YaCa_FM Posted November 1, 2006 Report Share Posted November 1, 2006 czyli, jesli mam kiepski dostep do neta to mozna powiedziec ze sie lekko okakac moge z biletem?? Sprawdzam strone codziennie rano ale tylko rano przed 7:00 moze ktos jakos pomoc?? Link to post Share on other sites
lup Posted November 1, 2006 Report Share Posted November 1, 2006 Zresztą widzialem, że kilku polaków nie zgłosilo się na MP tylko do zwyklych "infantry" um... ale prawdopodobnie też w DPMie. YaCa zagadaj ludzi na forum berget-u w dziale Poland. Tam kilka osób się oferowało, że pomogą. Link to post Share on other sites
Flame Posted November 1, 2006 Report Share Posted November 1, 2006 Nie wieżę, że każdy przyjedzie w DPM-ie... no to jest niemożliwe :)... Ale i tak wezmę na wszelki wypadek :) Link to post Share on other sites
lup Posted November 2, 2006 Report Share Posted November 2, 2006 Każdy pewnie nie, ale była dyskusja jakie camo dla polaków po tej stronie i wyszło, że jak rząd na uchodźctwie w Londynie to i pewnie mundur od Anglików by był tak jak w czasie II WŚ. Link to post Share on other sites
YaCa_FM Posted November 8, 2006 Report Share Posted November 8, 2006 nie ze sie czepiam ani nic takiego, ale dlaczego nie polski US?? ktos gdzies napisal ze bieremy DPM i sie do tego dostosuje oczywiscie, ale dlaczego nie polski mundur?? Link to post Share on other sites
lup Posted November 8, 2006 Report Share Posted November 8, 2006 Było już tłumaczone... (...) Sprawa jak dla mnie wygląda tak: Polacy wystąpią po obu stronach konfliktu. (...) Uzasadnienie wydaje się oczywiste, nie ja jeden na nie wpadłem - Polacy na emigracji sformowali się w Siły Zbrojne Rzeczypospolitej Polskiej, ponieważ zaś, podobnie jak w czasie IIWŚ, dowództwo i rząd siedzą w UK, to i mundury zostały przekazane przez brytyjski MOD. Zatem DPM wydaje się dobrze umotywowany z punktu widzenia scenariusza. Koszt zakupu kompletu DPM jest naprawdę śmieszny i sądzę, że jeśli ktoś wybiera się na grę do Szwecji, to chyba i na taki mundurek będzie w stanie uzbierać. Proponuję do tego jakieś fancy naszyweczki z orłem w koronie i napisem Poland - do naszycia na lewy rękaw. Link to post Share on other sites
YaCa_FM Posted November 11, 2006 Report Share Posted November 11, 2006 spoko, czytalem to wczesniej.... aczkolwiek szkoda ze polskie USy odpadaja, w sumie nikt oprucz nas takich by nie posiadal... zatem czas kupowac DPMa Link to post Share on other sites
lup Posted November 11, 2006 Report Share Posted November 11, 2006 Wiesz moze i będą te Usy ale nie po stronie aliantów. Zgodnie ze scenariuszem to powinni je nosic Polacy "Wschodni". Taaa też te DPMy oglądam. ;) Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted November 16, 2006 Report Share Posted November 16, 2006 I coś stronka bergetu padła. Jakiś kabaret się złącza. Drzewiej jak nie chodziła to po prostu nie chodziła, a teraz co to za pipa ? Link to post Share on other sites
Regdorn Posted November 17, 2006 Report Share Posted November 17, 2006 Ja wiedziałem, że tak będzie. Ściągnęli kasę i zniknęli :F ;) Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted November 17, 2006 Report Share Posted November 17, 2006 Zgodnie ze scenariuszem to powinni je nosic Polacy "Wschodni". Wygląda na to, że jedynymi w Polskich mundurach będą Szwedzi z ekipy "Czarna Madonna" (są w trakcie "przesiadania się" na Pantery). Trochę bedą zawiedzani bo liczyli na wsparcie z Polski - ale to już ich problem. Reszta Polaków ze wschodu bedzie robiła za "ruskich". No chyba, że ktoś tam coś szykuje potajemnie. Serwer już działa i można płacic PayPalem. Link to post Share on other sites
Austin Posted November 17, 2006 Report Share Posted November 17, 2006 czy mam rozumiec ze polacy nie moga przyjechac na berget w polskim oporzadzeniu? Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted November 18, 2006 Report Share Posted November 18, 2006 Generalnie "zachodni" umawiają się na DPM. Pantery jak widzisz będą na "wschodzie". Zakazu formalnego nie ma i nie może być. Kwestia umowy- wczucia się w klimat. Link to post Share on other sites
RAI_guzi Posted November 21, 2006 Report Share Posted November 21, 2006 MOZNA BUKOWAC NA BERGECIE!!! Spieszcie się!!! Link to post Share on other sites
Giersu Posted November 23, 2006 Author Report Share Posted November 23, 2006 Uzasadnienie scenariuszowe mundurów podałem już i myślę, że nie ma sensu tego zmieniać. Oczywiście, jeśli ktoś kompletnie nie ma ochoty zakładać DPMa, to kijem go zmuszać nie będziemy. Po prostu ładnie by to wyglądało, gdybyśmy jednolicie się zaprezentowali. Przyznaję, byłoby jakoś tak bardziej patriotycznie może, gdybyśmy pojechali w Panterach, ale: 1. Scenariuszowo nie bardzo ma to sens (oczywiście mówię o Polakach walczących po stronie Zachodu) - skoro Siły Zbrojne uformowane zostały w Wielkej Brytanii, to skąd tam nagle polski mundur? 2. Mimo wszystko DPM jest tańszy, np. na Allegro 3. Część osób już poczyniła zakupy; skoro już raz to ustaliliśmy, to nie ma sensu tego zmieniać Oczywiście wszystkie te DPMowe ustalenia dotyczą tylko tych z nas, którzy piszą się na NATO. Osoby grające po stronie Sowietów mogą sobie jechać nawet w różowym Barbie Camo :o) Jeszcze jedno - zachęcam do rozmawiania o B5 na TAMTEJSZYM FORUM. Nie sposób śledzić dyskusji toczącej się na kilkunastu forach :o) Link to post Share on other sites
YaCa_FM Posted November 24, 2006 Report Share Posted November 24, 2006 oki spoko, oczywiscie sie dostosuje, tak poprostu zapytalem i uciekam juz na tamtejsze forum. pozdrawiam Link to post Share on other sites
Giersu Posted January 17, 2007 Author Report Share Posted January 17, 2007 Ostatnia szansa na kupienie biletów już za chwilę! Kto nie zdąży, raczej już się nie załapie! KLIK Powodzenia! Link to post Share on other sites
Giersu Posted January 17, 2007 Author Report Share Posted January 17, 2007 No i pozamiatane. Rozeszły się w 19 minut. Wciąż jeszcze jest szansa, że wypuszczą jeszcze raz te, które nie zostaną opłacone w terminie. Link to post Share on other sites
borostfor Posted January 17, 2007 Report Share Posted January 17, 2007 Mam 5 bilecikow do odstapienia. Tak pomyslalem ze moze ktos bedzie potrzebowal wiec zabookowalem kilka wiecej. :killer: :killer: :killer: Wedlug regulaminu mozna dowolnie sprzedwac/oddawac bilety. Wiec jesli ktos chce prosze o PM. Podam wszelkie szczegoly, zmieni sie nazwisko imie, bilety nie sa oplacone wiec zostaje to w Twojej gesti zebys sobie je oplacil. pozdrowienia Link to post Share on other sites
Giersu Posted January 19, 2007 Author Report Share Posted January 19, 2007 Powyższa inicjatywa jest bardzo cenna, sam natomiast nie wykazałem jej świadomie, bo wiem już, jak wygląda takie zmienianie danych - bardzo, BARDZO długo i upierdliwie. Tym niemniej, szczerze życzę przyszłym nabywcom powodzenia. Moja rada - zapłacić od razu, a zmiany danych domagać się później (za pośrednictwem osoby, od której się ticket wzięło - czyli tej, która go zabookowała - czyli Borostwora). Bardzo powoli, ale jakoś to działa. Boro - nie zapomnij opłacić własnego ticketa jak najszybciej - chłopaki są dużo szybsi w kasowaniu zgłoszeń, niż ich uaktualnianiu ;o) Wszystkich zainteresowanych wspólnym wyjazdem autokarowym zapraszam TUTAJ. Link to post Share on other sites
borostfor Posted January 20, 2007 Report Share Posted January 20, 2007 Powyższa inicjatywa jest bardzo cenna, sam natomiast nie wykazałem jej świadomie, bo wiem już, jak wygląda takie zmienianie danych - bardzo, BARDZO długo i upierdliwie. Tym niemniej, szczerze życzę przyszłym nabywcom powodzenia. Moja rada - zapłacić od razu, a zmiany danych domagać się później (za pośrednictwem osoby, od której się ticket wzięło - czyli tej, która go zabookowała - czyli Borostwora). Bardzo powoli, ale jakoś to działa. Boro - nie zapomnij opłacić własnego ticketa jak najszybciej - chłopaki są dużo szybsi w kasowaniu zgłoszeń, niż ich uaktualnianiu ;o) Wszystkich zainteresowanych wspólnym wyjazdem autokarowym zapraszam TUTAJ. W sumie to juz jestem zaznaczony jako zaplacony wiec chyba juz nie skasuja :) mozna powiedziec do zobaczenia w 3miescie bedzie czekac nas jak mniewam ciekawa podroz:) Natomiast co do zmiany danych masz racje. Sadze ze beda sklonni zmienic dane dopiero po zaplaceniu. Bo wyslalem email jakies kilka dni temu i dzis nastepny w celu zmiany danych i jakos sie nie kwapia do zrobienia tego. Moze po oplacie biletow zrobia to szybciej. A co do biletow to juz niestety nie mam :( wszystkie rozdalem. pozdrowienia Link to post Share on other sites
Giersu Posted January 20, 2007 Author Report Share Posted January 20, 2007 Ja (a niby pomagam im w organizowaniu) załatwiałem zmianę danych OPŁACONEGO biletu przez ponad miesiąc... Nie to, żebym chciał zniechęcać... Druga sprawa - jak zarejestrowałeś (na jakiego nicka) pozostałe tickety? Bo jeśli na siebie, to obawiam się, że usunęli te rezerwacje, jako błędne/zdublowane. Link to post Share on other sites
borostfor Posted January 21, 2007 Report Share Posted January 21, 2007 Ja (a niby pomagam im w organizowaniu) załatwiałem zmianę danych OPŁACONEGO biletu przez ponad miesiąc... Nie to, żebym chciał zniechęcać... Druga sprawa - jak zarejestrowałeś (na jakiego nicka) pozostałe tickety? Bo jeśli na siebie, to obawiam się, że usunęli te rezerwacje, jako błędne/zdublowane. W sumie to juz jeden bilet zmienili. Zmienili by reszte tez gdyby nie moja pomylka :) Ale juz wyprostowalem wiec mozliwe ze w wkrotce zmienia reszte. Uff.... nie poszlo tak zle ... pozdrowienia A polskie literki ? CHEMIK Link to post Share on other sites
Giersu Posted February 26, 2007 Author Report Share Posted February 26, 2007 =--> WAŻNA INFORMACJA!!! Link to post Share on other sites
Foka Posted March 12, 2007 Report Share Posted March 12, 2007 Może ci którzy się deklarowali na prom a nie zapłacili ruszyli by dupę, rpzeczytali forum Bergetu i nadrobili zaległości!? Link to post Share on other sites
Recommended Posts