Krzemq Posted November 5, 2008 Report Share Posted November 5, 2008 Hmh, z tego co się orientuję to ta Cyma 028 z krakmana ma sprężynę m110. Czy stock da radę na m120? Tzn. pewnie nie da rady, więc co wymienić? Quote Link to post Share on other sites
DaimoN Posted November 8, 2008 Report Share Posted November 8, 2008 Witam Jestem posiadaczem ak 0.28 i chciałbym go ztiuningować aby służył długo i dobrze. Wiem, że musze kupić gumke i precke ale jaką najlepiej? Mam jeszcze 200 zł na zakup innych części (głownie chciałbym pozmieniać w gb) i znow pytanie co kupić? Niezamierzam jej zmieniać, kupować jakiś innych drozszych replik. Chce poprostu ją ztiuningować aby była "lepsza" ;f Jeśli chcesz pisać, że sie nie opłaca niepisz. Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted November 8, 2008 Report Share Posted November 8, 2008 Jaka preclufa? http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=44364 Quote Link to post Share on other sites
Forest Snajp Posted November 10, 2008 Report Share Posted November 10, 2008 Tak się zastanawiam.. czy moja bateria (8.4V) da radę sp120 guardera na silniku PJ o zwiększonym momencie? Quote Link to post Share on other sites
MATLAK Posted November 19, 2008 Report Share Posted November 19, 2008 Hej mam CM.031D różnie gadają o nim ak-104 ak 105 nieważne. W każdym razie AK serii 100. Zastanawiam się nad lufą precyzyjną zdemontowałem go sobie ładnie i po pomiarze okazuje się że lufa ma 405mm :D standardowa preclufa kałacha ma 455mm w ostateczności pasowała by 410 ale ma nietypowe zaczepy te około 370mm są za krótkie. Pozostaje mi jedynie kupienie lufy 455 i ukrycie wystających centymetrów w tłumiku. Skoro już taka chu*nia że trzeba w tłumiku chować to może by lepiej wykorzystać tą sytuację i zarzucić 535mm SYSTEMA 6.04mm SG550 zamiast tej i tak za długiej 455mm 6.04mm do AK-47, AK-47S. U Krakmana i jedna i druga 129zł. Karabin ma w opisie 360-380 FPS więc chyba wyplucie kulki z lufy precyzyjnej dłuższej o 13 cm nie nie będzie problemem? Quote Link to post Share on other sites
miki15 Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 Czy ktoś wkładał ten zestaw bore up do kałaszka cymy http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=4347 ?? Podpasuje ? bo z tego co wiem to rożnie to bywa, a nie chce kupić a później się okaże, że nie pasuje... Pozdrawiam ! Quote Link to post Share on other sites
Forest Snajp Posted December 5, 2008 Report Share Posted December 5, 2008 Matlak: Zorientuj się jaki ma cylinder założony ta cymka ;) Jeśli typ 0 to możesz spokojnie założyć lufę do 590mm ;) miki15: Możesz spróbować, ale nikt Ci nic nie może poradzić, bo różnie są zrobione chińskie GB ;) Nie możesz być na 100% pewien, że na przykład głowica cylindra będzie pasować :P Na pewno powinieneś do tego zestawu zainwestować w tłok, bo ten plastikowy to pomyłka :P Może zainwestuj w szkielet, lepsze zębatki, tłok prowadnice, BU, sp120 od guardera, może jakiś silnik to będziesz dużo pewniejszy, że wszystko wytrzyma i będzie pasować, a do tego na pewno osiągniesz lepszą kulturę pracy ;) Quote Link to post Share on other sites
H4xor Posted December 6, 2008 Report Share Posted December 6, 2008 Jak się dobrze orientuje to ma cylinder typ 1 Quote Link to post Share on other sites
Rambo93 Posted December 7, 2008 Report Share Posted December 7, 2008 Planuję tuning AK: Uszczelka głowicy tłoka SUPER O'ring Deep Fire - http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2009 Sprężyna główna M110 Guarder - http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=300 Mosiężna prowadnica sprężyny z łożyskowaniem V.3 Deep Fire - http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1395 Czy ten Bore-Up będzie potrzebny? Zestaw cylindra o powiększonej średnicy do AK (nowa wersja) Deep Fire - http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2394 Do tego gumka hop-up Systema i dystanser typu H DeepFire. Quote Link to post Share on other sites
Forest Snajp Posted December 9, 2008 Report Share Posted December 9, 2008 (edited) Rambo93, nie wiem po co ci ta uszczelka, ale to szczegół xD Do sprężyny m110 szkoda zachodu z Boreup'em ;) Jak chcesz osiągnąć przyzwoity wynik w fps'ach to kup nowy zestaw cylindra (cylinder, głowica cylindra, dysza, tłok, głowica tłoka) bo w cymie to wszystko jest z plastiku (prócz cylindra) i szczelność tego układu jest żałosna ;) Możesz kupić ten BU od DF i dokupić tłok lub ftk hurricane (http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_128_231&products_id=4299) do którego też by się zdał tłok ;) PS. I łożyska na metalowe obowiązkowo! Edited December 9, 2008 by Forest Snajp Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted December 9, 2008 Report Share Posted December 9, 2008 Kup lepiej FTK Deep Fire do AK - tani i dobry. http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2236 Quote Link to post Share on other sites
Retiarius Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 Posiadam stare Ak cm.028 wymieniłem w GB zębatki, tłok, prowadnice na łożyskowana oraz głowicę tłoka również na łożyskowaną. Wstawiłem spring 120 madonion i na baterii 9.6 Firefox nie jest w stanie pociągnąć. 2 pytania : -Czy wymieniając silnik na taki o zwiększonym momencie obrotowym P&J oraz kable niskooporowe będzie w stanie pociągnąć sprężynę m120? -Czy szkielet stokowy wytrzyma taki zestaw ? Quote Link to post Share on other sites
H4xor Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 Sam silnik Pejota pociągnie tą sprężyne ;) Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 Miej jednak na uwadze że m120 Mo to m130. Quote Link to post Share on other sites
Retiarius Posted December 31, 2008 Report Share Posted December 31, 2008 A szkielet GB wytrzyma ? Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted January 1, 2009 Report Share Posted January 1, 2009 V3 zasadniczo wytrzymuje bardzo dużo, więcej niż v2. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 1, 2009 Report Share Posted January 1, 2009 Sprężyny MO są tylko tanie, drut nie zapamiętuje długo swojego kształtu i przez to się rozpręża. Weź Guardera. Quote Link to post Share on other sites
Retiarius Posted January 2, 2009 Report Share Posted January 2, 2009 (edited) Rozumiem wzmocniony silnik PJ i lepszej jakości sprężyna starczy :D Dzięki za odpowiedź. Edited January 2, 2009 by Retiarius Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted January 20, 2009 Report Share Posted January 20, 2009 Panowie, kolega ma cm.042A, która komora będzie do niego najlepsza ?? Dodam, że stockowa się połamała, stąd też będzie przeprowadzona ta wymiana. Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 A co myślicie o tych zestawach tuningowych hurricane? Jak z jakością części itp. ? Quote Link to post Share on other sites
Dnvr Posted February 25, 2009 Report Share Posted February 25, 2009 To jeszcze na ożywienie odezwę się ja: Mam CM.031B. Kto wie jaka jest lufa wewnętrzna, żeby dokupić preckę? Dodam dla ścisłości,że kończy się w tłumiku dźwięku. Z góry dziękuję Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted February 25, 2009 Report Share Posted February 25, 2009 400mm. Quote Link to post Share on other sites
Krzemq Posted February 26, 2009 Report Share Posted February 26, 2009 Hmh, w AK Cymy 028 lufa wewnętrzna z tego co się orientuję ma 455 mm, tak? A jaki jest w nim cylinder? Oraz czy jest sens kupować dłuższą preclufę, ew. w ogóle kupować preclufę, ale takiej samej długości? Czy jeśli dokupię preclufę takiej samej długości jak stockowa to ta inwestycja warta będzie 130~ zł? Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted February 26, 2009 Report Share Posted February 26, 2009 Kolejny napalony który kupił, wpadł na forum i bez czytania wali głupie pytania... 1) tak, lufa ma 455mm 2)cylinder typ 0 3)Nie ma sensu, bo będzie wystawać. Musisz dokupić jakiś tłumik 4)Tak, jest sens kupować preclufę 455mm, jest wyraźna poprawa skupienia. Następnym razem poczytaj zanim zadasz głupie pytanie. Quote Link to post Share on other sites
zientek106 Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 Witam. Jaką najmocniejszą sprężynę mogę wstawić do stockowego (wymieniałem tylko gumke na systeme) cm.028 (tej najnowszej wersji). Lub co muszę zmienić żeby pociągnął mi m130 (około 425 fps). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts