koperta Posted December 13, 2006 Report Share Posted December 13, 2006 witam ja chce sobie kupic takiego http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=208 i co onim wy myslicie napiszcie wszystkie wady i zalety a i jak dobrze pojdzie to moze dolacze do niego jakas lunetke bo kumplowi zostala. Dzik za szybkie odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
BaUEr Posted December 13, 2006 Report Share Posted December 13, 2006 Koperta czy powyżej nie odpowiedziałem na Twoje pytanie? :poddanie: W zieleniaku fajnie shotguny sprzedają... :strach: od razu z lunetą, kolimatorem, latarką, laserem, parasolką na szyne ris, opiekaczem do kanapek i termoforem do grzania stópek :twisted: Quote Link to post Share on other sites
koperta Posted December 13, 2006 Report Share Posted December 13, 2006 Nie no sorry za tego 1 posta myslalem ze sie nie wyslal bo mi net padl i rano znow wyslalem i nie popatrzylem sie wyzej jak ktos moze to niech ten 1 post usunie. To jakiego wybrac tego z dluga kolba http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=208 czy tego drewniaka http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=221 ???? A i w derwniaku gdzie sa kulki bo w tym 1 sa w magazynku, z kturego sie lepiej strzela mierzy do celu, ktory jest celniejszy co o nich ciekawego znajdziecie lub wiecie z doswiadczenia to napiszcie. . I teraz najwazniejsze pytanie ktorego wybrac. P.S. Prosze o dokladne odpowiedzi bo ja bede bral z 4-7 sztuk takich samych (kupujemy razem z kumplami). Pozdrawiam wszystkich maniakow ASG. Quote Link to post Share on other sites
BaUEr Posted December 13, 2006 Report Share Posted December 13, 2006 Kulki są podawane przez magazynek :) magazynki są kompatybilne w obu replikach. Z uwagi na to że "drewniak" to nowsza konstrukcja ... tzn. powstała niedawno... ma chyba mocniejsza sprężyne lub jest bardziej szczelny. Do tego o 20zł tańszy O_o... to chyba wszystko już mówi. Ale osiągi pewnie są porównywalne. Mam w domu tego z kolbą (dostałem za free do naprawy) .. oraz widziałem "drewniaka" ma go mój znajomy... wydaje mi się ze "drewniak" strzela dalej.. i kuleczki lecą widocznie szybciej... + jak mówiłem cena równierz jest lepsza(mniejsza :P). Ale jeżeli komuś nie chodzi o 20zł tylko koniecznie chce mieć wersje z kolbą... moze kupić tego droższego... osiągi powinny być podobne ... albo kupić samą kolbę ... było to opisywane już w tym temacie... wystarczy poczytać. ufff... ;) pozdro i życze szybkiego dorobienia się AEGa !! ]:-> Quote Link to post Share on other sites
koperta Posted December 13, 2006 Report Share Posted December 13, 2006 (edited) Chcesz się umówić na strzelanie / jaranie / dziesionę (cholera wie, co znaczy ustawić się na ustawkę) to nie na tym forum, ok :?: Edited December 13, 2006 by Paramedic Quote Link to post Share on other sites
koperta Posted December 14, 2006 Report Share Posted December 14, 2006 ehhe widze ziomki ze macie poczucie humoru:P chodzilo mi o jakas strzelanke na terenie sosnowca i gdzie sie o tym pisze na tym forum Quote Link to post Share on other sites
koperta Posted December 15, 2006 Report Share Posted December 15, 2006 a mam pytanie jakie kulki sa odpowiednie dla "drewniaka" 0,2 czy 0,25 i gdzie moge dostac fajne kulki P.S. mile widziane linki pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Urban Posted December 17, 2006 Report Share Posted December 17, 2006 http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=207 (0.25 2tys 25 zł) lub http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=28 (Te same kulki, tez 0.25, tylko ze 4 tys za 39 zł) Quote Link to post Share on other sites
Equil Posted December 17, 2006 Report Share Posted December 17, 2006 Zastanawiam się nad czymś, co by zmieniło dźwięk wystrzału, bo to "bździąąąąąąąggg" mnie już zaczyna denerwować :-P Co zrobić? Czymś wyłożyć body lub lufę od środka? Mam niezatkane dziurki po bocznych szynach. Może one tak rezonansują? Po za tym po paru rozkręceniach moja kolba zaczyna się nieco ruszać. Jak by można ją usztywnić? Quote Link to post Share on other sites
pelcu Posted December 26, 2006 Report Share Posted December 26, 2006 Co do ruszającej się kolby to u mnie też ten problem się pojawiał. Ja poprostu mocniej dokręciłem śrubki płaskim śrubokrętem i wszystko ładnie się spasowało. Jeżeli to nie pomoże, można podkleić łączenia paroma warstwami taśmy klejącej. Dziś zrobiłem testy celności. Odległość: 5m (w domu) tarcza: 20x20cm broń: M47 z chwytem pistoletowym z dorobionymi przyrządami celowniczymi WYNIK: kulki lecą w miarę celnie, tu trzeba zaznaczyć, że ja nie jestem zbytnio dobrym strzelcem. Strzelałem spokojnie, pojedyńczo z przerwami. Quote Link to post Share on other sites
HIREDGUN Posted December 26, 2006 Report Share Posted December 26, 2006 Fajna tarcza ;)... słyszałem że masz wyrzutnik łusek owierany/ruszający się przy pompowaniu... Fajna tarcza ;)... słyszałem że masz wyrzutnik łusek owierany/ruszający się przy pompowaniu... Quote Link to post Share on other sites
pelcu Posted December 26, 2006 Report Share Posted December 26, 2006 Tarcza jak tarcza ;P Co do wyrzutnika łusek, to owszem mam taki bajer, lecz cały czas nad nim pracuję. Jak uporam się z mechaniką, dam zdjęcia, może jakiś filmik. Quote Link to post Share on other sites
pelcu Posted December 27, 2006 Report Share Posted December 27, 2006 Obiecane zdjęcia oraz filmik: http://filmokno.patrz.pl/ Zrobiłm też prowizoryczną kolbę do wersji short: Quote Link to post Share on other sites
HIREDGUN Posted December 27, 2006 Report Share Posted December 27, 2006 A z czego ta kolba i jak zrobiłeś :-F ? Przydało by się abyś to pomalował bo syfnie metal body wygląda... Quote Link to post Share on other sites
pelcu Posted December 27, 2006 Report Share Posted December 27, 2006 Kolba to kawał rury, druga rura, stopka i taśma ;) Co do body to było malowane i już zdążyło się powycierać. Mi się takie podoba :) Quote Link to post Share on other sites
HIREDGUN Posted December 27, 2006 Report Share Posted December 27, 2006 Co do malowania to chodziło mi o to żeby zakryć te przerwy pomiędzy metal-plastik body bo to źle wygląda... Quote Link to post Share on other sites
piottrek Posted December 27, 2006 Report Share Posted December 27, 2006 Jaka jest różnica między M3000 Long DE a M3000 Long CyberGun ? Quote Link to post Share on other sites
HIREDGUN Posted December 27, 2006 Report Share Posted December 27, 2006 Ja pier... tyle o tym było... róznią się tym że CG ma oznaczenia S&W a DE nie... Quote Link to post Share on other sites
piottrek Posted December 27, 2006 Report Share Posted December 27, 2006 Ja pier... tyle o tym było... róznią się tym że CG ma oznaczenia S&W a DE nie... I chyba masą kolego ,CG wazy 1930 g. a DE 1300 g. Proponuje ,żebys zaczął zażywać coś na nerwicę. Quote Link to post Share on other sites
Medi Posted December 27, 2006 Report Share Posted December 27, 2006 Jeden obciążnik więcej. Było gdzieś w tym temacie... Wiem, że ma 15 stron, ale proszę czytać uważnie. Quote Link to post Share on other sites
maksio Posted December 30, 2006 Report Share Posted December 30, 2006 Witam. Mam problem :???: Jak i w ogóle czy można zdobyć spust do tego Shotguna. Spust widnieje na zdjęciu: http://img181.imageshack.us/my.php?image=hpim4367ld2.jpg Na zdjęciu jest cały spust... Ja mam niestety ułamany :???: Czy ktoś z forumowiczów ma lub może dorobić taki spust i nie zechciałby takowego sprzedać ;-) Pozdrawiam ;-) Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted December 31, 2006 Report Share Posted December 31, 2006 mam zapytanie. Po rozłożeniu i złożeniu shorta zostały mi 2 części. Jedna identyczna która blokuje kulki w HU nie wiem gdzie ją wsadzić możliwe że jest zbędna ale nie powiem bo ten shotgun którego składam jest złożony z 2. A druga część o której mowa to taki mały dzyndzelek w krztałcie wyłamanego rysika ołówka długości ok. 3-4 mm nie wiem również gdzie to wsadzić. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Garrow Posted December 31, 2006 Report Share Posted December 31, 2006 Mam pytanie: Da się do Wersji Short dokręcic kolbę z wersji long i wtedy będę miał longa? :lol: Quote Link to post Share on other sites
BaUEr Posted December 31, 2006 Report Share Posted December 31, 2006 Tak sie składa że mam taki spust+ reszte bebechów.. sprężynek itp. Wyślij mi PMa z Dokładnymi danymi i adresem to Ci wyslę w kopercie listowej. Taki prezencik noworoczny ;) heh... Pozdrawiam BaUEr. Quote Link to post Share on other sites
Kotylion Posted December 31, 2006 Report Share Posted December 31, 2006 Da sie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts