jackas Posted June 16, 2006 Report Share Posted June 16, 2006 Czy ma ktoś informcję o upgradach dostępnych dla tego karbinka? Ewentualnie czy ktoś już zmieniał w nim "wnętrzności" i mógłby podzielć sie doświadczeniami? Quote Link to post Share on other sites
JURA Posted June 16, 2006 Report Share Posted June 16, 2006 Też mnie interesuje ten temat, ponieważ pękła mi prowadnica sprężyny i nie wiem jak dostać się do wnętrza cylindra. Jeśli ktoś już coś z tym robił, to bardzo proszę o opis, jak rozmontować ten cylinder. Żeby było łatwiej zrozumieć wszystkim użytkownikom przepisałem tekst. Mam nadzieję Jura, że się nie gniewasz. Medium Quote Link to post Share on other sites
Rudy102 Posted June 16, 2006 Report Share Posted June 16, 2006 o co chodzi?? odkręcasz głowicę cylindra i tyle, jeżeli się tak nie da, to wrzuć tu jakieś zdjęcia, to coś poradzimy, być może jest to tak jak w VSR, że trzeba taki mały ,,guziczek" wywiercić który podtrzymuje głowicę cylindra Quote Link to post Share on other sites
Kaspero Posted June 17, 2006 Report Share Posted June 17, 2006 M6 nie ma otwieranego cylindra. Jest o niej temat w dziale sprężynowe. 8) Mam nadzieje że pomogłem? PoZdRaWiAm Quote Link to post Share on other sites
SoH Jasio Posted June 18, 2006 Report Share Posted June 18, 2006 Sluchajcie czy ma ktos juz jakies informacje kiedy wychodzi ten tuning, bo mial wyjs 2 miesie po ale jakos jeszcze nie ma :P ?? Quote Link to post Share on other sites
martian1 Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 Próbowal juz ktos wsadzic do M6 prec-lufe?? Jak tak to jaka dlugosc itp. Quote Link to post Share on other sites
Ziemniok Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 Mi sie sprężyna zablokowała( zatrzymała w miescu i nie ruszała, kuedy karabin był nienabity sprężyna w środku latała). Nie da sie tego otworzyc normalnie. Ja użyłem młoka i srubokrętu. Quote Link to post Share on other sites
sadowski25 Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 Tym młotkiem i śrubowkrętem to sobie tłuknij a nie pikne M6 NA GWARANCJĘ!! Quote Link to post Share on other sites
martian1 Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 Eeee nie czaje... Od wsadzenia rurki precyzyjnej ci sprezyna utknela?? Ktos sie orientuje gdzie mozna dostac TANIO taka osłonka na lunete?? (na obiektyw 40mm) http://www.militaria.pl/cocoon/product.xml...v-page-number=1 Quote Link to post Share on other sites
putinn Posted June 27, 2006 Report Share Posted June 27, 2006 ludzie, ktos kiedys pisał ze za pomoca jakiejś taśmy teflonowej uszczelnił wszystko i przybyło FPS'ów... jak? :D Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted July 3, 2006 Report Share Posted July 3, 2006 Czy ktos juz próbowal włozyc do M6 lufe precyzyjna? I jaka dlugosc powinna miec lufa jesli beda dostepne te upgrade-kity 500 FPS? Co do uszczelniania zrobil to westie i jest o tym temat (hop-up w M6). Quote Link to post Share on other sites
SoH Jasio Posted July 3, 2006 Report Share Posted July 3, 2006 Słuchajcie czy ta lufa sie nada i czy nie bedzie za krótka :D ? zakryję ja tlumikiem atrapą : http://www.allegro.pl/item113516896_alumin...sg_6_03mm_.html ?? Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted July 3, 2006 Report Share Posted July 3, 2006 I jaka dlugosc powinna miec lufa jesli beda dostepne te upgrade-kity 500 FPS? A mozesz podac zrodlo z ktorego wiesz, ze upgrade-kit wzmocni giwere do 500 FPS? Bo ja nie slyszalem oficjalnej wypowiedzi CG na temat UPG-KIT'ow... Sadze ze jesli na tym springu uzyskamy 450 fps to bedzie dobrze... 510 fps, ktore ma w calosci metalowy Dragunov to koszot 2 tysiecy zlotych. Nie spodziewajcie sie, ze czesci w sprezynowej replice za 300 zl wytrzymaja 500 fps... No, chyba ze UPG-KIT bedzie kosztowal 1500 zl :-)... Quote Link to post Share on other sites
SoH Jasio Posted July 3, 2006 Report Share Posted July 3, 2006 A mozesz podac zrodlo z ktorego wiesz, ze upgrade-kit wzmocni giwere do 500 FPS? Bo ja nie slyszalem oficjalnej wypowiedzi CG na temat UPG-KIT'ow... Sadze ze jesli na tym springu uzyskamy 450 fps to bedzie dobrze... 510 fps, ktore ma w calosci metalowy Dragunov to koszot 2 tysiecy zlotych. Nie spodziewajcie sie, ze czesci w sprezynowej replice za 300 zl wytrzymaja 500 fps... No, chyba ze UPG-KIT bedzie kosztowal 1500 zl Smile... mowisz tak bo jestes zazdrosny 8) Skoro wypuscili snajp. za 239 -300 zł w 330fps w stocku to dlaczego nie zrobia kolejnego kroku w upg kicie do 540 :) ?? Samo uszczelnienie hu sporo daje,dochodzi prec lufa to i tak bedzie te 500 fps jesli wyjda wzmocnione bebechy ... :) Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted July 3, 2006 Report Share Posted July 3, 2006 maxavelli przeciez VSR i jej klony bez problemu można "podciągnąć" do okoo 500-550 fpsów i na pewno nie za 1500 Zydla :) Więc czemu nie M6 ? Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted July 3, 2006 Report Share Posted July 3, 2006 mowisz tak bo jestes zazdrosny Nie jestem, bo sam ma mchec sprawic sobie M6 ;-). Zrobie to jednak dopiero jak wyjdize UPG-KIT, dowiem sie co potrafi i ile kosztuje... Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted July 3, 2006 Report Share Posted July 3, 2006 Thor ma racje w 100%.Nadchodzi era taniego snajpera :). Co do uszczelniania wlasnie skonczylem wykonywac ta niewdzieczna czynnosc ale efekt jest bardzo dobry, nie sprawdzalem donosnosci zbytnio ale widac ze kulka leci szybciej i znacznie celniej. Wykonałem to wszystko za pomoca takiem cieniutkiej taśmy białej, może teflonowej nie wiem ale nadaje sie wysmienicie bo jest poteznie wytrzymala. I teraz najwiecej hałasu jest na końcu lufy a nie jak to mialo wczesniej miejsce w okolicach magazynka. I ponawiam pytanie co do długości lufy precyzyjnej w przypadku ok.500fps(chodzi tu bardziej ze chce ja zalozyc teraz a jak bedzie upg-kit to juz bede lufe miał na miejscu). PS: zróbcie zdjecie BAX'a bo mój hop jakiś normalny jest :| Quote Link to post Share on other sites
woytek Posted July 3, 2006 Report Share Posted July 3, 2006 żeby wiedzieć jak długą lufę można założyć, trzeba obliczyć stosunek objętości komory do objętości lufy. Jeśli obliczeni objętości lufy nie powinno sprawić problemu, to obliczenie objętości komory może być trudniejsze, bo nie wiadomo jak grube są ścianki cylindra. Poprawcie jeśli się mylę Quote Link to post Share on other sites
SoH Jasio Posted July 3, 2006 Report Share Posted July 3, 2006 PS: zróbcie zdjecie BAX'a bo mój hop jakiś normalny jest a wiesz jak wyglada BAX ? takie "B" przewrocone o 90 stopni do góry' date='a w łatwy sposó[b'] posługujac sie literkami narysuje ci lufe z kulka i HU :) (BO) - cos takiego mniejwiecej :D ( ) - lufa wewn B - hu BAX O - kulka :) Quote Link to post Share on other sites
putinn Posted July 3, 2006 Report Share Posted July 3, 2006 i ja własnie w swojim APS'ie mam cos takiego... moze ma ktos jeszcze? :> Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted July 3, 2006 Report Share Posted July 3, 2006 No to w takim razie mam BAXa najwidoczniej. A moje watpliwosci wziely sie stad ze mam takowy z jakiegos taniego elektryka (cyma albo cos) luzem, wiec jak cos to mam gumke na wymiane :). Quote Link to post Share on other sites
Lamberdt Posted July 3, 2006 Report Share Posted July 3, 2006 zenada... kazdy ma kto nie wywali tego ze swojej repliki. KAZDY kapujesz? i to zadna rewelacja juz bylo o tym dawno temu. Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted July 4, 2006 Report Share Posted July 4, 2006 A wracając do tematu lufy precyzyjnej czy takowa lufa nadała by sie do M6 (pomijajac fakt przerobienia lekko hopka i biorac pod uwage ze ta lufa ma dzialac poprawnie z Upgd-kitem 500fps): http://www.taiwangun.com/index.php?str=pro...&product_id=131 Quote Link to post Share on other sites
szymelek Posted July 4, 2006 Report Share Posted July 4, 2006 Moj kumpel z ekipy ma zamiar "apgrejdowac" te replike. Z tego co wiem idzie do tokarza zeby mu zrobil tlok i glowice, do tego podkladke, pozniej gwintuje, zaklada sprezyne ok 170 SP, prec lufa robiona samemu, a podstawa jej kupowana w Bricomarche. jakby co to zagadajcie do Michu_Srem. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
pijamal Posted July 14, 2006 Report Share Posted July 14, 2006 Witam mam problem z M6 a mianowicie cos w niej sie zjebało. Nie moge jej załadować gdyż sprężyna sie nie blokuje o taki mały dzyndzel w zespole spustowym. Rozbieralem caly zespół spustowy i po ponownym złożęniu dwa razy normalnie wystrzeliła, a potem znów to samo. Moze ktoś wie jak to naprawić. Nie chce tego wysylac im z powrotem gdyż możę to jakas mała pierdułka i dam rade sam to zrobić. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts