Saillupus Posted April 17, 2008 Report Share Posted April 17, 2008 Witam mam problem właśnie założyłem metalowy HU, silikonową gumkę i lufe precyzyjną i replika czasami strzela dwoma kulkami co robić wiem że na pewno było to kiedyś omawiane, ale nie mogłem znaleźć z góry dziękuje za odpowiedź pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted April 19, 2008 Report Share Posted April 19, 2008 Sprawdź, czy masz dobry dystanser. Quote Link to post Share on other sites
Saillupus Posted April 19, 2008 Report Share Posted April 19, 2008 dobry czyli? mam założoną silikonową gumkę guardera jak coś a nie tą co była w zestawie pozdro Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted April 19, 2008 Report Share Posted April 19, 2008 Czy nie włożyłeś go np pionowo? Quote Link to post Share on other sites
Forest Snajp Posted April 19, 2008 Report Share Posted April 19, 2008 Zastanawiam się nad tym zestawem hurricane m120s, ale do cymki, która ma jeszcze plastikowe zębatki :/ Jakie dokupić do tego zębatki?? żależy mi żeby nie były drogie ;) A i czy opłaca się wymienić silnik na jakiś High Torque [CA]?? Oczywiście do tego batka 9,6 Firefox :D Co do HU. Jeśli dystanser byłby źle założony to przed wystrzeleniem 2 kulek musiałby być pusty strzał!? Mi ten dystanser w zestawie z gumką Guardera nie przypadł do gustu bo mi w ogóle nie podkręcał! Dopiero jak wstawiłem stockowy od Cymy to hulał :D Quote Link to post Share on other sites
Saillupus Posted April 20, 2008 Report Share Posted April 20, 2008 dystanser raczej włożyłem normalnie ;/ poziomo, zresztą inaczej nie można chyba go włożyć bo tylko tak pasuje a mogła by to być wina np że kulki są pokryte silikonem? bo przed testm przesmarowałem magazynki (lowcupy) silikonem, podobnie mi się działo w gaziakach jak HU miałem w nadmiernej ilości silikonu pozdro :) Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted April 20, 2008 Report Share Posted April 20, 2008 Jasne że przez silokon. Forest może lepiej nie grzeb w replikach :wink: Quote Link to post Share on other sites
AdRain Posted April 21, 2008 Report Share Posted April 21, 2008 Pytanie odnośnie AKM'a (cyma.036), co należy wymienić aby podwyższyć żywotność repliki? lecz jej nie osłabiać? Quote Link to post Share on other sites
elscinaczo Posted April 21, 2008 Report Share Posted April 21, 2008 M110 nie daje 400fps. Musiałbyś założyć superszczelny układ z bore upem. Nieprawda. Mam AK 47 Cymy. W stocku było 330 fps. Wymieniłem sprężynę na Mad Onion 110 i mam ~410fps. Wszystko zmierzone chronometrem. Quote Link to post Share on other sites
kossaa Posted April 21, 2008 Report Share Posted April 21, 2008 Mad onion w wiekszości prxypadków były mocniejsze o 10 w stosunku do innych sprężyn, więc masz ok M120 Quote Link to post Share on other sites
vegosan Posted April 21, 2008 Report Share Posted April 21, 2008 potrzebuje szybkiej odpowiedzi czy ten zestaw bore up Zestaw cylindra typ.0 (produkcji Systema) http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=76 jest lepszy od estaw cylindra o powiększonej średnicy do AK Guarder http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1056 DF bore up odpada wiec decyduje sie na jeden z tych a zakupy mam zaplanowane juz na teraz Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted April 21, 2008 Report Share Posted April 21, 2008 Lepszy. Quote Link to post Share on other sites
vegosan Posted April 21, 2008 Report Share Posted April 21, 2008 a mozesz napisac pod jakim wzgledem systema lepszy ? zalezy mi glownie na dluższej żywotnosci częsci Stosuj konsekwentnie polskie znaki. Zdania zaczynaj wielką literą. [P] Quote Link to post Share on other sites
vegosan Posted April 24, 2008 Report Share Posted April 24, 2008 Prosze o ewentualnie szybką odpowiedz Quote Link to post Share on other sites
JJ z TF Posted April 24, 2008 Report Share Posted April 24, 2008 Witam, mam problem z wyborem bebechów do GB w moim AK47 tactical. Obecnie książkowo posiada ~380fpsów ale czy tak jest, to sam nie wiem. Chciałbym osiągnąć ponad ~400fps i nie wiem jak to rozwiązać aby było "w miarę tanio". Zastanawiam się nad wyborem "Zestawu FTK Original do gearboxów v.3" ze zbrojowni. Koszt 185zł i nie wiem czy jest to dobry wybór. Może znacie jakieś inne tańsze bądź lepsze rozwiązania od tego zestawu? Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted April 24, 2008 Report Share Posted April 24, 2008 To jest jedyny wybór. Do tego bateria G&P 9.6 bo w tacticalu jest stick tak? I wszystko w zasadzie. Quote Link to post Share on other sites
JJ z TF Posted April 24, 2008 Report Share Posted April 24, 2008 Ja mam w kolbie batke. Czyli ten zestaw ze zbrojowni będzie wystarczający? Nic więcej? Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted April 27, 2008 Report Share Posted April 27, 2008 Panowie, mam taki dylemacik. Chciałbym zwiększyć troszkę moc mojego AKM'a, (custom) i jest to Cymka starej serii.... Więc. Mam już M110 MO, chciałbym wymienić na innego springa, m120 dokładniej. Warto? Oraz jak już, jakie jfirmy? Bore Up. Słyszałem że CA jest dobry, ale jakiego Wy polecacie? Systema, Guarder, DF? Tłok. Czy ten Systemy : http://asgshop.pl/produkt.php?id=103 Styknie ? Czy lepiej zainwestować w coś innego? Zębatki sądzę że wytrzymają M120, są to XYT i po 4k kulek na m110 MO nie wykazują żadnego zużycia. Jeśli jednak jest ryzyko, to na jakie wymienić? G&P? Sądzę też że szkielet GB wytrzyma m120 :) Pozdrawiam serdecznie, Piotr Quote Link to post Share on other sites
Dyrek Posted April 28, 2008 Report Share Posted April 28, 2008 (edited) Da sie zamontowac BlowBack do Ak47s ? .. i jak to zrobic /Edit: Aha.. i ile strace Fps. Edited April 28, 2008 by Dyrek Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted April 30, 2008 Report Share Posted April 30, 2008 ........ po pierwsze a po drugie wszystko się da:D możesz pokombinować ale bez zaplecza(pieniądze) nie ma się co ładować... a po drugie jak coś to wg. mnie tylko SYSTEMA ew coś droższego a co do wytrzymałości gb v.3 chyba nie trzeba się rozpisywać wytrzyma i tyle! teraz te chińskie bydlaki cymy i boyia mają po 450-470fps'ów... a zębatki jak ci pójdą to się będziesz martwił z tego co wiem XYT są baaardzo wytrzymałe. pzdr Quote Link to post Share on other sites
Forest Snajp Posted May 5, 2008 Report Share Posted May 5, 2008 Witajcie! Co myślicie o takim zestawiku??: Szkielet Zestawik Silnik Do tego jakaś batka 12V ;) Wytrzyma to przy RPK?? Quote Link to post Share on other sites
Puzik Posted May 5, 2008 Report Share Posted May 5, 2008 (edited) to którą sprężynę lepiej tak żeby mi broń wytrzymała lajtowo i dała lepszy efekt niż stock: m100 MO czy m110 MO ?? Edited May 5, 2008 by Puzik Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted May 6, 2008 Report Share Posted May 6, 2008 Na pewno nie Mad Onion... Rozbijają się szybko i oznaczenia sprężyn są nieprawidłowe (np M110Mad Onion=M120-M130 innych firm)-były takie przypadki. Zainwestowałbym w coś lepszego np guarder lub systemę. Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted May 6, 2008 Report Share Posted May 6, 2008 Forest - nic nie wtrzyma długo, albo będziesz zmieniał tłoki co 3 miesiące, szkielet co pół roku albo wstawisz ~m130 i będzie bezawaryjnie w miarę. Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted May 6, 2008 Report Share Posted May 6, 2008 AK Cymy wytrzyma M130? o.o Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts