GZ Posted December 25, 2004 Report Share Posted December 25, 2004 moze cos zle robie :wink: a wiesz że trza obrócić magazynek do góry nogami podczas ładowania, żeby gaz spływał :!: ja tego na początku nie wiedizałem i miałem podobny problem :| Link to post Share on other sites
Moses Posted December 25, 2004 Report Share Posted December 25, 2004 moze cos zle robie :wink: a wiesz że trza obrócić magazynek do góry nogami podczas ładowania, żeby gaz spływał :!: ja tego na początku nie wiedizałem i miałem podobny problem :| hmmm to bylo to ;) dzieki za pomoc w glupiej sprawie ale przynajmniej juz sie nie denerwuje poszlo 50 strzalow i jest ok :) Link to post Share on other sites
GZ Posted December 25, 2004 Report Share Posted December 25, 2004 hmmm to bylo to ;) dzieki za pomoc w glupiej sprawie ale przynajmniej juz sie nie denerwuje poszlo 50 strzalow i jest ok :) niezamaco człowiek uczy się na błedach ps. masz pistola czy carbina :?: Link to post Share on other sites
Moses Posted December 25, 2004 Report Share Posted December 25, 2004 Pistolet Link to post Share on other sites
GZ Posted December 25, 2004 Report Share Posted December 25, 2004 Jak będziesz miał możliwość to zmierz osiągi: zasięg i celność (w temp. 20C) bo sie przymierzam do niego jako do broni przybocznej, przynajmniej bedzie 2 mag :) Link to post Share on other sites
Moses Posted December 25, 2004 Report Share Posted December 25, 2004 za niedlugo ide postrzelac rekraacyjnie wiec powiem co i jak tyle ze niestety nie mam poki co jak sprawdzic w warunkach o ktore prosiles Link to post Share on other sites
Benny Posted December 30, 2004 Report Share Posted December 30, 2004 a jak z syfonam w lugerze/rugerze ?? Link to post Share on other sites
GZ Posted December 30, 2004 Report Share Posted December 30, 2004 a jak z syfonam w lugerze/rugerze ?? po 4 paczkach kulek i 500ml gazu się trzymają :) Link to post Share on other sites
kermit Posted December 31, 2004 Report Share Posted December 31, 2004 witam. po roku użytkowania mnie natomiast zasyfonował może na 2 strzelankach.... ale to z mojej winy... nie smarowałem go na propanie... takto nawet przy -10 stopniach w zimie się trzymał.... pozdrawiam Link to post Share on other sites
Benny Posted January 1, 2005 Report Share Posted January 1, 2005 slyszalem ze gazozerny jest, to prawda ? Link to post Share on other sites
Moses Posted January 1, 2005 Report Share Posted January 1, 2005 nabicie starcza na ok 50 strzalow Link to post Share on other sites
GZ Posted January 1, 2005 Report Share Posted January 1, 2005 slyszalem ze gazozerny jest, to prawda ? http://forum.wmasg.pl/viewtopic.php?t=9666&start=45 ostatni post Link to post Share on other sites
Moses Posted January 3, 2005 Report Share Posted January 3, 2005 W niedziele Rugerek probowal przejsc chrzest bojowy, lezal sobie grzecznie w kaburce aczkolwiek byly dwa momenty gdy byl mi potrzebny i stwierdzam nic szczegolnego......... gdzie jest te 300fps'ow bo ja jak i inni uczestnicy zabawy tego nie zauwarzyli tak wiec nie ma sie czym podniecac, chyba ze wersja karabinkowa :? Link to post Share on other sites
GZ Posted January 3, 2005 Report Share Posted January 3, 2005 gdzie jest te 300fps'ow chowa się bo boi się zimna :D poniżej 15C są klocki z GG Link to post Share on other sites
Moses Posted January 3, 2005 Report Share Posted January 3, 2005 Zobaczymy jak to bedzie przy tych 15 stopniach ale i tak juz jestem nastawiony sceptycznie do repliki Link to post Share on other sites
GZ Posted January 3, 2005 Report Share Posted January 3, 2005 to jest twoje zdanie, tylko na przyszłość nie pisz złych rzeczy bez dowodów, np. wg. ciebie nie ma 300fps (powinno być 380) a nie miałeś możliwości zmierzenia tego pamietaj ze strzelasz z gazu który nie lubi zimna (jakie ja mam z nim doświadczenia to wyżej pisze) Link to post Share on other sites
Moses Posted January 3, 2005 Report Share Posted January 3, 2005 napisalem to gdyz mial byc superhiper ;) pistoletem a jak dla mnie strzela tak jak inne pistolety, tamtego dnia mailem okazje postrzelac tez z innych gaziakow, i strzelaly tez osoby ktore juz z niejednego gaziaka strzelaly i tez nie zachwycaly sie po strzelaniu. moze to wina gazu a moze tylko mit ze jest tak dobrym pistoletem, jak narazie zostal wyprobowany i napisalem swa (subiektywna) opinie i albo sie ona w przyszlosci zmieni albo juz taka zostanie Link to post Share on other sites
kermit Posted January 5, 2005 Report Share Posted January 5, 2005 Witam tak jak kolega pisał gazówki to pistolety z natury lubiące letnie temperatury. w temperaturach blisko zerowych nie spodziewaj się ekscesów.... ale i tak jest dobry... jak rzadko która z gazówek wytrzymuje dobrze niskie temperatury.... szczególnie dotyczy to gazówek z blowbackiem ;) za to docenisz mk1 w lato... wierz mi... pozdrawiam Link to post Share on other sites
GZ Posted January 6, 2005 Report Share Posted January 6, 2005 No i nie można oczekiwac cudów za 180 czy 400 zł jest jaki jest, nie jest ideałem i nie można go tak traktować ale jak już pisałem wcześniej jest to dobry wybór za taką cenę (mówie o swoim Carbine ale Pistol w planach) aha,w zimie gaziaki niech lepiej odpoczywają, wszystkie ps. jak ktoś hcce ekstremalny tuning Rugera: http://www.kicbbgun.com.tw/shop/advanced_s...hp?keywords=mk1 mnie najbardziej podobało by się: metal hop-up, dłuższa lufa + drewienko Link to post Share on other sites
EnQ Posted March 22, 2005 Report Share Posted March 22, 2005 Chciałem tu się odwołać do wypowiedzi Gunnera. Po pierwsze ; Ten Ruger jest bardzo mocny (osiągi same mówią za siebie). Po drugie : na to się składa iż posiadam ten model . Po trzecie: wiem że ty lubisz kupować do swojego mp5 pierdół które i tak ci rozwalają po raz 2-3 gearbox. Po czwarte: On się pyta ile pistolet potrzebuje gazu a nie czy jest tani czy drogi . PS : Dla mnie takie wypowiedzi są nudne i świadczące o tym że niektórzy myślą że mają dużą wiedze a tak naprawde Gówno wiedzą. . Pzdr Co do twoich pytań : Ruger nie wymaga wiele gazu ( z racji iż nie posiada BB i zbędnych dodatków). Wygląd nie poraża pięknem .. no ale i tak jest wart swojej ceny.. Link to post Share on other sites
pi314 Posted March 24, 2005 Report Share Posted March 24, 2005 Ech ..Strzelałem z niego i w zimie i w lecie....i na jesień i w temperaturze -15'C.I teraz znów zacznę .Strzelałem z niego Green gasem i propanem ,strzelałem z niego izobutanem i markowym RONSONEM.Czy ktoś ma pytania? więc zacznę a potem pytajcie 1.Strzelanie w zimie-Na GG/Propanie* jest nieźle (powyżej 0',poniżej 0 można go w domu zostawić-kulki wylatują-i tego się trzymajmy),na izobutanie/Ronsnonie efekty są jeszcze gorsze jeżeli nie ma około 10'C.Przy temperaturach 10-15st.C strzelanie jest OK. Przy -15'C kulki dosłownie wchodziły do lufy ,gaz wylatywał ,ale nie miały siły przepchnąć kulek i gromadziły się w środku (potem je wysypałem) *to jest ten sam gaz-tylko ze GG jest z dodatkiem silikonu- stąd cena tak wysoka .To dla Tych co nie wiedzą. 2.Używanie innych gazów (jak się okazuje to nie to samo).Osiągi na innych gazach (izobutan/Ronsnon) są trochę gorsze (spadek zasięgu o około 7-8m).Różnice w temperaturach-opisałem wyżej .Oprócz tego spada niezawodność giwery (brak smarowania-mówi się o tym w każdym temacie o gazach alternatywnych w tym o Propanie),moja propozycja-trzy ładowania czymś-tam--> jedno (ale pełne) GGasem. Ale na własną odpowiedzialność. 3.Celność-na którymś strzelaniu strąciłem gościa w budynku-strzelałem z piętra z pozycji leżącej przez okienko o wymiarach około 60cmx45cm(okienko było "przyłożone" do podłogi) do budynku położonego niżej (o jedno piętro) i oddalonego o około 35-40m .Zanim go trafiłem wystrzeliłem około magazynka (to dużo...-17kulek),ale koleś nie trafił mnie z AEGa...zasugeruje tylko-stały zsięg,seria,250kulek w magu, przyrządy celownicze....:twisted: jeżeli mogę w czymś jeszcze pomóc ukrócić plotki - proszę pytajcie. pozdr pi p.s. jestem kiepskim strzelcem.... :( Link to post Share on other sites
llajdak Posted April 8, 2005 Report Share Posted April 8, 2005 mam krotkie pytanko - jestem pocztakujacy - chce kupic pierwsza bron (na razie jedyna) wspomniany w temacie Ruger Mk1 w wersji dlugiej. Sadzac po fps czy nie jest on ZBYT mocny i czy na przyklad ktos probowal na nim zrobic test czy zwykle badziewne gogle wytrzymaja strzal z niego? Nie chce po prostu kupic guna z ktorego bym sie bal strzelac zeby komus krzywdy nie zrobic. Link to post Share on other sites
vooyas Posted April 8, 2005 Report Share Posted April 8, 2005 Ruger z "precyzyjną" lufą (czytaj castoramowa ruka) nie rozwala okularów bhp za 10zł (z przyłożenia) powstają jedynie małe wgniecenia. Za którymś strzałem w to samo miejsce pewnie by pękły. Uvexy wychodzą bez szwanku. Link to post Share on other sites
pi314 Posted April 11, 2005 Report Share Posted April 11, 2005 Jak zrozumiałem pytanie kolegi chodzi o długiego Rugera (540fps).Taką mocą dysponuje też M24 Tanaki.Po testach na badziewnych okularach-Rainbow kupiło uvexy.Wszyscy. pozdr pi Link to post Share on other sites
kermit Posted May 7, 2005 Report Share Posted May 7, 2005 Witam. Czy ktoś z was zauważył że musi w miarę wieku swojego cudeńka coraz bardziej dociskać spust by owa maszynka strzeliła? mojej zabawce uderzył już roczek w styczniu i na ostatnim strzelaniu zauważyłem że mimo iż dociskam spust do końca to może strzelić z opuźnieniem :? . Winę za to ponosi mechanizm który w miarę eksploatacji łapie luzy. Są 2 rozwiązania tego problemu... likwidacja luzów lub wymiana części... główne 2 luzy są na: mocowaniu dźwigienki(tam gdzie bolcem wchodzi w tą część przy spuście) i na łapaniu wypustka na młoteczku. Ja postanowiłem obkleić blaszką ten wypustek i mam teraz 5 mm od końca ścianki odstępu spustu punkt strzału... zobaczę ile to będzie trzymać... pozdro ps. druga możliwość to zrobić nową dźwignię ciągnącą młoteczek np. o 1 mm krótszą... Link to post Share on other sites
Recommended Posts