PeePee Posted July 6, 2006 Report Share Posted July 6, 2006 Niestety Wmasg zbyt mi laguje żebym mógł poszukać czy był już o tym temat ale do rzeczy... pre-order na safarze http://www.safarasoftair.com/product_info....861&language=en Cena jak zwykle na safare chora ^^. Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted July 6, 2006 Report Share Posted July 6, 2006 Nie prorokuje temu modelowi, prawie kompletnie nieznanemu w Europie, zbyt wielkiej popularnosci... Choc gdzies czytalem, ze ma to byc pierwsza replika Marui w wersji full metal! Ah, gdyby to byl FAL albo FNC... Quote Link to post Share on other sites
CyberKozA Posted July 6, 2006 Report Share Posted July 6, 2006 1. Jest to full metal. 2. Pre-order jest też na Redwolfie. 3. Biorąc pod uwagę że TM produkuje z ukierunkowaniem na rynek japoński, obawiam się że to może być popularny model w ich rozumieniu. Pamiętajcie że jest to replika broni używanej przez japońskie służby... Quote Link to post Share on other sites
LameBoy Posted July 6, 2006 Report Share Posted July 6, 2006 cokolwiek jest fajnego/niefajnego w tej replice TM zrobiło tam mechaniczny selektor ognia z poycjami safe, semi, 3rd burst i full auto jak w oryginale. są spekulacje że z racji wymiarów itp ma on służyć jako broń treningowa dla sił zbrojnch japonii... plus fakt ze bateria jest umieszczona w body a nie w ogromnej kolbie - co kolejna ciekawostka ze TM zaleca do tego bata 8,4v wiec zrobiło tak że tam gdzie jest bat więcej się włożyć nie da chyba że sie CTI naklei na body z boku ;) Quote Link to post Share on other sites
CyberKozA Posted July 6, 2006 Report Share Posted July 6, 2006 Kolba (wg osób które trzymały tą replikę) jest zbyt wąska by umieścić tam baterię, szczególnie o większej pojemności. Proszę o podawanie konkretów a nie spekulacji... Proszę też nie zaczynać dyskusji "fajne", "ładne", "kupie", "pewnie nieźle strzela". Takie posty będą kasowane bezlitośnie - a najbardziej upierdliwe osoby - nominowane do banana. Quote Link to post Share on other sites
LameBoy Posted July 7, 2006 Report Share Posted July 7, 2006 wiesz, generalnie zewnętrznie jest to GB v3, ale problem byłby z tym jaki zakres ruchu ma selektor ognia i jak go uświadcza, najpopularniejsze repliki z GB v3 do których teoretycznie by to pasowało czyli Kałach i Aug mają tą wadę że w kałachu przełożenie jest i tak w standardzie auto i semi, a w augu nie ma przełącznika tylko dwustopniowy spust ;) choć nie mówię że jest to niemożliwe :) Quote Link to post Share on other sites
CyberKozA Posted July 7, 2006 Report Share Posted July 7, 2006 Wyjaśnij mi LameBoy - gdzie miałeś okazję oglądnąć ten gb że wiesz jak on wygląga i działa? Kupcie - sprawdźcie - napiszcie. BEZ TEORETYZOWANIA! Ostrzegam po raz ostatni... Quote Link to post Share on other sites
LameBoy Posted July 7, 2006 Report Share Posted July 7, 2006 koza wez idz sie nie spinaj..., jak masz temat o broni ktorej w tym kraju i nie tylko nikt na oczy nie widzial to nie gadaj ze bez teoretyzowania ktos ma pisac... na arnies tok dedukcji był taki ze w body o tych wymiarach powinien się spokojnie zmieścić V3 z tą róznicą że ten gun używa silnika w wersji long(nie spekulacja, potwierdzone info) co by sprawiało że nie pasuje np do g36 przez ten fakt. generalnie wiadomym jest ze V8 na pewno nie jest konstrukcją w stylu "jak tu to zmieścić do tego guna" tylko konstrukcją gdzie z bardzo dużą dozą prawdopodobieństwa zachowano któryś ze starych "dużych" szkieletów czyli V2, V3 dodano w bebechach mechanizm bursta, tak więc w przypadku gdy ktoś miałby guna z GB V3 - czyli tym większym, zakładając że pewniejszym jest że w body od V3 zmieściłby się V8 to może zastanawiać się nad ewentualnym zamontowaniem tego GB jeśli zdecydowałby się go kupić, tylko że miałby pewnie problem z selektorem ognia jaki jest w Type 89... choć też nie jest to nie do obejścia... jako że gadamy o gunie który ledwo co wychodzi na rynek, i tym że wszystko tu napisane jest spekulacjami i można się z tym zgadzać albo nie, starałem sie z logicznej dedukcji napisać co myślę, wątpię żeby przeze mnie ktoś wydał grubą kasę "zachęcony" tymi tekstami i potem miał pretensje bo by musiałbyć debilem... tak więc luzuj stringi i daj ludziom wymieniać się poglądami bo tylko tym możemy się wymieniać, bo na pewno nie w 100% sprawdzonymi faktami o gunie z przebiegiem 50tyś kulek... a jak chcesz bez spekulacji to od razu wywal temat bo coś konkretnego ci mogą powiedzieć inżynierowie z TM a nie użytkownicy wmasg... Quote Link to post Share on other sites
skunks Posted July 17, 2006 Report Share Posted July 17, 2006 Jest ^^ http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...?itm=TM-AEG-T89 Quote Link to post Share on other sites
Wombat Posted July 17, 2006 Report Share Posted July 17, 2006 Koza, gdzieżeś ty przeczytał, że to full metal? "The color tone is perfect and looks metallic - sufficiently convincing to be steel. Marui has also authentically replicated the mould flaws to give this gun an real steel look!" Cytat z Redwolfa. Quote Link to post Share on other sites
JPG Posted July 17, 2006 Report Share Posted July 17, 2006 Na WGC jest napisane: "Die-Cast Metal Receiver" Quote Link to post Share on other sites
CyberKozA Posted July 17, 2006 Report Share Posted July 17, 2006 The Type 89 is full metal' date=' yes the upper and lower receiver, barrel, everything that should be metal is and you feel it, the hand guard is made from very high quality ABS and there is absolutely new flex in this weapon what so ever! All the markings on the weapon are 100% accurate with nothing left off.[/quote'] http://arniesairsoft.co.uk/index.php?misc=...from=&go=search To jeden z przykładów. Quote Link to post Share on other sites
Inferno Posted July 17, 2006 Report Share Posted July 17, 2006 Informacje, jakie znalazłem w różnych pewnych źródłach: - body jest metalowe. To samo lufa, dwójnóg... Ogólnie jest full metal. - do Type 89 pasują magazynki od M4/M16 (na oko widać, że podobne), jednak magazynek nie jest do końca taki sam, gdyż pozwala na wystrzelenie wszystkich kulek, co do ostatniej (jeśli chodzi o low-cap). Za to magi od T89 nie pasują do emek. Magi dostępne o pjemnościach 69 i 420 kulek. - bateria jest ta sama co do AK i mieści się w foregripie, za to w kolbie można przechowywać drugą baterię zapasową. - burst jest mechaniczny, a nie, jak to bywało wcześniej w nielicznych drogich modelach, elektroniczny. Nowy GB działa na silniku EG1000. Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted July 19, 2006 Report Share Posted July 19, 2006 - do Type 89 pasują magazynki od M4/M16 (na oko widać, że podobne) Nie pasuja, przynajmniej tak wynika z recenzji, ktora pojawila sie na forum arniesairsoft. Kolejna rzecz, ktora sie nie przysluzy popularnosci tego modelu! :wink: Quote Link to post Share on other sites
Inferno Posted July 19, 2006 Report Share Posted July 19, 2006 Na WGC twierdzą, że pasują: http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...-AEG-T89_srch_1 A recke widzałem, ale przyznam się szczerze nie chciało mi się całej czytać :roll: Quote Link to post Share on other sites
che Posted July 26, 2006 Report Share Posted July 26, 2006 Jak pierwszy raz to zobaczylem przypominalo mi MP44. (czy jak inaczej sie to nazywa)(wiem, dziwne skojarzenie) Nie tylko oni tak twierdzą. Na ktorejs niemieckiej stronie czytalem ze tez pasują. Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted July 27, 2006 Report Share Posted July 27, 2006 Cena jak za full metal dość atrakcyjna ! Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted July 28, 2006 Report Share Posted July 28, 2006 Jak juz pisalem w temacie, ktory zniknal - W ciagu 2 tygodni moze zostane posiadaczem tego cacka... A napewno go zmacam w Wolf Armouries ;) Sorry za brak polskich liter, pisze z Londynu ;) Cieszymy się razem z Tobą. Proszę tylko byś najpierw miał replikę w rękach, później pisał. To, że będziesz jej właścicielem niewiele wnosi do samego tematu jako takiego. Zazwyczaj takie posty usuwam, ale ten w tym temacie niech zostanie, każdy następny - zniknie. Medium Quote Link to post Share on other sites
Violento Posted July 31, 2006 Report Share Posted July 31, 2006 Czy może ktoś wie kiedy będzie można to kupić w Polsce? Jaka będzie tego (orientacyjnie) cena? W ciagu 2 tygodni moze zostane posiadaczem tego cacka. Powiedz mi jaka tam jest cena tego i czy jeste taka mozliwość żebym wysłał ci kase i żebyś mi kupił tego gnata? Quote Link to post Share on other sites
che Posted October 22, 2006 Report Share Posted October 22, 2006 generalnie wiadomym jest ze V8 na pewno nie jest konstrukcją w stylu "jak tu to zmieścić do tego guna" tylko konstrukcją gdzie z bardzo dużą dozą prawdopodobieństwa zachowano któryś ze starych "dużych" szkieletów czyli V2, V3 dodano w bebechach mechanizm bursta, tak więc w przypadku gdy ktoś miałby guna z GB V3 - czyli tym większym, zakładając że pewniejszym jest że w body od V3 zmieściłby się V8 to może zastanawiać się nad ewentualnym zamontowaniem tego GB jeśli zdecydowałby się go kupić, tylko że miałby pewnie problem z selektorem ognia jaki jest w Type 89... choć też nie jest to nie do obejścia... Czasu troche minelo, czy cos wiecej wiadomo? Mozliwe ze ten GB.8 to bedzie po prostu 3 lub 3 [oby] z mechaniczna przerobka na burst-moda,tak jak powiedziales lecz ktorego bedzie mozna spokojnie obejsc robiac tuning. Niech chociazby beda standartowe czesci, bo jak wiadomo spekulacje na temmat budowy GB zawsze schodza do tuningu (wiem, wiem, są też awarie, ale przyznacie, to idzie na drugi plan, czy nawet dalej) O i dlaczego zaden sklep nie ma tego w ofercie? Chociazby na sprowadzanie. Dziwne. [ Dodano: Nie 22 Paź, 2006 ] http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1609 :| Gdyby to był ASGshop giwerka by do mnie już szła. A tak... wstrzymam sie. Quote Link to post Share on other sites
clown Posted January 5, 2007 Report Share Posted January 5, 2007 Od pewnego czasu dostępna na capri :) http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=571 Mam nadzieje że ktoś sie skusi :D Quote Link to post Share on other sites
joseph_m1 Posted January 6, 2007 Report Share Posted January 6, 2007 trzymałem dzisiaj ten bajeczny cud w rękach (jeden z członków zaprzyjaźnionej ekipy sobie to sparawił i dzisiaj miał chczest bojowy) :-P wyyypas :) odwzorowanie masakryczne nawet o takie szczegóły jak spawy na body zadbali:) w porównaniu do emek czy ak jest bardzo cichy i takie tam ogólnie spasik:) Quote Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted January 7, 2007 Report Share Posted January 7, 2007 W Jarocinie jedna sztuka juz jest. Kupił ją Podgaj i bede go namawiał żeby coś o niej napisał i zdjęcia sie może porobi. Sam moge jedynie powiedzieć że to jest to... TM z metal body. Aha... i magi od emek pasują. Quote Link to post Share on other sites
nightrunner Posted January 16, 2007 Report Share Posted January 16, 2007 Nie wie ktoś jak może być z ewentualnym upgrade'em jsdf-a? Czy nie będzie dużych problemów z wymianą lufy, spręrzyny itp. ? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted January 16, 2007 Report Share Posted January 16, 2007 Lufa to nie problem, ale zmiany w gearbox'ie to już tak tam jest gear ver.8... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts