ATISHOO Posted January 11, 2007 Report Share Posted January 11, 2007 Czy to body http://taiwangun.com/?str=product&prId=509 będzie pasowało do R7? Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted January 11, 2007 Report Share Posted January 11, 2007 Będzie pasowało tylko ,ze co z lufą? a tutaj dla chętnych zdjęcia mojego r7 >>klick<< Quote Link to post Share on other sites
Garoo Posted January 13, 2007 Report Share Posted January 13, 2007 Do body z SRC poprostu niezamontujesz lufy zewnętrznej. Możesz kombinować, ale łatwo można coś zepsuć. Quote Link to post Share on other sites
von_Zakapior Posted January 13, 2007 Report Share Posted January 13, 2007 ... no chyba, że sobie skombinujesz "normalną" lufę zewnętrzną bo ta z Wella pasuje tylko do Wella. Szkoda kasy.... Quote Link to post Share on other sites
Garoo Posted January 22, 2007 Report Share Posted January 22, 2007 No to po zabawie :( Na ostatniej strzelance wydarzyła się tragedia: Poszła mi kolba-odpadała tak jakby nie była przykręcona mimo tego śruby nie dało śie wkęcić poprostu obracała się bez efektu. W domu pokombinować chciałem i zauważyłem że kolba zamontowana była do nakrętki która trzymała się na.....uwaga.....PROWADNICY sprężyny :-F. Poszła mi prowadnica a wraz nią kolba. Poprostu ekstra :(:( Zdziwiłem się sposobem zamontowania tej kolby. We wszystkich emkach tak jest?? Quote Link to post Share on other sites
Guto_Bandito Posted January 22, 2007 Report Share Posted January 22, 2007 To jest normalne ze kolba jest przymocowana sruba do prowadnicy sprezyny. Quote Link to post Share on other sites
Garoo Posted January 22, 2007 Report Share Posted January 22, 2007 No chyba że tak dzięki bandito. Teraz wszystko jasne. Najpierw poszła prowadnica a razem z nią kolba. Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted January 24, 2007 Report Share Posted January 24, 2007 współczuje Garoo btw. pożyczyłem od AirBorna na jednej strzelance batkę 8,4 karabin pluł grochem w takiej ilości ,że chwilka na supście i trzeba było hicapa podkręcać.to co działo się z silniczkiem lepiej nie będę opisywał bo to była tragedia i do tego ten dźwięk.:D:D Quote Link to post Share on other sites
Orz3ch Posted January 27, 2007 Report Share Posted January 27, 2007 Witam! Też od niedawna jestem (nie;))szczęśliwym posiadaczem R7 ale za nic nie mogę wyregulować celownika :/ za każdym wystrzałem kulka sobie leci jak chce... najczęściej zmyka w lewo i do góry (i nie jest to wina źle wyregulowanego hop-up’a) testowałem na rożnych kulkach ale zawsze to samo. W czym może tkwić problem? Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted January 27, 2007 Report Share Posted January 27, 2007 może masz krzywo zamontowaną lufę?! :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
von_Zakapior Posted January 31, 2007 Report Share Posted January 31, 2007 Cholera... coś mnie zdechło w Wellu :/ podejrzewam tłok, ew. jedną z zębatek... qria mac, ale na stocku ?!?! S.N.A.F.U. lewa jego maĆ Quote Link to post Share on other sites
von_Zakapior Posted February 1, 2007 Report Share Posted February 1, 2007 Jeśli to jest tłok - ok, w końcu to Well, ale zębatki - no way. Nie na stocku. I nie po pół roku działalności. Quote Link to post Share on other sites
Papuaz Posted February 13, 2007 Report Share Posted February 13, 2007 Witam! Chcialem sie dowiedziec czy gerbox oraz bebechy wytrzymaja springa 330 fps. :uśmiech: Pamietam ze w R6 wrzucalo sie takiego springa i wszystko dzialalo bez wymiany niczego. A jak jest w tym przypadku? :-P Quote Link to post Share on other sites
von_Zakapior Posted February 13, 2007 Report Share Posted February 13, 2007 Ok, well już działa - wymieniłem zębatki na CA. Najdziwniejsze jest jednak to, że na stockowych nie ma śladów zużycia, żadnej rysy itp. Generalnie dzwonię do agentki Scully może mnie oświeci. Natomiast pseudodoradcom dziękuję za wkład i za zaangażowanie w brak pomocy. Żegnam ozięble i życzę niemiłego dnia Quote Link to post Share on other sites
melon Posted February 16, 2007 Report Share Posted February 16, 2007 Jak dluga jest lufa w Wellu? Styknie lufa od M15 SPC CA? Quote Link to post Share on other sites
ATISHOO Posted February 17, 2007 Report Share Posted February 17, 2007 Czy da się do R7 wsadzić gripa z R6, żeby nie mieć RIS-ów? Quote Link to post Share on other sites
corky Posted February 17, 2007 Report Share Posted February 17, 2007 w r7 jest jesli sie nie myle 36 cm , pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted February 17, 2007 Report Share Posted February 17, 2007 Oj to chyba się mylisz.Bo cała lufa zewnętrzna z tłumikiem płomienia ma 355:) Quote Link to post Share on other sites
corky Posted February 17, 2007 Report Share Posted February 17, 2007 mozliwe :D , a najlepiej to zmierz sama lufe , bo ja juz nie mam R7 to nie moge , pzdr :) Quote Link to post Share on other sites
von_Zakapior Posted February 19, 2007 Report Share Posted February 19, 2007 Z braku funkcji edytuj, dopisuję: Pourywały się gwinty w chwycie pistoletowym, więc pokrywa silnika nie dociska silnika do gearboxa. Nie wiem, dlaczego tylko nie podawało napięcia na silnik, natomiast po dociśnięciu pokrywy metodą na chama zadziałał 80 Wygląda na to, że trzeba wpakować chwyt z porządnymi gwintami. Ma ktoś zbędny? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
sas Posted February 22, 2007 Report Share Posted February 22, 2007 Witam! Jako, że temat o R6 jest zamknięty, a tak mocno one się nie różnią, zapytam tutaj. Czy dolne body od M16 Vietnam, będzie pasowało do Wella R6? Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
AirBorne Posted February 22, 2007 Report Share Posted February 22, 2007 mowisz o M16stce ale jakiej firmy???? Jezeli chodzi ci o taniego sprezyniaka Wella to odp brzmi nie. Body od sprezyniakow nie bede pasowac do AEGow (wyjatek M4 bodajze z CG z systemem BAX) Quote Link to post Share on other sites
sas Posted February 22, 2007 Report Share Posted February 22, 2007 Ojej zapominałem napisać :-F Chodzi body od M16 Vietnam Tokyo Marui (AEG oczywiscie). Pewien użytkownik napisał mi, że będzie pasować tylko bym musiał komorę HU zmienić bo body TM jest do takowej przystosowane. To prawda, czy może obejdzie się jakoś bez wymiany komory? Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
corky Posted February 22, 2007 Report Share Posted February 22, 2007 bedzie pasowac po wymianie HU pozdr. Quote Link to post Share on other sites
ezekhiel Posted March 15, 2007 Report Share Posted March 15, 2007 Pourywały się gwinty w chwycie pistoletowym, więc pokrywa silnika nie dociska silnika do gearboxa. Nie wiem, dlaczego tylko nie podawało napięcia na silnik, natomiast po dociśnięciu pokrywy metodą na chama zadziałał 80 Hej, Ja mam troszkę inna sytuacje. Podczas zbiegania po schodach udało mi się poślizgnąć na wycieraczce, wywalić na plecy i połamać chwyt pistoletowy. Po reanimacji klejem Loctite 406 udało mi się przywrócić pierwotny kształt chwytu (mniej więcej ;P ), jednak jak wsadzę silnik, podłączę kable i dokręcę metalowy dekiel, to silnik nie dochodzi do zębatki, z dość obleśnym dźwiękiem trą o siebie. Rozwiązaniem jest wsadzenie dodatkowej blaszki pod silnik, teraz jednak dekiel mam nie do końca dokręcony (wystaje tak na 2 mm poza chwyt), gdyż inaczej wyraźnie zwalnia ROF, a czasami nawet nie rusza silnik. Wygląda na to, że trzeba wpakować chwyt z porządnymi gwintami. Ma ktoś zbędny? Pozdrawiam Właśnie. Tanio kupię :P Pozdrawiam Ezekhiel Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts