Gumian Posted February 18, 2007 Report Share Posted February 18, 2007 .Zamiast osłonki mam zabezpieczenie ze starej szluwki skórzanej.Na problemy są metody. a można wiedzieć jak zamontowałeś tą cudowną szlufke?? :uśmiech: Myślałem nad czymś podobnym. ;-) Quote Link to post Share on other sites
BlazakoV Posted February 18, 2007 Report Share Posted February 18, 2007 (edited) Ja może trochę odgrzeje temat z BlowBackiem - Jak tam nasze kochane haczyki ostatnimi czasy się sprawują? :) Patenty SpecShopu są w miarę skuteczne? Edited February 18, 2007 by BlazakoV Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted February 18, 2007 Report Share Posted February 18, 2007 @ Invictus Ravic jak ty wymontowałeś tą wew.część lufy.Może mały manual fotograficzny. Ale serio nie wiem o co ci chodzi :poddanie: Bo latarke montowalem na obejmach plastikowych co sie rozginaja i nie trzeba tlumika ognia sciagac.Z tego co wyczailem to on sedzi na jednym bolcu, mysle ze jak go sie wybije to powinno albo sie odkrecic albo zwyczajnie zejsc. Quote Link to post Share on other sites
invictus Posted February 19, 2007 Report Share Posted February 19, 2007 gumian ten patent to wynalazek made in GB,a dokładnie rusznikarze z pułków szkockich.Musisz znaleźć odpowiedni kawałek materiału który zakładasz wzdłóż zaczepu do maga taka ala czapeczka.Drógi ich patent to włożenia bardzo twardej sprężynki. Ravic chodzi mi o tą część lufy pod która są śruby mocujące szynę. Invi z 3miasta Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted February 19, 2007 Report Share Posted February 19, 2007 Ja tego nie rozbieralem bo moja szyna siedzi ostro.Tam sie lufa na jakis imbusach bedzie trzymac chyba. Quote Link to post Share on other sites
doktorre Posted March 5, 2007 Report Share Posted March 5, 2007 (edited) Wypada wspomnieć nowym posiadaczom (bo mogą się zdziwić tak jak ja), kupując replikę - wejście baterii jest typu LARGE, natomiast baterie dostępne i sugerowane przez sklep SpecShop mają wejście MINI... P.S. Zakupiłem batkę 8,4V 2000 mAhKAN`a. Edited March 5, 2007 by doktorre Quote Link to post Share on other sites
Nico Brix Posted March 5, 2007 Report Share Posted March 5, 2007 No i stało się - Elka mi padła. Najpewniej tłok a do tego być może i zębatki... Zdarzało się, że Elka czasami wydawała z siebie dziwne dźwięki, ale nie przejmowałem się. Aż tu wczoraj po prostu przestała strzelać, a silnik kręcił. Dzień wcześniej wydawało się mi, że w jedym momencie pracowała głośniej. Cóż poki gwarancja jest to ją do naprawy odeślę. Obawiam się, że niestety sytuacja będzie się powtarzała. Ale czytałem o patencie na przerobienie Elki tak, by pasowały standardowe tłoki. Ponoć potem już nie ma z nią żadnych problemów i można wstawić mocniejsze sprężyny, a także aku 9,6V (ja używam póki co nadal 8,4 i przy tym zostanę). @ Doktorre - w Specshopie dadzą tobie aku z odpowiednią końcówką... Quote Link to post Share on other sites
doktorre Posted March 5, 2007 Report Share Posted March 5, 2007 Problem w tym że nie dali... Poradziłem sobie, bo mam takową, więc piszę innym aby zamawiając zaznaczyli tą kwestie w zamówieniu. Quote Link to post Share on other sites
invictus Posted March 6, 2007 Report Share Posted March 6, 2007 Nico to dawaj te nowinki o tłokach Quote Link to post Share on other sites
Nico Brix Posted March 6, 2007 Report Share Posted March 6, 2007 (edited) Proszę bardzo - wszystko jest na Arnie's Airsoft Forum. Niejaki Stealthbomber rozpracował problem, a RedWolf sprzedaje nawet zestaw części do przeróbki, ale to jest na tyle łatwa sprawa, że można to samemu zrobić. Przebrnąłem przez wszystkie 12 stron... trochę czasu to zabiera, ale bardzo ciekawa lektura. Tu jest gotowe kompenduim postępowania przygotowane przez Stelathbombera. Obawiam się tylko, że trzeba być zarejestrowanym użytkownikiem tego forum, by mieć dostęp do tych postów. Edited March 6, 2007 by Nico Brix Quote Link to post Share on other sites
sabat Posted March 7, 2007 Report Share Posted March 7, 2007 czy tylko w mojej sztuce wystepuje przypadek ze na auto pierwszy strzał (czasem) jest jak na semi ;/ czyli naciąga tylko, albo tylko raz wystrzeli ;/ Quote Link to post Share on other sites
zolzemon Posted March 7, 2007 Report Share Posted March 7, 2007 Hmm sabat ja mam odwrotnie. Na auto wali elegancko, ale na semi czasem pierwsze pociagnięcie spustu-naciągnięcie sprężyny (chyba) drugie pociągnięcie spustu strzela dwa razy. I tak przez jakiś czas tak potrafi. Też Wam się tak zdarza? Quote Link to post Share on other sites
sabat Posted March 8, 2007 Report Share Posted March 8, 2007 na semi, naciaga (pusty) potem strzela naciąga. Quote Link to post Share on other sites
Quiz Posted March 9, 2007 Report Share Posted March 9, 2007 Dzisiaj zaczyna sie IWA 2007 wiec G&G wyskoczy z A2, niedlugo pewnie recki na zagranicznych forach sie pojawia.Oby się nie psuł jak a1 bo bardzo chcialbym sobie jakiegos bullpupa kupic w kwietniu :) Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted March 9, 2007 Report Share Posted March 9, 2007 http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1863 Quote Link to post Share on other sites
Quiz Posted March 9, 2007 Report Share Posted March 9, 2007 Stan:zapowiedź :] Quote Link to post Share on other sites
Nico Brix Posted March 9, 2007 Report Share Posted March 9, 2007 (edited) No Specshop spisał się wybornie i karabin został naprawiony i odesłany tego samego dnia, w którym do nich dotarł. Założyli nawet mocniejszą sprężynę (sami to zasugerowali, musiałem za nią zapłacić, ale wszystko bez naruszenia gwarancji) i karabin wali aż miło... jutro potestuje dokładniej. Mam tylko jeden malutki problem. Kulki jakoś chętnie lecą w lewą stronę... HU jest złożony poprawnie... może dystanser będę musiał zmienić. Teraz mam od Sharka MadBulla, a gumę Systema.. Edited March 9, 2007 by Nico Brix Quote Link to post Share on other sites
invictus Posted March 10, 2007 Report Share Posted March 10, 2007 Nico jaką ci dali sprężynę i na jakiej baterii chodzi Invi z 3 miasta Quote Link to post Share on other sites
Gumian Posted March 12, 2007 Report Share Posted March 12, 2007 Mam nadzieję, że Nico nie zabije mnie jeśli odpowiem pod jego nieobecność :uśmiech: Dali mu sprężynę M120 (CA bodajże), wszystko chodzi na batce NiMh 8,4v 3000mAh Pozdro! ;-) Quote Link to post Share on other sites
sabat Posted March 12, 2007 Report Share Posted March 12, 2007 łee tez tak miałem :-) nic to niezmieniło, tłok jak sie jeb** tak sie jeb** :-) Quote Link to post Share on other sites
sabat Posted March 22, 2007 Report Share Posted March 22, 2007 no wiec wypisałem sie z tego klubu. Wszystkim wam życzę powodzenia. Moja sztuka jest nie do naprawienia. Przesiadam sie na FS 51. Quote Link to post Share on other sites
doktorre Posted March 22, 2007 Report Share Posted March 22, 2007 Szkoda... Ale jak pamiętam Twoja replika faktycznie jakaś felerna była od samego początku... W moim przypadku, póki co - 3k wystrzelonych - działa bez zarzutu... Quote Link to post Share on other sites
sabat Posted March 22, 2007 Report Share Posted March 22, 2007 u mnie wymiana górne części GB nie pomogła. Dalej zrywało 1 ząb po czym szło po następnych i to na bat 8.4V. Niestety przez to zniechęciłem sie do L85A1, a komentarz kolegi, że to dobra replika i będzie tak samo zawodna jak oryginał okazał sie w 100% trafny. Quote Link to post Share on other sites
doktorre Posted March 22, 2007 Report Share Posted March 22, 2007 Oby Twoja nowa replika okazała się lepsza... Po tych sabatowych perypetiach też bym się zniechęcił do eLżuni... Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted April 3, 2007 Report Share Posted April 3, 2007 (edited) Oj Sabat...moze jednak wymienisz na inna? Teraz tłok CNC ma wyjsc potezny. I nie wiem czy to ma znaczenie ale w moim ganie w stocku bylo łozyskowanie głowicy tłoka. A i moja sztuka sie nie psuje wogole, a jestem Trigger Happy :P . Musze w koncu sie na Low Capy przerzucic bo przez ten dwiek Blow-Backa strzelam ciagle na auto :P . Edited April 3, 2007 by ravic Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts