Wiewioor Posted February 27, 2008 Report Share Posted February 27, 2008 Ja mam wersje ze srebrnym zamkiem i ciężarek jest, tylko taki żółtawy, a nie srebrny tak jak na powyższej fotce. Quote Link to post Share on other sites
Sman Posted February 28, 2008 Report Share Posted February 28, 2008 Nie wiecie może jak się ściąga okładziny ? Quote Link to post Share on other sites
kupolud231 Posted February 28, 2008 Report Share Posted February 28, 2008 Górną się ściąga poprzez wyciągnięcie bolca który w oryginalnym Kałaszu służy również do ściągania okładzin tylko robi się to poprzez jego obrócenie o ileś stopni a w cymie musisz go odkręcić i wyciągnąć - siedzi na śrubce.A co do dolnego to nie mam pojęcia :-F Quote Link to post Share on other sites
Sman Posted February 28, 2008 Report Share Posted February 28, 2008 (edited) ok już mam ,dzięki . Może ktoś wie jak dolne okładziny ? Edited February 28, 2008 by Sman Quote Link to post Share on other sites
boziu Posted February 29, 2008 Report Share Posted February 29, 2008 odkręć "tłumik płomienia", wykręć muszkę, wyjmij atrapę wycioru i odkręć kolanko rury gazowej...i oto zupełnie samoistnie spada dolny chwyt...trochę inwencji i próby poradzenia sobie samemu nie zaszkodzi... Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted February 29, 2008 Report Share Posted February 29, 2008 Nie trzeba odkręcać muszki. Wystarczy wyjąć wycior i odkręcić kolanko gazowe. Quote Link to post Share on other sites
boziu Posted February 29, 2008 Report Share Posted February 29, 2008 Nie trzeba odkręcać muszki. a to ciekawe co mówisz, ponieważ w moim AK aby wyjąć atrapę wyciora należy najpierw odkręcić imbusową śrubę, która blokuje wycior, a której pierwotnym zadaniem jest utrzymać muszkę na swoim miejscu. Poszedłem nawet sprawdzić w moim AK czy da sie wyjąć wycior bez odkręcania śruby imbusowej...no i się nie da... Quote Link to post Share on other sites
boziu Posted February 29, 2008 Report Share Posted February 29, 2008 hmm...widać zmienili koncepcję mocowania (może ten "na wcisk" wypadał?), żeby nie być posądzonym o złośliwość, poniżej zdjęcie, na którym widoczna jest wspomniana wcześniej śruba imbusowa: Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted February 29, 2008 Report Share Posted February 29, 2008 We wcześniejszych wersjach wycior nie był trzymany przez śrubę- był pod nim zwykły, płaski imbus, taki jak pod kolankiem Quote Link to post Share on other sites
kupolud231 Posted February 29, 2008 Report Share Posted February 29, 2008 Ja też mam takiego imbusa :-P Ach te chińczyki;p Quote Link to post Share on other sites
Hemidal Posted March 18, 2008 Report Share Posted March 18, 2008 Znajdzie się gdzieś krótsze magazynki do tego kałacha? Standardowy banan nie nadaje się do leżenia. Wiem że są magazynki pudełkowe dla cywilnych i myśliwskich wersji AK ale jeszcze nie widziałem tego w wersji asg. Może ktoś coś podpowiedzieć? Quote Link to post Share on other sites
Wiewioor Posted March 18, 2008 Report Share Posted March 18, 2008 (edited) to weź krótkie od 47ki, są wszędzie, a krótkich do 74 jeszcze nigdy nie widziałem i myślę, że takich nie ma (w wersji ASG). Edited March 18, 2008 by Wiewioor Quote Link to post Share on other sites
kupolud231 Posted March 18, 2008 Report Share Posted March 18, 2008 Wiem że ta sprężyna Sam 7 używa takich krótkich magów ale czy są w sprzedaży to nie wiem.A co do propozycji Wiewióra - no coment ;-) Quote Link to post Share on other sites
grobul Posted March 27, 2008 Report Share Posted March 27, 2008 Elo,cześć lub dzień dobry jak kto woli :-P Mam problem ze znalezieniem Magów do mojej cymki, kupiłem u krakmana ten mag : http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=939 Ci z krakmana powiedzieli że bedzie pasował a tu dupa. Nawet im napisałem że nie pasuje a oni że pasuje !!!!!!!! Czy wie ktoś jaki magi mogą pasować ?? Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted March 27, 2008 Report Share Posted March 27, 2008 Nawet im napisałem że nie pasuje a oni że pasuje !!!!!!!! Powyklinaj im to zacznie pasować, ba, zacznie wchodzić do gniazda jak marzenie. Po prostu weź pilnik i użyj go. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Dant3 Posted April 13, 2008 Report Share Posted April 13, 2008 (edited) albo byla to wystarczajaca ilosc czasu zeby producent wprowadzil jakies newralgiczne poprawki ;), w koncu chyba nie jest tak ze 1 wersja tej cymki jest identyczna jak obecna, napewno czyms sie musi roznic(tzn nie czyms wielkim) ale chocby drobiazgami ktore hmm zwiekszaja jej zywotnosc) poprawcie mnie jesli sie myle :) a ja na mojego AK 74 juz doczekac sie niemoge :), mam nadzieje ze krakman nie zawali i nioe bede musial czekac dluzej niz dwa dni robocze :P pozdrawiam:) Edited April 13, 2008 by Dant3 Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted April 13, 2008 Report Share Posted April 13, 2008 Ja także jestem szczęśliwym posiadacz-em CM031, nie ma na co narzekać. Po prostu porządny gun. Teraz jest po tuningu, z Cymki to dam dużo nie zostało (Cylinder i zębatki, popychacz...sprężynki? :P) i chodzi pięknie. Kulturalnie przede wszystkim :) Warto, moim zdaniem. Quote Link to post Share on other sites
Dant3 Posted April 13, 2008 Report Share Posted April 13, 2008 a jak kultura pracy przed tunningiem? Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted April 13, 2008 Report Share Posted April 13, 2008 Polecam krakmana, bardzo dobry sklep. Kulturka pracy przed tuningiem w moim egzemplarzu (stara seria lecz z nowymi zębatkami i lufą z mosiądziu) była ok, wymiana dyszy, prowadnicy sprężyny i łożysk (do 100zł) podniosła kulturkę o parę poprzeczek wyżej. Bierz CM.031A :) Może być tylko lepiej. Quote Link to post Share on other sites
Sporcio Posted April 13, 2008 Report Share Posted April 13, 2008 Dant a kupiłeś Ak 0.31A czy zwyklem 0.31 jak 0.31A to napisz jak tam jest z tym montowaniem. :wink: Quote Link to post Share on other sites
Dant3 Posted April 14, 2008 Report Share Posted April 14, 2008 dzisiaj lub jutro bede mial, wiec po wstepnej zabawie cos szkrobne, oczywiscie nie bedzie to subiektywne, bo to bedzie moja pierwsza replika takze wiesz :D wg mnie bierz normalnie 031.A, niewiem czy jest jakas roznica w cenie zeby nie brac tej wersji z montazem, kto wie, moze w przyszlosci jakas optyke dorwiesz czy cos ;) Quote Link to post Share on other sites
Wiewioor Posted April 14, 2008 Report Share Posted April 14, 2008 (edited) cyku: Do opierania karabinka służy dwójnóg, a nie magazynek. Zatapianie maga w piachu czy błocie może się źle skończyć dla hi-cap'a. songoku: AK74 by Cyma jest imho dobrą repliką. Nie byłem ZMUSZONY do wymiany jakiejkolwiek części, tuning rozpowszechniony, tani i łatwy (zewsząd masz informacje i doświadczonych "tuningowców"). Wiadomo - jak coś wymienisz będzie działała lepiej, ale jeśli wszyscy wokół nie mają replik >400 fps to wystarczy. Mi nic się nie psuło i nie psuje. NAJLEPSZY JEST WYGLĄD :D ale to już subiektywna ocena... do 400zł - AK Cyma; do 500zł - to już bym się zastanowił nad JG (M4, Sig) Edited April 14, 2008 by Wiewioor Quote Link to post Share on other sites
Dant3 Posted April 18, 2008 Report Share Posted April 18, 2008 w mojej opinii w ogole plastikowo nie wyglada ... w koncu jedyny platik to kolba, magazynek, chwyt pistoletowy, i front grip, i to w sumie wszysto, wiec mi sie za taka cene podoba;) Quote Link to post Share on other sites
Dant3 Posted April 18, 2008 Report Share Posted April 18, 2008 tak, całkiem nieźle daje, wczoraj i dziś miałem lekkiego stresa z bateria, ale po prostu baardzo mi sięrozładowała, na noc odłączyłem z ładowania, (wieczorem replika nai kulki nie chciala wyplu mimo że bateria była naładowana), dzisiaj z rana, wstaje, podłączam - działa:D bardzo trzeba uważa przy rozładowywaniu tych baterii. Ale co do samych fire testó jak mówie - całkiem nieźle wypadly:) Quote Link to post Share on other sites
Sporcio Posted April 19, 2008 Report Share Posted April 19, 2008 Witam, mam pytanie: Czy mozna wykręcić tłumik z AK 74?? Mag pasuje czyta sie opisy!! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts