Flapjack Posted September 26, 2006 Report Share Posted September 26, 2006 No i kolega 1337 wykrakał. AirSoftGuns.pl podniosło cenne do 49 zlociszy :( Pozdro Flap Quote Link to post Share on other sites
HIREDGUN Posted September 27, 2006 Report Share Posted September 27, 2006 Pomocy... srubki trzymajace cale RIS maja rozwalone juz wejscia na srubokret na lepkach... co teraz ??!!! Quote Link to post Share on other sites
RedRaw Posted September 29, 2006 Report Share Posted September 29, 2006 Przed wczoraj dokonałem zakupu owej broni i tu musze firmę pochwalić, bo już wczoraj rano mogłem się cieszyć nowym sprzętem. Ogólnie moc broni jest zaskakująca jeżeli patrzeć na jej cenę. Ale mam pewien problem. Hop Up strasznie mi podkręca kulki, nawet jeżeli ustawie go na tryb "normalny". Wie ktoś może co z tym fantem zrobić? Quote Link to post Share on other sites
Rzuf_ Posted September 29, 2006 Report Share Posted September 29, 2006 oczywiscie :) 1)nasmarowac silikonem ale przez to bedzie podkrecal minimalnie 2)tak dlugo strzlac az sie dotrze 3)uzywac ciezszych kulek Quote Link to post Share on other sites
RedRaw Posted September 29, 2006 Report Share Posted September 29, 2006 Czyli chodzi tu (pomijając dwa inne punkty) o to, że jest jescze porządnie nie "przeszczelany"? :D Quote Link to post Share on other sites
chavez87 Posted September 29, 2006 Report Share Posted September 29, 2006 Kupić nowe śrubki? :roll: Quote Link to post Share on other sites
HIREDGUN Posted September 29, 2006 Report Share Posted September 29, 2006 Kupić nowe śrubki? :roll:Dobrze fajnie, ale najpeirw muszę je odrkęcić. Quote Link to post Share on other sites
Bociano Posted September 30, 2006 Report Share Posted September 30, 2006 Tak.Przestrzelaj go.Jeśli dalej bedzie podkręcać za mocno kup cięższe kulki. Quote Link to post Share on other sites
chavez87 Posted September 30, 2006 Report Share Posted September 30, 2006 Dobrze fajnie, ale najpeirw muszę je odrkęcić. Treaz sprawa wygląda gorzej. Jak Ci nie zależy na risach to możesz je przeciąć piłą i potem, po odłamaniu ich, odkręcić śrubki kombinerkami. Quote Link to post Share on other sites
HIREDGUN Posted September 30, 2006 Report Share Posted September 30, 2006 Dobrze fajnie, ale najpeirw muszę je odrkęcić. Treaz sprawa wygląda gorzej. Jak Ci nie zależy na risach to możesz je przeciąć piłą i potem, po odłamaniu ich, odkręcić śrubki kombinerkami. A nie ma jakiegoś lepszego sposobu. Quote Link to post Share on other sites
Bociano Posted September 30, 2006 Report Share Posted September 30, 2006 Jeżeli nie zalezy ci na risach to lepszy sposób nie będzie potrzebny.Zaś jeśli ci na nich zależy to nie trzeba ich odkręcać :wink: . Quote Link to post Share on other sites
HIREDGUN Posted October 1, 2006 Report Share Posted October 1, 2006 No tak tylko że muszę tam rozkręcić hop-up'a i i gumkę dobrze ustawić... Quote Link to post Share on other sites
Urban Posted October 1, 2006 Report Share Posted October 1, 2006 jesetm posiadaczem tego shotguna w wersji short, ogólnie po 1 strzelance jestem zadowolony z zakupu, dorobienie przyrządów celowniczych to zaden problem. Tylko denerwuje mnie jedna rzecz... czółenko strasznie sie telepie, na poczatku tak sie nie dzialo... i teraz pytanie czy oplaca sie rozbierac guna i sprawdzic czemu sie telepie czy zostawic to w spokoju? Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Equil Posted October 1, 2006 Report Share Posted October 1, 2006 Rozkręcanie guna nic nie da, gdyż: -Czółenko dokręcane jest do szyny na zewnątrz -Szyna też ma luzy w środku body, ale na to nic nie poradzisz. Próbowałem dokręcić śróbkę łączącą czólenko z szyną, ale bardziej się nie dało i dalej się trzepie. Musisz się raczej z tym pogodzić :wink: Quote Link to post Share on other sites
Urban Posted October 1, 2006 Report Share Posted October 1, 2006 hmm no tak załatwiłem bez rozkrecenia, za pomocą kawałka czarnej tasmy izolacyjnej :D Dla zainteresowanych: http://img345.imageshack.us/my.php?image=s...ho212620fk7.jpg 1. niebieski kolor - zarys rury po której przemieszcza sie czółenko 2. czerwony kolor to jest ten plastik na którym zatrzymuje sie czółenko 3. część tego plastiku zamalowana na czerwono z żółtym "x" została "pogrubiona" warstwą czarnej tasmy izolacyjnej, warstwa nie moze byc za gruba bo wtedy czułenko bedzie sie blokowało. Narazie nie zoabczyłem zadnych skutków ubocznyh (blokowanie sie czółenka itp). ew. zacięcia wyjdą w "praniu" Jak wróci do mnie aparat z naprawy to wstawie fotke. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Equil Posted October 1, 2006 Report Share Posted October 1, 2006 Przedstawiony przez Ciebie sposób jest niezły, ale likwiduje "trzepanie się" czółenka tylko w "miejscu spoczywania". Dziwne, że na to nie wpadłem :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Urban Posted October 1, 2006 Report Share Posted October 1, 2006 no ale w miejscu spoczywania czółenko "spędza" najwięcej czasu :) pozostałe położenia czółenka to moment przeładowania po którym czółenko wraca do miejsca spoczywania, heh ale zakręciłem :D :D Dostałbym opieprz od nauczycielki od polskiego za powtórki ;p Quote Link to post Share on other sites
Equil Posted October 1, 2006 Report Share Posted October 1, 2006 Racja, że "spędza" najwięcej czasu w miejscu spoczywania, ale mnie też wkurza, gdy czółenko podczas przeładowania jest niestabilne :) Quote Link to post Share on other sites
Brambi Posted October 3, 2006 Report Share Posted October 3, 2006 Mam pewien problem:złożona broń nie strzela po naciśnięciu spustu,ale gdy pociągnę łódkę do samego końca wtedy strzela...Myślę,ze to wina źle złożonych części.(troszkę chaotycznie napisane) :D Quote Link to post Share on other sites
Urban Posted October 3, 2006 Report Share Posted October 3, 2006 Domyślam sie że chodzi Ci o problem opisany w tym temacie http://wmasg.pl/forum/viewtopic.php?t=16728&start=0 jesli sie nie myle to na 1 stronie dyskusji. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
ciool Posted October 7, 2006 Report Share Posted October 7, 2006 ratunku :P !! chciałem go dociążyć i wyszło fajnie, (napchałem 2 gorszówki oklejone taśmą) do tej szyny pod lufą, i nie wiem teraz jak je wyjąć, a srodek cieżkości wypada przy spuście (bo 1-groszówkami dociązyłem kolbę) więc jak sie trzyma jedną ręką to lufa jest cięższa. mam pytanie czy to przeszkadza/obniża wartość bojową w czasie strzelania? (bo nie miałem okazji wypróbować w boju) jak dla mnie to waga jest fajna (ponad 2 kg) ale czytałem opinie na forum że ten gun i tak jest ciężki... to chyba fajnie jak bardziej przypomina prawdziwą broń no nie ? Quote Link to post Share on other sites
Equil Posted October 8, 2006 Report Share Posted October 8, 2006 Dociążenie i waga to kwestia gustu. O ile w domciu fajnie będzie się trzymało ciężkiego guna, to w boju możesz się trochę zmęczyć. Można wyciągnąć te 1 groszówki: -Odkręć nakrętkę przed czółenkiem [pod lufą] -zdjemij mocowanie do paska -jednym pewnym ruchem wyciągnij lufę zewnętrzną -tą szynę demontujesz po prostu wykręcając-jest ona na gwincie Dalej chyba sobie poradzisz :wink: edit: za szynę przyjmujemy oczywiście rurę, po której porusza się czółenko, nie szynę, która naciąga sprężynę :) Quote Link to post Share on other sites
Shann Steyr Posted October 8, 2006 Report Share Posted October 8, 2006 W oryginale strzelba waży jakieś 3 kg. Więc twoja za ciężka to na pewno nie jest. Czy te 2 kg obniżają wartość bojową ? Tak, jeśli nie jesteś w stanie ich udzwignąć, w co wątpię. Quote Link to post Share on other sites
ciool Posted October 8, 2006 Report Share Posted October 8, 2006 dobra dam se spokój narazie bo jeszcze coś spier***e, na wiosne se postrzelam i zobacze jak sie z tym czuje, ew. potem sie coś zrobi. strzelbe się trzyma całkiem fajnie, stawia lekki opór przy ruchach i to lubie :twisted: ew. se zamontuje ten wiesniacki pasek to se bedzie można czasem zawiesić :P Quote Link to post Share on other sites
Equil Posted October 8, 2006 Report Share Posted October 8, 2006 W tej strzelbie raczej nie da się niczego "spier**lić", o to się nie martw :wink: No, najwyżej śrubki. Po za tym budowa jest prosta jak cep, można ściągnąć kolbę, lufę zew., czółenko i prowadnicę czółenka bez rozkręcania całego guna. Sam się na początku bałem rozkręcać, ale jak już rozkręciłem to stwierdziłem, że rozkręcanie i skręcanie jest banalne, tylko nie można pomylić śrubek. Tak samo ma się sprawa z magami [polecam ich dociążenie, jest trochę miejsca w środku], można je rozkręcić i skręcić w dosłownie chwilę :!: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts