benizo Posted January 5, 2010 Report Share Posted January 5, 2010 Ma działać i wyglądać, bo chcę w miarę możliwości odwzorować konkretną jednostkę, która nie posiadała sprzętu w CB. Więc pomyślałem że jak zrobię Olive to będzie się lepiej prezentowało i nie rzucało w oczy. No i jeszcze chciałem zapytać czy kołnierze były robione w oliwce ? Poza tym Coyot Brown w lesie nie działa :P Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted January 5, 2010 Report Share Posted January 5, 2010 No i jeszcze chciałem zapytać czy kołnierze były robione w oliwce ? Nie. Poza tym Coyot Brown w lesie nie działa :P Skąd takie stwierdzenie? Quote Link to post Share on other sites
benizo Posted January 6, 2010 Report Share Posted January 6, 2010 No może sam kołnierz nie ale ogólnie moim zdaniem CB w lasach cienko się sprawdza. A na pewno gorzej niż woodland czy jakikolwiek kamuflaż zaprojektowany do użycia w lesie. Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted January 6, 2010 Report Share Posted January 6, 2010 USMC lata w gearze w CB w lesie (FLC i ogół MOLLE) i jakoś żyją. Quote Link to post Share on other sites
benizo Posted January 6, 2010 Report Share Posted January 6, 2010 Nie wiedziałem, skoro tak mówisz to nie ma problemu. Będę miał kołnierz CB a IBA w woodland'zie :) a najajnik w UCP :P Quote Link to post Share on other sites
benizo Posted January 6, 2010 Report Share Posted January 6, 2010 Jeszcze chciałbym spytać o wypełnienie Interceptora, oczywiście można kupić kopie wkładów lub oryginały ale słyszałem też o wypełnianiu wciętymi na wzór karimarami, No i właśnie chciałem spytać czy rzeczywiście się to sprawdza i czy nie krępuje ruchów ? pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted January 6, 2010 Report Share Posted January 6, 2010 Zdajesz sobie sprawę z tego, że kamizelka balistyczna jest cholernie krępująca, ciężka i niewygodna właśnie dlatego, że ma chronić przed udarami ciał stałych? No ale to przy sztywnych kevlarowych wkładach. Karimata sprawdza się dobrze- sklej dwie warstwy karimaty, wytnij na kształt SAPI i będzie ok. Quote Link to post Share on other sites
benizo Posted January 6, 2010 Report Share Posted January 6, 2010 No to że kewlar nie jest szczytem wygody to się domyślam :lol: Zrobię sobie wkłady z karimaty i sam sprawdzę czy da się tak żyć :P Używał ktoś może tej kamizelki : http://www.allegro.pl/item861201019_kamize...ng_uzywane.html Na IBA ? Czy taka konfiguracja się sprawdzi ? Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted January 6, 2010 Report Share Posted January 6, 2010 Da radę ale lepiej już kup FLC albo po prostu ładownice kup do IBA. Kontrakty używane dostaniesz nie drogo na allegro. Quote Link to post Share on other sites
Sokół Posted January 6, 2010 Report Share Posted January 6, 2010 I jeszcze dodam że wkłady kevlarowe aż tak twarde nie są, bez przesady, to nie są płyty balistyczne. Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted January 6, 2010 Report Share Posted January 6, 2010 Ja powiem, zę karimata od kevlaru jest sztywniejsza o wiele, wkłady kevlarowe robią z naszej IBA szmatkę taką. Quote Link to post Share on other sites
darpu Posted May 26, 2010 Report Share Posted May 26, 2010 Witam! Mam możliwość nabycia niedrogo IBA Guardera w kamuflażu Woodland ale w rozmiarze M. Ja mam ok 180 cm wzrostu, ok 100 cm w pasie i 110-114 w klatce piersiowej (zależy czy się naprężę czy nie ;)). Sprzedający uważa, że bez problemu w nią wejdę. Dodam, że nie zamierzam wrzucać w nią płyt SAPI tylko ewentualnie usztywnić karimatą bądź jakąś pianką. Proszę o informację czy faktycznie M jest na moje wymiary. Quote Link to post Share on other sites
MaCiEjOoS Posted May 26, 2010 Report Share Posted May 26, 2010 Ja bym brał L'ke Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted May 31, 2010 Report Share Posted May 31, 2010 Jak zamierzasz nosić SAPI to zdecydowanie lepiej L. Jak nie, to M wystarczy. Quote Link to post Share on other sites
brok Posted May 31, 2010 Report Share Posted May 31, 2010 Jestem ciut wiekszy i w guardera wchodzę. Jest troche ciasnawo i z SAPI już bym się pewnie nie dopiął. Quote Link to post Share on other sites
Qaczeek Posted August 9, 2010 Report Share Posted August 9, 2010 (edited) Witam ! A jak jest z odwzorowaniem orginalnej IBA-y przez flyye Chodzi mi o tą: http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=3344 -Czy kolor jest podobny do coyota PB, ew. SDS-a ? -Czy szwy się nie prują ? -Czy rozmiar "M" jest rzeczywiście tak uniwersalny jak piszą? -Czy szycia są przynajmniej podobne jak w orginale ? I co w ogóle bardziej polecacie. IBA-ę w CB od Flyye'a, czy od Condora ? Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź. Edited August 9, 2010 by Qaczeek Quote Link to post Share on other sites
Pawelski Posted August 9, 2010 Report Share Posted August 9, 2010 (edited) Jeśli już musi być jedna z nich to Flyye. Wykonanie ok, co do koloru to ich kojot wpada trochę w khaki. Ogólnie jak na kopie flyye to bardzo porządna firma, więc szycia itd. powinny być dobre, natomiast kołnierz w tym ich interceptorze to jakieś kuriozum. Edited August 9, 2010 by Vimes Quote Link to post Share on other sites
lesztur Posted October 7, 2010 Report Share Posted October 7, 2010 DAPSy w WD są już dostępne i zdarzają się już bardzo często nawet na allegro. :cool:;-) Osobiście posiadam 178cm i biegam w eLce, a IBA wypchana kevlarem i płytami pancernymi (bocznymi) daje "popalić". Teraz "poluję" na DAPSy w D3C. :wink: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts