HW_Lisu Posted May 30, 2006 Report Share Posted May 30, 2006 No my z kumplem czekaamy na 2 shotguny DE. Jeden Long drugi w wersji Tactical z rozkladana kolba. Jak tylko dojda to fotki porobie i wrzuce na forum :) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 2, 2006 Report Share Posted June 2, 2006 Zamawiam go, na czym się skupić fotografując go? :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
viciu Posted June 2, 2006 Report Share Posted June 2, 2006 Bry Szanpaństwu. Ja tu nowy jestem, zielony jako wystrój tej strony. Wiem jedno. Tego Tacticala z Taiwangun kupię na pewno. Nie ma bata. Zawsze mi się shotguny podobywały, a za taką cenę i po przeanalizowaniu siedmiu stron w ciągu doby nie mam wątpliwości. A kumple niech czekają na kałachy i inne takowe. Wasze uwagi utwierdziły mnie w przekonaniu, że warto. Chyba sobie skopiuję cały temat na przyszłość, jako poradnik i instrukcję obsługi... Quote Link to post Share on other sites
radzu Posted June 2, 2006 Report Share Posted June 2, 2006 Mógłbyś zapodać wymiary całej długości guna przy wszystkich progach rozłożenia kolby, bo ciekawi mnie jaki jest skok i czy przy maksymalnym rozłożeniu jest tak długa jak long. Fotki zrób na płaskiej białej powierzchni z rozłożoną i złożoną kolbą (ale tak aby cały gun był widoczny), oraz możesz dać fotki jakichś szczegułów (cyngiel, blokada, regulacja HU, itp.) Też niedługo zamawiam wiec narazie muszę się zadowolić fotkami :) Quote Link to post Share on other sites
pavianek Posted June 2, 2006 Report Share Posted June 2, 2006 No dobra to ja bede pierwszy :D Fotki robione komórka wiec jakość........ wiadoma ;) No juz jest gitara :lol: (chodzi mi o zdjecia) A rozkładanie kolby (skok pomiedzy nastepna dlugoscia) odbywa sie co ok 2,5 cm (troche mniej niz 2,5) . Roznica dlugosci miedzy kolba w pozycji 0 a pozycja max wynosi ok 9,5. Ale naprawde "czuje" sie te pare cm przesuniecia. Mi np najlepiej pasi na poziomie 2-3 ;) Co do szyn to raz ze nie mam za bardzo czasu, a dwa mi sie podoba z szynami bo jest jakby bardziej masywniejszy :) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 2, 2006 Report Share Posted June 2, 2006 To zrób fote bez szyn montażowych :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
radzu Posted June 2, 2006 Report Share Posted June 2, 2006 Mógłbyś zmierzyć jeszcze całą długość przy rozłożonej kolbie ?? bo jetem ciekawy ja sie ma do long'a który ma 78cm. Quote Link to post Share on other sites
pavianek Posted June 2, 2006 Report Share Posted June 2, 2006 Przy rozlozonej kolbie na full dluglosc tego shotguna, ktorych screenshotki dalem wyzej :lol: wynosi 77 cm a ze zlozoną 67. Quote Link to post Share on other sites
Bociano Posted June 3, 2006 Report Share Posted June 3, 2006 Co do szyn to raz ze nie mam za bardzo czasu' date=' a dwa mi sie podoba z szynami bo jest jakby bardziej masywniejszy [/quote'] Jak już się uparłeś żeby napisać bardziej to pisz masywny a najlepiej to pisz w poprawnej formie,czyli: masywniejszy bez "bardziej" :wink: Quote Link to post Share on other sites
pavianek Posted June 3, 2006 Report Share Posted June 3, 2006 czepiasz sie szczegolow 8) To jest forum o ASG a nie forum polonistyczne, jestem pewny ze 99,999999999 % osob wiedzialo o co mi chodzi :lol: Quote Link to post Share on other sites
Bociano Posted June 3, 2006 Report Share Posted June 3, 2006 Może ale powiem ci tak: My ludzie uprawiamy hobby zwane airsoftem,czyli w jakiś sposób bawimy się w żołnierzy można tak powiedzieć,a wielu polskich żołnierzy walczyło i ginęlo kiedyś za polskość a zatem za to,żeby przede wszystkim móc mówić naszym ojczystym językiem.Tak więc skoro już popełniłeś błąd to spróbuj się do tego przyznać i pogodzić się z tym a nie próbuj mi wmawiać,że to szczgół bo choćby i to był szczegół to jest to szczegół ważny. Quote Link to post Share on other sites
pavianek Posted June 3, 2006 Report Share Posted June 3, 2006 Po 1: Powtarzam ze czepiasz sie szczegolow Po 2: Nie byl to blad ort. Po 3: Moze z polaka nie jestem orzel, ale wydaje mi sie ze w twoim nieco wyzej poscie brakuje przecinkow i ze po przecinku robi sie "spacje" (jezeli juz sie tak czepiamy wszystkiego) Po 4: Jak by tak sprawdzic kazdemu bledy i pousowac, to watpie czy z tego forum zostala by chociaz polowa Po 5: Takie twoje (nie wiem jak to nazwac). Po co ci to wogole bylo potrzebne, do czego... Po 6: To nie ten dzial Po 7: zasmiecasz forum, przypominam ze jestesmy w dziale ktory dotyczy "jest już Cyber Gun Mossberg M590 Tactical :))" a nie kto ładnie i czysto pisze po polsku Po 8: Te posty nie znikna po 7 dniach jak w "jestem zielony" tylko tu zostana, chyba ze je moderator skasuje Po 9: PRZEPRASZAM Cie jezeli urazilem swoją polszczyzna, nie wiedzialem ze masz takie "uczulenie" na błędy, i nie docinajmy sobie wiecej :) (to nie po chrzescijansku ) Po 10: PROSZE nie odpisuj juz nic na temat tej "polszczyzny" bo to naprawde nie ten dzial, jak chcesz to napisz cos o tym shotgunie, chetnie poczytam ;) Po 11: TAK zrobilem bład przyznaje, źle mi z tym (ciezko), z reszta ja wszystko zawsze robie źle, ale naszczescie na szkode swoją a nie innych. Quote Link to post Share on other sites
Bociano Posted June 3, 2006 Report Share Posted June 3, 2006 No i jak miło.Ja też robię błędy,ale tak jak Ty właśnie to zrobiłeś potrafię się przyznać i wszytsko gra :wink:.Ja już nic nie mam do ciebie i uznajmy że wszystko jest wporzo. Quote Link to post Share on other sites
mig Posted June 3, 2006 Report Share Posted June 3, 2006 Jakoś chyba nikt do tej pory nie wspomniał, wersja tactical jest tak zbudowana, że przy celowaniu "po lufie" nie ma gdzie łba włożyć żeby oko było tuż nad lufą (rozumiecie chyba? :F ). Tak więc bez kolimatora nie da się celować w pionie. W budynku to jeszcze da radę (w budynku to nawet z biodra można pruć :lol: ) ale w lesie bez kolimatora jeśli będziemy celować w człowieka z odległości powyżej 10 metrów kulki będą śmigać mu nad głową :F P.S. Jak już się uparłeś żeby napisać bardziej to pisz masywny a najlepiej to pisz w poprawnej formie' date='czyli: masywniejszy bez "bardziej"[/quote']Nie wiem kto ci powiedział, że "masywniejszy" to jedyna poprawna forma, wyrażenie "bardziej masywny" także jest poprawne. Quote Link to post Share on other sites
HW_Lisu Posted June 4, 2006 Report Share Posted June 4, 2006 No, to w koncu do mnie tez dotarla zamowiona z taiwanu szczelba. I musze powiedziec ze jest dokladnie taka jak mowiliscie :) Fajna, mocna i jak wparowalem z nia do klubu to sie kilka osob przestraszylo :))) Na razie zadnych awarii wyglada bardzo ladnie moze kilka niedorobek na laczeniach jest ale ogolnie to 9/10 spokojnie dac mozna :) Zreszta....55zl kurde co to za cena :) Za to nawet sie oplaca kupic zeby kolbą w twarz lutowac :D Quote Link to post Share on other sites
Bociano Posted June 4, 2006 Report Share Posted June 4, 2006 I o tym właśnie tam pisałem.Przy czym masywniejszy jest tą najbardziej poprawną formą :wink: . Quote Link to post Share on other sites
radzu Posted June 4, 2006 Report Share Posted June 4, 2006 pavianek tak przeglądałem te twoje fotki, może uświadomisz mi co to za czarna kostka jest na pierwszej focie (ta pod kolbą) bo nie pasuje mi to do niczego co by mogło być w komplecie, pozatym dostałeś jakieś gratisowe kulki na początek :?: Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 4, 2006 Report Share Posted June 4, 2006 To są zapasowe magazynki :wink: Mój shotcik jeszcze nie doszedł :cry: No cóż, za to jutro napewno będzie :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Bociano Posted June 4, 2006 Report Share Posted June 4, 2006 Ja również niecierpliwie wyczekuję mojego :( Quote Link to post Share on other sites
radzu Posted June 4, 2006 Report Share Posted June 4, 2006 No a ja czekam aż mi kasiorka wpłynie na konto i zaraz zamawiam :D A co do tych magów hmm no w sumie mogło by być tylko z tego co wiem to zapasowych magów nie ma w komplecie :( A najgorsze to że w sklepie skończyły się dodatkowe magi i będe musiał conajmniej miecha czekać :( Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 4, 2006 Report Share Posted June 4, 2006 Ponawiam prośbe. Poproszę fotke bez szyn :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Bociano Posted June 4, 2006 Report Share Posted June 4, 2006 To i ja się dołączam do prośby :mrgreen: . Quote Link to post Share on other sites
Medi Posted June 4, 2006 Report Share Posted June 4, 2006 Cudownie :!: Możecie nie zaśmiecać forum takimi bzdurami :?: Napiszcie pw do autora tematu, coby wrzucił fotki... :? Quote Link to post Share on other sites
pavianek Posted June 5, 2006 Report Share Posted June 5, 2006 co to za czarna kostka jest na pierwszej focie (ta pod kolbą) Tak to są dwa zapasowe magazynki, ktore akurat sie skonczyly w sklepie :P dostałeś jakieś gratisowe kulki na początek Dostalem (na oko ok 200-300 jest w paczce), ale odradzam tym czyms strzelac z czegokolwiek. To są kulki ze szwem, ale na niektorych (czyt. wiekszosci) ten szew jest tak duzy ze hoho :| i wyglądają nawet na nie takie z najnizszej półki, tylko z podlogi ;) Co do przesyłki to moja przyszla w niecaly dzien :lol: A tej fotki bez szyn, nie dam raczej, gdyz te srubki są jakieś dziwne (wygladaja jak kopniety krzyzak :? , boje sie ze ten plastik, albo jak kto woli tworzywo sie nie przegwintowalo a po ostatnie to dziwnym trafem wszystkie srubokrety w domu mi wcieło ;) Ps wyczytalem ze lada dzien dostaniecie swoje wiec ten dzien wytrzymacie. Zgadzam sie z Mig'iem co do tego celowania. Co prawda po szynie (widziecie jaka szyna jest przydatna a Wy chcecie zebym ja odkrecil :P) trafiam zawsze do celu z ok 8m ale samo celowanie zajmuje mi duuuzo czasu. Tak wiec popieram zdanie ze kolimator sie NAPRAWDE PRZYDA. Jeszcze moze słówko na temat googli- jak dla mnie troche byly ciasnawe, ale na szczescie mozna zdjac "takie cos czarne z gumką" przy nosie hehe i wtedy jest git (dla mnie przynajmniej). Ufff to chyba by bylo na tyle :D Quote Link to post Share on other sites
radzu Posted June 5, 2006 Report Share Posted June 5, 2006 No i to jest konkretna odpowiedź :) Mam jeszcze pytanko co do gogli z zestawu; próbowałeś wytrzymałość ?? a jeśli tak to czy przeżyły i czy może jakieś slady zostały ?? Bo w piątek wieczorem będe (mam, nadzieję) miał swojego guna i chciałbym od razy z jedną zaprzyjaźnioną ekipą iść na strzelankę, a nie chciał bym przyjść na miejsce, zrobić test i wracać z powodu rozsypania się gogli. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts