us socom Posted August 30, 2006 Report Share Posted August 30, 2006 [wątek wydzielony] heh.... tak myślałem że to duża egzotyka,szkoda bo akurat rekonstruuję navy SEALs,a oni takie noszą,no nic,dzięki Szaszłyk za informacje i pozdrawiam ! Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted August 30, 2006 Report Share Posted August 30, 2006 szkoda bo akurat rekonstruuję navy SEALs,a oni takie nosząI co? Myslisz, że totalnie nic innego nie noszą i już nie ma dla Ciebie kamizelki? Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted August 30, 2006 Report Share Posted August 30, 2006 No toś se, chłopie, wybrał jednośtkę do rekonstrukcji... A tak z ciekawości - duż sprzętu już masz? Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted August 30, 2006 Report Share Posted August 30, 2006 rekonstruuję navy SEALs,a oni takie noszą Raczej nosili, a nie robia juz tego glownie z powodu ktory opisalem wczesniej... Quote Link to post Share on other sites
us socom Posted August 30, 2006 Author Report Share Posted August 30, 2006 Sprzętu trochę już mam....wiem że noszą też wiele innego oporządzenia ,ale jeśli interesuje mnie NS to dlaczego by nie zapytać o nią ?To że SMOAVa NOSILI to wiem ,właśnie chcę odtważać ten okres gdy je jeszce nosili. Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted August 30, 2006 Report Share Posted August 30, 2006 Sprzętu trochę już mam.... A jakieś konkrety? Quote Link to post Share on other sites
us socom Posted August 30, 2006 Author Report Share Posted August 30, 2006 hmm konkrety...sam nie wiem co napisać,interesują mnie foki z tat mniejwięcej 1980-1995,dopiero zaczynam się poważnie brać za rekonstrukcję ale sprzętu mam dużo , tylko pytanie teraz czy odpowiedniego?Kupiłem album navy SEALs Roberta Genata i jak narazie z niego czerpię informacje co do wyglądu.Ale poprosiłbym o jakiś opis co będzie mi potrzebne ,bo być moze już to już mam i mogę to wykozystać do odtważania SEALsów.Bardzo prosiłbym zawodowców o pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted August 30, 2006 Report Share Posted August 30, 2006 Na poczatek umiesc liste sprzetu jaki masz, wtedy moze ktos cos poradzi... Quote Link to post Share on other sites
izi Posted August 30, 2006 Report Share Posted August 30, 2006 BTW,na RedWolfie można kupić replikę SOMAV. To tak tylko informacyjnie, bo do rekonstrukcji to się nie nadaje ;) Quote Link to post Share on other sites
us socom Posted August 31, 2006 Author Report Share Posted August 31, 2006 Dla mnie nie przeszkadzało by że była by to replika,w końcu bardzo trudno ją dostać a jeśłi są to za ogromnie pieniądze,wiem że reenakting nie jest tani ale bez przesady,i tak ogrom kasy wsadziłem w resztę sprzetu(żadnej repliki czy kopii nie mam),zaraz obejże tę kopię SMOAVa,ale myśle nad kopią ABA modular vest,tylko w jakim koloże ją noszono ? Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted August 31, 2006 Report Share Posted August 31, 2006 A konkretów dalej nima... Quote Link to post Share on other sites
us socom Posted August 31, 2006 Author Report Share Posted August 31, 2006 -Komplet BDU woodland ripstop z kieszeniami na rękawach -jungle boots oliv panama sole -kapelusz woodland i tiger stripe -oporządzenie ALICE,przeróżna rzeczy z pleakiem L i M (bede je jakoś customizował ) -rekawice nomex(jedne całe drugi z obcietym kciukiem i palcem wskazującym),oraz rekawice light duty -patrol cap woodland -nóż camillus ,wygląd taki jak ka bar,chyba to wersja dla NS bo z nerdzewki ale nie jestem pewnien Nie wiem co jeszce pisać bo chyba nie bede mówił że mam gor tex, jakieś karaiatay,3 wesjami pasów,czy na ponho,oprócz tego posiadam inny sprzet z US army.teraz poszukuję SOMAVa lub ABA,kapelusz w ERDL,latarki stroboskopowej w pokrowcu,rigger belta,szelek m65,kamizelki grenadiera tej us army,no i tego kapoka ratunkowego co noszą na szyi ale nawet nie wiem jak sie nazywa i gdzie można dostać(na eBayu lub gdzieś daleko pewnie tak),pewnie trzeba jeszcze paru rzeczy których nie wymieniłem a pewnie mi doradzicie.Pytać mnie może to coś mam. Wypisałęm te rzeczy które są chyba podstawą dla mnie, Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted August 31, 2006 Report Share Posted August 31, 2006 -Komplet BDU woodland ripstop z kieszeniami na rękawach-jungle boots oliv panama sole -kapelusz woodland i tiger stripe -oporządzenie ALICE,przeróżna rzeczy z pleakiem L i M (bede je jakoś customizował ) -rekawice nomex(jedne całe drugi z obcietym kciukiem i palcem wskazującym),oraz rekawice light duty -patrol cap woodland -nóż camillus ,wygląd taki jak ka bar,chyba to wersja dla NS bo z nerdzewki ale nie jestem pewnien "Ogrom kasy"... Obawiam się, ze to wszystko do kupy to i tak za mało na zakup tej kamizelki... O wiele za mało... mam gor tex GORETEX jakieś karaiatay Eeeee...KA...co? czy na ponho PONCHO. kapelusz w ERDL Ułatwię CI zadanie: KLIK! latarki stroboskopowej w pokrowcu, KLIK! rigger belta KLIK! szelek m65 Przepraszam, jak one wyglądają? kamizelki grenadiera tej us army KLIK! Wypisałęm te rzeczy które są chyba podstawą dla mnie, Podstawą podstawy. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted August 31, 2006 Report Share Posted August 31, 2006 Łeeee ale to trzeba płaciiić.... Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted August 31, 2006 Report Share Posted August 31, 2006 Reenacting nie jest tani. Podobno... Quote Link to post Share on other sites
us socom Posted August 31, 2006 Author Report Share Posted August 31, 2006 kapelusz ERDL jest za mały na mój łeb ten z linku,szelki m56 a nie m65 pomyłka,latara strobo to chyba starszej wersji mi potrzeba,chyba że tej też używano w latach 80 do poczatku 90-tych.Wiem że reenactin nie jest tani,napisalem o tym wcześniej więc liczę się z tym.Na eBayu nie porafię kupywać,chyba że ktoś mi pomoże.Ten rigger belt moze i się nadaje ale( no właśn ie wzorujęsie na zdjeciach które mam) widziałem inny o taki http://www.diamondbacktactical.com/images/...ages/BLPF03.jpg .Pozostałe rzeczy mam zamiar dopiero kupić,i proszę nie wyśmiewać mnie redaktorze WMASG bo nic nie da sie naraz.Proszę teraz o wasz głos pomocy a nie krytyki,co mi jeszce brakuje do sylwetki SEALa?czy np. kamizelka ABA będzie odpowiednia?w jakim kolorze jak coś? Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted August 31, 2006 Report Share Posted August 31, 2006 kapelusz ERDL jest za mały na mój łeb ten z linku To tylko przykłąd, poza tym nie podałeś jaki masz "rozmiar łba", prawda? ,szelki m56 a nie m65 pomyłka, 8O To tego trzeba POSZUKIWAĆ???? latara strobo to chyba starszej wersji mi potrzeba, Źródło dokłądnie to samo - pełen wybór, od Wietnamu do dzisiaj. Wiem że reenactin nie jest tani,napisalem o tym wcześniej więc liczę się z tym. Jeszcze nie wiesz co Cię czeka. Naprawdę. Na eBayu nie porafię kupywać,chyba że ktoś mi pomoże. To się naucz, bo: 1. W Polsce przepłacasz - jak myślisz, skąd pochodzi spora część przedmiotów z Allgero? 2. W Polsce nie ma dużego wyboru. Ten rigger belt moze i się nadaje ale( no właśn ie wzorujęsie na zdjeciach które mam) widziałem inny o taki To jest rigger belt. Tyle, że RESCUE rigger belt. Na początek kup może jakąś dobrą książkę o SEAL, bo nie znając nazw nie kupisz tego co Ci potrzeba... Pozostałe rzeczy mam zamiar dopiero kupić,i proszę nie wyśmiewać mnie redaktorze WMASG bo nic nie da sie naraz. Wiesz co? Chcesz wiedzieć co to jest reenacting? Wejdź na forum "militarni" i zobacz z czym to się je. Ty dopiero ZACZYNASZ kompletować sprzęt, a do reenactingu masz jeszcze bardzo długą drogę... Proszę teraz o wasz głos pomocy a nie krytyki,co mi jeszce brakuje do sylwetki SEALa? Szczerze? Do ODTWARZANIA sylwetki SEALa to brakuje Ci jakieś 80% sprzętu... Quote Link to post Share on other sites
us socom Posted August 31, 2006 Author Report Share Posted August 31, 2006 jakiego się zapytam ? Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted August 31, 2006 Report Share Posted August 31, 2006 Us Socom to na co Królik zwrócił już uwagę jest wymóg zapoznania się z odpowiednią lekturą zorientowaną w temacie jednostki. Złap się za www.google.pl lub odwiedź strony z księgarniami internetowymi. Szukaj i jeszcze raz szukaj. Serio, sporo tego jest w sieci. Sam pamiętam jak nad Francuzami siedziałem tyle godzin w sieci, bo szukałem wszystkiego co dało się. Quote Link to post Share on other sites
super Posted August 31, 2006 Report Share Posted August 31, 2006 http://www.allegro.pl/item124487870_dwie_latarki.html jak chcesz to mam jescze camela takiego jakich uzywali w okolicach połowy lat 90-tych i parę innych sprzętów. Foki robilismy kilka lat i nigdy nie osiągnelismy stanu końcowego..kasa jest niebotyczna ..livejacket z okresu to koszt 500 zł w góre ..jak dorwiesz :wink: do tego płetwy, strobo w pokrowcu (mam takowy ;-)) custom ALICE +puchy od 60 ....znajdę fotki to wkleję ....jest o tyle łatwo że w tamtych czasach dużo sami szyli lub zamawiali małe parte sprzętu..o ile LBT to kasa olbrzymia to jakieś proste customy można gdzieś zamówić :wink: najprościej zrobic to tak; szelki Eagle, blackhawk, custom alice typu H. pas ALICE 4 ładownice z odprutymi kieszeniami na granaty 2x manierki albo 1 manierka + bukłak lub manierka + camel puchy do M60 oryginały leżą teraz na allegro ka-bar, buckmaster, camillus, a najlepiej MK3 mod 0 cena teraz na allegro malutka ...jak za grosze....dwa lata temu kosztował 300 zł cargo ALICE nylon (ciżko dostac ) lub inne (blackhawk, LBT, kopia guardera) wszystko powiązać paracordem , tape 100mph, pomalowac krylonem ....tada...foka jak się pisze :mrgreen: ale do tego najlepiej mic 190 cm i 100 kg ;-) znajdę fotki z naszej rekonstrukcji to wkleję Quote Link to post Share on other sites
chudina Posted September 1, 2006 Report Share Posted September 1, 2006 www.specwargear.com - zakładka "Navy Seals Gear Demo". Może coś pomoże. i dział gear ogolnie dużo sprzętu US Special Forces także tego używanego przez Foki dawniej i teraz. Quote Link to post Share on other sites
us socom Posted September 1, 2006 Author Report Share Posted September 1, 2006 Czekam na wszelką pomoc,poproszę również o linki do stron reenaktorkich ,oraz innych dotyczących navy SEALs,szukałem co nieco w google ale mało co znalazłem :( Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted September 1, 2006 Report Share Posted September 1, 2006 Strony w jezyku krzaczkowym, moze nie do zrozumienia, ale sprzet to skosni maja :) Klikaj az trafisz na zdjecia, ktore Ci pomoga http://www.digitcom.ne.jp/~amf/index.htm http://www.geocities.co.jp/Outdoors-Mountain/8598/ http://www.geocities.jp/team3senmu/framepage1.html http://special-warfare.net/data_base/103_s..._action_02.html http://special-warfare.net/data_base/105_i..._action_01.html A do tego proponuje dobrze przeszukac militaryphotos.net tam tez jest kupa zdjec i tak jak juz bylo to wspomniane - czytac przerozne ksiazki na dany temat. I jeszcze: swoja droga proponuje, zebys wzial sobie okres nieco pozniejszy np. 1985-1995 bo pierwsze lata 80. to jeszcze wiekszy mix sprzetowy (TCU/ERDL/RDF/BDU + M56/M67/ALICE). Jak chcesz kamizelke do M203 to kumpel ma nowke sztuke na sprzedaz. Quote Link to post Share on other sites
Wraith Posted September 2, 2006 Report Share Posted September 2, 2006 http://www.google.com/language_tools Tlumaczy slowo w slowo ale to chyba lepsze niz krzaki :} Quote Link to post Share on other sites
us socom Posted September 28, 2006 Author Report Share Posted September 28, 2006 Hej super !Czekam z niecierpliwością na materiały o Navy SEALs od Ciebie! [ Dodano: Sro 27 Wrz, 2006 ] Najnowszy mój nabytek: http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=128294218 [ Dodano: Czw 28 Wrz, 2006 ] Mam pytania: -czy,i jakich modeli survival vestów używały foki ? -czy używali bluz ABDU nomexowych ? -od jakiego do jakiego roku używali ABA vestów ? -czy taki model live vesta jaki kupiłęm na allegro od Szasza używali do akcji ? -czy używali karabinków kałashnikova Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts