Blakkheim m/ Posted July 19, 2006 Report Share Posted July 19, 2006 Dzisiaj wybrałem sie Do AirSoftGuns i obmacałem obiekt naszego pożadania niestety nie miałem okazji postrzelac wiec opisze wrazenia estetycze, a wiec do rzeczy : Body - Jak Juz Westie napisał samplastik - fantastic , lunetka nie ma nawet prowizorycznego krzyza celowniczego :( . Lufa chciałem sprawdzic czy tłumik płomienia da sie odkrecic ( wiem wiem czego ja sie spodziewam ) ale jak dostrzegłem lufa zewnetrzna sie rusza , usłyszałem takze ze jest zdejmowalna co ułatwia mi zadanie konwersji na LSW :) . Raczka chodzi płynnie i trzyma sie pewnie ... ciekawe ile ale czego sie spodziewac za ta cene . Magazynek - wbrew temu co pisze na stronie jest to hi-cap nie wiem ile miesci wykonany naprawde ładnie i zachowujacy sie pewniej niz ten w R6 i R8 Wella Steyr wykonany nawet z ładnego plastiku ... gorszego niz np.SRC ale daje rade. Pozdrawiam BlakkHeim Quote Link to post Share on other sites
troll30 Posted August 17, 2006 Report Share Posted August 17, 2006 Jest już dostępny na http://www.snajperasg.prv.pl/ Jak AUG wypada w porównaniu z AK47 Cymy :?: Quote Link to post Share on other sites
MaxXxi47 Posted August 17, 2006 Report Share Posted August 17, 2006 Jak Opel Vectra A 1.6i do Opla Omegi C 3.2 16V. Jednym słowem da sie z tego postrzelać ... ale czy warto ?? Quote Link to post Share on other sites
Dariusz Posted August 18, 2006 Author Report Share Posted August 18, 2006 Jak tylko usłyszałem ,że to ma atrape lunety to zwątpiłem :( Quote Link to post Share on other sites
Ritter Posted August 18, 2006 Report Share Posted August 18, 2006 :lol: Spodziewałeś się działającej "lunety" w replice kosztującej mniej, niż najtańsze produkty zasługujące na miano celownika optycznego? Welcome to the real world Neo... 8) - Quote Link to post Share on other sites
Dariusz Posted August 19, 2006 Author Report Share Posted August 19, 2006 Ale mogli zrobić kolimator red-dot za 20zł? Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted August 19, 2006 Report Share Posted August 19, 2006 Jak tylko usłyszałem ,że to ma atrape lunety to zwątpiłem I do tego neiregulowany HU... Dobra luneta i nromalny regulowany HU to wydatki... Slowem - lepiej dozbierac do CA! Quote Link to post Share on other sites
SoH Jasio Posted August 25, 2006 Report Share Posted August 25, 2006 A czxy ktoś juz kupił ta replikę ? Bo chciałbym ja własnie kupic i zabrac sie za mały upgrade polegający na wstawieniu preclufy, zrobieniu regulowananego hopka i moze wstawieniu mocniejszej spręzyny. Calosc planuje takze pomalowac na oliv ale to tylko plany, a w atrape lunety albo wstawic nowa albo pokombinowac ze szkielkami :) Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted August 25, 2006 Report Share Posted August 25, 2006 Skoro na starcie chcesz tyle wydac, to nie lepiej kupic CA? Quote Link to post Share on other sites
SoH Jasio Posted August 25, 2006 Report Share Posted August 25, 2006 Słuchaj na CA mnie nie stac poprostu, hopka zrobie samemu, malowanie tez mam z głowy bo starszy lakiernik :P za sprezyne dam około 50zeta, a w lunete mysle wstawic albo szkiełka albo załatwic soczewki powiekszajace i pokombinowac, a prec lufa mnie wyniesie najdrozej ze wszystkiego bo około 130-160 zeta, ale nie mysle jej wymieniac odrazu. Wiec na poczatek potrzebuje : 430 + 50+ ( jakies bzdety) 500-550 zl i tyle akurat bede mial :) Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted August 25, 2006 Report Share Posted August 25, 2006 Chyba ze tak... Ja liczylem luneta 220 zl, Sprezyna 50 zl, farba modelarska oliwkowa 30 zl, komora HU + gumka Guarder to okolo 150 zl. W tej konfiguracji zakup Both Elephant mijalby sie z celem... Quote Link to post Share on other sites
zaxcer Posted August 29, 2006 Report Share Posted August 29, 2006 Witam, wczoraj wrocilem z Włoch byłem tam no obozie, w programie bylo zwiedzanie San Marino <mała republiczka cos jak watykan> o dziwo byla tam masa sklepow z militariami itp itd wylookalem tam wlasnie ten karabin w cenie 59 euro, na 70% jestem przekonany iz byla to wersja z metalowym gearboxem ale głowy nie dam... obmacalem go przyjemnie lezal w dloni tak sobie myslalem ze byl dla mnie stworzony:D niestety caly efekt psuła plastikowa optyka, ale da sie to przełknąć. Kiedy mialem wykladac kase na stol... okazalo sie ze moja karta kredytowa nie chce wspolpracowac i marzenia o tym karabinku pozostana marzeniami... natychmiast po tym jak wrocilem do polski przelecialem stronki bo z asg mam juz pewne doswiadczenie i patrze ze sa dostepne te karabiny w cenie 240- plastyk -420 metal gb... ja zastanawiam sie nad wersja z metal GB teraz pare pytań... -Kumple maja AK-47 CYMY czy mam z nimi szanse kupujac tego AUG? -Czy ktos ma juz ta bron chetnie nawiazal bym kontakt np przez gg lub e mail -Czy dane podane w tym serwisie mogę uznać za rzetelne? http://snajperasg.pl/product_info.php/products_id/334 -I proszę powiedziec czy naprawde warto kupic jestem raczej amatorem ASG i nie potrzebuje super wypasu interesuje mnie bron tak do 450 zl nic wiecej biegamy z kumplami raz na tydzien i to nam wystarcza nie mamy sqadu ani nic konkretnego to ma byc dla nas zabawa... PS.za wszelkie dodatkowe informacje z gory dziekuje:D Pozdrawiam serdecznie zax Quote Link to post Share on other sites
Fidel64 Posted August 31, 2006 Report Share Posted August 31, 2006 Witam! Również jestem zainteresowany kupnem karabinu... ale oczywiście nie chce kupić shit'u ...lepiej kupić auga czy well'a r7 lub r6 W augu nie podoba mi sie tylko ta atrapa lunety...jak myślicie - czy bardzo skomplikowanym zabiegiem jest załozenie prawdziwej ( mam taką na stanie ) Ma jednak większą moc od wella ...no i wella ma 90 % mojego odziału ... help! Quote Link to post Share on other sites
Dariusz Posted September 1, 2006 Author Report Share Posted September 1, 2006 -Kumple maja AK-47 CYMY czy mam z nimi szanse kupujac tego AUG? -Czy ktos ma juz ta bron chetnie nawiazal bym kontakt np przez gg lub e mail -Czy dane podane w tym serwisie mogę uznać za rzetelne? Te same pytania mają wszyscy ,bo żadna osoba jeszcze się tym karabinem nie pochwaliła. Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted September 1, 2006 Report Share Posted September 1, 2006 -Kumple maja AK-47 CYMY czy mam z nimi szanse kupujac tego AUG?Masz szanse, a i owszem. Gearbox jest typowy, trochę ten hop-up paskudzi sprawę. Quote Link to post Share on other sites
tafi Posted September 18, 2006 Report Share Posted September 18, 2006 Mam pytanie... Czy można przełożyć szynę z wersji plastikowej do metalowej? Może ktoś już tego próbował ? [ Dodano: 18 Wrz 2006 08:30 ] No i już wiem, można. Nie stanowi to żadnego problemu i nie wymaga rozbierania. Rączki w Bouth Elephant są zamienne. :lol: Quote Link to post Share on other sites
moc Posted October 16, 2006 Report Share Posted October 16, 2006 Ludzie piszcie więcej rzeczy na temat tego AUG-a. Chciałbym wiedzedzieć jak jest z jego rzywotnością. Jak z osiągami i jak z kompatybilnością częsici. I jeszcze jedno pytanko. Czy to jest takie złe,że niema regulowanego HU. Ponieważ ja i tak większość czasu używałbym kulek 0,2 i nietuningowałbym tej broni. Quote Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted October 16, 2006 Report Share Posted October 16, 2006 ale jak hop up bedzie ustawiony na 0.25 to juz lekko dupa ;) , nie postrzelasz sobie z 0.2 . Najciekawiej jak hop bedzie kompletnie zle ustawiony i do zadnych kulek nie bedzie pasowal. Quote Link to post Share on other sites
komora Posted October 16, 2006 Report Share Posted October 16, 2006 W najgorszym przypadku moża przecież wymienić na regulowany. :D Quote Link to post Share on other sites
MaxXxi47 Posted October 17, 2006 Report Share Posted October 17, 2006 i wtopić ponad 160 zł ... inwestycja trochę nie bardzo :/ :| Do tego wypada włozyć precke i było by w miare dobrze. Można pokombinować z Hopkiem i poprostu "przekształcić" go w regulowany ale gwarancja poszła by się grzać ... a jak wiadomo BE to nie to co CA albo TM i moze się okazać że gwarancja naprawde może się przydać. Niewiem ... naprawde niewiem czy warto to to kupić. Niby nie jest źle ale jednak dobrze też nie jest. Zalety +Jedyny Tani AUG +Strzela Całkiem znośnie jak na taką cenę +Można powymieniać conieco i będzie good Wady - Stały HU - Gówniana "Lunetka" (a własciwie to jej brak) - Średnie Body Jak Ktoś niema kasy na CA, zacięcie do majsterkowania, AUG mu się podoba i ma w d... gwarancję to moze to nawet kupić. Ale Jak komus zależy na Niezawodności i ma kase to niech kupi CA. PozdRoS MaxXxi47 Quote Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted October 17, 2006 Report Share Posted October 17, 2006 jak dla mnie to nie oplaca sie głównie przez lunetke. Roboty duzo na maxa , to juz lepiej przemyslec sprawe i kupic cos innego z tańszych replik..... przeciez tyle tego jest. Quote Link to post Share on other sites
moc Posted October 17, 2006 Report Share Posted October 17, 2006 Dzięki za odpowiedzi. Przemyślałem sprawę i wychodzi na to, że jedną z najlepszych tanich replik jest kałach z cymy lub mp5 tego producenta. Jeszcze raz wielkie dzięki. A może i cyma zrobi AUG-a i wtedy się zobaczy :D Quote Link to post Share on other sites
tafi Posted October 22, 2006 Report Share Posted October 22, 2006 Używam tej wersji już jakiś czas... kilka strzelanek i powiem że jak się trafi dobry egzemplarz to standardowo zmiana baterii (90zł) i można trochę powalczyć. Ja poszedłem dalej i popsułem swoją replikę. Potraktowałem poważnie zapewnienia producenta że to kopia TM i dokupiłem upgrade zespołu tłok/cylinder+sprężyna 130% + preclufa + metalowy HU do firmowego AUG TM. Producent nie do końca mówił prawdę, ale pilnik, nóż i poxilina skorygowały te nieścisłości. Mam teraz Steyr AUG BE o osiągach lekkiego upgrade TM. Pozostało tylko body które odbiega niestety od oryginału. Wniosek: Kup M4R6 Well i dodaj preclufę, będzie to samo za mniejszą cenę ;) Najlepszy efekt daje komora HU i preclufa, duża powtarzalność strzałów. Quote Link to post Share on other sites
Bubi Posted January 13, 2007 Report Share Posted January 13, 2007 To na jakie kulki w końcu jest ten karabin? Quote Link to post Share on other sites
von_Zakapior Posted January 13, 2007 Report Share Posted January 13, 2007 Na kwadratowe. Nastepne głupie pytanie.... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts