aqualopetaq Posted June 29, 2005 Report Share Posted June 29, 2005 NavySEAL - WISTowi zacięcia zdarzają się często, ponieważ rzadko kto pamiętał o wyczyszczeniu broni z fabrycznego smaru. Pragnę nadmienić, że były to nowe partie pistoletów. Wypadający magazynek to wina kabur - nieprawidłowo wyprofilowanych, co powodowało "wyciskanie" zatrzaska magazynka. A propos do smaru- to nie muszę chyba wspominać co znaczy dla pistoletu taka ilość smaru, piasku i temperatury... :!: co do rozlatywania się - to nie mam co do powiedzenia, bo nie słyszałem. Jakieś pytania- odsyłam do "Arsenału" numer bodajże7(9) 2004 rok cytaty: "że magazynek wypada - wypadanie magazynka miało miejsce, nie przy strzealniu, ale przy przenoszeniu - jak w starym kawale - nie rozdają rowerów, tylko kradną, i nie w Leningradzie tylko w Moskwie" :lol: Jedyne co można tej broni zarzucić to ... cena - nie powinna przekraczać 2000 złotych. :( Quote Link to post Share on other sites
PAT_PotulnY Posted June 29, 2005 Report Share Posted June 29, 2005 To chyba rekord odkopania wątku chyba, że się mylę 8) Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted June 30, 2005 Report Share Posted June 30, 2005 Hmmmm... chyba nie, ale b. blisko. Quote Link to post Share on other sites
gunmaniak Posted July 1, 2005 Report Share Posted July 1, 2005 Witam Polecam do przeczytania artykuł w nowej Technice Wojskowej z czerwca,tam żołnierze z Iraku wypowiadają się o używanej przez nich broni. Quote Link to post Share on other sites
Soman Posted July 9, 2005 Report Share Posted July 9, 2005 Zdarzyło mi się strzelać z WISTA i nie narzekam - nie wypada magazynek, spłonki wzystkie były zbijane, strzela tam gdzie się celuje. Jedyny minus to twardy spust. To dobra broń i wcale długo się nie rozkłada. Quote Link to post Share on other sites
REMOV Posted July 17, 2005 Report Share Posted July 17, 2005 Zdarzyło mi się strzelać z WISTA i nie narzekam - nie wypada magazynek, spłonki wzystkie były zbijane, strzela tam gdzie się celuje. Jedyny minus to twardy spust. To dobra broń i wcale długo się nie rozkłada.Jestem pewny, że i Chauchat* miał swoich wielbicieli :wink: * - najgorszy ręczny karabin maszynowy jaki kiedykolwiek stworzono. Quote Link to post Share on other sites
ghost666 Posted July 17, 2005 Report Share Posted July 17, 2005 Remov, mozesz napisac cos blizej o tym Chauchacie? kto i po co go stworzył i dlaczego był az tak zły? Quote Link to post Share on other sites
izi Posted July 17, 2005 Report Share Posted July 17, 2005 http://en.wikipedia.org/wiki/Chauchat http://www.firstworldwar.com/atoz/mgun_chauchat.htm Na szybko w google. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted July 17, 2005 Report Share Posted July 17, 2005 Przypominam, że to jest wątek o P-83, a nie o km'ach. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts