macdudekus Posted July 4, 2006 Report Share Posted July 4, 2006 Czy ktos moglby mi przedstawic krotkie porownanie obu typow kamizelek? A moze to jest to samo? Czesto spotykam oba okreslenia i nie wiem, czy dotycza one tego samego sprzetu... Poza tym na marginesie takie pytanie (wydaje mi sie, ze adekwatny do tematyki): jakie zawieszenie jest najlepsze do m16 tzn. jakiego uzywa wojsko: trzypunktowe czy jednopunktowe? Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 4, 2006 Report Share Posted July 4, 2006 http://recon.net.pl/ Dział ekwipunek bodajże Link to post Share on other sites
Foka Posted July 4, 2006 Report Share Posted July 4, 2006 1. najkrócej - LBV ma proste ładownice i jest na materiale, ITLBV ma skośne ładownice i jest na siatce 2. IMO 3-punktowe Link to post Share on other sites
Robson Posted July 4, 2006 Report Share Posted July 4, 2006 zaraz, a ukośne kieszneie to nie ELBV? Link to post Share on other sites
javelin Posted July 4, 2006 Report Share Posted July 4, 2006 Z tego co kojarzę, to ITLBV, ELBV i TLBV-E to to samo - czyli skośne ładownice naszyte na siatce. Link to post Share on other sites
Punisher Posted July 4, 2006 Report Share Posted July 4, 2006 Strona Szaszłyka narazie nie chodzi, ja nie będę tu świecił nie swoją wiedzą. Na szczęście Google zrobiło kopię: http://64.233.183.104/search?q=cache:ox_LW...pl&ct=clnk&cd=1 i tu wszystkiego się dowiecie. Link to post Share on other sites
sweety_killer Posted July 4, 2006 Report Share Posted July 4, 2006 taki temat już był :wink: Link to post Share on other sites
Foka Posted July 4, 2006 Report Share Posted July 4, 2006 ITLBV, ELBV i TLBV-E to to samo Zgadza się Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted July 4, 2006 Report Share Posted July 4, 2006 Moje misie przebrzydle. System IIFS mial dwie kamizelki: Individual, Tactical Load Bearing Vest (ITLBV, TLBV, LBV-88 lub w skrocie LBV) zrobiona na nylonie Woodland, majaca prosto naszyte kieszenie; oraz Individual, Tactical Load Bearing Vest, Enahced (znana jako ITLBV-E, LBV-E, ELBV, ETLBV) uszyto na siatce z kieszeniami pod skosem. I to wszystko co mialem do powiedzenia na ten temat. Link to post Share on other sites
Recommended Posts