Dalej Posted September 22, 2006 Report Share Posted September 22, 2006 Nie znalazłem wątku o UN Company więc zapraszam, wiem że ludzie zamwiali. Zobaczcie - MP7 za 179$, dużo taniej niż na WGC. http://www.uncompany.com/pageproductdetail...asp?prodid=6935 Z moich wstępnych wyliczeń opierając się na kosztach przesyłki jakie podają na stronie, wynika że nawet ściągając samo MP7 płacisz mniej niż w Polsce. Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted September 25, 2006 Report Share Posted September 25, 2006 Przycinają na przesyłkach - ostatnia moja paczka w porównaniu z WGC to dodatkowe 20$. Quote Link to post Share on other sites
goren Posted July 10, 2008 Report Share Posted July 10, 2008 (edited) Zamawiałem stamtąd. Stan magazynowy podany na stronie nie zawsze odpowiada rzeczywistości (pomimo, że niektóre przedmioty mają status dostępnych to w rzeczywistości ich nie ma). Trochę zwlekali z wysyłką (1 tydzień) ale potem poszło sprawnie. Generalnie polecam, szczególnie, że nie ma problemów z zaniżeniem kwoty na fakturze. Szkoda, że strona sklepu potrafi czasem działać koszmarnie wolno. Edited July 10, 2008 by goren Quote Link to post Share on other sites
xasistis Posted July 10, 2008 Report Share Posted July 10, 2008 Również potwierdzam. porządny sklep. Quote Link to post Share on other sites
renifer Posted August 22, 2008 Report Share Posted August 22, 2008 Właśnie dostałem paczkę. Polecam UNCo, szczególnie podobał mi się szybki i bardzo skuteczny kontakt z nimi gdy miałem wątpliwości co do zamówienia. Oczywiście "zwiechy" ich strony są strasznie denerwujące... Quote Link to post Share on other sites
Hypki Posted April 28, 2010 Report Share Posted April 28, 2010 Witam! Mam mieszane uczucia - skorzystałem z promocji i fakt - dostałem towar za niezłą cenę, ale po pierwsze chyba w nieoryginalnym opakowaniu (no chyba, że King Arms nagle zaczął swoje komory w zwykłych woreczkach strunowych sprzedawać). Drugim oczywistym minusem jest archaiczny, manualny sposób określania kosztu przesyłki - byle "garażowy" chiński sklepik ma automatyczne naliczanie kosztów wysyłki co, rzecz jasna, bardzo przyspiesza transakcję. Pozdrawiam! :) /Andrzej Quote Link to post Share on other sites
GuloGulo Posted April 6, 2011 Report Share Posted April 6, 2011 Nie polecam i przestrzegam! Totalna padaka! Zamówiłem u nich towar 14.01.2011 wybierając jako formę przesyłki "ground mail" (hongkongpost). Owszem na stronie przestrzegają, że to może potrwać 1-2 miesięcy ale na to byłem gotów. Poza tym, zamawiałem często w innych sklepach w HK też via "ground mail" i trwało to zwykle 3-4 tygodnie. Oczywiście dostałem maila, że paczka nadana i numer przesyłki. Nie wiem jakim cudem, ale ona dopiero wyszła z HK 3. marca (!). Dzisiaj zapytałem w końcu gdzie jest moja paczka to mi odpisali że skoro wyszła 3.03.2011 to powinna przyjść 3.06.2011 (trzeciego CZERWCA!). Oni chyba przewożą te paczki na osiołkach. Never again! Quote Link to post Share on other sites
Yuri Posted April 15, 2011 Report Share Posted April 15, 2011 Nie polecam i przestrzegam! Totalna padaka! Zamówiłem u nich towar 14.01.2011 wybierając jako formę przesyłki "ground mail" (hongkongpost). Owszem na stronie przestrzegają, że to może potrwać 1-2 miesięcy ale na to byłem gotów. Poza tym, zamawiałem często w innych sklepach w HK też via "ground mail" i trwało to zwykle 3-4 tygodnie. Oczywiście dostałem maila, że paczka nadana i numer przesyłki. Nie wiem jakim cudem, ale ona dopiero wyszła z HK 3. marca (!). Dzisiaj zapytałem w końcu gdzie jest moja paczka to mi odpisali że skoro wyszła 3.03.2011 to powinna przyjść 3.06.2011 (trzeciego CZERWCA!). Oni chyba przewożą te paczki na osiołkach. Never again! Nie chce bronić sklepu ani nic, ale: 1) Czasy dostarczenia przesyłek "ground mail" z Azji do Europy to wg oficjalnych danych 4-8 tygodni + to co "wyleżakuje" u celników, sklep zachował się prewencyjnie podając Ci datę czerwcową. Fakt, że czasem dostawałeś paczkę szybciej, to tylko Twoje szczęście. Ja winy sklepu w tym nie widzę, bo sam wybrałeś taką formę przesyłki. Quote Link to post Share on other sites
GuloGulo Posted April 18, 2011 Report Share Posted April 18, 2011 (edited) Nie chce bronić sklepu ani nic, ale: 1) Czasy dostarczenia przesyłek "ground mail" z Azji do Europy to wg oficjalnych danych 4-8 tygodni + to co "wyleżakuje" u celników, sklep zachował się prewencyjnie podając Ci datę czerwcową. Fakt, że czasem dostawałeś paczkę szybciej, to tylko Twoje szczęście. Ja winy sklepu w tym nie widzę, bo sam wybrałeś taką formę przesyłki. To nie broń, bo ewidentnie dali d...! Gdyby napisali 1-6 miesięcy to bym sobie odpuścił albo sklep (prędzej) albo formę wysyłki (raczej sklep, bo strasznie drogich kurierów sobie wybrali). A oni mnie zwyczajnie okłamali! Albo nie zrozumiałeś mojego wpisu, albo nie przeczytałeś go całego. Napisałem: "Owszem na stronie przestrzegają, że to może potrwać 1-2 miesięcy ale na to byłem gotów." Wybrałem świadomie taką formę przesyłki bo była zima i części potrzebne były mi na wiosnę, ale nie kurna po sezonie! Jak na allegro (czy na ebay-u :wink: ) coś kupujesz i kolo pisze że wysyła w 5 dni a Ty dostajesz po miesiącu przesyłkę na której jest stempel świadczący, że wysłał 3 tygodnie po twoje wpłacie, to - przy braku rozsądnych wyjaśnień - walisz negatywa, tak? tak! No więc własnie ja nie dostałem rozsądnych wyjaśnień i to jest mój negatyw dla uncompany! Edited April 18, 2011 by GuloGulo Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted June 17, 2011 Report Share Posted June 17, 2011 No ja niestety miałem nieudane zamówienie ale w sumie nie z winy sklepu, paczka kurierska zaginęła. Kasy mi nie mogli zwrócić, ale w końcu dogadałem się tak że wyślą mi podobną replikę bez żadnych dopłat, więc to oceniam na plus. Dużym minusem sklepu jest brak kalkulatora przesyłki, wyliczają Ci dopiero po złożeniu zamówienia pozdro kostek Quote Link to post Share on other sites
grenadier Posted June 22, 2011 Report Share Posted June 22, 2011 Zamówienie zrealizowali, wszystko ładnie zapakowane i kompletne, czas realizacji średni (3-4tygodnie), jak mój przedmówca pisał, duży minus brak kalkulatora wyliczającego kwotę przesyłki, za to odpisują błyskawicznie (czyt. w mniej niż 24h z ceną przesyłki) reszta jak najbardziej ok, spory asortyment. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts