Michu Posted September 29, 2006 Report Share Posted September 29, 2006 Dwóch mężczyzn grasowało nocą wśród zabudowań Huty ANDRZEJ w Zawadzkiem OPOLSKIE. W tym czasie w zakładzie trwała produkcja Zarejestrowały ich kamery przemysłowe. Byli w wojskowych uniformach, trzymali w ręku przedmioty przypominające broń. Postawili na nogi ochroniarzy, policję i antyterrorystów i ... zniknęli. Zgłoszenie o intruzach odebrali od wystraszonych ochroniarzy policjanci z lokalnego komisariatu. - Wezwaliśmy posiłki ze Strzelec Opolskich i antyterrorystów z Opola. Sprawdziliśmy teren. Nie stwierdziliśmy uszkodzeń zamków, ani prób sforsowania jakichkolwiek drzwi - twierdzi kom. Maciej Milewski z opolskiej Policji. W tej chwili materiał jest obrabiany komputerowo. Być może uda się na nim ustalić jakieś szczegóły, które pozwoliłyby zidentyfikować mężczyzn. Policjanci i zarzą Huty główkują, kto i w jakim celu miałby nocą zakradać się do pracującego zakładu. Bardzo poważnie rozważana jest hipoteza, że intruzami byli... amatorzy zabawy nazywanej AIR SOFT GUN. Jest to zabawa w wojsko urządzana przez organizację paramilitarne: przeprowadza się "manewry" w ubiorach imitujących mundury oddziałów antyterrorystycznych i strzela z broni kulkami jak w paintballu. Trwa też wyjaśnianie dlaczego ochroniarze z huty nie podjęli interwencji, tylko czekali na przyjazd policji. cis Link to post Share on other sites
Kamil Posted September 29, 2006 Report Share Posted September 29, 2006 Jest to zabawa w wojsko urządzana przez organizację paramilitarne: Już tylko krok do nazwania nas bojówkarzami i terrorystami. Link to post Share on other sites
cromat Posted September 29, 2006 Report Share Posted September 29, 2006 O ile to byli jacyś airsoftowcy. Nie przypuszczajmy, bo nie wiadomo. LEPIEJ dla nich, żeby nie byli :evil: Chociaż historia pokazała paru takich debili w asg (każdy kto wie ten wie...) A co do imitacji mundurów AT, to hmmm nie we wszystkich kwestiach bym się zgodził z osobą piszącą ten artykuł. ;) Link to post Share on other sites
kubex Posted September 29, 2006 Report Share Posted September 29, 2006 :ściana: Jeżeli to byli airsoftowcy i przez nich będzie jakis gnój to poprostu zabije własnymi rękami a karabiny w dupsko wsadze :twisted: Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted September 29, 2006 Report Share Posted September 29, 2006 tak kubex, zrobisz to :wink: Link to post Share on other sites
Karczycho Posted September 29, 2006 Report Share Posted September 29, 2006 :ściana: Jeżeli to byli airsoftowcy i przez nich będzie jakis gnój to poprostu zabije własnymi rękami a karabiny w dupsko wsadze :twisted: Tak - gratuluje intelektu , pozwól zgadnąć : 13 latek ? Link to post Share on other sites
Pesus the Hunter Posted September 29, 2006 Report Share Posted September 29, 2006 http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AI...ID=200660927006 Odnośnie tego samego zdarzenia. Link to post Share on other sites
HH_fan Posted September 29, 2006 Report Share Posted September 29, 2006 Strzelają też kulkami z farbą Na Opolszczyźnie bawią się w ASG głównie kilkunastoletni chłopcy. Bóg nas(graczy asg) nie kocha... Link to post Share on other sites
Kamil Posted September 29, 2006 Report Share Posted September 29, 2006 Do huty mogli się natomiast zakraść amatorzy tzw. ASG (air soft gun). Urządzają oni manewry ubrani w mundury komandosów i oddziałów antyterrorystycznych. Posługują się wiernymi imitacjami broni, które nawet z bliska wyglądają jak prawdziwe. Strzelają też kulkami z farbą (mniejszymi niż w paintballu). Na Opolszczyźnie bawią się w ASG głównie kilkunastoletni chłopcy. Michał Wandraszmwandrasz@nto.pl 077 44 32 578 Tego Pana powinni kopnąć w zad za pisanie bzdur... Link to post Share on other sites
Ryb Posted September 29, 2006 Report Share Posted September 29, 2006 hehe... Bój w Hucie... 8) 8) Link to post Share on other sites
Robnok Posted September 29, 2006 Report Share Posted September 29, 2006 Tego Pana powinni kopnąć w zad za pisanie bzdur... pewnie jakiś ciul z LPRu :evil: Link to post Share on other sites
chochol Posted September 29, 2006 Report Share Posted September 29, 2006 topic juz byl na forum, proponuje uzyc szukajki Link to post Share on other sites
Robnok Posted September 29, 2006 Report Share Posted September 29, 2006 wiemy, wiemy :roll: Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 1, 2006 Report Share Posted October 1, 2006 http://forum.airsoftguns.pl/viewtopic.php?...der=asc&start=0 Link to post Share on other sites
piotrekSGUS Posted October 1, 2006 Report Share Posted October 1, 2006 pozwól zgadnąć : 13 latek ? Blisko, 14 :wink: . Link to post Share on other sites
cromat Posted October 1, 2006 Report Share Posted October 1, 2006 No i co, że 14 ;) Mam brata też ma 14 lat, ale młody już sobie zapracował na mp5 CA, zachowaniem jest to gówniarz, nie ukrywam i głównie dlatego nie pozwalam mu się na wmasgu wypowiadać... Ale nie ma co, nie każdy ma takiego brata jak ja :twisted: Co do komentarzy do wypowiedzi Karczycha, przychodzi mi na myśl hasło kampanii reklamowej Media marktu (??) :evil: Link to post Share on other sites
gergart Posted October 2, 2006 Report Share Posted October 2, 2006 Miejmy nadzieje że, pozostaniemy nie zauważeni przez bliźniaków i prawego romana. Bo zaraz zaczną wymyślać zakazy i nakazy i z fajnej zabawy pozostanie tylko wspomnienie :( :( :( Sam mam 16 lat i raz zostaliśmy złapani przez policje. Poszliśmy na teren naszych strzelanek (opuszczone baraki) bez osoby dorosłej z którymi zawsze się strzelamy i tu był nasz błąd, który już później się nie powtórzył. Ale wchodzić na teren Huty, w nocy w umundurowaniu z "bronią"... To nawet ja bym na to nie wpadł. Link to post Share on other sites
sirrafael Posted October 2, 2006 Report Share Posted October 2, 2006 Bo to trzeba miec talent :] Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted October 2, 2006 Report Share Posted October 2, 2006 Miejmy nadzieje że, pozostaniemy nie zauważeni przez bliźniaków i prawego romana. Bo zaraz zaczną wymyślać zakazy i nakazy Jakby byli "prawi" to by karali za zrobienie komuś krzywdy, nakazy i zakazy-prewencja to domena "lewych". Link to post Share on other sites
Basu Posted October 2, 2006 Report Share Posted October 2, 2006 Tzn. wógole w Polsce jest bardzo opaczne rozumienie prawicy - według wszelkich kryteriów zarówno PiS jak i LPR są partiami lewicowymi :D I dużo się od np. SLD nie różnią - PiS to lewica pobożna, a SLD bezbożna... ale jedno i drugie to socjalistyczne tałatajstwo. Ale to chyba nie wątek o polityce :P Trwa też wyjaśnianie dlaczego ochroniarze z huty nie podjęli interwencji, tylko czekali na przyjazd policji. Bo się bali? Link to post Share on other sites
Regdorn Posted October 3, 2006 Report Share Posted October 3, 2006 Ale to chyba nie wątek o polityce Razz Dlatego też proszę o niekontynuowanie dywagacji na tematy polityczne. Wątek jest o wybryku w hucie. Link to post Share on other sites
Wolf Posted October 3, 2006 Report Share Posted October 3, 2006 Ja pozostawie to bez komentarza. Zacytuje jednak wielkiego uczonego A.Einsteina: " Dwie rzeczy na tym swiecie sa nieskonczone: wszechswiat i ludzka glupota. Ale jesli chodzi o wszechswiat to nie jestem tego do konca pewien..." Tacy amatorzy mocnych wrazen szkodza calemu srodowisku ASG. Lepiej by ich tozsamosc zostala tajemnica. Link to post Share on other sites
oficer80 Posted October 3, 2006 Report Share Posted October 3, 2006 Lepiej by ich tozsamosc zostala tajemnica A ja twierdzę, że wszyscy powinni wiedzieć co to za "geniusze". Powinni oni zostać przykładnie i boleśnie ukarani. Taki przykład dla innych na przyszłość. Link to post Share on other sites
Walker86 Posted October 3, 2006 Report Share Posted October 3, 2006 A ja twierdzę, że wszyscy powinni wiedzieć co to za "geniusze". Powinni oni zostać przykładnie i boleśnie ukarani. Taki przykład dla innych na przyszłość. I co wbijesz ich na pal w centrum większego miasta? Link to post Share on other sites
oficer80 Posted October 3, 2006 Report Share Posted October 3, 2006 A ja twierdzę' date=' że wszyscy powinni wiedzieć co to za "geniusze". Powinni oni zostać przykładnie i boleśnie ukarani. Taki przykład dla innych na przyszłość.[/quote'] I co wbijesz ich na pal w centrum większego miasta? Jak to pomoże to dlaczego nie. Głupotę trzeba zwalczać i ja piętnować. A może masz inny pomysł? Np. olać sprawę i uważać że się nic nie stało? Link to post Share on other sites
Recommended Posts