiem kto jest zarejestrowany na forum :ściana:

Ale z tego co słyszałem od kumpla to ta maszynka to coś dużo większego, dokładniejszego i dużo dużo droższego od zwykłej obrabiarki CNC.

Niezbyt się na tym znam ale podobno obrabia to taką stal że metrowy wałek musieli przenosić w 8 ludzi, więc myślę że z takiego GB to by się dało dość sporo wycisnąć.

Swoją drogą jeśli ktoś miałby dostęp do takiego sprzętu to mógłby sobie nieźle zarobić a przy okazji rzucić na rynek super GB do mega tuningu.

stal to nie jest jakis super wytrzymały materiał ;/ i co z tego ze metrowy wałek musiało podnosic 8 ludzi, jezeli po to zeby GB zrobic trzeba wyciac prawie cały materiał z wewnątrz... cieżar i wytrzymałosc beda zalezec od grubosci scianek, a to jest ograniczone rozmiarami wew. replik. wiec trzeba by raczej pomyslec nad czyms bardziej wytrzymałym jak stal, no chyba ze bedzie to stal do dalszego ulepszania cieplnego i potem moze jeszcze jakas poprawiajaca włąsciwosci warstwa wierzchnia... ale kto sie za to zabierze :D za duzo roboty zeby zrobic 1 GB, trza by linie otworzyc :P

Chłopaki, którzy w stanach produkują MRP zainwestowali w sprzęt i projekt 200.000$. Ale zdaje się w samo przygotowanie produkcji, a nie w maszynę. Nie są to kolosalne pieniądze jak na biznes. Jak na zrobienie GB domowym sposobem to już chyba są nie? MRP jest sprzedawane po 500$.

Także sorry, ale imho to dyskusja schodzi na manowce. Zamiast przejmować się GB lepiej zająć się ćwiczeniem taktyki, refklesu i kondychy. Gwarantuję, że dużo lepiej przełoży się to na skuteczność.

zrób sam u ślusarza

troszeczkę słusarz nie da rady zrobić takiej rzeczy, zrobienie metal hu do rugera sparwia mu trudności. Zbyt precyzyjna robota.

Oczywiście mowa o jednym i tym samym ślusarzu :?: :wink: przestańcie panowie, bo płakać się chce... Wszystko się da - to tylko kwestia kasy i narzędzi/obrabiarek. Przeczytajcie ze dwa razy post szalonego jack-a, a potem się żalcie, że ktoś przy pomocy pilnika i śrubokrętu i cementu czegoś tam nie dał rady zrobić.

PS. Jak chcesz Violento to dam zlecenie na tą komorę i będziesz miał - jaką chcesz i z jakiego chcesz materiału, tyle że pewno za tą kasę kupiłbyś dobrze podkręcone PSG np.