Mendi Posted September 19, 2006 Report Share Posted September 19, 2006 Ja obstawaim że Piston Sear sie posypie dosyć szybko :? Pasowałoby to ze stali wykonać. Quote Link to post Share on other sites
Michu_Śrem Posted September 20, 2006 Report Share Posted September 20, 2006 Więc tak Mam już odebrane elmenty Muszę teraz to wszystko złożyć i zabezpieczyć pinami Jak narazie pod sprężynę włożę podkładkę Jak uwinę się z mechaniką i wykonam testy porównawcze napiszę co i jak Quote Link to post Share on other sites
Szarak Posted September 20, 2006 Report Share Posted September 20, 2006 Witam! To jeszce raz ja z tym przebitym cylindrem. Czy myslicie ze to moze byc naprawde mozliwe przebiscie sobie go za dluga srobka ?? I tutaj moje pyatnie. Jezeli jest ten caly zaspol z tlokiem i cylindrem to na koncu sa te dwie dziurki na srubki jedna od lufy zewnetrznej ( ta od zewnatrz ) i jedna do przykreceni loza ( wewnetrzna ) to czy w tej wewnetrznej od loza macie taka czarna substancje?? Bo u mnie wydawalo sie chyba ze jest przebite ale nic do srodka nie wchodzi :). Ps. Michu_Srem wole pisac per Pan niz ty na forach dyskusyjnych bo potem ludzie sie skarza ze sami smarkacze sa :) Sorry za literowki musialem sie bardzo spieszyc. Post pisany ze szkolnej biblioteki :P Edit :// Rozkrecilem calosc i niestety.... Przebity :/ Macie moze jakies pomysly co zrobic ?? Wyslalem juz e-maila do Cyberguna z zapytaniem czy da sie go dac na gwarancje albo jakis wymienny tlok odplatnie zamowic :/ Myslalem tez nad tym aby go dac jakos zespawac lub zalatac i zeszlifowac. Co wy na to ?? Quote Link to post Share on other sites
Michu_Śrem Posted September 23, 2006 Report Share Posted September 23, 2006 Jutro będe testował osiągi Cylinder jest wstępnie złożony rozciągłem sprężynę i wsadziłem wszystko Jak znajdę sprężynę lub jakiś warsztat gdzie mi wykonają na wymiar to wsadzę nową [ Dodano: Sob 23 Wrz, 2006 ] No więc Rozciągnięcie sprężyny troszkę poprawiło zasięg Lecz to za mało Muszę jeszcze raz otworzyć cylinder i wsadzić mocniejszą sprężynę Ma ktoś kontakt z kimś kto dorabia sprężyny na zamówienie?? Proszę o info na PW lub podac linka do jakiegoś sklepu tutaj Quote Link to post Share on other sites
Yautja Posted September 23, 2006 Report Share Posted September 23, 2006 Na machinegunie są sprężyny do snajperek wszelkiego typu... Oto link: http://www.machinegun.pl/sklep/index.php?c...?cPath=39_47_77 Mam nadzieje, że pomogłem :) Quote Link to post Share on other sites
Michu_Śrem Posted September 23, 2006 Report Share Posted September 23, 2006 Raczej nie ponieważ sprężyna M6 nie jest standartowa Ma mniejszą średnicę zewnętrzną i jest nieco dłuższa od innych Właśnie dlatego trzeba zamówić na wymiar Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted September 23, 2006 Report Share Posted September 23, 2006 Michu podaj średnicę oryginalnej sprężyny i jej długość jeżeli to nie problem. Quote Link to post Share on other sites
Szarak Posted September 23, 2006 Report Share Posted September 23, 2006 Inforumje, że moj problem z przebitym cylindrem zostal chwilowo rozwiazany. Otóż pomeczylem sie zeby rozgrysc jak sie wyjmuje zespol spostowy a potem ten cyngiel wystajacy od sprezyny, wyjałem cylinder owinalem miejsce przebicia tasma teflonowa narazie zrobilem ok 100 strzalow i tasma jest nienaruszona, predkosc i zasieg kulki wrocila do normy a po dolozeniu teflon fixa mozna okreslic ze kulka poprostu zapier** do celu :) Quote Link to post Share on other sites
Michu_Śrem Posted September 24, 2006 Report Share Posted September 24, 2006 Długość to 22 cm A średnica zewnętrzna 11 mm Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted September 24, 2006 Report Share Posted September 24, 2006 Wielkie dzięki ;) Quote Link to post Share on other sites
woytek Posted September 26, 2006 Report Share Posted September 26, 2006 Długość to 22 cm A średnica zewnętrzna 11 mm Podaj łaskawco jeszcze grubość drutu i skok między zwojami Quote Link to post Share on other sites
Michu_Śrem Posted September 26, 2006 Report Share Posted September 26, 2006 Z tym już bedzie problem bo sprężynę mam już zamontowaną ale tak mniejwięcej grubość drutu to 1 mm skoku już nie jestem stanie zmierzyć ponieważ sprężyna jest lekko ściśnięta Quote Link to post Share on other sites
JURA Posted September 29, 2006 Report Share Posted September 29, 2006 Kupilem bebechy do APS-2 bo v tym chinskim se zepsuly i NEPASUJOM!!!! Kupilem do APS-2 Maruzenu. Nepasuje nic. Jak napravit ten APS-2? Neide zaladovat, max do polovy i czosz tam przeskadza. Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted October 1, 2006 Report Share Posted October 1, 2006 Moze odkrylem kukurydze w konserwach ale czy to nie pasowalo by do M6? http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1279 Quote Link to post Share on other sites
Dinus_ Posted October 1, 2006 Report Share Posted October 1, 2006 Człowieku bój się Boga...NIE to(ta część) nie pasuje, poza tym palnąłeś podobną głupotę jak w tym pytaniem o SPR. 300%... :ściana: Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted October 1, 2006 Report Share Posted October 1, 2006 Upgrade 300%.... już to widze :D Elementy mechanizmu nie są w stanie wytrzymać użytkowania stockowej sprężyny a co dopiero wzmocnionej. A wszystkiemu winny jest metalowy element ( z ciulowego metalu prawde mówiąc) zwany Piston Sear. Po oddaniu około 3 tys strzałów ściera się górna krawędź elementu i naciągany tłok z niego zeskakuje. Wysłałem replike na serwis do Krakmanów, a tam cudownie zaczęła normalnie strzelać... niestety jak doszła do mnie to z powrotem tłok nadal zeskakiwał przy naciąganiu :cry: Pozostaje samemu wziąść się za kawałek twardszego metalu, pilniki i imadło i dorobić tego sear'a. oto zdięcia piston sear, czyli elementu blokującego naciągnięty tłok: Quote Link to post Share on other sites
Scalak Posted October 1, 2006 Report Share Posted October 1, 2006 Długość to 22 cm A średnica zewnętrzna 11 mm Podaj łaskawco jeszcze grubość drutu i skok między zwojami albo zamiast skoku ilość zwoji. Quote Link to post Share on other sites
sirwiz Posted October 2, 2006 Report Share Posted October 2, 2006 takie male cus :) http://www.filairsoft.com/modules.php?name...iewtopic&t=3931 Quote Link to post Share on other sites
obas Posted October 4, 2006 Report Share Posted October 4, 2006 SARAK wytłumacz dokładniej prosze jak wyciąga się mechanizm spustowy i prosze jeszcze o instrukcje uszczelnienia HU ! więc gdzie dokładnie i w którym miejscu nawinąć tątaśme telonową !!! pozdrawiam ! Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted October 4, 2006 Report Share Posted October 4, 2006 Jasny gwint :ściana: ile można o tym samym pisać ???????? Quote Link to post Share on other sites
l4m3r Posted October 7, 2006 Report Share Posted October 7, 2006 Trochę czasu minęło jak wrzucałem fotki z początków zmiany APS'a na cos mosinopodobnego. Aktualnie mój APS wygląda mniej więcej tak (sorry za kiepską jakość fotek): Dla porównania fotka "RADOMKA" (z niego właśnie pochodzi łoże): Na chwilę obecną brakuje jeszcze nowej lufy wew. i nowej sprężyny trzymającej jeden z bączków (niestety nowa lufa zew. nie jest stożkowa w związku z czym między nakładką, a łożem pozostaje ok. milimetrowa szpara :] Niestety taka a nie inna budowa komory HU wymusza użycie lufy zew. o określonej średnicy (chociaż HU i tak musiał zostać trochę zmodyfikowany)), poza tym zastanawiam się jeszcze nad sposobem mocowania całości do łoża, no i nad konstrukcją nowego magazynka (stare się nie nadają, są za duże, najprawdopodobniej zrobię malutki magazynek z rurki i sprężyny... tak na 5-6 kulek). Jak widać na zdjęciach bączki też jeszcze nie są na swoich miejscach. Całość ma długość ~113cm :) Quote Link to post Share on other sites
MaxXxi47 Posted October 7, 2006 Report Share Posted October 7, 2006 Nic tylko Pogratulować i Pozazdrościć :D (SZACUN WIEKLI JAK SŁOŃ) L4M3R Ile kosztowała cie ta Operacja ?? Quote Link to post Share on other sites
l4m3r Posted October 7, 2006 Report Share Posted October 7, 2006 Kiedyś już podawałem przybliżony koszt przeróbki, teraz trochę dokładniej. Przybliżony kosztorys ;) 52,90zł. + wysyłka - kolba 20zł. + wysyłka - pas Nie biorę pod uwagę kosztu lunety i jej montażu. Dodatki (nie zużyte więc wliczane w koszta tylko częściowo ;)): 7zł - szpachla dąb (OBI) 5,50zł - rura 25mm CHT500 L=1m 6zł - klej do drewna VICOL 45zł + wysyłka - oksyda na zimno 13zł - olejek silikonowy ~90zł - dremel ~10zł - dodatkowe tarcze do dremela plus trochę cyny i kleju do metalu... Ogólnie całość z częściowymi kosztami dodatków to jakieś 100~150zł + koszty kupna APS'a + kupa zabawy ;) Wykończenie całości nie powinno już bardziej zwiększyć kosztów. Nie liczę dodatkowego bączka (jeden zgubiłem) i sprężyny trzymającej bączek (jednej nie było). Dodatkowo trzeba by było doliczyć koszt wykonania nowej lufy zew. (chyba że ma się 'znajomości'). Quote Link to post Share on other sites
MaxXxi47 Posted October 8, 2006 Report Share Posted October 8, 2006 No to za 400 stówki mozna mieć nie dość ze piekną to jeszcze oryginalna i ładnie strzelającą "zabawkę" którą można się pochwalić chyba przed każdym :P Moze kiedyś też sie zajmę czymś takim :) PozdRoS MaxXxi47 Quote Link to post Share on other sites
Rybol Posted October 9, 2006 Report Share Posted October 9, 2006 A czy ktoś przeprowadził już jakiś mocniejszy tuning niż na 450 fps ?? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts