Switek69 Posted August 13, 2008 Report Share Posted August 13, 2008 No to dawaj jakieś namiary, jeśli możesz. :) Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted August 13, 2008 Report Share Posted August 13, 2008 KLIK Quote Link to post Share on other sites
Switek69 Posted August 13, 2008 Report Share Posted August 13, 2008 Faktyczne taniocha... Mam tylko problem z rozmiarówką. Moja stopa mierzy (bez skarpet) 27,5 cm i wiem ze muszę mieś but but albo R albo W ale nie mam pojęcia, co z zakresu 8,5-9,5 powinno pasować. Quote Link to post Share on other sites
Hajdi Posted August 13, 2008 Report Share Posted August 13, 2008 Ja mam stopę około 26-26,5 i mam rozmiar 9,5R. Jest ciut za długi,ale to zapas na zimę ;) Acha buty B. 700 Pozdrawiam! P.S. Jeśli boisz się sam sprowadzać to odezwij sie do osoby o nicku Yurik80 , z chęcią pomoże :) Quote Link to post Share on other sites
PieTrzaK Posted August 14, 2008 Report Share Posted August 14, 2008 (edited) Ja mam stopę 26.5-27 i 9R są na mnie ździebko przydługie - myślę o zmianie na 8.5R, powinno być w sam raz tak na chłopski rozum biorąc sprawę? I pytanie natury technicznej - co lepiej sprawdza się w naszym polskim klimacie jesienno/zimowo/wczesnowiosennym - model 700 (czyli samo gore) czy 770 (gore+thinsulate)? Edited August 14, 2008 by PieTrzaK Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted August 14, 2008 Report Share Posted August 14, 2008 Biorąc pod uwagę nasze ostatnie zimy to polecam brać modele tylko z gore... Jeżeli zrobi się zimniej można zastosować cieplejsze skarpety, a w butach z dodatkową ociepliną stopa będzie się męczyć przy temperaturze koło (+/-5) zera i wyżej. Quote Link to post Share on other sites
Hate me Posted August 14, 2008 Report Share Posted August 14, 2008 Ja mam stope 27 cm i rozmiar 9.5r jest na styk a w 10 r mam odpowiedni zapas miejsca.Wypowiedz dotyczy butów 790. Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted August 19, 2008 Report Share Posted August 19, 2008 No to jak się tak chwalimy... Ja mam 28,5 - 29 i mam 10,5 i jest ODROBINA luzu, dokładnie tyle ile powinno być. Quote Link to post Share on other sites
kampfhund Posted August 19, 2008 Report Share Posted August 19, 2008 Stopa 28 cm, belki 550 st USMC, mam 9W i jest luz. Od biedy wcisnę do nich liner z ICW. (Ale wellco do ACU z gore, 9,5R jest na styk) Quote Link to post Share on other sites
baalp Posted September 9, 2008 Report Share Posted September 9, 2008 Którego Nikwaxa używać do Bellevilli 790? Quote Link to post Share on other sites
Mr.045 Posted September 9, 2008 Report Share Posted September 9, 2008 Czy ktoś wie w którym roku zostały wprowadzone Belleville 790? Quote Link to post Share on other sites
Switek69 Posted September 17, 2008 Report Share Posted September 17, 2008 Właśnie przyszły ze stanów ICW, 9,5 za 133 zł z kosztami przesyłki. Wielkie dzięki Króliku za inspirację :ok: Quote Link to post Share on other sites
janciownik Posted January 14, 2009 Report Share Posted January 14, 2009 Witam - czy jest jakaś różnica miedzy bates a belleville - chodzi mi o o takie buty: http://allegro.pl/item528940067_buty_us_ar...trakt_nowe.html są też dostępne wizualnie identyczne belleville - i zastanawiam się czy są po prostu lepsze/gorsze któreś od siebie - głównie patrzę pod kontem żywotności i jakości - chcę ich używać także na co dzień, Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted January 14, 2009 Report Share Posted January 14, 2009 Różnice są najczęściej kosmetyczne. Skoro są objęte kontraktem to muszą spełniać te same normy. ICWB do codziennego użytku mogą być nieco za ciepłe. Kwestia co robisz. Czy ktoś wie w którym roku zostały wprowadzone Belleville 790? Circa 1997. Quote Link to post Share on other sites
Plutonowy Posted April 11, 2009 Report Share Posted April 11, 2009 Właśnie stałem się posiadaczem 550st w rozmiarze 10,5R. Buty piękne aczkolwiek pojawiło się pytanie odnośnie ich dopasowania. Normalnie noszę buty o wkładce ~29cm(typowo letnie cywilne buty) więc w 10,5 mam te +/-0,5cm luzu na grubszą skarpetę. Pierwsze co zauważyłem po ubraniu ich na nogę to spory luz w pięcie. W ramach rozchodzenia postanowiłem iść w nich pograć w koszach co za skutkowało obtarciem nad piętą prawej nogi. I tutaj zasadnicze pytanie czy cudowna zdolność "dopasowywania" połączona z chodzeniem wyeliminuje nieco luzu? Czy też może mieliście na początku użytkowania buciorów tej firmy troszkę za dużo luzu który z czasem zanikł? Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted April 11, 2009 Report Share Posted April 11, 2009 Mam dokładnie taką samą sytuację. Belki 10,5, normalnie mam 29cm wkładki i strasznie mi piętę obcierało. Trochę w nich chodziłem i u mnie to nie zniknęło, a, że mam jeszcze BATES'y to się tym nie zająłem jakoś. Tak czy inaczej u mnie tak niestety zostało. Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted April 11, 2009 Report Share Posted April 11, 2009 Wiecei zasadniczo nie wiem jak mozna "rozchodzić i dopasować przez rozchodzenie za duży luz w bucie ;) Niestety obawiam sie że macie problem który zniknie tylko w przypadku zapodania grubszej skarpety na nogę. Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted April 12, 2009 Report Share Posted April 12, 2009 Sądzę, że jednak zmiana rozmiaru będzie najlepszym pomysłem :]. A w tym czasie skarpeta... Quote Link to post Share on other sites
past Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 witam mam ten sam problem, gróbsza skarpeta , albo mocniejsze ściśnięcie sznurowadła. Quote Link to post Share on other sites
Plutonowy Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 heh miło że nie jestem sam z takim problemem ;-) . Zamówiłem kontraktowe skarpety hamerykańskich sił zbrojnych może tylko z takimi współpracują te buty ;-) . Inny pomysł na jaki wpadłem to grubsza wkładka albo włożenie drugiej. Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 Ja miałem buty w tym samym rozmiarze tj. 10.5, a stopę mam długości 28.5 cm, czyli jeszcze mniej. Nie pomogła druga wkładka, ani grubsza skarpeta - buty sprzedałem. polecam zejść kilka razy ze stromej górki i zaobserwować jak fajnie stopa lata po całym bucie :) Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 A z ciekawości w jaki rozmiar się wpasowałeś ? Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 Że niby ja? Jeżeli o mnie chodzi, to powinienem brać 9.5 albo nawet 9 :) Wg. rozmiarówki UK 10.5 są na mnie jak ulał, a co ja poradzę, że hamerykańcy mają większe stopy od brytoli :) A znowu wg. tego - http://www.danner.com/text/content/pdf/Dan..._Guide-Mens.pdf wyszło mi bodajże 11, a firma niby amerykańska. ;) Quote Link to post Share on other sites
kampfhund Posted April 25, 2009 Report Share Posted April 25, 2009 Kopałem dzisiaj rów i straciłem wywietrznik, (otwór drenażowy) to małe oczko z siateczką po wewnętrznej stronie buta, w belkach 550 st. Napisałem już do producenta bardzo ckliwy list. Chce wyłudzić zestaw naprawczy. Ktoś to przerabiał? Jakieś inne pomysły jak to załatwić? Także panowie, jeżeli kochacie swoje buty to unikać szpadla. USMC już nie kopie okopów? ;-) Quote Link to post Share on other sites
Szarak Posted May 10, 2009 Report Share Posted May 10, 2009 Przymierzam się do zakupu Bellków i mam ogromny problem z wyborem rozmiaru. Wybrałem zwykłe 790 z podeszwą klejoną i szytą (chyba najlepszy wybór prawda?). Moim zamysłem jest używanie ich w zimę/jesień i te deszczowe dni w lecie (na lato mam Altamy Desert 9.5 R - pasują dobrze, i Jungle Ro-Search 10.5 R [za długie i ale idzie wytrzymać z braku laku, na szerokość ok]). Moja stopa mierzy 28,5-6 cm. Powinienem wziąć 10 R, 9.5R, czy też może 10.5 R (kolega Volt pisze, że są ok na jego stopę). Pozdrawiam, Szarak. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts