Jander Posted November 25, 2006 Report Share Posted November 25, 2006 AK74 w częściach, po upadku z człowiekiem z 3-4 metrów : http://i99.photobucket.com/albums/l290/Jan...SG/IMG_5236.jpg (na szczęście nie mój) Jedyny problem na jaki ja natrafiłem to minimalne nieodciąganie spustu po strzale semi-auto, przez co trzeba było odciągać ręcznie po każdym strzale. Sprężynka po potraktowaniu silikonem działa już ok. Ogólnie broń sprawuje się bardzo dobrze. pzdr Quote Link to post Share on other sites
Blejdas Posted November 25, 2006 Report Share Posted November 25, 2006 JA sobie kupilem tez idzisiaj bylem pierwszy raz na strzelance. Jest problem mianowicie, kulki lataja na ok 20 m i opadają jak by nie mialy HU. Nie wiem co to moze byc, ludzie mowia ze to moze dystanser... Quote Link to post Share on other sites
kielbasa Posted November 25, 2006 Report Share Posted November 25, 2006 JA sobie kupilem tez idzisiaj bylem pierwszy raz na strzelance. Jest problem mianowicie, kulki lataja na ok 20 m i opadają jak by nie mialy HU. Nie wiem co to moze byc, ludzie mowia ze to moze dystanser... a moze trzeba przestrzelać???? dobrze??? Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted November 25, 2006 Report Share Posted November 25, 2006 a patrzyłeś na innych kuklach ustawiałeś hop siup?a może po prostu masz niedotartą replikę Quote Link to post Share on other sites
Dahu Posted November 25, 2006 Report Share Posted November 25, 2006 widzialem ta replike bleda .... to jego latanie jest fatalne doslowie jak by HU krecil kulke nie w ta manke :D a pozatym to z daleka replika jest zeczywiscie ladna ....ale juz z bliska to jest troszke inaczej ....jakies takie strasznie plastikowe sie wydaje ....no ale moze mam spaczenie:d pozatym spory luz na rekojesci i kolbie ,body zeczywiscie wyglada dosc ladnie,ale jednak cos z nia nietak .... okladziny sa dosc nieprzyjemnie plastikowe,kolba tez no i ta cholerna rekojesc z luzami !!!!!!!!!! Quote Link to post Share on other sites
Bazyl_Wej Posted November 25, 2006 Report Share Posted November 25, 2006 Kolba jest do kitu - żeby czuć się pewnie z tą kolbą, musiałbym mieć w środku żelbeton ... codo jakości - kolba i chwyt pistoletowy wgmnie DO BA NI (ale przedni chwyt to mistrzostwo wygody :)) PS. men3L - kondolencje ... Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted November 26, 2006 Report Share Posted November 26, 2006 przynajmniej mi nic nie jest, guna sie poskłada, gb, lufa, hu nienaruszone... Quote Link to post Share on other sites
marys1 Posted November 26, 2006 Report Share Posted November 26, 2006 Nie jest tak strasznie plastikowy. Tylko nie odpowiada mi odcień pokrywy komory zamkowej i urzadzenie wylotowego. Pokrywa jest taka "licha" w porownaniu do tej z 47. Lżejsza i ciensza. Ale pasuje do 47ki. Quote Link to post Share on other sites
headshooter Posted November 26, 2006 Report Share Posted November 26, 2006 ciągle plastik plastik i plastik!!!!!! :wink: Czego chcecie ludzie!!!! Plastikowe elementy w nim to korpus, kolba, rączka, przedni chwyt. Najbardziej plastikowy wydaje sie korpus. Reszta jest zrobiona z bardzo dobrego jakościowo abs-u który jest wytzrymały i świetnie imutuje metal.Metalowe części zewnętrzne to lufa zewnętrzna celownik, metalowy gwint, tłumik płomenia , pokrywa na baterie stick, spust i celownik. Nie chcesz kupować bo uważasz że jest zbyt plastikowy?! Nie kupuj! Masz kase to kup CA i może będziesz bardziej szczęśliwy. Quote Link to post Share on other sites
marys1 Posted November 26, 2006 Report Share Posted November 26, 2006 headshooter - świetnie imituje metal? fajnie, ale w oryginale magazynek, kolba, chwyt i rączka nie są metalowe ;) co innego z komorą zamkową... ktora wcale zła nie jest. Skad wiesz czy ten abs jest wytrzymały? Sprawdzałeś? spadła Ci replika? jak narazie wiemy, że upadku z 3m nie wytrzymuje ;) menel spadł bo cofał się/szedł w bok nie patrząc co jest obok ... a niestety podłogi nie było. Jak chcecie coś wiedzieć to go na pw pytajcie a nie robcie mętliku w temacie. Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted November 26, 2006 Report Share Posted November 26, 2006 nabardziej po moim upadku popękała kolba, cieńki plastik, ale z wyglądu jest ok, później odrazu przed przednim chwycie pękła na całej długosci, body wytrzymało nawet dobrze, w srodku troche popekana, do zrobienia, ;) pozdrawiam, patrzcie pod nogi jesli chcecie miec całe guny :) PS. mysle ze takiego wypadku nie przezyl by tez metal z CA.. moim skromnym zdaniem.. Quote Link to post Share on other sites
Bazyl_Wej Posted November 26, 2006 Report Share Posted November 26, 2006 Mam problem z 74'ką , przeczytałem o 47'ce i nieznalazłem odpowiedzi co jest grane .... otóż Wystrzeliłem w tybie semi około 100 kulek , a w trybie fullauto - około 300 kulek (celem przetarcia hu)wszystko wporzadku było. Na strzelance - wystąpił problem z trybami ognia - na semi kulki co 5 - nie zostaje wystrzelona (krztusi się ) na trybie full auto nie podaje prawie wcale (na 10 strzałów podaje 1 , 2 kulki) - lufa sie nie zapchała , - na innej bateri problem sie powtarza (dysza , czy jak to tam sie zwie - to co wpuszcza kulki nie cofa sie w trybie full auto(wcale prawie) , a na semi co po niektórym strzale)) - po przesmarowaniu duszy - problem sie powtarza - przy uzyciu precyzyjnych kulek - problem sie powtarza - przy uzyciu innego maga - problem sie powtarza + nie ma problemów z magiem jakby co ... O co kaman - jak go dostałem to problemu nie było - po 20 kulek na auto potrafił wywalić bez narzekania ... a tu klops ... Nie da sie tego jakoś domowym sposobem (jakiś syropek czy napar z ziółek :F ) czy lepiej na gware (mam czarnucha ;) od poniedziałku - wystrzelone - około 500 kulek ...) Pozdrawiam z wyrazami szacukenu ... Quote Link to post Share on other sites
Sniper28 Posted November 26, 2006 Report Share Posted November 26, 2006 Witam! U mnie wystepuje podobny problem. na full auto - podaje po 4 kulki na 10 "Krztusi sie " - jak napisał kolega Bazyl_Wej Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Ungeziefer Posted November 26, 2006 Report Share Posted November 26, 2006 Kilka fotek z "akcji", z cm031: Kto narzeka na "plasticznosc" cm031 ten nie wie co mowi: moj sliczny ak74 cm031 Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted November 26, 2006 Report Share Posted November 26, 2006 mialem cos podobnego ale sie dotarło, na semi podawał idelanie kazda kulke, na full auto nie, lubial sie zaciac i walnac od siebie serie po 3s, podosciksalem spust na sucho bez batki wszysko ok, wczesniej pomagało nie dociskania spustu na full-nie wiem czemu, moze cos bylo ze sttykami spustowymi, pozdr, men3L Quote Link to post Share on other sites
Bazyl_Wej Posted November 26, 2006 Report Share Posted November 26, 2006 men3L - na początku wszystko miód malina - po wystzreleniu około 500 (troche ponad pewnie - nie wiecej jak 50-75) zaczęły się probelmy z pustymi strzałami , sprawdziłem wszystko co mozna było na miejscu (wyżej wymienione) i pupa zimna ... Krakmani napisali ze odesłać na gware , bo pewnie tak czy siak nic samemu nie zdziałam , ale dręczy mnie pytanie "O CO KAMAN?" - bo założe się że to nie kwestia dotarcia , tylko czegoś (w mordke kopanego) innego... i chętnie z grubsza bym się dowiedział ... Pozdro & szacuken :F Quote Link to post Share on other sites
greloGPZ Posted November 26, 2006 Report Share Posted November 26, 2006 Witam mam takie pytanie czy ten ak potrafi podkrecic kulki ponad norme tzn ze kulki beda wznosic sie do nieba jesli bedzie zabardzo przykrecony hop up bo w m4 s-system od p&j taki problem byl ze nie pokdrecal do konca 0,2 g i czy tez tak da rade z kulkami 0,25g :) dzieki z gory Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted November 26, 2006 Report Share Posted November 26, 2006 Ungeziefer..zmieniałeś batkę czy jest standardowa? Quote Link to post Share on other sites
Ungeziefer Posted November 26, 2006 Report Share Posted November 26, 2006 fajnie to wygląda....mundur niemiecki ,broń radziecka;D...jakby NRD pożyło dłużej to mogłoby tak wyglądać:)... Juz nie dlugo... :) przerzucam sie na KZS'a badz Partizana. Ungeziefer..zmieniałeś batkę czy jest standardowa? Stockowa, dokladnie jak juz sluchac charakterystyczny dzwiek wyczerpujacej sie baterii - wtedy zaczyna sie problem przycinaniem selektora i kulkami, ale to juz koniec baterii praktycznie wiec nie przejmuje sie tym, w przyszlosci przy upg. mocowym i tak wymiana na 9,6. ;) Pozdro 600sto900 i 300sto400 Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted November 27, 2006 Report Share Posted November 27, 2006 poza tym ten model ma zajebisty rof, i całkiem niezła celnosc, przynajmniej na 0,23 mój nie strzelal tak jak 47 (ściana kulek) tylko w miare w miare :) pozdro Quote Link to post Share on other sites
GRÓBY >KM< Posted November 27, 2006 Report Share Posted November 27, 2006 Witam!! Byłem na zlocie w sobote od 10.00 do 16.00 latalem z ak74, wystrzelałem 3 magi i żadnych zmian, żadnego stękniecia, zadnych problemów z magiem i przełacznikeim. Miałem w poprzednim sezonie do czynienia z SLR105(stockowa) z CA . Róznice są kolosalne: wygląd i wykonanie SLR jest na wyzszym poziomie z tąd cena jest wyższa, ale osiągi AK74 są na wyższym poziomie. Jest bardziej celna, żadnych problemów z Hup upem, co zdarzało sie mi z SLRem. Bardzo plecam tą replikę, a jej osiagi z porównaniu z AK47 Cymy tez sa rózne (słabsze), nie zależnie do kulek. Myślę, że tego przyczyna tego moze być zastosowanie mosiężnej lufy i byc może lepszej komory Hop up. Pozdrawaim Quote Link to post Share on other sites
marys1 Posted November 27, 2006 Report Share Posted November 27, 2006 GRÓBY >KM< - komora jest identyczna. Quote Link to post Share on other sites
Wieszak Posted November 27, 2006 Report Share Posted November 27, 2006 Jakie Low Capy bez marudzenia podają w CM031? Quote Link to post Share on other sites
Dudi Posted November 28, 2006 Report Share Posted November 28, 2006 low capow do 74ki nie ma. Tylko na wgc. W nieporządnym sklepie SĄ, ale nie wiem czy są kompatybilne, bo nie napisali nawet firmy. Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted November 28, 2006 Report Share Posted November 28, 2006 po pierwsze - 5.45 jesli juz po drugie - w sumie ich nie polecam (działają, ale wykonanie jest ... mocno przeciętne) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts