senkuPH Posted July 11, 2015 Report Share Posted July 11, 2015 Już podawano CI jaki tłok powinieneś kupić. Moja rada: zamów najpierw lufę i dowolną gumkę: systema, PDI czy madbull niebieski. Złóż, postrzelaj. Komorę możesz wymienić w każdej chwili (do obecnej dysza SHS short AK powinna być idealna) Mądrze rozplanuj co chcesz jeszcze zmienić (analizując to, co tu koledzy napisali) Jak już złożysz to pod m145 czyli: dobry zestaw na mocnym silniku, dobrych zębatkach i łożyskach oraz porządnym tłoku i układzie, to będziesz mógł z czasem z tej m145 przejść na dowolną wyższą. Bez doświadczenia nie radziłbym Ci samemu się tym zajmować, ryzykujesz drogimi częściami - to jednak Twój wybór. Quote Link to post Share on other sites
AK-74 Posted July 11, 2015 Report Share Posted July 11, 2015 i tak zrobie senku jutro niedziela to choc troche czasu bedzie to napewno sie wczytam Quote Link to post Share on other sites
AK-74 Posted July 12, 2015 Report Share Posted July 12, 2015 Zamowilem precke w cytadeli asg, ale dziwnym trafem nie moge sie zalogowac??? ani nie mam zadnej informacji na mailu... Quote Link to post Share on other sites
AK-74 Posted July 12, 2015 Report Share Posted July 12, 2015 (edited) Nie ma nigdzie niebieskich gumek od madbula... jakis zamiennik? najlepiej w specshopie,gunfire,taiwan Co do lufy to bede musial chyba jutro przydzwonic bo zadnej informacji na emailu nie mam i nie moge sie zalogowac, chyba ze w niedziele nic tam nie rusza i dopiero jutro wszystkie informacje wysla. Edited July 12, 2015 by AK-74 Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted July 12, 2015 Report Share Posted July 12, 2015 To zrób tak: http://www.airsoftarmory.pl/pl/c/Lufy-precyzyjne/34/5 wejdź sobie tu, będziesz miał taniej oryginalnie + zniżka 5% to gumka Ci wyjdzie w cenie. Weź maple leaf albo PDI i starczy. Quote Link to post Share on other sites
PUMPA Posted July 12, 2015 Report Share Posted July 12, 2015 http://asgrevolution.com.pl/sklep/hop-up/400-gumka-hop-up-madbull-srednia-60-do-550fps.html jest dostepna Quote Link to post Share on other sites
AK-74 Posted July 12, 2015 Report Share Posted July 12, 2015 To zrób tak: http://www.airsoftar...precyzyjne/34/5 wejdź sobie tu, będziesz miał taniej oryginalnie + zniżka 5% to gumka Ci wyjdzie w cenie. Weź maple leaf albo PDI i starczy. zamowilem juz na cytadeli ale mam problem ze zaraz po zamowieniu wylogowalo mnie i juz nie moge sie zalogowac + nie mam nic na emailu. Jutro do nich zadzwonie i zobaczymy. Quote Link to post Share on other sites
AK-74 Posted July 13, 2015 Report Share Posted July 13, 2015 Ok precka gumka smar t-conector i imax miernik li-po leci. Quote Link to post Share on other sites
AK-74 Posted July 14, 2015 Report Share Posted July 14, 2015 Doszla pierwsza paczka http://iv.pl/images/...98752404556.jpg no i odrazu gb rozkrecilem do czyszczenia http://iv.pl/images/...24557305056.jpg precka dopiero jutro bo cos gls sie ociaga... :icon_confused3: jak bedzie luzno z czasem to i zloze wszystko do kupy jutro noca. Quote Link to post Share on other sites
AK-74 Posted July 15, 2015 Report Share Posted July 15, 2015 Doszla i precka, ma ktos jakies triki,porady jak ja dobrze zamontowac? smarowac ja? Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted July 15, 2015 Report Share Posted July 15, 2015 Nic nie smaruj, wstaw ostrożnie, montując gumkę i stosując na nią odrobinę olejku sylikonowego (na zew - środek suchy) wsuń w komorę, zablokuj, wstaw dystanser. W razie potrzeby doszczelnij teflonem. Quote Link to post Share on other sites
AK-74 Posted July 17, 2015 Report Share Posted July 17, 2015 Zalinkuje ktos jakimis kablami (allegro) najlepiej z 10m+... do 2mm. Senku ten teflon to na laczenie tam gdzie oring? Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted July 17, 2015 Report Share Posted July 17, 2015 Wwpisz na yt teflonfix. Bedziesz mial instrukcje krok po kroku. Quote Link to post Share on other sites
AK-74 Posted July 18, 2015 Report Share Posted July 18, 2015 (edited) Dobra mam jeszcze do zlutowania 1 kabelek i powinno chodzic. Chce jutro zamawiac juz silnik sprezyne zebatki kable itp co tam do gb bedzie potrzebne moge wydac kolejne 1000zl czekam na jakies propozycje. Wiem ze ktos tam juz pisal o zebatkach I tlokach od shs ale moze bedzie cos lepszego? Edited July 18, 2015 by AK-74 Quote Link to post Share on other sites
AK-74 Posted July 18, 2015 Report Share Posted July 18, 2015 Wiem ze kociol i glomoria ale nie ma mnie caly dzien i nie mam czasu czytac i przegladac forum tylko niedzielami ale wtedy musze juz zamawiac... brac te czesci co byly w poprzednich postach? I jak by ktos mogl poradzic jakis dobry kabel 5m+ no i co jasna silnik. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted July 18, 2015 Report Share Posted July 18, 2015 Silnik: Czerwony element ultra torque, Lonex, Systema, Hornbill lub GFC tornado (opinie ma różne, mnie służy bdb) (z tym, że dwa ostatnie są niewiele lepsze lub takie same jak stockowy, więc...) kable: turnigy, najlepiej 18awg żeby udało się je po uldzku upchać w korpusie. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted July 19, 2015 Report Share Posted July 19, 2015 E&L ELM170 Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted July 19, 2015 Report Share Posted July 19, 2015 Napisz posta z zestawieniem, jakie części już masz, jakie chcesz kupić a nad jakimi myślisz i jaki budżet Ci został. Inaczej to będzie to trwać i trwać... "brac te czesci co byly w poprzednich postach?" nie chce mi się wertować postów w tył. Zrób rozpiskę, chętnie pomogę. Quote Link to post Share on other sites
AK-74 Posted July 19, 2015 Report Share Posted July 19, 2015 (edited) @senku potrzebuje wsio z gb, zebatki tloki sprezyny150+, ogolna renowacja gb. Chyba przy okazji silnik (chyba ze ten da rade)do wydania 1000zl. Co do wymiany lufy to po kilku min strzelania zapowiada sie niezle ale... nie wiem co zlozylem nie tak, nie cofa sie spust na singlu... na auto dziala normalnie :( wie ktos o co moze chodzic? (sprezyna od spustu ta mala jest na miejscu...) Edited July 19, 2015 by AK-74 Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted July 19, 2015 Report Share Posted July 19, 2015 Jeśli spust nie wraca to spadła Ci sprężynka od niego samego (nie od styków), ewentualnie o niej zapomniałeś. Quote Link to post Share on other sites
AK-74 Posted July 19, 2015 Report Share Posted July 19, 2015 A jest jakas inna sprezynka niz ta co cofa spust po naciagnieciu? Dodam ze na full auto spust wraca Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted July 19, 2015 Report Share Posted July 19, 2015 Na full auto spust może być cofany przez "stycznik" i jego sprężynkę. (w tej sytuacji przerywacz nie zrzuca "stycznika" i element na spuście ciągle do niego dopiera, przez co może wracać po tym, jak przestajesz na niego napierać. Quote Link to post Share on other sites
AK-74 Posted July 19, 2015 Report Share Posted July 19, 2015 Da sie to jakos naprawic? I co do tych czesci? Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted July 19, 2015 Report Share Posted July 19, 2015 Obejrzyj ten filmik: Quote Link to post Share on other sites
AK-74 Posted July 20, 2015 Report Share Posted July 20, 2015 No dokladnie tak robilem :d bez aku normalnie sie cofa na singlu... ta sprezynka od tego stycznika tez jest na miejscu tak samo jak ta wieksza od trigera. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts